Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Wredny napisał:

Ale faktycznie te wszystkie PeCetowe analizy i wywody, okraszone dużą dawką dziwnych ciągów znaków typu dx11/12, DLSS powinny raczej trafiać do jakiegoś innego tematu, bo zrobił się tu straszny śmietnik.
Screenshoty jak najbardziej, bo to zawsze robi, ale już bez porad instalacyjnych, albo jakie mody ściągnąć, proszę :hi:

Wszystko ok, no ale nie brnijmy w skrajności, cały ten next gen update (poza RT) oparty jest na modach społeczności, więc trochę dziwnie hejtować rozmowę o modach w temacie, który aktualnie odżył dzięki modom ;)

Btw. już większość najlepszych modów gameplejowo-user friendly-graficznych, które nie znalazły się w tym patchu, jest na Nexusie zaktualizowanych do nowej wersji, szczerze polecam :)

Edytowane przez tjery

Też tak macie że przechodząc kolejny raz i tak wybieracie te same opcje dialogowe, bo inne przeczą waszej ideologii świata? Ja aż się wylamalem i podczas mini questa 

Spoiler

Jak wieśniacy wieszają dezertera, wbrew sobie pozwoliłem im go zabić. Oczywiście za chwilę żałowałem czytając list że zwłok.

Zwykle mini zadanie, a dało mi po ryju. Redzi to czarodzieje, jeśli idzie o fabule i świat przedstawiony.

• Plusik 3
  • This 1

Nie wydaje Wam się, że HDR jest nieco gorszy niż to co było w wersji na KOXa? 

W next gen pacza pogralem już kilka godzin i ani razu nie miałem tak jasnego i ładnego nieba. 

Wcześniej ten błękit był taki klarowny i jasny, do tego piękne obłoki chmur, a obecnie wygląda to jak w SDR, czyli takie stłumione i jakby z jakimś szarawym filtrem. 

Ja zauważyłem jedną rzecz. Niektóre cutscenki, przerywniki wyglądają duuużo gorzej od samej gry. Weźmy chociaż pierwszy z brzegu filmik jak Gerwazy udaje się pierwszy raz do Velen po wizycie u króla. Drzewo z wisielcami i kruki wyglądały tragicznie, no chyba że mi się coś nie doczytało. To jednak byłoby dziwne bo gierka sama w sobie śmiga elegancko.

3 godziny temu, Dandelion napisał:

W PlayStation Store mam bezpłatną do pobrania tylko zwykłą wersję Wiedźmina 3, a Edycja Kompletna jest już do kupienia normalnie. Dodatki kupiłem osobno na premierę, nie jako season pass i teraz się zastanawiam czy tak ma być, czy to jakiś błąd i sklep nie widzi, że mam wszystkie dlc zakupione?

Też tak miałem, był jakiś błąd, że gra nie widziała tych dwóch dodatków ale wczoraj wyszedł hot fix i już jest ok. Wejdź na PS store i wpisz w wyszukiwarce nazwy dodatków i pobierz te, które mają oznaczenie ps5. 

• Dzięki 1
W dniu 14.12.2022 o 19:08, messer88 napisał:

Płotka jest mega chujowa, feeling konikowania 0/10, jak jakiś poduszkowiec nie zwierzak.

Jeszcze raz pozwolę sobie zacytować ten fragment i ponownie się z nim nie zgodzić, ale teraz mnie olśniło, że Ty chyba na XBOXie w to grasz, nie? :philosoraptor:
Bo na PS5 padzik legancko wibruje przy każdym uderzeniu kopyta o ziemię - od teraz każde konikowanie powinno tak wyglądać :fsg:

• This 1

Ja pitole, ale że nawet darmowa aktualizacja do 10-letniej gry potrzebuje później oświadczenia, przeprosin i 10-letniego planu łatania bugów, naprawy i testów

takie rzeczy to chyba tylko w cdred

To już taki krąg życia tych partaczy.

ZAPOWIEDŹ --> odbiciu kursu akcji pd dna --> obiecujące trailery i konferencja prasowa -->  nabijanie kursu akcji do premiery --> PREMIERA — złość fanów, bo gooowno więc przeprosiny i oświadczenia — plan naprawczy na kolejne 10-lat --> spadek kursu akcji prawie do zera --> rychłe BANKRUCTWO więc ZAPOWIEDŹ nowego projektu... itp

ps. aż zaczynam podejrzewać, że wszystko to ustawka, a całe cdred to typowa bańka. Nabijają kursy, robią hype, sprzedają akcję, wydają gowwno, a potem ponownie i ponownie i...

i tylko ten biedny Wiedzmin 3 Dziki Gon ultra edycja narodzona w bólach i trochę z farta w tym wszystkim się udała. Bo jak ma to być zła gra, skoro ma 10 lat i dalej to latają? To choć niechcąc ślepy programista przez przypadek wreszcie po tylu latach by zakodował coś dobrego xD

• beka z typa 1
  • This 1
  • Minusik 1
10 minut temu, gekon napisał:

Ja pitole, ale że nawet darmowa aktualizacja do 10-letniej gry potrzebuje później oświadczenia, przeprosin i 10-letniego planu łatania bugów, naprawy i testów

takie rzeczy to chyba tylko w cdred

To już taki krąg życia tych partaczy.

ZAPOWIEDŹ --> odbiciu kursu akcji pd dna --> obiecujące trailery i konferencja prasowa -->  nabijanie kursu akcji do premiery --> PREMIERA — złość fanów, bo gooowno więc przeprosiny i oświadczenia — plan naprawczy na kolejne 10-lat --> spadek kursu akcji prawie do zera --> rychłe BANKRUCTWO więc ZAPOWIEDŹ nowego projektu... itp

I nic się nie zmieni dopóki w zarządzie siedzą janusze biznesu.

• Plusik 1

Dobra, o samej grze teraz, bo tak chujowo w tym temacie od kilku stron...
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale w Białym Sadzie dało się chyba wbić 4. level przed pójściem na Gryfa - kojarzę, że wyczyściłem wszystko, zanim zacząłem z nim walkę.
Teraz mam dopiero 2.level (końcówka, za 40 punktów wpadnie 3.), a nie widzę już więcej opcji jego podbicia, bo chyba wszystko zrobiłem/wyczyściłem i jedyna misja to właśnie ta główna.
Coś chyba przegapiłem, albo zmienili uzyskiwane ilości expa :philosoraptor:
EDIT:
Dobra, ogarnąłem - domyślnie na mapie wyłączone są znaki zapytania - teraz dopiero będzie czyszczonko :banderas:

• Plusik 1
20 minut temu, Wredny napisał:

Dobra, o samej grze teraz, bo tak chujowo w tym temacie od kilku stron...
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale w Białym Sadzie dało się chyba wbić 4. level przed pójściem na Gryfa - kojarzę, że wyczyściłem wszystko, zanim zacząłem z nim walkę.
Teraz mam dopiero 2.level (końcówka, za 40 punktów wpadnie 3.), a nie widzę już więcej opcji jego podbicia, bo chyba wszystko zrobiłem/wyczyściłem i jedyna misja to właśnie ta główna.
Coś chyba przegapiłem, albo zmienili uzyskiwane ilości expa :philosoraptor:
EDIT:
Dobra, ogarnąłem - domyślnie na mapie wyłączone są znaki zapytania - teraz dopiero będzie czyszczonko :banderas:

Ja wszystkiego nie wyczyściłem i mam 3 lv i pół. Teraz ide aktualnie z przynętą omówić plan mordu do Vesemira.

Btw. Jak znasz fabułę DLC serce z kamienia, to spotkanie z panem Lusterko na początku przygody podstawki robi potężne C I A R E C Z K I :gigabeta:

4 minuty temu, oFi napisał:

Btw. Jak znasz fabułę DLC serce z kamienia, to spotkanie z panem Lusterko na początku przygody podstawki robi potężne C I A R E C Z K I :gigabeta:

Spoiler

Z Nim to już się widziałeś w Sadzie także tego. 

Daję w spoiler, bo ufam, żeś przeszedł wcześniej Wieśka. A to jest mega spoiler. 

Z resztą widzę, że się sami dojebaliśmy z tym spoilerem.