PiPoLiNiO 784 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 Rayfagersy taki świeży odłam pecetowców a już tak w(pipi)iają Przecież Wasze uber konsolki też wypluwają jakiś tam zalążek rt. W 2k i 24 fps. Także nie ma co się bulwersować. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 6 minut temu, Pupcio napisał: Rayfagersy taki świeży odłam pecetowców a już tak wkurwiają Chociaż teraz w tym temacie można sobie poużywać wiedząc, że nie wpadnie zaraz oburzony użytkownik "ja tu przyszedłem poczytać o wrażeniach z gierki, mechaniki, fabuła, a tu samo pierdolenie o grafice i brandzlowanie się do cyferek" Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 Może sobny temat odnośnie technikaliów? Przecież miałczenie od rana o lepszości srajtaśmingu nad innymi aspektami męczy niemiłosiernie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 526 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 (edytowane) Już jest odpowiedni temat na to Teraz chłopaki rozpoczynają podobną dyskusję tutaj. Edytowane 13 grudnia 2022 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 1 minutę temu, Crazy Horse napisał: Może sobny temat odnośnie technikaliów? Przecież miałczenie od rana o lepszości srajtaśmingu nad innymi aspektami męczy niemiłosiernie. Niby tak, ale to gra z roku 2015 a ten patch jest w 99% odnośnie technikaliów :D. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 6 minut temu, tjery napisał: Chociaż teraz w tym temacie można sobie poużywać wiedząc, że nie wpadnie zaraz oburzony użytkownik "ja tu przyszedłem poczytać o wrażeniach z gierki, mechaniki, fabuła, a tu samo pierdolenie o grafice i brandzlowanie się do cyferek" No cieszcie się bo w teamatach nowych gier wam na to nie pozwolimy, to nie pclab Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 6 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Niby tak, ale to gra z roku 2015 a ten patch jest w 99% odnośnie technikaliów :D. ale przecież 11 minut temu, tjery napisał: ja tu przyszedłem poczytać o wrażeniach z gierki, mechaniki, fabuła, a tu samo pierdolenie o grafice i brandzlowanie się do cyferek" Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 171 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 22 minuty temu, tjery napisał: Mylisz dwa pojęcia, to że konsole w tej generacji są za słabe na RT nie powoduje od razu, że RT to zła technologia, ba, to obecnie jedyna technologia, dzięki której grafika dostaje tak dużego boosta. Rację masz jedynie co do tego, że na konsolach nie ma racji bytu, bo nie dość, że wiąże się z 30fpsami, to jeszcze jest w szczątkowej jakości w porównaniu do PC. Poza tym ewidentnie nie masz pojęcia co to jest RT (widać to po ciągłym przyrównywaniu RT do odbić w kałużach i pisaniu o konieczności "zatrzymywania się", żeby zobaczyć efekty RT), ale temat nie o tym, więc nie zaczynam Tak, jeszcze dochodzi oświetlenie. Chodzi o to że jak oglądam te porównania to nie opada mi szczęka i nie zbieram jej z podłogi. A jakim kosztem mocy okupiony jest ten efekt. No ale spoko, każdy ma inne podejście, dla jednych RT jest mesjaszem, dla mnie takie meh. Wolałbym ładniejsze tekstury, roślinność, realistyczne mordy, fizykę obrażeń itp. bajery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 363 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 Masz rację, lepiej poczytać o cyferkach, czy na moim 3080 pójdzie w 77 czy tylko 75 klatkach. Wiadomo, że technikalia są ważne, ale ostatnia strona to jest dokładnie to, za co te całe peceemery są besztane, rozkminianie teorii, brandzlowanie się do cyferek, a na końcu sprawdzą czy im pójdzie i odinstalują gierkę. Tjery wyjątkiem, bo on chociaż podaje jakieś merytoryczne informacje zamiast teoretyzować, czy mu pójdzie tak czy śmak bazując na opisie filmiku z jutuby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 Ktoś czytał patch notsy i może powiedzieć co zmienili w samej walce? Bo coś podobno zmienili prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 6 minut temu, Szymek napisał: Ktoś czytał patch notsy i może powiedzieć co zmienili w samej walce? Bo coś podobno zmienili prawda? Poza szybkim wybieraniem znaków raczej nic. Mieli gotowego fajnego moda, który wprowadzał fajnie wyglądające i o wiele bardziej pasujące do Wiedźmina piruety zamiast rolowania ala Dark Souls przy długim uniku, ale z niego nie skorzystali. Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 171 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 A full combat rebalance 3 to co to takiego? Tylko szybkie wybieranie znaków? Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 Uwolnić forum od rayfagersów Spoiler I kapusia sześćdziesiony Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 (edytowane) A to jak najbardziej, tu jest dokładnie opisane: https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/2788/ Ja to pytanie wyżej bardziej zrozumiałem czy są jakieś nowe mechaniki, ciosy, animacje, zdolności itd. Bo ten mod to tylko (a może i aż) zbalansowanie statsów. Edytowane 13 grudnia 2022 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 (edytowane) Tutaj lista modów, które są dodane natywnie w patchu na nowych konsolach i PC: Community-made and community-inspired mods include: The Witcher 3 HD Reworked Project by HalkHogan HD Monsters Reworked by Denroth Immersive Real-time Cutscenes by teiji25 Nitpicker’s Patch by chuckcash World Map Fixes by Terg500 I ten z jakiegoś powodu zapisany osobno do gameplayu: Full Combat Rebalance 3 by Flash_in_the_flesh Wszystkie już ogrywałem wcześniej na PC w jakichś wersjach z 2019 i 2020. Bardzo dobre mody, fajnie, że Redzi z nich skorzystali, ciekawe czy sypnęli coś $$ dla twórców. Edytowane 13 grudnia 2022 przez KrYcHu_89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 Mnie zastanawia czy Hulk dostał sporo siana. Bo jednak jego mod to największy do(pipi)ieniec z tego wszystkiego. To jak on zmienia grafikę się w pale nie mieści. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał: Mnie zastanawia czy Hulk dostał sporo siana. Bo jednak jego mod to największy do(pipi)ieniec z tego wszystkiego. To jak on zmienia grafikę się w pale nie mieści. W sumie ta cała wersja next-gen to glownie zasluga tego moda :D. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 5 minut temu, KrYcHu_89 napisał: W sumie ta cała wersja next-gen to glownie zasluga tego moda :D. To trochę dziwi tak długi czas robienia tego pacza. No chyba, że wcześniej ten bolszewicki team robił swoją wersję, potem dostali kopa i redzi na szybko ratowali się gotowcami ze sceny moderskiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 Ciekawe czy jakoś wynagrodzili tych autorów modów wprowadzonych do gry ale takie społeczności graczy co tworzą takie rzeczy mogą grę mocno rozwinąć i uatrakcyjnić. Ograłem dawno temu i z miłą chęcią wrócę do Wieśka w lepszej oprawie jak tylko skończe Death Stranding Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 8 minut temu, Michał102 napisał: To trochę dziwi tak długi czas robienia tego pacza. No chyba, że wcześniej ten bolszewicki team robił swoją wersję, potem dostali kopa i redzi na szybko ratowali się gotowcami ze sceny moderskiej. Idąc tym torem to za chwilę się okaże, że pacz miał być w pełni płatną aktualizacją nextgen, ale jakość okazała się tak słaba, że dali za darmo, żeby znowu smrodu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 A zapłacilibyście jakikolwiek hajs za to co jutro jest za darmo? Ja raczej nie, nawet jak bym miał kompa z RTX 4090. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 363 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 Teraz, pawelgr5 napisał: A zapłacilibyście jakikolwiek hajs za to co jutro jest za darmo? Ja raczej nie, nawet jak bym miał kompa z RTX 4090. Ciężkie pytanie. Daj potestować, jutro Ci odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 171 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 2 minuty temu, pawelgr5 napisał: A zapłacilibyście jakikolwiek hajs za to co jutro jest za darmo? Ja raczej nie, nawet jak bym miał kompa z RTX 4090. 30zl bym dał, a co. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 5 minut temu, Crazy Horse napisał: Idąc tym torem to za chwilę się okaże, że pacz miał być w pełni płatną aktualizacją nextgen, ale jakość okazała się tak słaba, że dali za darmo, żeby znowu smrodu nie było. Ta gra to ich to ich flagowe dzieło i wątpię, by sobie pozwolili na wydanie czegoś, co zrobi z niej kartofla. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 13 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2022 Niestety nie jest tak świetnie, podobno tryb wydajności lata od 40 do 60 klatek A no i bugi i glitche dalej są, ale to wizytówka studia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi