Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, PiPoLiNiO napisał:

Zaczynam się bać o wymagania w 4k z rt. Może być srogo

Wersja 1.32 z goga chodzi mi w 90-120 fps na rtx 3080, wszystko na uber, razem z włosami. Niemniej jednak z RT obawiam się, że lock na 60 może być nieosiągalny, zobaczymy. 

I tak mam zamiar ograć tylko ten jeden quest + porobić zaległe pierdoły i podziwiać widoczki. Gra rzeczywiście na PC dalej wygląda zajebiście, nawet z wyłączonymi modami, nowe oświetlenie + kamera a'la God of War 2018/2022 to fajna sprawa, miło, że wydają to za free, bo content imo podobny to niektóych płatnych upgradów z ostatnich lat. 

• beka z typa 1
Opublikowano
16 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Wersja 1.32 z goga chodzi mi w 90-120 fps na rtx 3080, wszystko na uber, razem z włosami. Niemniej jednak z RT obawiam się, że lock na 60 może być nieosiągalny, zobaczymy. 

I tak mam zamiar ograć tylko ten jeden quest + porobić zaległe pierdoły i podziwiać widoczki. Gra rzeczywiście na PC dalej wygląda zajebiście, nawet z wyłączonymi modami, nowe oświetlenie + kamera a'la God of War 2018/2022 to fajna sprawa, miło, że wydają to za free, bo content imo podobny to niektóych płatnych upgradów z ostatnich lat. 

Chłopie to, że ty sobie masz 3080 to spoko. Gratki, że ci sie udało i w ogóle.

Weź tylko pod uwagę, że niektórzy mają starsze lub z niższym numerem karty i twoja topka, mocna karta (nie mówimy tutaj o nowych 4080 i 4090) nie jest dobry odzwierciedlenie 80% graczy, któzy chcą zagrać w Wieśka z nowych modem graficznych...

Ups.. Teraz Patch Next Gen a nie mod.

Jak zwał tak zwał. Dla mnie to typowa moda na nowe bajery. Były Ledy w kompie, teraz są Ledy w graf jako Ray Tracing:unknown:

• beka z typa 1
  • Minusik 3
Opublikowano
5 minut temu, Soyokaze napisał:

Weź tylko pod uwagę, że niektórzy mają starsze lub z niższym numerem karty i twoja topka, mocna karta (nie mówimy tutaj o nowych 4080 i 4090) nie jest dobry odzwierciedlenie 80% graczy, któzy chcą zagrać w Wieśka z nowych modem graficznych...

Jak zwał tak zwał. Dla mnie to typowa moda na nowe bajery. Były Ledy w kompie, teraz są Ledy w graf jako Ray Tracing:unknown:

RT to rzecz opcjonalna, zawsze można wyłączyć... ale jest to główny moduł tego patcha, więc nie wiem jaki problem masz z tym :). 

Poza tym będzie też nowy quest i inne fixy, więc dla każdego coś miłego. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Soyokaze napisał:

Dajesz typowi coś na wzór minusa bo ma 3080 i raczył się wypowiedzieć? O chuj... Mentalne getto. Te statystyki to z ulicy wziąłeś? On ma 3080, ja 4090. Także 100% wypowiadających się teraz i tutaj ma dobrą grafikę. Jak widzisz moja statystyka zesrała się na Twoją. 

Jak byś nie skumał, jedna i druga jest NIEPRAWDZIWA. 

Edytowane przez PiPoLiNiO
  • Plusik 1
Opublikowano
5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał:

Jaka rozdzielczość? W 4K to tak trochę ponad 60 fps jest z wszystkim na maxa na 3080?

Opublikowano
10 minutes ago, Figuś said:

jezu oni to jeszcze do recenzji dali?! wystarczyło by żeby rozesłali kody do technicznych kanałów żeby zrobili porównania, sprawdzili stabilność gry i elo

No, i jeszcze pewnie klikalność będzie ogromna i nakręcą znowu hype :dunno:

Opublikowano
5 godzin temu, mozi napisał:

Jaka rozdzielczość? W 4K to tak trochę ponad 60 fps jest z wszystkim na maxa na 3080?

1440p w UW 21:9.

Co jest jakieś 30% mniej żerne, więc pewnie 60-70 na 3080 w natywnym 4k uciągnie przed next gen patchem.  Osobiście nie sprawdzałem, ostatnio jestem UW master race na PC. 

4 godziny temu, Figuś napisał:

jezu oni to jeszcze do recenzji dali?! wystarczyło by żeby rozesłali kody do technicznych kanałów żeby zrobili porównania, sprawdzili stabilność gry i elo

Recenzja będzie, ponieważ wychodzi natywna wersja na nowe konsole.

Opublikowano
12 godzin temu, Figuś napisał:

to samo robiło Sony np. z portem Uncharted na PS5, wiadomo że to ta sama gra ale dla firmy takie recenzje z dobrymi ocenami to w zasadzie darmowy marketing

• Plusik 1
Opublikowano

Dokładnie, tym bardziej że jest okazja ponownego zareklamowania się nadal najlepszym i najbardziej dopracowanym produktem studia. Nawet jeśli gra ma kilka lat to co z tego? Wciąż jest najlepsza! Moim zdaniem w tym przypadku Redzi robią dobrze bo napewno na tym nie stracą a dobry PR i service są im potrzebne jak nigdy dotąd.

Opublikowano
9 godzin temu, zagul napisał:

Znowu sobie pogram w Gwinta :drakeyeah: Trzeba pamiętać, żeby w białym sadzie nie ominąć karty. 

Przecież jak ominiesz te karty, to możesz je potem kupić bezpośrednio od sklepikarza w sadzie. Zmienili to i ułatwili dostęp do kart. 

Opublikowano
35 minut temu, Rozi napisał:

Embargo na recenzje patcha XD Tego jeszcze nie było.

Bo po premierze poprawki zrobią wydanie pudełkowe. Nawet wersje na stare konsole podrożały dwukrotnie w sklepach:kekw:

Opublikowano
W dniu 8.12.2022 o 19:37, Faka napisał:

Przecież jak ominiesz te karty, to możesz je potem kupić bezpośrednio od sklepikarza w sadzie. Zmienili to i ułatwili dostęp do kart. 

Dobrze wiedziec, za pierwszym podejsciem pominalem te karte i nie moglem wbic trophy. 

Opublikowano
5 godzin temu, areka napisał:

Nigdy nie grałem w tę grę. Kiedyś kupiłem na pss, bo była z wszystkimi dodatkami. Za 29 zł. 

Jest sens w to grać jak moimi ulubionymi grami są Death Stranding, TLoU2 i Elden Ring?

Boje się, że ta gra będzie w chuj drętwa jeżeli chodzi o gameplay w stosunku do tych szczytów gameDevu...

Nie ma co rozkminiać tylko jak wjedzie patch to spróbować. Warto bo gierka jest klasa.