Gość suteq Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Pipo, mam nadzieję że z nikim nie jadłeś makowca że masz taki mocarny komputer co Wieśka 3 nie daje rady odpalić na max. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Ciekawe czy w 2015 tak właśnie było na pc labie Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Widzę tu pewną zależność - konsolowcy siedzą cicho bo są w pracy i dopiero popołudniem sprawdzą grę, pecetowcy siedzą nad cyferkami i piszą elaboraty jakie mają smoki, bo mają przerwę świąteczną w szkole i mama pozwoliła im pograć czy coś 1 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 16 minut temu, oFi napisał: Szkoda ze wiedzminek nie ma na konsolach fidelityFX, wtedy ten RT myślę ze lepiej by ciągnął. Gra na konsolach wykorzystuje FSR jeśli o to ci chodzi. Także lepiej już by nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Nie wobrazam sobie grać w 30 fps z tym RT na konsolach kosztem 60 fps. Początkowo dziwnie ta nowa kamera wyglądała ale po h nawet mi się podoba. No i to nowe rzucanie znaków bardzo na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 64 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Z tym RTX na PS5 jest co dziwnego, nie tyle dropia klatki, co jest jakies dziwne przycinanie kamery. Cos ewidentnie jest do naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Tyle jadu tylko dlatego, że trzeba grać w 24 klatach z RT... Nawet śmieszkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Teraz, PiPoLiNiO napisał: Tyle jadu tylko dlatego, że trzeba grać w 24 klatach z RT... Nawet śmieszkowe. Pipolinio mocno o Pipolinio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał: trzeba grać w 24 klatach z RT Kupiłeś kartę za 20k to teraz się męcz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 44 minuty temu, Pupcio napisał: I jak widać na ten przeskok dzisiejszy sprzęt nie jest jeszcze gotowy skoro karta pippolino za 20k może sobie pozwolić na ten efekt w portalu gdzie gra dzieje się w białym pokoju (tam powinen też trafić ten entuzjasta cewek ps5 ) Trochę Redzi pooszukiwali, bo modowałem tę grę z dosłownie tymi samymi modami, zanim był RTXy na rynku i chodziło to wtedy w 100 klatkach, a teraz te same mody (jak wyłącze RT) i polowa mniej na karcie o półkę wyżej, nie wiem, może jestem debilem, ale śmierdzi to jak zwykle. Na starym sprzęcie typu RTX 2080Ti ta gra przecież nikomu nie pójdzie teraz nawet na low... kosmos optymalizacyjny. Gra się fajnie, jest lepiej itp. ale to jest właśnie problem tych patchy "next-genowych" dobrze, że nie wrzucili tego na poczciwe PS4 i Xboxa One . Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Na XSX to chyba nie trzyma tych 30 klatek. Przed łatką porównywałem sobie tryby i jak wiadomo po przełączeniu z 60 na 30 jest koszmarne uczucie, ale teraz po paczu ten tryb jest absolutnie niegrywalny. Zwiedzałem sobie okolice "zamarzniętej wioski" na etapie przed zadaniami z Baronem... nic tam się nie działo, walki nie było, a idąc sobie w trybie RT ma się wrazenie jakby gra co ileś klatek robiła mini pauzę. W takim układzie nie ma szans dostrzec jakiejś poprawy grafiki, no chyba, że się zatrzymamy w miejscu i przyłożymy nos do ekranu. Zresztą piszecie, ze RT ledwo idzie na kompach z nasa, więc o czym my rozmawiamy. Do konsol to wrzucili chyba tylko po to, by się chwalić w materiałach promocyjnych jaki to super next gen z rejtrejsingiem. Na szczęście tryb wydajnościowy daje radę i na prawdę gra wygląda wspaniale, szczególnie na oledziku borzym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Teraz, Michał102 napisał: Na XSX to chyba nie trzyma tych 30 klatek. Przed łatką porównywałem sobie tryby i jak wiadomo po przełączeniu z 60 na 30 jest koszmarne uczucie, ale teraz po paczu ten tryb jest absolutnie niegrywalny. Zwiedzałem sobie okolice "zamarzniętej wioski" na etapie przed zadaniami z Baronem... nic tam się nie działo, walki nie było, a idąc sobie w trybie RT ma się wrazenie jakby gra co ileś klatek robiła mini pauzę. W takim układzie nie ma szans dostrzec jakiejś poprawy grafiki, no chyba, że się zatrzymamy w miejscu i przyłożymy nos do ekranu. Zresztą piszecie, ze RT ledwo idzie na kompach z nasa, więc o czym my rozmawiamy. Do konsol to wrzucili chyba tylko po to, by się chwalić w materiałach promocyjnych jaki to super next gen z rejtrejsingiem. Na szczęście tryb wydajnościowy daje radę i na prawdę gra wygląda wspaniale, szczególnie na oledziku borzym Dokładnie, fajnie, że na konsolach to chodzi fajnie na perf i wyglada lepiej, sam sprawdzę za jakiś czas. Na PC jest ok, ale RT jest piękne, tylko, że przydałby się kompa z RTX 5xxx, co nie jest akceptowalne i Digital Foundry rozjedzie ich w tym tygodniu xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Artur_K 186 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Ktoś może potwierdzić ile trzeba pobrać na ps5, gdy wrzucę do napędu wersję goty., konsola wcześniej wiedźmina nie widziała. Czy do pobrania będzie tyle samo gdyby kupić grę na psstore? Ale ceny pudełek poszybowały, nawet w PB przez kilka dni z 78 zł skoczyło na 115 zł. Używki też po 2,3 dyszki w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Nwm ile jest na płycie, wcześniej W3 cyfrowy to było ok 35gb do zassania. A ceny faktycznie mocno UP, kto taktycznie nie rozegrał za 39, teraz musi płacić. 26 minut temu, Bzduras napisał: Kupiłeś kartę za 20k to teraz się męcz Ciekawe, czy chociaż głośniki stereo dorzucili w promo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Bez obaw, działa juz 5.1/7.1 W sumie nie dziwi mnie tak ilość przy(pipi)ki. Jak bym miał grać z RT w 24 klatkach, to też wolałbym po(pipi)ić głupotki na forumku Mając niedawno tylko konsole nie gadałem, że RT jest gównem. Od początku się nim jaram i powtarzam, że jest za(pipi)isty. Jedynie konsole były gównem które go ledwo ogarniały. Więc proponuję zejść już na zimie i zaakceptować przyszłość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Wow pipolino czemu od razu tak toksycznie?? Cieszmy się grą stary! Bo będziesz w to grał prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Na premierę za duże pieniądze ogrywałem bagna w 15klateczkach, to teraz ze free mogę w 24 - to się nazywa p r o g r e s. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Skończyłem to 3 razy i mam ponad 300h. Więc nie bój się o mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Czyli po 15 minutach benchmarku out z dysku, żodyn się nie spodziewał Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Ile razy w stereo ? 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał: Skończyłem to 3 razy i mam ponad 200h. Więc nie bój się o mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Grunt, że Pipolinio dobrze znosi taką szyderę forumowiczów! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 2 godziny temu, Bigby napisał: Dobrze, że nie przeszkadza mi 30 FPS, więc może sprawdzę na PC z RT. Różnica jest bardzo duża. Wow Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: W Novigradzie masz 100 fps? Tam niezależnie od konfiguracji coś jest skopane, nawet na low i uber+ wszystkim tnie :D. Na 4090 w Novigradzie 80-100 fps w 4K (DLSS2Quality) ze wszystkim na Uber+ z max RT, poza Novigradem 100-120, żadnych przycięć, cięć, zwolnień czy innych stutterów. DLSS3 robi tu magię. Fajna ta nowa kamerka, szkoda, że nie dali opcji żeby samemu ją ustawić chociaż lewo/środek/prawo (w modzie, z którego to wzięli można było ustawiać dowolnie w każdej płaszczyźnie). Walka dla tych co wcześniej grali na konsolach (bądź bez modów) też powinna zyskać, bo jednak z tej kamerki z bliska "fajniej" się walczy, większa immersja. Szybkie znaki bardzo na plus. Edytowane 14 grudnia 2022 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 To wyżej na filmie coś koleś nie ogarnia bo ma ~80 z DLSS na quailty i Dlss3 w 4k. Bez dlss 2 ma ~55. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi