XM. 10 887 Opublikowano 3 kwietnia 2018 Opublikowano 3 kwietnia 2018 Nie wiem gdzie zapytać, zapytam tu -idzie gdzieś kupić karty nowki do gwinta? Takie jak były dodawane w kolekcjonerkach. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 3 kwietnia 2018 Opublikowano 3 kwietnia 2018 No chyba tylko da się je kupić wraz z dodatkami. Ale teraz to zapłacisz grosze. 1 Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 3 kwietnia 2018 Opublikowano 3 kwietnia 2018 7 godzin temu, Plugawy napisał: Sprawdziłem jeszcze raz. U Yoanny i jakiegokolwiek innego rzemieslnika nie widać schematow na pancerz, rękawice i spodnie na mistrzowskim poziomie że szkoły kota za(pipi)iscie. Jakiś skur.wialy bug to jest bo czytałem na necie już, że ludziom też znikają różne schematy. Zniknęły mi też schematy na mistrzowskie spodnie że szkoły wilka, a żeby zrobić arcymistrzowskie buty że szkoły wilka to nie potrzebuje żadnych poprzednich wersji tych butów tylko jakieś zwykle składniki lol. To ciekawe. A z poziomu glosariusza sprawdzałeś czy są schematy? Glosariusz --> rzemiosło. Jedyny problem z schematami miałem ze skompletowaniem schematu Wilka w Kaer Morhen w wieży. Nie dało się zebrać kryształu by uruchomić portal oraz w dodatku SzK nie dało się zebrać ofirskich schematów w jednej z kryjówek bandytów, czyli problemy częste wśród społeczności Wiedźmina. Ale jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło by schematy mi poznikały. Może spróbuj usunąć grę i patche (save oczywiście na pendrivea wrzuć) i zainstalować ponownie? Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 5 kwietnia 2018 Opublikowano 5 kwietnia 2018 W dniu 3.04.2018 o 19:52, Farmer napisał: To ciekawe. A z poziomu glosariusza sprawdzałeś czy są schematy? Glosariusz --> rzemiosło. Jedyny problem z schematami miałem ze skompletowaniem schematu Wilka w Kaer Morhen w wieży. Nie dało się zebrać kryształu by uruchomić portal oraz w dodatku SzK nie dało się zebrać ofirskich schematów w jednej z kryjówek bandytów, czyli problemy częste wśród społeczności Wiedźmina. Ale jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło by schematy mi poznikały. Może spróbuj usunąć grę i patche (save oczywiście na pendrivea wrzuć) i zainstalować ponownie? Wczoraj mi wskoczył schemat z gaciami wilka, za to w Glosariuszu nie ma reszty tych schematów, ale wszystkie Poszukiwania rynsztunku mam pokończone. Został mi tylko jeden quest poboczny i jestem w połowie jeśli nie dalej Krwi i Wina, więc daruje sobie reinstalkę i kopiowanie sejwów. Jak skończę to to zrobię. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 kwietnia 2018 Opublikowano 6 kwietnia 2018 W dniu 3.04.2018 o 15:09, Nemesis napisał: No chyba tylko da się je kupić wraz z dodatkami. Ale teraz to zapłacisz grosze. No nie bardzo, bundelek z kartami Serca z Kamienia stoi na allegro od 150zł za używke do 250 za nówke. @XM. Jak chcesz mogę ci sprzedać moje bo i tak leżą (Serca odfoliowane ale nie używane w ogole) Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 6 kwietnia 2018 Opublikowano 6 kwietnia 2018 Da się tez kupić osobno, na allegro jest sporo ofert. Tak nabyłem swego czasu moje talie. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 kwietnia 2018 Opublikowano 6 kwietnia 2018 No ale nadal tanio nie będzie z tego co patrze. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 6 kwietnia 2018 Opublikowano 6 kwietnia 2018 @XM. mam wszystkie talie w foliach Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Podobno jest pecz do ps4 dodajacy HDR...ktos testował?? Cytuj
gandi77 23 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Kapitalnie to teraz wygląda,ostrość,kolory.Nie widać,że gierka ma już kilka latek. Coś czuję,że szykuje się trzecie przejście Patch malutki,130 MB Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Coś musieli jednak z(pipi).... Teraz elementy jak roślinność i inne odczytują sie 3-5 metrów przed Geraltem a juz chcialem 3 raz skonczyc ;( Cytuj
walek 96 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Opublikowano 11 kwietnia 2018 (edytowane) 5 godzin temu, gandi77 napisał: Kapitalnie to teraz wygląda,ostrość,kolory.Nie widać,że gierka ma już kilka latek. Coś czuję,że szykuje się trzecie przejście Patch malutki,130 MB Chodzi ci glownie o HDR na Pro, ktore mocno upgrade’uje wizualia, czy tez inne elements zostaly poprawione typu tesktury, ostrosc, wydajnosc itd? Edytowane 11 kwietnia 2018 przez walek Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Opublikowano 11 kwietnia 2018 O tym wspominałem: Błedów jest jeszcze więcej z obrazem, z kolorami, a żeby bylo zabawniej randomowo występują, jedni mają jaja z paletą barw, inni z jasnością, a jeszcze inni jak jak z takim właśnie za(pipi)istym pop upem. Skoro przełożyli premierę patcha HDR bo były problemy techniczne z nim jak się tłumaczyli to nie chcę wiedzieć jak gra chodziła z tym patchem bez jego „poprawek”. Cytuj
Faka 3 989 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Ale ten popup jaki irytujący jest, boże, ostatnio w takie popupy jakie grałem i miałem było w Botw, no nieciekawy ten patch, co wypuścili. Cytuj
walek 96 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Ja tam po patchu nic nie mam. Wszystko pieknie gra. Ponizej moj material. Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Szczęściaż, ewidentne cos z.(pipi)a.li. Problem dotyka randomowo i to sporo ludzi. Na oficjalnym forum jest juz wątek ale narazie bez oficjalnego odzewu: https://forums.cdprojektred.com/forum/en/the-witcher-series/the-witcher-3-wild-hunt/tech-support/playstation-4-aa/10796011-the-witcher-3-ps4-pro-patch-issues Nie da sie tak grac a człowiek czekał z 3 przejściem na patch z HDR :| Cytuj
Qbon 333 Opublikowano 12 kwietnia 2018 Opublikowano 12 kwietnia 2018 12 godzin temu, elvis004 napisał: Szczęściaż, ewidentne cos z.(pipi)a.li. Problem dotyka randomowo i to sporo ludzi. Na oficjalnym forum jest juz wątek ale narazie bez oficjalnego odzewu: https://forums.cdprojektred.com/forum/en/the-witcher-series/the-witcher-3-wild-hunt/tech-support/playstation-4-aa/10796011-the-witcher-3-ps4-pro-patch-issues Nie da sie tak grac a człowiek czekał z 3 przejściem na patch z HDR :| Dokładnie, tez czekałem specjalnie zeby zacząć od nowa. Wszystko jest ok, obraz ostry, HDR działa chociaż nie jest tak dobry jak w kilku innych tytułach ale doczytywanie sie obiektów, szczególnie drzew jest masakryczne, tak sie nie da grać, nigdy nie bylo to wcześniej tak widoczne. Powiem więcej, dawno nie widziałem gry, w której doczytywanie byłoby tak duże. Pytanie jest jedno, czy zamierzają to naprawić, a jeśli tak to kiedy... Ale mam pytanie bo moze ktoś wie, czy Edycja Gry Roku ma juz wbudowany patch 1.3 ? Bo na anglojęzycznych forach czytałem ze tak ale wole sie upewnić. Póki co będą nowe tytuły do ogrania ale później bym chcial ponownie wrócić do Wiedźmina i jeśli ten okropny pop-in obiektów nie zostanie naprawiony to jedynym wyjściem jak dla mnie będzie kupienie właśnie tej edycji gry roku i jeśli jest ten patch 1.3 na plycie to grać na nim wówczas i zatrzymywać pobieranie najnowszej latki albo grać off line. Innego wyjścia bym nie widział jeśli o mnie chodzi bo z tym co jest grać sie nie da, rujnuje to cala przyjemność z eksploracji świata. To nie jest nawet zwykły pop in obiektów gdzieś tam w oddali albo nabierających detali przy zbliżaniu sie, to jest znikanie i pojawianie sie całych drzew które są blisko, np. drzewo z wisielcami przy lekkim oddaleniu sie cale znika i widać wtedy tylko..... same ciała. "fajny" nam dali upgrade, nie ma co. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 12 kwietnia 2018 Opublikowano 12 kwietnia 2018 12 godzin temu, walek napisał: Ja tam po patchu nic nie mam. Wszystko pieknie gra. Ponizej moj material. Jak nie masz jak widać ewidentne doczytywanie drzew kilka metrów od postaci Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 12 kwietnia 2018 Opublikowano 12 kwietnia 2018 Mi 5 metrów przede mna „wyrósł” na wodzie wrak zatopionego czesciowo statku jak płynąłem łódką xD narazie nie widze zadnego komentu, Marcin Momot ich community menago nie odpowiada na tweety a na pficjalnym forum jest tylko odpowiedz admina zeby zlozyc ticket do ich supportu takze tego xD Moze im sie popier i wypuscili ten patch bez poprawek, o ktorych wspominali ze musza je zrobic bo patch nie nadawal sie do publikacji bo sprawiał wiele problemów xD Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 12 kwietnia 2018 Opublikowano 12 kwietnia 2018 Dobrze ze przeczytałem o tym hoiowym patchu i nie sciagalem. Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 12 kwietnia 2018 Opublikowano 12 kwietnia 2018 (edytowane) U mnie doczytywanie jest ok, ale poyebalo się coś z jasnością bo skacze sama z siebie. Wystarczy, że stoję obok ciemnego obiektu, np. domu a druga połowa ekranu jest jasna, np. pole zboża albo plaża to ekran u mnie rozjaśnia się intensywnie by za pół sekundy przygasnac i tak non stop. Jak jest cały ciemny obraz albo jasny to nie ma tego problemu. Edytowane 12 kwietnia 2018 przez Plugawy Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 13 kwietnia 2018 Opublikowano 13 kwietnia 2018 U mnie po tej latce gra sama zeskalowała się w dół do zwykłego fhd. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 (edytowane) 135h i peklo - przeszedlem podstawkę wraz ze wszystkimi misjami pobocznymi oraz znacznikami (kontrabandy tez zaloczone hehe ) prócz paru w Velen które byly stricte pod Serca i zostawilem je jak wrócę do gry po nowym God of Warze. Co mam rzec - najpiękniejsza growa przygoda jakiej doświadczyłem, prócz trylogii ME i XC2 nie czułem takiej pustki. Gdyby nie fakt, że zostały mi 2 dodatki na które pewnie poświęce z 70-100h to płakałbym w kącie. Mógłbym napisać jak wiele rzeczy mnie irytowalo, zostało źle zrobionych albo ile bugów natrafiłem ale no kórva nie potrafię bo co ja przeżyłem to będę pamiętał przez długi czas. A jak sobie pomyślę ze podobno dodatki parę razy lepsze niż podstawka... czewik w spodniach mi wariuje. Edytowane 17 kwietnia 2018 przez XM. 3 6 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Dodatki to jak kolejna duża gra o Wiedźminie. Moje GOTG. 1 Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 17 kwietnia 2018 Opublikowano 17 kwietnia 2018 (edytowane) Fajny mindfuck jest jak w Sercu z Kamienia, człowiek uświadamia sobie, że spotkał istotę brałem go za Szatana o której śpiewały dzieciaki w rymowance po wioskach i jest już za późno na jakieś wybory. Edytowane 17 kwietnia 2018 przez Plugawy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi