Opublikowano 30 stycznia 20178 l Ale nie z automatu, tylko po ukończeniu głównego wątku, bo wtedy mamy ok 36lvl postaci. Czyli wszystko po kolei, a potem z powrotem główna fabuła na najwyższym poziomie (NG+). IMO sama przyjemnosc.
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Ja teraz kończyłem na NG+ fabułę na najwyższy poziomie, i czasami było ciężko, ostatni boss ze 2h się męczyłem, ale polecam super sprawa, najpierw fabula potem dodatki.
Opublikowano 31 stycznia 20178 l Wpadło Ci normalnie trofeum za najwyższy poziom trudności na NG+? Pytam na wszelki wypadek.
Opublikowano 31 stycznia 20178 l Ja na Nowej Grze Plus zaliczałem poziom "krew, pot i łzy" i trofeum wpadło po ukończeniu. Tutaj jest to samo.
Opublikowano 31 stycznia 20178 l Notki, listy czy książki to jedne z najlepszych rzeczy w Wiedźminie. Tam jest tyle dobra, tyle easter eggów, że aż chce się to wszystko czytać. nawet opisy bestii potrafią wrzucić banana na usta. Edytowane 31 stycznia 20178 l przez Farmer
Opublikowano 31 stycznia 20178 l Defensywny Regulator Magiczny, przez cały quest miałem na gębie za te wcale-nie-subtelne pstryczki w nos
Opublikowano 31 stycznia 20178 l No quest był mega, szkoda że tak dużo ludzi omija Skellige jest tam naprawdę sporo fajnych questów. Nie mówiąc już o przepięknych widokach.
Opublikowano 31 stycznia 20178 l Wpadło Ci normalnie trofeum za najwyższy poziom trudności na NG+? Pytam na wszelki wypadek. Yhym, normlanie zaliczyło.
Opublikowano 1 lutego 20178 l Czy obecność zapisów z W2 jest w jakikolwiek sposób sprawdzana przy odpalaniu W3, wersja X1?
Opublikowano 1 lutego 20178 l W3 jedynie w wersji PC obsługuje importowanie zapisu z poprzednich części. Będziesz miał w prologu możliwość zweryfikowania części decyzji z W2, o ile przy konfigurowaniu nowej gry zaznaczysz "symulacja wyborów". Polecam skorzystać z tej opcji, znacząco wpływa na kilka postaci. Edytowane 1 lutego 20178 l przez Hum
Opublikowano 1 lutego 20178 l ukończyłem wczoraj Zabójcy Królów na x360. drugi raz z rzędu. gameplay to summa summarum totalna przeciętność, ale to story, kreacje postaci i rozgałęzienia scenariusza pod koniec I aktu, no coś fantastycznego. Sapkowski powinien ogarnąć dałna i choć przeczytać skrypt ze ścieżki Rocha, bo scenarzyści, nawet przy jego piórze nie mają się czego wstydzić. nie wierzę że główny watek w W3 przebije ten z dwójki, ale zacząłem rozumieć to przedpremierowe jarango że też po ziemi chodzą ulungi, które zaczęły przygodę z marką od trójki :yao: Edytowane 1 lutego 20178 l przez nobody
Opublikowano 1 lutego 20178 l gameplay to summa summarum totalna przeciętność, ale to story, kreacje postaci i rozgałęzienia scenariusza pod koniec I aktu (...) nie wierzę że główny watek w W3 przebije ten z dwójki IMO Sam wątek Krwawego Barona zjada i wysrywa fabularnie i emocjonalnie to co było w W2. W kwestii rozgałęzienia fabularnego w W2. Ta część była bardziej skondensowana, nie miała tak ogromnych połaci terenu jak w kontynuacji, więc tam możliwość ogrywania II aktu z dwóch rożnych stron konfliktu robiło ogromne wrażenie. W W3 też jest masa wyborów, które prowadzą gracza do odmiennych miejsc, ale jakoś nie czuję się tak tego.
Opublikowano 1 lutego 20178 l Ja na Nowej Grze Plus zaliczałem poziom "krew, pot i łzy" i trofeum wpadło po ukończeniu. Tutaj jest to samo. A nie lepiej było zacząć na Drodze ku Zagładzie? To za pierwszym razem grałeś na jeszcze niższym poziomie trudności?
Opublikowano 1 lutego 20178 l Chciałem mieć pretekst do jeszcze jednego ukończenia najlepszej gry ever.
Opublikowano 1 lutego 20178 l Żeby nie schrzanić, bo czasu na NG+ nie będzie, na jakim poziomie trudności zacząć zabawę, ale żebym nie musiał się stresować za bardzo.
Opublikowano 1 lutego 20178 l Jeśli nie będziesz zabierał się za NG+ to tylko "droga ku zagładzie". Z początku będzie ciężko ale wraz z rozwojem postaci zrobi się z ciebie maszyna do zabijania. Denerwujące będą tylko sfory bestii i grupy zbójów. Śmierć jest bolesna tylko ze względu na długie wczytywanie, a ginie się głównie przez własną głupotę i włażenie tam gdzie nie trzeba :) Niższe poziomy są w dalszej części zbyt łatwe. Nawet jeśli aktualny poziom ci nie podejdzie (i nie atakujesz platyny) w dowolnej chwili możesz go zmienić.
Opublikowano 1 lutego 20178 l Jeśli zależy Ci na platynie no to DkZ ale jeśli nie to weź właśnie "Krew, pot i łzy".
Opublikowano 1 lutego 20178 l Z takich początkowych tipsów: polecam od razu włączyć alternatywne sterowanie, Geralt jest wtedy znacznie mniej drewniany podczas biegania.
Opublikowano 1 lutego 20178 l no zle zoptymalizowany poziom trudnosni to najwieksza bolaczka tej odslony jak dla mnie. przy dkz na ng plus ani razu nie zginalem w obu dodatkach, a w podstawce tak od 15 lewelu
Opublikowano 1 lutego 20178 l Tak jak mówi Andrzej, gra na NG+ po przejściu dwóch dodatków bez względu na poziom trudności wygląda mniej więcej tak:
Opublikowano 1 lutego 20178 l gameplay to summa summarum totalna przeciętność, ale to story, kreacje postaci i rozgałęzienia scenariusza pod koniec I aktu (...) nie wierzę że główny watek w W3 przebije ten z dwójki IMO Sam wątek Krwawego Barona zjada i wysrywa fabularnie i emocjonalnie to co było w W2. W kwestii rozgałęzienia fabularnego w W2. Ta część była bardziej skondensowana, nie miała tak ogromnych połaci terenu jak w kontynuacji, więc tam możliwość ogrywania II aktu z dwóch rożnych stron konfliktu robiło ogromne wrażenie. W W3 też jest masa wyborów, które prowadzą gracza do odmiennych miejsc, ale jakoś nie czuję się tak tego. Dlatego celowo napisałem - główny wątek, czyli coś co trzeba pociągnąć nie przez góra parę, a parędziesiąt godzin. O W3 naczytałem się, że właśnie main quest jest tam co najwyżej dobry, za to tytuł nadrabia dodatkowymi questami. No i cholera level design W2, to przykład świetnego "mikro sandboxa". Podobne odczucia miałem w przypadku Arkham Asylum i ostatniego Deus Exa z Pragą, stanowiącą swoisty, rozbudowany hub. takie pół środki pomiędzy korytarzami, a open worldami szanuję mocno.
Opublikowano 2 lutego 20178 l glowny watek jest dobry ale tylko dobry, za to szk i kiw to juz banderasy
Opublikowano 2 lutego 20178 l Do wiedźmina nie pasuje ratowanie świata, za to idealnie sprawdza się w mniejszych opowieściach. Tak samo w książkach jak i w grach. Z tego samego powodu wątek barona wyróżnia się na tle innych zadań z głównego wątku. Edytowane 2 lutego 20178 l przez Hum