Whisker 1 384 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dokładnie, mi zrobienie wszystkiego na 100% i w podstąwce i w dodatkach zajeło około 130h czyli tyle samo ile dalem za grę i jest to najlepszy tytuł jaki kiedykolwiek powstał Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Wieśka 3 kupiłem od razu na premierę wraz z PS4 w bundlu. Teraz po długim czasie skończyłem drugi raz główny quest już w edycji GOTY i biorę się za Hearts of Stone. Jezusku, 100h na podstawkę, side questów jeszcze parę zostało, a tu nagle multum zadań z dodatku, nowe wioski, uzbrojenie. To chyba najlepiej wydane 120 zł na świecie. A potem jeszcze Blood & Wine kiedyś trzeba będzie zrobić. CDPR powinni dostać nobla, nobla! Bałbym się w ogóle uczestniczyć w produkcji takiej gry, bo jej ogrom przytłacza. Jak gra wypada przy drugim przejściu? Kupiłem w wakacje podstawkę, skończyłem we wrześniu wciśnięty w fotel. Teraz mam ochotę na dodatki, ale kurde nie będę płacił 100zł na Marketplace za coś co na płycie moge mieć z podstawką za tyle samo. Problem w tym że save z podstawki nie zadziała z edycją GOTY, więc musiałbym przechodzić jeszcze raz. Daje rade? Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 W Goty odpalasz dodatki osobno. Gra z automatu Ci wbije 30 level bodaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Pewnie ze daje rade. Za drugim razem okazalo sie, ze sporo z fabuly nie pamietalem, a nie chcialem zaczynać gry od dodatkow. Cytuj Odnośnik do komentarza
shinian 627 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Ale rozumiem, że te najbardziej "epickie" zadania poboczne nie są pomijalne? Bo "szukanie patelni" mogę z czystym sumieniem pominąć Niektore sa pomijalne. Wystarczy np. udzielic zlej odpowiedzi o Leto podczas rozmowy z balwierzem i leci caly quest. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 W Goty odpalasz dodatki osobno. Gra z automatu Ci wbije 30 level bodaj. Niby tak, ale mam już swój ekwipunek i wyższy level niż 30. No ale faktycznie to na tą chwile jedyne sensowne rozwiązanie. Liczyłem że na black friday będa jakieś przeceny ale sie przeliczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ceglash 16 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 A wiecie co jest dla mnie największym minusem tej gry? Wybór poziomu trudności, nawet podczas walki. Powinno być tak jak w serii "Dark Souls" - jest jeden poziom i kropka! A tak to latam sobie jak głupi na srednim poziomie trudności i umyka mi ta cała magia związana z przygotowywaniem mikstur itd. Powiecie pewnie "to ustaw sobie najwyższy poziom trudności i po sprawie". No sorry, ale ta pokusa zmiany poziomu na niższy w trudnych momentach jest zbyt silna! Mogliby chociaż zrobić tak, że jak wybiera się najwyższy poziom trudności to zablokowana jest opcja zmiany na niższy. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Slaba psycha. Co tam jest trudnego na najwyzszym poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 DkZ nie jest wcale trudne tylko mechanika gry często daje się we znaki. Zwłaszcza kiedy Geralta otaczają przeciwnicy. Polecam sprawdzić to podczas walk z mglakami. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 DkZ nie jest wcale trudne tylko mechanika gry często daje się we znaki. Zwłaszcza kiedy Geralta otaczają przeciwnicy. Polecam sprawdzić to podczas walk z mglakami.Mglak to bułka z masłem przy upiorach w wąskim pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgadzam się. Już w Białym Sadzie przy kaplicy cmentarnej spotykamy jednego gdzie walka przenosi się do ciasnego lochu. Upiory trzeba po prostu ciachac do skutku bo wtedy nawet nie zdążą wyjść z materii. Gorzej z dwoma lub trzema. Cytuj Odnośnik do komentarza
hniv 5 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Witam. Pomógł by mi ktoś z zgraniem sejwa z Wieśka z edycji gry roku na ps4. Nie wiedziałem ze sejwy ze starszej wersji nie dzialaja na tej. No i rozłożyło mnie to na łopatki bo doszedłem do skelige i nie chce zaczynać od początku. Gdyby ktos byl pomocny bede wdzieczny. Jak cos prosze sejwa na maila rumcajs251@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza
shinian 627 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) A wiecie co jest dla mnie największym minusem tej gry? Wybór poziomu trudności, nawet podczas walki. Powinno być tak jak w serii "Dark Souls" - jest jeden poziom i kropka! A tak to latam sobie jak głupi na srednim poziomie trudności i umyka mi ta cała magia związana z przygotowywaniem mikstur itd. Powiecie pewnie "to ustaw sobie najwyższy poziom trudności i po sprawie". No sorry, ale ta pokusa zmiany poziomu na niższy w trudnych momentach jest zbyt silna! Mogliby chociaż zrobić tak, że jak wybiera się najwyższy poziom trudności to zablokowana jest opcja zmiany na niższy. Niestety to juz nie jest poziom trudnosci Wiedzmina 1, gdzie mikstury na najwyzszym poziomie trudnosci byly nieodzowne. W 3 czesci, pomijajac mikstury fabularne, skorzystalem tylko kilka razy z "orki". A gre skonczylem na drodze ku zagladzie. Edytowane 9 Grudnia 2016 przez shinian Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ja tam mocno sie opijalem na drodze ku zagładzie. Ale to m.in dlatego ze przy pierwszym przejściu na normalu wg z tego nie korzystałem no poza jaskółka i czasem gromem. A na najwyższym poziome trudności zwłaszcza na początku można było grę pozna na nowo, wczytując sie w bestiarusz i przygotowywanie sie do walki poprzez przygotowanie odpowiednich mikstur, olei itp. co sprawiało dodatkowe satysfakcję Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Odwar z echidny, przeginka. Wystarczy skakać by odnawiala się energia. Cytuj Odnośnik do komentarza
xbor 54 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Czy opcja "podniesienie poziomu trudności przeciwników" po prostu doskalowywuje tych słabych do mojego poziomu, a tych silniejszych nie rusza? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Chyba nie ale pewny nie jestem. Też z tego korzystam bo wtedy szybciej się level wbija. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Rili? Gdzies czytalem, ze to nie wpływa na zdobywany exp Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Serio? Myślałem, że tak właśnie jest skoro wrogowie mają podniesiony poziom. Bo niby czemu innemu miałoby to służyć skoro poziom trudności mozna sobie oddzielnie podnieść? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Służy to temu, żeby gracz ciągle miał jakieś wyzwanie expa to nie podnosi, jestem pewien w 99% Cytuj Odnośnik do komentarza
Dilerus 2 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Czy opcja "podniesienie poziomu trudności przeciwników" po prostu doskalowywuje tych słabych do mojego poziomu, a tych silniejszych nie rusza? Niestety ta opcja obniża również poziom silniejszych przeciwników. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Ja tam mocno sie opijalem na drodze ku zagładzie. Ale to m.in dlatego ze przy pierwszym przejściu na normalu wg z tego nie korzystałem no poza jaskółka i czasem gromem. A na najwyższym poziome trudności zwłaszcza na początku można było grę pozna na nowo, wczytując sie w bestiarusz i przygotowywanie sie do walki poprzez przygotowanie odpowiednich mikstur, olei itp. co sprawiało dodatkowe satysfakcję Eliksiry? Jak najbardziej. Szczerze powiedziawszy cholernie rajcujące jest przygotowanie sobie kilku odwarów i eliksirów po czym ruszyć na przeciwnika 10 lvl silniejszego i to nie mglaka czy ekimme, a konkretnego bydlaka jak bies czy bazyliszek. Kilkuminutowy bój gdzie każdy błąd mógł skończyć się niechybnym zgonem pod szponami bestii. I ta radość gdy zadajesz ostatni śmiertelny cios wiedząc, iż dokonałeś rzeczy niezwykłej, a o twym wyczynie i męstwie bardowie pieśni będą układać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 24 lvl na Skellige, główny wątek ledwo tknięty. Niedźwiedź, 40k gp i myślę czy nie przełączyć na najtrudniejszy poziom, bo biję wszystko do 40 lvl. Do czego jest złoto w tej grze? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 W DLC potencjalnie wydasz dziesiątki tysiecy na: - ulepszenie straganu zaklinacza - arcymistrzowski rynsztunek wiedzminski - rezydencję. A Ty grasz w giergi w ogóle? :O Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Czasem cos tam wlacze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi