PiotrekP 1 744 Opublikowano sobota o 10:14 Udostępnij Opublikowano sobota o 10:14 Nie polecam się wybierać póki co na ten skrawek lądu na północ od Novigradu. Utopce na plaży biją mocno. Jest tam chyba jakiś quest do zrobienia i drogowskaz, jeśli dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano sobota o 11:38 Udostępnij Opublikowano sobota o 11:38 (edytowane) Jadąc do Novigradu od Oxenfurtu spotkałem kilka postaci, od których zaczęły się questy z DLC Serce z Kamienia, powyżej 30 poziomu. Ja mam póki co 15 lv Edytowane sobota o 12:11 przez Paolo1986 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano sobota o 11:46 Udostępnij Opublikowano sobota o 11:46 Ja dodatki zostawiłem sobie na deser po zakończeniu gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano sobota o 12:12 Udostępnij Opublikowano sobota o 12:12 Dodatki na pewno też zostawię na koniec, tym bardziej, że są na czerwono, jeśli chodzi o wymagany lv Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano sobota o 12:15 Udostępnij Opublikowano sobota o 12:15 Dodatki i tak wysokiego lvlu postaci wymagają. Przypomniał mi się też ten ogranicznik XP- poziom postaci. Jak masz za wysoki w stosunku do zadania to się XP nie dostaje. Chyba 10 poziomów to było. Np. mając 22lvl robisz zadanie na 11 to z doświadczenia nici. Raczej tego nie zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano sobota o 12:23 Udostępnij Opublikowano sobota o 12:23 Tak chyba zostało. Jak po raz pierwszy przyjechałem do Novigradu, zrobiłem jakieś poboczne zadanie na 2 lv i dostałem chyba 2 xp Cytuj Odnośnik do komentarza
Agent_Man 162 Opublikowano sobota o 14:24 Udostępnij Opublikowano sobota o 14:24 2 godziny temu, PiotrekP napisał(a): Dodatki i tak wysokiego lvlu postaci wymagają. Przypomniał mi się też ten ogranicznik XP- poziom postaci. Jak masz za wysoki w stosunku do zadania to się XP nie dostaje. Chyba 10 poziomów to było. Np. mając 22lvl robisz zadanie na 11 to z doświadczenia nici. Raczej tego nie zmienili. W którejś wersji doszła opcja skalowania poziomu wrogów do twojego. Przynajmniej tym można nadrobić xp, którego nie dostaniemy za niektóre zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano sobota o 14:56 Udostępnij Opublikowano sobota o 14:56 Ja i tak razem z dlc dość szybko najwyższy lvl nabiłem, potem tylko te xp uciekały w próżnię. Na NG+ to samo. O zwiększeniu maksymalnego dostępnego poziomu pisano już chyba przed pierwszym dlc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano sobota o 15:19 Udostępnij Opublikowano sobota o 15:19 53 minuty temu, Agent_Man napisał(a): W którejś wersji doszła opcja skalowania poziomu wrogów do twojego. Przynajmniej tym można nadrobić xp, którego nie dostaniemy za niektóre zadania. Widziałem w ustawieniach opcję skalowania. Jeśli będzie trzeba, to ją włączę. Kolejny quest główny, którym zamierzam się zająć, ma rekomendowany poziom 7, a ja mam 15lv Cytuj Odnośnik do komentarza
Agent_Man 162 Opublikowano sobota o 15:21 Udostępnij Opublikowano sobota o 15:21 Teraz, Paolo1986 napisał(a): Widziałem w ustawieniach opcję skalowania. Jeśli będzie trzeba, to ją włączę. Kolejny quest główny, którym zamierzam się zająć, ma rekomendowany poziom 7, a ja mam 15lv Z tą opcją wrogowie w zadaniach i w luźnej eksploracji będą mieli twój poziom lub wyższy. Ale i tak łatwo się bije większość zwykłych patałachów - mają gorszy sprzęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano niedziela o 08:44 Udostępnij Opublikowano niedziela o 08:44 To ja jeszcze ogrywałem bez skalowania albo tego nie włączyłem i to było kiepskie bo po pierwsze ten xp nie wpadało, a po drugie te misje po prostu z czasem nużyły bo były samograjem. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano niedziela o 08:58 Udostępnij Opublikowano niedziela o 08:58 Z początku to nie robi problemu, ale jak się potem questów nazbiera to chyba nie ma szans się wyrobić ze wszystkimi w limicie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano niedziela o 09:10 Udostępnij Opublikowano niedziela o 09:10 Chyba będę robić questy tak, aby "po kolei z poziomem" je zaliczać. Np. teraz mam 16lv, a aktualna misja główna Spoiler Spis cudzołożnic ma rekomendowany poziom 11. Mam w dzienniku jeszcze kilka innych questów i zleceń od poziomu 12 do zaliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano niedziela o 12:47 Udostępnij Opublikowano niedziela o 12:47 Tylko z tego co pamiętam to aktywności w Wiesiu jest tyle, że ten level szybko później przewyższał poziom misji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano niedziela o 13:21 Udostępnij Opublikowano niedziela o 13:21 Za niektóre misje to i dwa poziomy od razu wchodziły. No i powodzenia w czyszczeniu Skellige, bez moda na "skok" do znaku nie chciało by mi się już tego znowu robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano wczoraj o 07:26 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:26 Na razie ogarniam sam Novigrad, spotkałem kolejnego znajomego Spoiler Dijkstra Podoba mi się, jak rozbudowane i ciekawe są te questy. Wiele głównych łączy się z pobocznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano wczoraj o 07:38 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:38 Pamiętam questa u niego, dopiero przy 3 przejściu zrobiłem go po jego myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano wczoraj o 08:17 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:17 (edytowane) Zastanawiam się, czy w tej misji Spoiler Dorwać juniora, warto było dotrzeć do posiadłości Skurwiela samemu po cichu? Ja wjechałem tam na pełnej kurwie z krasnoludami Tasaka Edytowane wczoraj o 08:25 przez Paolo1986 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Pobrałem sobie na PC ponownie i nawet nie wiedziałem że mam sejwa z NG+, na etapie szukania kozy Guślarza. 4 raz chyba nie będę przechodził, tylko sobie tak pobiegam po mapach. Chociaż jeszcze kilka postów @Paolo1986 i się ugnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @PiotrekPzwiedziłem już cały Novigrad i lecę po kolei z questami, które wciągają niesamowicie w historię. Zaliczam teraz wejście Spoiler W bliższą relację z Triss Tak więc nie opieraj się za długo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @Paolo1986 po co tam dałeś Spoiler "bliższą relację z"? Pozatym wszystko jak być powinno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano 39 minut temu Udostępnij Opublikowano 39 minut temu (edytowane) @PiotrekPto z szacunku do niej Gdybym wybrał Spoiler Yennefer, to inaczej bym to opisał Ale po pierwszych spotkaniach z nimi wiedziałem, którą wybrać Edytowane 38 minut temu przez Paolo1986 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi