kermit 6 998 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 jesli nie dales rady wieska 2 na x360 bo "niedomagala technicznie" to nie łudź sie ze podołasz z wieskiem 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 jesli nie dales rady wieska 2 na x360 bo "niedomagala technicznie" to nie łudź sie ze podołasz z wieskiem 1 Oj racja. Miedzy W1 a W2 jest przepasc, taka, ze 1 czesc wyglada przy dwojce praktycznie archaicznie Ciesze sie, ze skonczylem niedawno jedynke a teraz cisne w dwojke a milo, bardzo mi sie podoba ! Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 Konsola nie domagała technicznie* Przecież nie gram w grafikę, nie róbcie ze mnie janusza ;] X klocek miał już problem z odczytywaniem płyt. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 (edytowane) Kolejna swietna ocena - 98/100 od MNT. Jezeli chodzi o traktowanie kobiet, to gra pod tym względem odzwierciedla realia i książkowy klimat. Nie wiem jak można sie tego czepiać, bo właśnie ta brutalność i brak pohamowań są w Wiedźminie kapitalne. Edytowane 14 maja 2015 przez Maciomaniak Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 (edytowane) No to książki + 2 części gier. Bez tego chyba wiele stracę prawda? Tak. W recenzjach mówili, że jest bardzo dużo nawiązań do sagi, a samo nieznanie losów Ciri już wystarczy, żeby sobie odebrać wiele przyjemności z gryPrzesadzacie,co najwyzej przegapi jakies smaczki, ale nie jest tak, ze od razu bedzie sie zle bawil i nie zrozumie historii.Poza tym w kazdej rcenzji pisza, ze wszyscy w kontynuacji spodziewali sie czego innego jezeli chodzi o np.Ciri, a tutaj mamy raptem jeden filmik i zaczyna sie zupelnie inna przygoda... Taka to wlasnie bezposrednia kontynuacja dwojki, no chyba ze kogos boli ze nie bedzie znal podzialu politycznego krainy, ja ide o zaklad, ze bym jej pewnie nawet nie pamietal! Edytowane 14 maja 2015 przez easye Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 Eh, te proby usprawiedliwienia, ze bez znajomosci sagi bedzie sie wszystko wiedzialo, niektorzy tutaj to niezle smieszki 1 Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 no juz pisalem, skoro dla januszy z usa bez znajomosci sagi w3 to gra na 10/10 i najlepszy rpg ever, to czym ta gra bedzie dla fanow przygód Geralta O_o Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 (edytowane) Oceny doskonale pokazuja, ze nie ma potzreby nalezec do fanow sagii i znac kazda ksiazke, by sie przy grze dobrze bawic! Edytowane 14 maja 2015 przez easye Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 (edytowane) @easye Może i nieco inna - nowa historia, ale niech mnie szczyści, jeśli wątek Ciri nie będzie mocno osadzony w jej historii z sagi. Wydaje mi się - może błędnie, że nie są o stanie od tak szybko w filmiku wyjaśnić w pełni jej przejść. (Kto czyta - nie klikać) jej dorastanie, broklion, nauka u wiedźminów, nauka magii, pustynia, konik, wyparcie się magii, szczury, bonhart i dochodzenie do siebie u tego pustelnika - zapomniałem imienia, łyżwy, skakanie między światami, dziki gon, którym sami z Geraltem i Yen się stali... To kluczowa postać. Nie znanie połowy z tych rzeczy moim zdaniem będzie dużą stratą, gdy spotkamy tą postać po wszystkich przejściach. Edytowane 14 maja 2015 przez Hum Cytuj
Gość suteq Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 (edytowane) no juz pisalem, skoro dla januszy z usa bez znajomosci sagi w3 to gra na 10/10 i najlepszy rpg ever, to czym ta gra bedzie dla fanow przygód Geralta O_oOni tez maja sage. Generalnie we wtorek gadalem z kumplem, ktory sage i 2 czesci gry ma dawno za soba. Mowil ze po obejrzeniu materialow z 3 zauwazyl postacie, ktore w sadze sa dosyc wazne. I nie mowa tutaj o tych glownych ofc tylko drugoplanowych. Ja obecnie jestem bardzo zadowolony z sagi, Czas pogardy zaczyna sie naprawde dobrze. Zwlaszcza ze chyba bedzie cos o Dzikim Gonie, tak cos czuje. Edytowane 14 maja 2015 przez suteq Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 To jakiś problem jest, żeby przeczytać te książki? Bez znajomości też będzie bawił się dobrze, ale może bawić się lepiej. Przykład z początku W2 jak Roche przedstawia się jako kupiec korzenny Emhyr Var Emreis. Nie znasz książek to nie zwrócisz na to uwagi, a jak znasz to będziesz miał fajny żart. Moim zdaniem jak ktoś nie ma ciśnienia, żeby ogrywać od razu na premierę to warto przeczytać wszystkie książki. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 (edytowane) No pewnie, w zupelnosci to rozumiem, ale niektorzy tutaj popadaja w skrajnosci typu "nie przeczytales ksiazki nie masz czego w 3ce szukac", jak widac po reckach to bzdura - no chyba, ze wszystkie recki jakie wyplywaja wychodza od milosnikow Wiedzmina, ktorzy czytali kazda ksiazke (szczerze w to watpie). Edytowane 14 maja 2015 przez easye Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 Jaka krucjata zeby nie czytac ksiazek Bo taki problem usiasc i machnac w kilka dni Sage i zwiekszyc sobie immersje i frajde z gry o 300% Ja to (pipi)e, nie odpalam W3 dopoki wszystko nie zostanie przeczytane i ograne. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 No jest to trochę pyerdolenie psychofanów i jest to irytujące nawet dla osoby która ma za sobą książki i gry. 6 Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 No, aż tak to nie. Jak ktoś nie ma zamiaru czytać to i tak warto ograć gierki. Stawiam, że i tak dużo osób po przejściu W3 rzuci się na sagę/poprzednie części gier Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 ja np do wladcy pierscieni sie zmuszalem i wedlug mnie ksiazka jest mega meczaca, nie dalem rady, po prostu nuda w chuy tak do wieska nie musze sie zmuszac bo "o gierka polakuf wychodzi trzeba znac sage" - po prostu jest swietnie napisana, bez nudnych opisow, jest akcja, wchodzi jak zimne piwko w 30 stopniowy upał Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 (edytowane) Ja to nawet nie wiem czy Wiedzmina poki co kupie, bo zadnego poprzedniego nie dalem rady ukonczyc, a Ty Velus na sile do ksiazek bedziesz mnie przekonywal xDWpadlem tylko wtracic 3 grosze, bo czuje to samo co pawcio czytajac ostatnie 3 strony. Edytowane 14 maja 2015 przez easye Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 Przecież nikt Wam nie broni grać. Tylko upajamy się faktem posiadania buffa w postaci +30% do imersji za sprawą książek i zwyczajnie ukazujemy zalety jego zdobycia. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 No to wiadomo ale duża cześć z was z pianą w ustach oburzają się jak można grać w trójke bez czytania książek, trochę śmiesznie to wygląda xD W gowie też występują postacie drugoplanowe z mitologii a dużo klapów o tym może nie wie bo uciekali z polaka bo ich facetka nie lubiła? 2 Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 przeczytałam sagę po ograniu dwójki. zupełnie nie popsuło mi to zabawy, ale frajda przy ograniu drugi raz była jeszcze większa z powodu książkowych smaczków właśnie. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 Ach nadrobiłem ostatnich kilka stron, widzę Lolygon zawsze w formie ! No, recenzje pisał Arthur Gies, najgorszy dziennikarz w branży, którego opinie i przewidywania nigdy się nie spełniają ! (chociaż w redakcji ma poważnego konkurenta w osobie Bena Kutchery)@TeddyNiestety to pasuje do Polski. Przeciętny polak czyta 0,63 książki w roku (ja czytam ok 30-50, więc osoby mojego pokroju trochę zawyżają średnią i tak)@kermitOch właśnie tego się obawiałem, nie mieszajmy innych pisarzy do tego tematu, bo porównanie Tolkiena do Sapkowskiego jest delikatnie mówiąc niecelne. Jestem w stanie zaakceptować, że ktoś woli historię Sapkowskiego, ale nie porównujmy tego jak książki są napisane, bo styl, erudycja i drobiazgowość Tolkiena w budowaniu świata jest naprawdę na zupełnie innym poziomie.P.SPo co czepiać się ludzi, którzy nie czytali sagi i opowiadań? Gra jako inne medium musi bronić się bez udziału książki i wszystko wskazuje na to, że robi to z nawiązką. 1 Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 (edytowane) Jaka krucjata zeby nie czytac ksiazek Bo taki problem usiasc i machnac w kilka dni Sage i zwiekszyc sobie immersje i frajde z gry o 300% Ja to (pipi)e, nie odpalam W3 dopoki wszystko nie zostanie przeczytane i ograne. Machnięcie opowiadań + Sagi to nie jest sprawa na kilka dni, ile dziennie można przeczytać, do 200 stron jak się ma czas? Opowiadania to z 500, pierwsze 3 epizody sagi to po ~320, 2 ostatnie teżo coś pod 500, no troszkę tego jednak jest. Ale warto. Czytam całość ze 4ty raz i nie ma nudy. Edytowane 14 maja 2015 przez TheAceOfSpades Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 Ja w 3 tygodnie machnalem wszystkie ksiazki. Jutro prawdopobnie skoncze sezon burz, zostalo mi jakies 150 stron. Ale przyznam bez bicia ze w mialem weekend gdzie wciaglem 2 tomy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi