Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

No trzeba przyznać, że na XSX wygląda to na prawdę świetnie w trybie 60 klatek. 

Cześć z Was pewnie zaraz wlepi mi klauny i uzna za idiote, ale dla mnie jest to jedna z najładniejszych gier w jakie grałem na XSX (a dopiero co ogrywałem Plage). 

Od dzisiejszych standardów wyraźnie dostają modele postaci i ich mimika, ale już design swiata, roślinność, jakieś efekty typu mgła itp, to na serio niezły sztos. Czasem są takie widoczki, że ciężko się nie zatrzymać i nie podziwiać :)

Jak na kompach mają jeszcze ładniej, to nic tylko pozazdrościć :)

• Plusik 1
9 minut temu, dee napisał:

Gracie na XSX na domyslnych ustawieniach kontrolera?

Musiałem zmniejszyć znacznie czułość prawej gały bo moim zdaniem cos jest zdecydowanie zrąbane.

W ustawieniach jest sterowanie Klasyczne i Alternatywne. Po aktualizacji ustawione jest to Alternatywne i tez bylem w szoku jak kamera szybko reagowała. Spróbowałem Klasyczne i „zamulalo” po staremu, wiec sprobuje do nowego sie przyzwyczaic :) 

No dobrze jest po tym patchu. Sprawdziłem na ps5. Człowiek chłonął to na premierę w tamtej jakości, to teraz to już w ogóle bajka.
Największy problem to  jak znaleść znowu ze 100h, jak tyle nowych gierek ciągle do ogrania, a te 100h to ok 1/4 mojego rocznego czasu jaki przeznaczam na granie co roku.

• This 2
Godzinę temu, balon napisał:

No dobrze jest po tym patchu. Sprawdziłem na ps5. Człowiek chłonął to na premierę w tamtej jakości, to teraz to już w ogóle bajka.
Największy problem to  jak znaleść znowu ze 100h, jak tyle nowych gierek ciągle do ogrania, a te 100h to ok 1/4 mojego rocznego czasu jaki przeznaczam na granie co roku.

Mam podobnie, pozostaje wiedzminka ogrywac przez dwa lata,

6 godzin temu, tjery napisał:

Fajnie, że można sobie teraz jednym przyciskiem włączać/wyłączać całego HUDa w czasie gry, idealne do screenów.

Masz jakiegoś reshade'a, że gra tak u ciebie wygląda czy zabawa suwaczkami w photo mode?

U mnie przestawienie na DX11 niewiele pomogło. Nadal są mikroprzycinki i spadki do 50-55 klatek. A przed updatem lekko około stówki. :frog:

Masz jakiegoś reshade'a, że gra tak u ciebie wygląda czy zabawa suwaczkami w photo mode?

U mnie przestawienie na DX11 niewiele pomogło. Nadal są mikroprzycinki i spadki do 50-55 klatek. A przed updatem lekko około stówki. :frog:
Ta gra tak po prostu wygląda na PC uber+ z rt.
Godzinę temu, Bigby napisał:

Nigdy nie robię fotek w photo mode, zawsze bezpośrednio z gry, bo wolę jak gra na screenach wygląda tak samo jak w czasie normalnej gry, a photo mode wiadomo, przeważnie upiększa.

Tak jak Pipolinio pisał, tak to wygląda teraz po updacie z full RT, oświetlenie, gradacja kolorów, kontrasty dostały mega boosta. Jedyne co mam zmienione to trochę podniosłem gammę w menu i mam reshade, ale tam sobie tylko delikatnie zmniejszyłem nasycenie kolorów.

45 minut temu, tjery napisał:

Tak jak Pipolinio pisał, tak to wygląda teraz po updacie z full RT, oświetlenie, gradacja kolorów, kontrasty dostały mega boosta. Jedyne co mam zmienione to trochę podniosłem gammę w menu i mam reshade, ale tam sobie tylko delikatnie zmniejszyłem nasycenie kolorów.

Widziałem u siebie jak to wygląda na maxa. ;) Tylko kolorystycznie nie było tak jak na screenach. 

3 minuty temu, Bigby napisał:

Widziałem u siebie jak to wygląda na maxa. ;) Tylko kolorystycznie nie było tak jak na screenach. 

To ciężko powiedzieć, bo tak jak w zmodowanej wersji przed patchem miałem sporo rzeczy poprawionych w reshade, bo kolory były totalnie z tyłka, tak w tej nowej z RT nic nie dotykałem poza minimalnie zmniejszonym nasyceniem. Gram z HDR, może dlatego.

3 minuty temu, tjery napisał:

To ciężko powiedzieć, bo tak jak w zmodowanej wersji przed patchem miałem sporo rzeczy poprawionych w reshade, bo kolory były totalnie z tyłka, tak w tej nowej z RT nic nie dotykałem poza minimalnie zmniejszonym nasyceniem. Gram z HDR, może dlatego.

HDR też pewnie dodaje dużo, w sumie nie wiedziałem nawet, że dodali to wreszcie do wersji PC, wcześniej było tylko na konsolach. Na moim UW 1440p i tak nie sprawdzę, bo na monitorach HDR ( z małymi wyjątkami) to jest gówno obesrane 100 nitów :D.

3 minuty temu, messer88 napisał:

A tak w sumie to na pc dopiero jak zmodują tego pacza to będzie wtedy fajna graficzka. 

Tutaj już nic nie trzeba modować, starczą sterowniki, żeby gra chodziła płynnie na dx12 :D. Modderzy myślę już wykonali maxa co do tekstur itp. przez te kilka lat. A te najlepsze mody są tutaj już dodane natywnie, również do wersji konsolowych.