Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta gra jest wręcz jakaś ... nienaturalna? W 90% produkcji, które nie mają trybu multi, czasem już po 20-30h odczuwałem znużenie i gry albo nie kończyłem, albo wpadał nowy szpil i skutecznie mnie odciągał. Tu mam już 60h i fakt Novigrad LEKKO zaczął mnie mdlić, więc postanowiłem w końcu wyruszyć na wyspy. Boże jakiego gra tam dostaje kopa  :mog: Znów siedziałem do późnej nocy jak przy pierwszym uruchomieniu arcydzieła Polaków. Wiedźmin to trochę taka symbioza świetnej, bardzo opasłej książki z grą - wracasz do niej, np. po przeczytaniu w między czasie innej, krótszej knigi i znów przepadasz będąc zaskakiwanym na każdym kroku. Coś pięknego. 

• Plusik 1
Opublikowano

Mam czasami ścinki w grze, takie na ułamek sekundy. Wszystko się tak jakby zawiesza na chwilkę. Jak zsiadam z konia, jak pojawiają się wrogowie...  Nie zawsze, ale często. Wersja na Xbox One, najnowszy patch.

Macie coś takiego? Jak się tego pozbyć?

Opublikowano

No co by nie mówić wiedźmin ma to coś co przyciąga ale nie potrafiłem skończyć go na raz . Musiałem w między czasie ogarnąć sobie kilka mniejszych gier o zupełnie odmiennym klimacie a i tak po powrocie do wieśka zawsze był efekt WOW , nie jestem w stanie do niczego się przyczepić bo system walki dla mnie jest świetny do tego teraz zaczynam DLC , które już na początku fabularnie bije na głowę podstawkę. Liczę że wyjdzie więcej DLC tego typu bo gra ma potencjał by być stale rozwijana. Do tego w wiedźminie podoba mi się ta dbałość o szczegóły niczym w grach rockstar games , do dziś w Red Dead Redemption dbałość o szczegóły powoduje u mnie opad szczęki ( strzelanie do lamp nocnych <3) i to samo wiedźmin z chociażby kołyszącymi się fenomenalnie drzewami na wietrze ( co by nie mówić zdecydowanie najlepiej wykonany las jaki miałem okazję sprawdzić w grze , a pamiętam jak jeszcze lasem w Oblivionie się zachwycałem) . 

Opublikowano

niech tylko redzi do serduszka wezma community i w nastepnej produkcji dopieszcza system walki, kocham ta gre ale ta walka to jest niestety (pipi)na rysa na tej perle

Opublikowano

Bloodborne fabułę miał do bani za to gamplej wynagradzał resztę a Wiedźminie jest zupełnie odwrotnie.Mam od premiery grałem na najwyższym, zaglądałem wszędzie porobiłem każde znaki zapytania zatrzymałem się jakoś przed samym końcem i zniechęciła mnie zbugowana misja poboczna przy okazji zaczęła mnie gra nudzić, muzyka drażnić a niedopracowane elementy kłuć w oczy i zapragnąłem powrót do Zeldy WW kupiłem Wiiuu no i cała przygoda z Geraltem poszła się je...

Reasumując warto jej dać szanse i ją skończyć ? :rayos:

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Bloodborne fabułę miał do bani za to gamplej wynagradzał resztę a Wiedźminie jest zupełnie odwrotnie.Mam od premiery grałem na najwyższym, zaglądałem wszędzie porobiłem każde znaki zapytania zatrzymałem się jakoś przed samym końcem i zniechęciła mnie zbugowana misja poboczna przy okazji zaczęła mnie gra nudzić, muzyka drażnić a niedopracowane elementy kłuć w oczy i zapragnąłem powrót do Zeldy WW kupiłem Wiiuu no i cała przygoda z Geraltem poszła się je...

Nie warto. Graj w Zeldę i zbieraj serduszka.

Edytowane przez ornit
  • Plusik 1
Opublikowano

Nie wiem o co biega ludziom z tym, że niby W3 ma zyebany gameplay. Mi gra się wybornie i do tego system walki przeszedł duży lifting od czasu W2. Bloodborne stawia na 100% gameplayu a w grze REDów jest cała otoczka fabularna i dobry model rozgrywki. Nie mogło być lepiej. Jak komuś nie pasuje to niech nie gra. 

• Plusik 1
Opublikowano

Dla mnie nie ma w tej grze większych problemów jeśli idzie o mechanikę. To że Geralt czasem gubi się jeśli zostanie otoczony ze wszystkich stron jest wybaczalne bo wprawnemu graczowi nie zdarzają się takie sytuacje zbyt często. Parowanie ciosów, uniki, finiszery, jazda konno - dla mnie wszystko gra. To i tak bardzo duży krok w stosunku do W2. 

• Plusik 1
Opublikowano

o ile mechanika walki jest jeszcze w miarę, biorąc pod uwagę  jej zręcznościowo - slaszerowy charakter, tak system rozwoju postacii jest bardzo płytki i łatwiej byłoby to wybaczyć (bo w koncu gramy wiedźminem, którego umiejętności orbitują głównie w okół głównego repertuaru jakim jest miecz i magika z niego nie zrobimy, mimo ze to rpg) gdyby nie fakt, ze jest on cholernie źle zbalansowany. 

Opublikowano

Co to znaczy, że Bloodborne miał fabułe do bani? Zrozumiałeś wszystko czy tak gadasz bo mało filmików?

Opublikowano

ale się czepiacie . Jak niektórych wkurza że W3 może być dla kogoś grą roku. Ja byłem fanem Wiedźmina zanim to było modne. Nawet po moim mailu i gamertagu to widać. Uwielbiałem pierwszą część mimo jej wad. Przeszedłem z przyjemnością 3 razy Wiedźmina 2 i Wiedźmin 3 to dla mnie zwieńczenie ciężkiej pracy cdp red.  Dla mnie wiedźmin 3 to najlepsza gra w jaką grałem. Bloodborne fajny ale to nie to dla mnie. Tak samo jak komuś f4 może się podobać albo grą generacji może być mario 3d world. Kwestia gustu i mam dość osób na forum którzy próbują wmawiać wszystkim że W3 to kiepska albo średnia gra. :P

• Plusik 5