Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest szybciej, ale to ze względu na możliwość kupna map, które odblokowują punkty do szybkiej podróży. Bez tego jak byś miał wszędzie pływać/biegać to pewnie tak samo jak velen

• Plusik 1
Opublikowano

W Velen przy przejściu przez Pontar jest uwięziony kupiec, ale nie mogę znaleść klucza. Czytałem że jest zbugowany, a ma on karty potrzebne do trofki za zebranie wszystkich kart do gwinta. Wie ktoś czy da się go jakoś uwolnić i czy CDP Red pracuje nad tym ? Nie chce mi się pilnować tych wszystkich kart na 2 przejściu, brakuje mi tylko paru, a w fabule jestem za daleko, żeby wczytać sejwa :/

Opublikowano

ja tam gram od początku i prawie nic nie mam zwalone

expa też dostawałem. teraz za szare questy czyli te które mają ponad 5lvl mniejszy level niż postać dostaje sie symboliczne 5expa, pewnie dlatego żeby gracz wiedział że exp działa i jego brak nie wynika z buga

Opublikowano

Ja tam wszędzie widuję pełno jeleni i królików, ale chyba gadali o jakimś tam systemie fauny i flory, że będzie więcej danego gatunku, jeśli zabraknie drapieżników. Chyba każdy widział jak nekkery, albo wilki uganiają się za żarciem i ubijają zwierzynę.

Opublikowano

ja widziałem wiele razy trupy królików i jeleni w okolicy w której były wilki albo ghule - wyraźnie widać że "potwory" zabijają zwierzątka.

ale nie liczyłem liczebności królików i saren w obszarach w których zabiłem wilki bo zwykle zabijam każego potwora jakiego spotkam, i zabiłem wiele wilczych watach i nie przyglądałem sie czy to wpływa na wzrost populacji jeleni.

jedno jest pewne - wiele razy widzialem trupy królików i innych zwierzątek w okolicy siedliska drapieżnych zwierząt i potworów

Opublikowano

Chyba nie znika w ogóle. Generalnie możesz swoje śmieci wyrzucić z ekwipunku i one będą leżeć tam gdzie je rzucisz do, za przeproszeniem, usranej śmierci :)

Nie miałem serca sprzedawać niektórych świetnie wyglądających mieczy, i zrobiłem sobie taką ich "kupko-kolekcję" w jednym miejscu.

• Plusik 1
Opublikowano

nie, zostaje na zawsze. raz u miecznika na rybnym targu chcialem sprzedac belty, nie dalo sie to je wyrzucilem i byly tam za kazdym razem, gdy do niego przychodzilem. byl krzyzyk na mapce nawet.

Opublikowano

Uwaga! To nieprawda ze rzeczy nie znikają!

Wywalilem paczke mieczy na sprzedaż obok tego goscia co ma najlepsze ceny zeby wrócić tam jak mu sie odnowi kasa i sprzedać.

Jednak nie minelo nawet duzo czasu i jak bylem tam ponownie to już bnic nie leżało.

Nie wiem od czego to zalezy i czemu u was coś leżało długo a u mnie dosyć szybko zniknelo ale napewno nie mozna jednoznacznie powiedziec "wyszucajcie na glebe smialo! Nigdy nie znika" bo jednak znika. No chyba ze to byl jakis nadzwuczajny bug ze u mnue zniknelo

Opublikowano (edytowane)

Ale ci, którym nie znika na czym gracie? Może to ograniczenia wynikające z mocy konsol?

edit: własciwie to niemocy

Edytowane przez ornit
Opublikowano

nie wiem od czego to zależy - wypierdzieliłem zbędne bełty przy targu rybnym, na środku ulicy jakiś tydzień temu i co tam idę, to są. Włączałem, wyłączałem PS4 (nie usypiałem), jedna aktualizacja w międzyczasie a one nadal leżą...

Opublikowano

Powywalam dzis jakieś rzeczy w różnych miejscach i zobacze czy poznikaja

może CDPR już tak ogarnął symulację świata, że okoliczni żebracy zbierają złom, jak u nas. To, co się im przyda zabierają a jakieś niepotrzebne pierdoły zostawiają... :sorcerer: