Boomcio 4 027 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zero bugów. Chyba, że galopujący koń jednego z bandytów, który wbiegł na drzewo które go zatrzymało, a on dalej kopytkami galopował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 326 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Umówmy się, że Donek trolluje i to nie tylko w tym temacie, taknieok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 378 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Czemu trolluje. Miałem sytuację w misji pobocznej na początku gry gdzie idziemy po skrzynkę z rozwalonym wozem i potem gonimy gagadka. Po zrzuceniu go załączyła się scenka o koń wszedł w konia i przeszła przez te konie jeszcze baba. Dodatkowo gościu mi leżał na ziemi z rękami i nogami w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 027 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 1 minutę temu, Donatello1991 napisał: koń wszedł w konia Toż to pedał był, a nie koń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 (edytowane) 15 minut temu, Donatello1991 napisał: koń wszedł w konia Ty nam nie opowiadaj swojej prywaty Co do bugów, to jest w zasadzie to co było od dawna, ale zdarza się rzadko i nie przeszkadza. Jedyne co mnie mierzi, to chujowe działanie QR. W tej grze bardzo by się przydało, a u mnie często po uruchomieniu gry w QR są jakieś dziwne problemy graficzne typu znikające budynki i migotające tekstury. Edytowane 19 Grudnia 2022 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 027 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Reasumując, gra się aktualnie w to rewelacyjnie. Dużo daje nowa kamera, fajna perspektywa - wszystko nabiera innego kształtu; otoczenie nabrało barw i ostrości. Aktualnie spokojna eksploracja, niszczenie gniazd potworów i fabuła do przodu. Znaki zapytania nie irytują, wręcz przeciwnie. Skończony wątek Barona i mimo swej prostoty (jak większość motywów w grze) jest on niesamowicie satysfakcjonujący i klimatyczny. Pozostawia gracza z tym specyficznym poczuciem, że może jednak... Co do Płotki, to jest niestety źle. Nie trzyma się ścieżki, tylko skraca drogę wpadając na wszystko, zatrzymując się i mieląc kopytami w miejscu. Trochę jak postać w gta 3 biegnąca na ścianę. Ten aspekt mocno do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Trzeba dać sobie czas na przywyknięcie do sterowania. Szkoda, że Geralt nie jest taki bezproblemowy w poruszaniu się co taki Jin z Tsushimy (nie mówię o skakaniu po dachach tylko o samym chodzeniu/bieganiu). Czasami się zdarza zablokować na jakimś niby nieistotnym elemencie co to miał nam nie przeszkadzać a on jednak przeszkodził . Oprawa rozwala mi gały totalnie, historie, rozmowy, muzyka to jest po prostu niszczyciel światów. Aktualizacja naprawdę robi, trzeba się pilnować żeby całego wieczornego czasu na grę nie spędzić jako turysta co wali fotki przy każdym co bardziej urokliwym zagajniku. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 23 godziny temu, izon napisał: Stary już wystarczy, masz jakiś problem ze sobą i z firmą, może wisisz na haku na akcjach, nie wiem. Większość z nas bawi się w W3 po updacie bez żadnego problemu, wersję konsolowe chodzą jak złoto, pozdrawiam i wracam do grania. No, ale to Ty do mnie dzwonisz. Zrobili wiedźmina 3, ile lat minęło od premiery, żeby to było grywalne? I brali kasę za tę grę! Na Cyberpunku wykręcili rekord sprzedaży na preorderach, a jak to się skończyło? Przypomnisz mi? I też brali hajs za to zbugowane jajco. Teraz wydali update za darmo. Ale ponownie gra na PC stała się niegrywalna. Więc po prostu pisze i pytam, czy to już jakaś tradycja? Kocham Wiedzmina 3, skoczyłem 4 razy. Moja osobista topka, ale Cdred to partacze i tyle. Nie wypuścili w życiu niczego, co nie wymagałoby kilkuletniego łatania i przeprosin. Ja nic nie mam do tej firmy (nie mam ich akcji i nigdy nie miałem), tylko stwierdzam fakty jako gracz. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 16 godzin temu, Shankor napisał: Masz oczekiwania wobec darmowego update'u -> urajasz sobie problemy, że jest chujowo na maxa -> żalisz się na forumie, że jesteś poszkodowany przez działanie CDPR i ich giełdowych "malwersacjach" -> żresz gówno. Coś pominąłem? No pominąłeś to, że sam żresz gówno, jeśli takie coś ci pasuje. Oczekiwania do darmowego upadatu? No tak, można się rozejść, upadate był darmowy, więc ma prawo być zbugowanym jajcem. Tylko czekaj. Cyberpunk NIE był darmowy, brali za niego hajs z 2 lata przed premierą, a też był zbugowany, tak bardzo, że Sony wyjebało to ze sklepu. No można zakłamywać rzeczywistość. Super są te gierki! Nie było też żadnych malwersacji, a to że prezesi napompowali balona i pozbyli się akcji przed premierą cyberpunka to standard Rozumiem, że wtedy też żarłeś gówno i też ci smakowało? Luz, co kto lubi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 4 godziny temu, Michał102 napisał: Chyba jestem jakiś pojebany. Przechodziłem tą grę kilka razy, fabułę znam na pamięć, a zarwałem nockę nie mogąc się oderwać od wątku Barona i wiedźm z krzywuchowych moczarów Niby gra ma swoje lata, zalatuje drewnem, ale ma się wrażenie, że postaci są tam żywe. Tego tytułu się nie przechodzi, jego się przeżywa PS. bagna po paczu w trybie wydajności wyglądają wspaniale. Oczywiście nie jest to poziom komputra z rejtrejsingiem, ale mimo wszystko jest sztos U mnie wszystkie nowości łącznie z Ragnarokiem poszły na bok po wyjściu patch-a , gre ukończyłem na premiere na PC ale nigdy nie zagłębiałem się w zadania poboczne czy zlecenia na dłużej. Gra wciągneła mnie okrutnie i muszę przyznać że tereny leśnie powodują opad szczęki , jedynie mogli by ustabilizować te 30 klatek na ps5 i byłoby cudownie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Poboczne i zlecenia są tu równie wciągające jak wątek główny. Nawet babcina patelnia i koza guślarza miały w sobie to coś xD Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Hotfix na PC wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 (edytowane) 15 minut temu, Michał102 napisał: Poboczne i zlecenia są tu równie wciągające jak wątek główny. Nawet babcina patelnia i koza guślarza miały w sobie to coś xD Każda miejscówka w tej grze jest bliska sercu każdego Polaka. Zwykłe wejście do rozpadającej się chaty lub karczmy powoduje, że czujemy się jak u siebie Wszystkie odzywki ludzi, jakieś mamrotanie czy reakcja na geralta - wszystko to takie polskie. Tutaj przynajmniej jak jakiś yanusz chłop odpyskuje to mogę mu ten głupi łeb rozwalić o krawężnik - na co dzień nie mam takiego luksusu Edytowane 19 Grudnia 2022 przez oFi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 4 minuty temu, oFi napisał: Każda miejscówka w tej grze jest bliska sercu każdego Polaka. Zwykłe wejście do rozpadającej się chaty lub karczmy powoduje, że czujemy się jak u siebie Wszystkie odzywki ludzi, jakieś mamrotanie czy reakcja na geralta - wszystko to takie polskie. Tutaj przynajmniej jak jakiś yanusz chłop odpyskuje to mogę mu ten głupi łeb rozwalić o krawężnik - na co dzień nie mam takiego luksusu Mój faworyt na małego sidequesta to zadanie z gadającą Płotką z Krwi i Wino, cudo :D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Pytanie do graczy mocno ogarniętych Wieśka 3. Czy zabijanie randomowych oponentów, potworów itd (sporo tego przy eksploracji świata) daje wymierne korzyści w postaci szybszego levelownia? Czy tylko zadania poboczne oraz główne szybciej leveluja postać? Ps. Są jakies poradniki do Wiedźmina dla totalnych amatorów? Bo ilość rzeczy jakie zbieramy, craftujey, budujemy itd jest przeogromna- tego jest miliony . Nie jest przyzwyczajony do gier RPG. Z dala omijałem takie pozycje. W ogóle ten wiedźmin to klasyczna PeCetowa szpil RPG. Edytowane 19 Grudnia 2022 przez walek Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 ten quest z nowa netflixową zbroją to zaczyna się od spotkania Spoiler kapłana wiecznego ognia przy warowni? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zadania poboczne+główne to najlepszy sposób na levelowanie. Nie ma sensu grindować i zabijać dziesiątki wilków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 @walekpo prostu graj, podnoś wszystko sprzedawaj głównie miecze i niepotrzebne zbroje, rośliny, żarcie i składniki alchemiczne praktycznie nic nie ważą Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 326 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 8 minut temu, Figuś napisał: ten quest z nowa netflixową zbroją to zaczyna się od spotkania Ukryj zawartość kapłana wiecznego ognia przy warowni? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 43 minuty temu, walek napisał: Pytanie do graczy mocno ogarniętych Wieśka 3. Czy zabijanie randomowych oponentów, potworów itd (sporo tego przy eksploracji świata) daje wymierne korzyści w postaci szybszego levelownia? Czy tylko zadania poboczne oraz główne szybciej leveluja postać? Zależy od broni, te z grupy najlepszych jak wiedźmińskie mają po 20% więcej doświadczenia za każdego zabitego, do tego niektóre trofea też zwiększają doświadczenie, więc na pewno jakaś tam różnica jest, ale warto się skupić tylko na tych na zbliżonym poziomie, ewentualnie nie więcej niż 5 poziomów mniej bo za to wpada po kilka xp. Także jakieś stada wilków można odpuścić, chyba że niewiele punktów brakuje do następnego poziomu to można walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 12 minut temu, Bzduras napisał: Tak no właśnie słychać ten słabszy głos Rozenka ale dobrze że jest z nami Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 15 godzin temu, Figuś napisał: no właśnie słychać ten słabszy głos Rozenka ale dobrze że jest z nami No różnica jest spora, ale dobrze, że w ogóle dograli. Niestety w kolejnych częściach i remake'u podejrzewam, że będzie zmiana aktora. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Saga Gerwanta z Libii się skończyła, kolejne części nowa postać albo będziesz tworzył sam. W rimejku mogą wykorzystać stare nagrywki i je zremasterować. Choć jak wczoraj pisałem to byłem na początku tego questa(swoją drogą zajebisty był, nie jak ten gówniany serial z netflixa) było słychać gorszą jakość, kwestie mówione już na końcu były chyba nagrywane później bo już było bliżej oryginału przed chorobą Rozenka. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Tez bym był za nowa historią, ostatnia książka Sapkowskiego 'sezon burz' ma fajne smaczki z tym związane, ale może lepiej sobie przeczytajcie Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 (edytowane) Rozpoczęcie od nowa to był jednak świetny pomysł. Miało być platynowanie Gowa, ale chyba skończy się na poświęceniu kolejnych 100 godzin na Gerwanta. Biały Sad wyczyszczony, a teraz sobie powolutku plądruje mieszkańców Novigradu i jest miodnie. Kapitalnie wykreowany świat, postaci z krwi i kości, genialna muzyka, drewniana Płotka i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba. No może poza stabilnymi 30 fpsami, bo jednak w niektórych miejscach różnica jest spora i zwyczajnie mi przykro, że tracę na wizualiach w trybie wydajności. Ciekawe, czy wyciągnięcie stabilnych 30 klatek to kwestia jakiegoś hotfixa. Edytowane 20 Grudnia 2022 przez ginn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi