Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Featured Replies

Opublikowano

Nie polecam się wybierać póki co na ten skrawek lądu na północ od Novigradu. Utopce na plaży biją mocno. Jest tam chyba jakiś quest do zrobienia i drogowskaz, jeśli dobrze pamiętam.

• Odpowiedzi 12,1 tys.
  • Wyświetleń 957,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pierwszy? Przepraszam, ale musze wam to zrobić.  Łatka sie sciąga, a w tle leci soundtrack. Za chwile kotary zasłaniam, a browar z sokiem malinowym nalany, drugi bo jednego już walnąłem z wrażen

• Pogralem troche godzin i nie dam rady wiecej. Krotko mowiac,gra jest do bani i prze hype'owana cos w stylu Watch_Dogs(chociaz dobrze sie tam bawilem).   Gram na PC i podczas wiekszej rozroby gra gub

Opublikowano

Jadąc do Novigradu od Oxenfurtu spotkałem kilka postaci, od których zaczęły się questy z DLC Serce z Kamienia, powyżej 30 poziomu. Ja mam póki co 15 lv:)

Edytowane przez Paolo1986

Opublikowano

Ja dodatki zostawiłem sobie na deser po zakończeniu gry :)

Opublikowano

Dodatki i tak wysokiego lvlu postaci wymagają. Przypomniał mi się też ten ogranicznik XP- poziom postaci. Jak masz za wysoki w stosunku do zadania to się XP nie dostaje. Chyba 10 poziomów to było. Np. mając 22lvl robisz zadanie na 11 to z doświadczenia nici. Raczej tego nie zmienili.

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Dodatki i tak wysokiego lvlu postaci wymagają. Przypomniał mi się też ten ogranicznik XP- poziom postaci. Jak masz za wysoki w stosunku do zadania to się XP nie dostaje. Chyba 10 poziomów to było. Np. mając 22lvl robisz zadanie na 11 to z doświadczenia nici. Raczej tego nie zmienili.

W którejś wersji doszła opcja skalowania poziomu wrogów do twojego. Przynajmniej tym można nadrobić xp, którego nie dostaniemy za niektóre zadania.

Opublikowano

Ja i tak razem z dlc dość szybko najwyższy lvl nabiłem, potem tylko te xp uciekały w próżnię. Na NG+ to samo. O zwiększeniu maksymalnego dostępnego poziomu pisano już chyba przed pierwszym dlc. 

Opublikowano
53 minuty temu, Agent_Man napisał(a):

W którejś wersji doszła opcja skalowania poziomu wrogów do twojego. Przynajmniej tym można nadrobić xp, którego nie dostaniemy za niektóre zadania.

Widziałem w ustawieniach opcję skalowania. Jeśli będzie trzeba, to ją włączę. Kolejny quest główny, którym zamierzam się zająć, ma rekomendowany poziom 7, a ja mam 15lv:D

Opublikowano
Teraz, Paolo1986 napisał(a):

Widziałem w ustawieniach opcję skalowania. Jeśli będzie trzeba, to ją włączę. Kolejny quest główny, którym zamierzam się zająć, ma rekomendowany poziom 7, a ja mam 15lv:D

Z tą opcją wrogowie w zadaniach i w luźnej eksploracji będą mieli twój poziom lub wyższy. Ale i tak łatwo się bije większość zwykłych patałachów - mają gorszy sprzęt.

Opublikowano

To ja jeszcze ogrywałem bez skalowania albo tego nie włączyłem i to było kiepskie bo po pierwsze ten xp nie wpadało, a po drugie te misje po prostu z czasem nużyły bo były samograjem.

Opublikowano

Z początku to nie robi problemu, ale jak się potem questów nazbiera to chyba nie ma szans się wyrobić ze wszystkimi w limicie.

Opublikowano

Chyba będę robić questy tak, aby "po kolei z poziomem" je zaliczać. Np. teraz mam 16lv, a aktualna misja główna

Spoiler

Spis cudzołożnic

ma rekomendowany poziom 11. Mam w dzienniku jeszcze kilka innych questów i zleceń od poziomu 12 do zaliczenia.

Opublikowano

Tylko z tego co pamiętam to aktywności w Wiesiu jest tyle, że ten level szybko później przewyższał poziom misji.

Opublikowano

Za niektóre misje to i dwa poziomy od razu wchodziły. 

No i powodzenia w czyszczeniu Skellige, bez moda na "skok" do znaku nie chciało by mi się już tego znowu robić. 

Opublikowano

Na razie ogarniam sam Novigrad, spotkałem kolejnego znajomego

Spoiler

Dijkstra

Podoba mi się, jak rozbudowane i ciekawe są te questy. Wiele głównych łączy się z pobocznymi.

Opublikowano

Zastanawiam się, czy w tej misji

Spoiler

Dorwać juniora, warto było dotrzeć do posiadłości Skurwiela samemu po cichu? Ja wjechałem tam na pełnej kurwie z krasnoludami Tasaka:shotgun:

Opublikowano

Pobrałem sobie na PC ponownie i nawet nie wiedziałem że mam sejwa z NG+, na etapie szukania kozy Guślarza. 4 raz chyba nie będę przechodził, tylko sobie tak pobiegam po mapach.

Chociaż jeszcze kilka postów @Paolo1986 i się ugnę. :D

Opublikowano

@PiotrekPzwiedziłem już cały Novigrad i lecę po kolei z questami, które wciągają niesamowicie w historię. Zaliczam teraz wejście

Spoiler

W bliższą relację z Triss:wub:

193223e9f2a26-screenshotUrl.thumb.jpg.bfcfee90db5c51ef73f4c1aed14be074.jpg193223ebced26-screenshotUrl.thumb.jpg.763bad76647e49d5bc4bb5f96cfddd31.jpg193223edba699-screenshotUrl.thumb.jpg.2149e8f29c44c27e2926c1d948e6ec5e.jpg

Tak więc nie opieraj się za długo:nosacz2:

Opublikowano

@PiotrekPto z szacunku do niej:P

Gdybym wybrał

Spoiler

Yennefer, to inaczej bym to opisał:Coolface:

Ale po pierwszych spotkaniach z nimi wiedziałem, którą wybrać:wub:

Opublikowano

Szkoda że moje ulubione 3 mody które na 4.03 śmigały, na 4.04 są błędy w skryptach i nie da się nic z tym zrobić. Ale to tylko drobna, ale fajna kosmetyka była.

Opublikowano

A ja dzisiaj skończyłem 3ci raz Krew I Wino, wcześniej kończąc grę podstawową 4rty raz. PS4 x2, PC GOG, PC Steam Next Gen.

Top 3 żyćka i najgorsze, że dalej mi się nie znudziła po 800h grania na przestrzeni 9 lat :D. 

image.thumb.jpeg.375885cde41133e4ef544b6d5fab44b5.jpeg

image.thumb.jpeg.e7ae8c4683caec45c105945685941737.jpeg

Opublikowano

Odpaliłem wczoraj ten save z NG+ i jakoś tak zleciało 3 godzinki. Skończyłem tego questa z Księżniczką, a potem zebrałem ogłoszenia z tablic i zrobiłem kilka pobocznych zadań. To jest niesamowite jak ten tytuł nadal jest grywalny. Jeszcze z 2 lvl wbiję i się wybiorę po ten armor z serialu bo na NG+ zalecany poziom to 70, a póki co mam przy nim czaszkę.