Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak dobrze jest wrócić po raz czwarty do W3, fajnie się gra w tą wersję next-gen :). 

Grałem zaraz po premierze patcha, ale tylko chwilę, a musze powiedzieć, że naprawdę sporo usprawnień i to nie tylko graficznych (RT oświetlenie naprawdę robi różnicę). Nowa kamera wypas, cutscenki wreszcie szerokokątne, jedzenie działa jak należy, masa drobnych rzeczy, które sprawiają, że jedna z najlepszych gier w historii jest jeszcze lepsza <3. 

image.thumb.jpeg.e6a041c855197076824eb30661de7194.jpeg

image.thumb.jpeg.80a2b29e9e875e64b2b641096eefcfd4.jpeg

image.thumb.jpeg.fbe5fcfaddbc445be41e9d65ca6774e7.jpeg

image.thumb.jpeg.82e776167e6313ed2562f2bf5a519ec3.jpeg

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano

Te 60 fps i oświetlenie to jakbym grał w nową grę pamiętam i nawet platynkę wbilem z uśmiechem na ustach, nawet robiąc ten glupi trofik ze strzelaniem z kuszy w głowę gamoni :nosacz3:

Opublikowano
4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Jak dobrze jest wrócić po raz czwarty do W3, fajnie się gra w tą wersję next-gen :). 

Grałem zaraz po premierze patcha, ale tylko chwilę, a musze powiedzieć, że naprawdę sporo usprawnień i to nie tylko graficznych (RT oświetlenie naprawdę robi różnicę). Nowa kamera wypas, cutscenki wreszcie szerokokątne, jedzenie działa jak należy, masa drobnych rzeczy, które sprawiają, że jedna z najlepszych gier w historii jest jeszcze lepsza <3. 

image.thumb.jpeg.e6a041c855197076824eb30661de7194.jpeg

image.thumb.jpeg.80a2b29e9e875e64b2b641096eefcfd4.jpeg

image.thumb.jpeg.fbe5fcfaddbc445be41e9d65ca6774e7.jpeg

image.thumb.jpeg.82e776167e6313ed2562f2bf5a519ec3.jpeg

Na PC grasz?

Opublikowano

Też ostatnio włączyłem i byłem w totalnym szoku jak ta gra ładnie wygląda i działa nawet w porównaniu z nowosciami. Wcześniej grałem na PS4, a teraz w 4k na XSX. 

Opublikowano
3 godziny temu, bartiz napisał(a):

Na PC grasz?

PC

2 godziny temu, Faka napisał(a):

To grafika z pc czy xsx/ps5? 

Taka to na PC :)

Ale na PS5/XSX też jest dobrze. 

Opublikowano

Witam

Ostatnio zacząłem przechodzić wiedźmina od nowa i nie mogę wykonać misji "O wysoką stawkę". Wygrałem karty od Dijkstry, Markizy, Vivaldiego i komanda Wiewiórek i dalej mi pokazuje że brakuje mi jednej karty. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić?

Opublikowano

jeżeli pominąłeś tutorial to po tzw, ptokach ale nic straconego po tą kartę możesz zdobyć właśnie pod drzewem wisielców zaraz po przybyciu do Velen i trofik powinien normalnie wpaść jeżeli to była ta pominięta

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Może nic odkrywczego, bo update już sporo czasu dostępne, ale wstawiam moje porównanie trybu wydajności i ray tracing na Xbox Series X (i zapewne ps5 to samo bedzie).

Jak dla mnie to jest spory dylemat w jakim trybie grać, bo różnica jest spora miedzy nimi. Sam ukończylem update w 30fps bo te płaskie cieniowanie bez RT kuło mnie w oczy.
Mam nadzieję na PS5 Pro wyjdzie łatka RT w 60fps.

https://www.youtube.com/watch?v=1FjsFRHbRtw

Edytowane przez siudym
Opublikowano
54 minuty temu, siudym napisał(a):

Może nic odkrywczego, bo update już sporo czasu dostępne, ale wstawiam moje porównanie trybu wydajności i ray tracing na Xbox Series X (i zapewne ps5 to samo bedzie).

Jak dla mnie to jest spory dylemat w jakim trybie grać, bo różnica jest spora miedzy nimi. Sam ukończylem update w 30fps bo te płaskie cieniowanie bez RT kuło mnie w oczy.
Mam nadzieję na PS5 Pro wyjdzie łatka RT w 60fps.

https://www.youtube.com/watch?v=1FjsFRHbRtw

Jasne, Ray Tracing w tej grze nadał jej kolejne nowe życie, jedna z najlepszych implementacji, to co się dzieje w Novigradzie, czy Skellige z pełnym RT jest najlepszą wizytówką tego trybu od mistrzów RT z Cyberka zresztą nie można było się spodziewać czegoś innego.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Będę musiał spróbować dzisiaj tej kamery z bliska dodanej do nex-genowej łatki. Przyzwyczaiłem się do widoku, gdzie więcej widzę wokół Geralta, ale zauważyłem na YT, że walki z tą nową kamerą wydają się bardziej dynamiczne. 

• 1 miesiąc temu...