Figuś 21 139 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 13 minut temu, Wredny napisał: Są jeszcze w opcjach alternatywne wyglądy dla Triss i Yennefer - to też te serialowe? nie, te już były po premierze w 2015jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 017 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Elegancko się gra i wygląda na XSX w trybie performance. Nie wiem za co ci raytracingowcy płacą 10k a potem tylko w photo mode siedzą 1 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 No trzeba przyznać, że na XSX wygląda to na prawdę świetnie w trybie 60 klatek. Cześć z Was pewnie zaraz wlepi mi klauny i uzna za idiote, ale dla mnie jest to jedna z najładniejszych gier w jakie grałem na XSX (a dopiero co ogrywałem Plage). Od dzisiejszych standardów wyraźnie dostają modele postaci i ich mimika, ale już design swiata, roślinność, jakieś efekty typu mgła itp, to na serio niezły sztos. Czasem są takie widoczki, że ciężko się nie zatrzymać i nie podziwiać Jak na kompach mają jeszcze ładniej, to nic tylko pozazdrościć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 3 godziny temu, Michał102 napisał: Jak się zwie ten nowy quest i kiedy się pojawi? Jest na 15 lvlu, on się chyba sam nie pojawi, musisz iść do Spoiler Diablego Dołu, wcześniej był tam drzwi, których nie można otworzyć, teraz jest tam nowy quest, przed wejściem do Diablego Dołu jest typ, który daje questa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Gracie na XSX na domyslnych ustawieniach kontrolera? Musiałem zmniejszyć znacznie czułość prawej gały bo moim zdaniem cos jest zdecydowanie zrąbane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 017 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Gram na domyślnych ustawieniach. Po prostu teraz jest zbyt płynnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 5 minut temu, dee napisał: Gracie na XSX na domyslnych ustawieniach kontrolera? Musiałem zmniejszyć znacznie czułość prawej gały bo moim zdaniem cos jest zdecydowanie zrąbane. to samo na PS5, nie zmniejszałem, 30min zajęło przyzwyczajenie się Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 4 minuty temu, Czoperrr napisał: Gram na domyślnych ustawieniach. Po prostu teraz jest zbyt płynnie Nie, przełączyłem na próbe na 30 fps i było tak samo "narowiście" No, ale zmieniłem w ustawieniach wartość czułości na 0,60 i jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
falcon87pl 123 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 9 minut temu, dee napisał: Gracie na XSX na domyslnych ustawieniach kontrolera? Musiałem zmniejszyć znacznie czułość prawej gały bo moim zdaniem cos jest zdecydowanie zrąbane. W ustawieniach jest sterowanie Klasyczne i Alternatywne. Po aktualizacji ustawione jest to Alternatywne i tez bylem w szoku jak kamera szybko reagowała. Spróbowałem Klasyczne i „zamulalo” po staremu, wiec sprobuje do nowego sie przyzwyczaic Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 027 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Czoperrr napisał: Elegancko się gra i wygląda na XSX w trybie performance. Nie wiem za co ci raytracingowcy płacą 10k a potem tylko w photo mode siedzą Mleko ci się wylało!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 017 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 14 minutes ago, Crazy Horse said: Mleko ci się wylało!! HDR mam wyłączony, taka pora dnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 No dobrze jest po tym patchu. Sprawdziłem na ps5. Człowiek chłonął to na premierę w tamtej jakości, to teraz to już w ogóle bajka. Największy problem to jak znaleść znowu ze 100h, jak tyle nowych gierek ciągle do ogrania, a te 100h to ok 1/4 mojego rocznego czasu jaki przeznaczam na granie co roku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Godzinę temu, balon napisał: No dobrze jest po tym patchu. Sprawdziłem na ps5. Człowiek chłonął to na premierę w tamtej jakości, to teraz to już w ogóle bajka. Największy problem to jak znaleść znowu ze 100h, jak tyle nowych gierek ciągle do ogrania, a te 100h to ok 1/4 mojego rocznego czasu jaki przeznaczam na granie co roku. Mam podobnie, pozostaje wiedzminka ogrywac przez dwa lata, Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tjery 1 137 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Fajnie, że można sobie teraz jednym przyciskiem włączać/wyłączać całego HUDa w czasie gry, idealne do screenów. 12 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 6 godzin temu, tjery napisał: Fajnie, że można sobie teraz jednym przyciskiem włączać/wyłączać całego HUDa w czasie gry, idealne do screenów. Masz jakiegoś reshade'a, że gra tak u ciebie wygląda czy zabawa suwaczkami w photo mode? U mnie przestawienie na DX11 niewiele pomogło. Nadal są mikroprzycinki i spadki do 50-55 klatek. A przed updatem lekko około stówki. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Masz jakiegoś reshade'a, że gra tak u ciebie wygląda czy zabawa suwaczkami w photo mode? U mnie przestawienie na DX11 niewiele pomogło. Nadal są mikroprzycinki i spadki do 50-55 klatek. A przed updatem lekko około stówki. Ta gra tak po prostu wygląda na PC uber+ z rt. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 137 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Godzinę temu, Bigby napisał: Masz jakiegoś reshade'a, że gra tak u ciebie wygląda czy zabawa suwaczkami w photo mode? Nigdy nie robię fotek w photo mode, zawsze bezpośrednio z gry, bo wolę jak gra na screenach wygląda tak samo jak w czasie normalnej gry, a photo mode wiadomo, przeważnie upiększa. Tak jak Pipolinio pisał, tak to wygląda teraz po updacie z full RT, oświetlenie, gradacja kolorów, kontrasty dostały mega boosta. Jedyne co mam zmienione to trochę podniosłem gammę w menu i mam reshade, ale tam sobie tylko delikatnie zmniejszyłem nasycenie kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Na bagnach gra jest najładniejsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 (edytowane) Inna pora dnia. moje screeny też na full RT, ale UW 1440p, bez reshade itp. Edytowane 16 Grudnia 2022 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 A tutaj (już ostatni screen) fajnie widać porównanie z RT i bez RT (reszta na Uber+) Różnica na bagnach jest zdecydowanie najbardziej widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 45 minut temu, tjery napisał: Tak jak Pipolinio pisał, tak to wygląda teraz po updacie z full RT, oświetlenie, gradacja kolorów, kontrasty dostały mega boosta. Jedyne co mam zmienione to trochę podniosłem gammę w menu i mam reshade, ale tam sobie tylko delikatnie zmniejszyłem nasycenie kolorów. Widziałem u siebie jak to wygląda na maxa. Tylko kolorystycznie nie było tak jak na screenach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 326 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Czemu CDPR nie chwali się, że dodali w ramach nowości selfie sticka dla Gerwazego? 3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 137 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 3 minuty temu, Bigby napisał: Widziałem u siebie jak to wygląda na maxa. Tylko kolorystycznie nie było tak jak na screenach. To ciężko powiedzieć, bo tak jak w zmodowanej wersji przed patchem miałem sporo rzeczy poprawionych w reshade, bo kolory były totalnie z tyłka, tak w tej nowej z RT nic nie dotykałem poza minimalnie zmniejszonym nasyceniem. Gram z HDR, może dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 A tak w sumie to na pc dopiero jak zmodują tego pacza to będzie wtedy fajna graficzka. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 3 minuty temu, tjery napisał: To ciężko powiedzieć, bo tak jak w zmodowanej wersji przed patchem miałem sporo rzeczy poprawionych w reshade, bo kolory były totalnie z tyłka, tak w tej nowej z RT nic nie dotykałem poza minimalnie zmniejszonym nasyceniem. Gram z HDR, może dlatego. HDR też pewnie dodaje dużo, w sumie nie wiedziałem nawet, że dodali to wreszcie do wersji PC, wcześniej było tylko na konsolach. Na moim UW 1440p i tak nie sprawdzę, bo na monitorach HDR ( z małymi wyjątkami) to jest gówno obesrane 100 nitów . 3 minuty temu, messer88 napisał: A tak w sumie to na pc dopiero jak zmodują tego pacza to będzie wtedy fajna graficzka. Tutaj już nic nie trzeba modować, starczą sterowniki, żeby gra chodziła płynnie na dx12 . Modderzy myślę już wykonali maxa co do tekstur itp. przez te kilka lat. A te najlepsze mody są tutaj już dodane natywnie, również do wersji konsolowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi