Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie skończyłem serca z kamienia i było to piękne doświadczenie  :fsg:  Zacząłem krew i wino. Jak się skończy główny wątek w podstawce to gra się kończy czy dalej można grać i np questy poboczne robić?

Ale pamietaj, że poboczne szarzeją jak masz powyżej 5 lvl od zalecanego.

Opublikowano

Szarzeją, czyli nie można ich wykonać?

Staram się robić wszystko w miarę sensownie, ale się po prostu nie da :) 

Ostatnio przejście z punktu 1 do 2 robiłem w setnych (1.01, 1.02 itd), w sumie nawet nie pamiętam, czy do tego drugiego doszedłem. Diabelnie grywalny tytuł, w sumie praktycznie wszystko mi w tej grze pasuje.

Poziom trudności "krew, pot i łzy" był doskonałym wyborem, zastanawiam się czasem, czy nie lepiej mi było iść w ostatni, ale z drugiej strony przez frustrację mogłaby ucierpieć moja radość ze spotkań z Geraltem.

Podbiję ze 2, 3 poziomy, porobię kilka zadań pobocznych z niższych poziomów, jakieś zlecenie i na Skellige płynę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odpaliłem sobie dzisiaj OST z Wiedźmina III i przypomniałem sobie jak było mi smutno po ukończeniu tego papieża  :frog:

Smutno, że to już koniec tej wspaniałej historii.

Opublikowano

E tam, wbrew pozorom jeden Geralt wieśka nie czyni. Wierze że Redzi byliby wstanie stworzyć jakiegoś nowego, jeszcze bardziej interesującego protagoniste.

Może Sapek by wyjął palec z tyłeczka i im w tym pomógł dla tego profitu za którym mu tęskno.

Opublikowano (edytowane)

Poczekajmy na nowe fajne uniwersum jakim będzie Cyberpunk 2077, oby protagonista był fajny i ciekawym bohaterem jak Geralt, jak Redzi to robią to mają ogromny kredyt zaufania ;). A Sapek no cóż, na człowieka to szkoda słów.

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Tyle, że jednak zaplecze fabularne w postaci ośmiu książek robi swoje w przypadku geralta. 

Gry tylko rozbudziły wyobraźnie milionom ludzi, którzy widzieli te postacie przez pryzmat książki, a całej reszcie pokazały, że warto sięgnąć po sapokowsą prozę.

Opublikowano (edytowane)

Ja to bym najchętniej poznał historię Vesemira, gdzie nie było w książce Sapka, dla tego bohatera jest tyle do zrobienia na spin offa

oczywiście przed jego śmiercią w Kaer Morhen

że głowa mała.

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Sequel z Jaskółeczką to byłoby moje spełnienie marzeń gracza. Albo niech zrobią jeszcze jeden dodatek właśnie z nią.

Gra mojego życia. Nie będzie lepszej. Chyba tylko Cyberpunk. Jeszcze czeka mnie conajmniej jakieś 80h bo chce dokończyć platynowanie zwykłej wersji i wakacje spędzam przy GOTY. A jak będzie mało to jeszcze zostaje wersja na Xboxa.

Opublikowano

to nie mialoby duzego sensu, bo ciri jest tak dopakowana, ze musieliby zrobic z tego bayonette

Popieram. Cała magia tytułu uleciałaby na dno stawu. Ona nie może przecież korzystać z żadnej magii ani tych wszystkich eliksirów. Z alchemii zostałyby tylko oleje, a gra rozgrywką przypominała by zwykły slasher z drewnianym sterowaniem.
Opublikowano

Dokładnie. Za to prequel z Vesemirem jako głównym bohaterem, w czasach gdy funkcjonowały inne szkoły. Ukazanie pozyskiwania i szkolenia, mutacji młodych wiedźminów. W tle młody Geralt.

Już czuję ten klimat. Ależ to by była petarda. :banderas:

• Plusik 4
Opublikowano

Teraz to mogliby wreszcie zrobić remastery pierwszej i drugiej części na silniku trójki.

Zadowolił bym się nawet zwykłym podkolorowanym portem, który trzyma betonowe 60fps i posiada wersje stulejarza z figurką geralta 1:4

Opublikowano

Tak jak piszecie. Czkam na Wieśka 4.

Ba, taka marka nie może i nie pójdzie w zapomnienie.  Świetne uniwersum, którego nawet Cyberpunk nie przebije imo. Przypomnę Wam te słowa. 

Opublikowano

To, że Cyberpunk nie odniesie aż tak dużego sukcesu jak trzeci Wiesiek, jest więcej niż pewne. Niech go szybko kończą i wracają do królestw północy.

Opublikowano

Tyle lat już pracują nad tym Cyberpunkiem i nie pokazali nawet skrawka gameplayu. A Wiedźmin 4 to oczywiście pewniak. Jedynie co może się różnić to inny bohater. Dziki Gon mógł zakończyc historię Geralta chociaż w to wątpię tak samo.

Mysle, że w nowego Wiedźmina zagramy gdzieś w 2021-2. Może już coś dzialaja w temacie bo przecież Gwint chyba nie pochłania aż takiej siły roboczej jak Wiedźmin 3.