Faka 3 984 Opublikowano 9 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2021 Ja na miejscu CDP i z ich gra CP do łatania, dałbym QLOC Team, co już porządnie by grę naprawili, tak samo i porządnie by wydali nextgen patcha dla Wieśka. Pewnie kwestie by się rozbijały o finanse, co CDP by było niechętne tyle im płacić. Uratowali by im tego Cyberpunka, a tak to się chromolą jak świnia w smole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 523 Opublikowano 9 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2021 A tego patcha pod next-geny to nie robi zewnętrzna ekipa? Ktoś chyba pisał, że ci sami co port na Switcha zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 9 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2021 A może i tak być. Ale odnośnie CP, to bym dał QLOC, bo tu poprawy jak nie ma, tak nie było ze strony cdp. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 674 Opublikowano 13 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2021 (edytowane) Gram niecałe 20h i dawno mnie nic tak nie wciągnęło w świat przedstawiony, a najlepsze jest to, że na kilka godzin gry robię może jedną misję fabularną, poza tym głównie zadania poboczne, zwiedzanie, zlecenia, odkrywanie mapy etc. Oby to uczucie zajawki się utrzymywało jak najdłużej, ale już wprowadzam sobie pewną formę samokontroli, żeby nie robić dosłownie każdej powtarzalnej pierdoły (obozowiska, gniazda potworów), bo później będę tym rzygał. No ale mimo, że gra jest w wielu aspektach świetna, to niestety ma pełno niedoróbek i zwyczajnie złych mechanik. Pomijam tu już kwestie czysto techniczne (fizyka) no może z jednym wyjątkiem, czyli loadingami. A raczej LOADINGAMI. From Software ich nienawidzi, Redzi znaleźli jeden prosty trick, żeby śmierć w stosunkowo łatwej grze bolała prawie tak samo, jak w Soulsach. No kurwicy dostaję przez nie. Powrót do gry po zgonie to jakieś 70 sekund, i bez znaczenia jest, czy trzeba załadować tę samą lokację dosłownie minutę wstecz, czy nie. To są zdecydowanie najgorsze wyniki od czasu Deus Ex: HR. Są kurwa koszmarne. Wiem, że piszę tu o czymś, o czym przez kilkaset stron było pewnie wspominane multum razy, ale mam potrzebę wyrzucić to z siebie. No. Poza tym ekwipunek i skrajnie odrzucający, nieintuicyjny crafting, bleh. Edytowane 13 marca 2021 przez kotlet_schabowy Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 13 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2021 Ach, pięknie byłoby móc zapomnieć całą grę i znów powoli chłonąć ten świat... Zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 13 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2021 7 godzin temu, kotlet_schabowy napisał: A raczej LOADINGAMI. From Software ich nienawidzi, Redzi znaleźli jeden prosty trick, żeby śmierć w stosunkowo łatwej grze bolała prawie tak samo, jak w Soulsach. No kurwicy dostaję przez nie. Powrót do gry po zgonie to jakieś 70 sekund, i bez znaczenia jest, czy trzeba załadować tę samą lokację dosłownie minutę wstecz, czy nie. To są zdecydowanie najgorsze wyniki od czasu Deus Ex: HR. Są kurwa koszmarne. Wiem, że piszę tu o czymś, o czym przez kilkaset stron było pewnie wspominane multum razy, ale mam potrzebę wyrzucić to z siebie. No. Oj tak na PS4 to była tragedia. Na PS5 czy XSSX to jest jakiś kosmos jakiego boosta dostały loadingi bez patcha If you look at the PS5 footage at 2:00, you'll notice that I have to keep pulling up the map. That's because the game loads so fast that the map isn't ready, kicking me out of the menu. It doesn't happen every time, but it happens a lot. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 13 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2021 Zacząłem Wiedźmina na PS4 ale własnie przez te loadingi poddałem się i przeszedłem na PC Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 13 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2021 15 godzin temu, lukas_k96 napisał: Ach, pięknie byłoby móc zapomnieć całą grę i znów powoli chłonąć ten świat... Zazdroszczę! Ilu będzie jeszcze powtarzało tą samą ograną sentencję o zazdrości wynikającej z pierwszego przechodzenia gry? Dałbym se chuja uciąć, że już kilkanaście razy się to w tym temacie przewijało i jeden simp powtarza po drugim co kilka tygodni. Jew-Jitsu się z tego robi Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 13 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2021 No czeka na tego patch mocno by ponownie wskoczyć w ten świat. Mogliby wrzucić jakąś zajawkę do sieci Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 674 Opublikowano 14 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2021 W dniu 13.03.2021 o 09:45, Figuś napisał: Na PS5 czy XSSX to jest jakiś kosmos jakiego boosta dostały loadingi bez patcha Fakt, robi wrażenie. Gdyby nie to, że nie planuję na najbliższy rok-dwa kupna next gena, to bym się może powstrzymał i zagrał w takiej formie. W dniu 13.03.2021 o 17:39, Labtec napisał: poddałem się i przeszedłem na PC Mając taką alternatywę szczerze mówiąc dziwię się, że w ogóle zaczynałeś na konsoli. Ja sobie gram dalej i jest fajno. Klimacik, większa satysfakcja z walki wraz z rozwojem Geralta i lepszym ekwipunkiem, muzyka. Żeby było bardziej immersyjnie to czytam w międzyczasie książki z cyklu, na razie pękły dwa cykle opowiadań, jutro startuję z sagą. Tyle lat się zbierałem, zawsze sobie mówiłem, że wejdę w ten świat "po Bożemu", po zaliczeniu książek i prequeli, a skończyło się tak, że wziąłem Wieśka na promocji, odpaliłem, spodobało mi się i teraz nadrabiam historię xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 074 Opublikowano 31 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2021 14 godzin temu, Figuś napisał: Kurde liczyłem, że będzie wcześniej Mam jeszcze Krew i Wino ledwo ruszone i chciałem sobie ograć już po paczu. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Panowie, jakies rady przed NG+? Oczywiście oba dodatki skończone, a nie wiem co zabrać ze sobą w drugą podróż po tym wspaniałym świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2021 Może zupełnie inny styl gry. Jak pierwszym razem inwestowałeś w znaki to może teraz jednak postaw na eliksirach lub na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 714 Opublikowano 5 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2021 W dniu 13.03.2021 o 17:42, ornit napisał: Ilu będzie jeszcze powtarzało tą samą ograną sentencję o zazdrości wynikającej z pierwszego przechodzenia gry? Dałbym se chuja uciąć, że już kilkanaście razy się to w tym temacie przewijało i jeden simp powtarza po drugim co kilka tygodni. Zawsze mnie takie powtarzanie denerwuje, ale kierwa wróciłem do W3 po latach kilku. I coś w tym jest, w momencie gdy ruszamy z Vesemirem, ta paleta kolorów, muzyka, ten wiatr smagający drzewami. Kilka dialogów, w karczmie z Gaunterem.. No coś jest w tym wykurwistego pomimo 6 lat na karku. A potem jest tylko lepiej. Teraz Cdp jest je.bane strasznie i słusznie, ale w 2015r. poniekąd roznieśli branże, więc te wpisy o zazdroszczeniu tej przygody są uzasadnione 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 5 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2021 Już dawno powinien być update pod nowe konsole. A skoro nie ma to zakładam, że szykują na prawdę konkretny graficznie update. Daliby na lipiec/sierpień to by człowiek zdążył przejść kolejny raz przed jesiennym wysypem gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 463 Opublikowano 6 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2021 Ch#ja tam szykują - po prostu teraz są zajęci łataniem Cyberpunka, dlatego tak długo im schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 6 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2021 Cały ten upgrade robią ci co robili port na Switcha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Mam przeczucie, że krzykną hajs za upgrade XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Obiecali darmowy update jeżeli z tego się wycofają polecą stosy słojów z Nilfgardzkimi fekaliami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Za akcję z cyberpunkiem, to na takie chwyty pozwolić sobie nie pomogą. Jak chcą się jeszcze bardziej spierdolić, to droga wolna, a to już droga do infamii na całe lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Co oni zresztą tam zrobią wersja pc na max detalach i 4k/60 co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Przeczytałem gdzieś kiedyś o teksturkach z jakiegoś moda. A i chyba rt Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 523 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Oby nie trafiło do Plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 @Farmer już tam Jimbo namawia żebyś w końcu zagrał, a jakby sony umożliwiło kupowanie giftów dla znajomych to sam bym ci kupił GOTY wersję Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi