Hum 3 699 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Jak bardzo nisko trzeba było upaść, by piracić w naszym kraju Wiedźmina 2? Gdzie za grosze dostawało się pudełko przepchane contentem i itemami jak niejedna wersja rozszerzona? Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 kurcze, pierwsze części sagi czytałam w sumie dość dawno i pewnie kilka postaci mi umknie. ale dwójka ograna obiema ścieżkami. CZEKAM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Ja sie tylko obawiam, ze w Polsce wiadomo mamy hype, swiatowe media docenia W3 tak samo jak W2 ale sprzedazowo dvpy nie urwie tak jak w przypadku poprzednich Wiedzminow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Ja wczoraj zawalilem robote i nie dostane hajsu bo uznalem ze poczytam wiedzmina "15 minutek". Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Jak bardzo nisko trzeba było upaść, by piracić w naszym kraju Wiedźmina 2? Gdzie za grosze dostawało się pudełko przepchane contentem i itemami jak niejedna wersja rozszerzona? Piraci to z reguly sa podludzie w kubotach wiec nie wiem czego sie po nich spodziewales, przeblysku czlowieczenstwa? Naiwniak Jeszcze 20 dni Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Mialem ograc ponownie 1 i 2ke ale skusilem sie na zakup nowego wydania 7 tomow wiedzmina. Wlasnie zabieram sie za czytanie pierwszego tomu - a w tle leci ost z 1 i 2ki. Wczesniej czytalem "kopie" dziadka teraz powtarzam na swoich. 19 przybywaj! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Ja sie tylko obawiam, ze w Polsce wiadomo mamy hype, swiatowe media docenia W3 tak samo jak W2 ale sprzedazowo dvpy nie urwie tak jak w przypadku poprzednich Wiedzminow. No nie sądze, nie jest to blockbuster na miarę Battlefielda, Fify czy Call of Duty, ale sprzedaż na poziomie nowego Dragon Age powinnien Wiedzmin 3 mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Ja już jestem w 1/3 Krwi Elfów(pewnie do końca weekendu skończę). Kur.wa już się zaczyna rozkręcać książka. Zayebiście jest przeczytać książki, przecież tutaj wszystko jest pokazane kim jest Ciri, co się z nią dzieje, jak się staje tym kim jest w W3. Mocno współczuję ludziom, którzy będą grać w 3 bez znajomości niczego. [*] Jak dobrze, że się za to wziąłem, bo też miałem nie czytać i być jak jakieś fanki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 (edytowane) 1.5-2M to by dla nich była porażka W2 wyszedł tylko na spiraconych X360 i PC! na te 2 platformy sprzedali 1.7 M No ale wspomniałem tylko o wersjach na konsole. Taki wynik to byłby sukces, tym bardziej, że dla dużej części graczy to prawie jak nowe IP. Wersja na PC pewnie doda kolejne 1.5-2 mln (seria ma korzenie na PC i zrozumiałym jest, że duża część fanów pozostanie na tym sprzęcie). Ltd w wysokości 3mln+ to byłby bardzo dobry wynik (tym bardziej jeśli 70-80% tego zrobili by w pierwsze 3 miesiące). Dla stosunkowo nowej serii RPG taka sprzedaż to naprawdę sukces (przegrałby tylko z behemotami takimi jak TES, Fallout i FF) Edytowane 30 kwietnia 2015 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 (edytowane) Ja już jestem w 1/3 Krwi Elfów(pewnie do końca weekendu skończę). Kur.wa już się zaczyna rozkręcać książka. Zayebiście jest przeczytać książki, przecież tutaj wszystko jest pokazane kim jest Ciri, co się z nią dzieje, jak się staje tym kim jest w W3. Mocno współczuję ludziom, którzy będą grać w 3 bez znajomości niczego. Jak dobrze, że się za to wziąłem, bo też miałem nie czytać i być jak jakieś fanki. zgadzam się, lepiej późno niż wcale. Edytowane 30 kwietnia 2015 przez assassine Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Też zauważałem podobieństwo Nilfgardu do Niemiec, nawet imiona oraz nazwiska postaci jakieś takie niemiecko brzmiące. Odnośnie postaci samego cesarza też można snuć pewne podobieństwa - ale to zrozumieją tylko osoby po przeczytaniu ostatniego tomu (i swoją drogą grać w trzeciego Wieśka bez przeczytania wydarzeń z Pani Jeziora może zaowocować najgorszym spoilerem z Sagi, nie mam pojęcia jak Redzi to ogarnęli). Przypomnijcie mi, co się działo z Yen w trakcie W1 i W2? Było chyba jakieś info o niej? W 2ce podczas ostatniej rozmowy mozna bylo sie wszystkiego dowiedziec, obejrzyj sobie ostatni dialog z zabojca krolow i wszystko sobie przypomnisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Ja sie tylko obawiam, ze w Polsce wiadomo mamy hype, swiatowe media docenia W3 tak samo jak W2 ale sprzedazowo dvpy nie urwie tak jak w przypadku poprzednich Wiedzminow. No nie sądze, nie jest to blockbuster na miarę Battlefielda, Fify czy Call of Duty, ale sprzedaż na poziomie nowego Dragon Age powinnien Wiedzmin 3 mieć. A czy czasem DA:I nie sprzedał się poniżej oczekiwań szczególnie biorąc pod uwagę, że wyszło to na pięciu platformach? Podali w ogóle wyniki sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Wg vgchartz poszło jakieś 3,5 mln na wszystkie platformy bez uwzględnienia digitalów. A czy było to poniżej oczekiwań to nie wiem, mam nadzieje, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Wiedzmin 3 ma chyba naprawde niezłą reklame (fajnty event dla jutuberow itp) dzis to wazne niestety. wiele swietnych gier jest niedocenianych jesli nie mają duzo reklamy. Ale chyba w tym wypadku jest z tym dobrze mam nadzieje ze sie sprzeda swietnie bo zasługuje na to. Byla by wielka szkoda jak by tak dobra i wartościowa gra slabo sie sprzedała gdy jednocześnie odgrzewane crapy CODy sprzedają sie nadal zbyt dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 podobno na kampanie marketingowa daja 25 mln $... wiec raczej nie celują w 3 bańki tylko wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 25 mln $ to są grosze w porównaniu do tytułów które sprzedają się powyżej 5+ mln (wcale ich tak dużo nie ma zresztą...). Na pewno rada nadzorcza CDP ma rozsądne oczekiwania, inaczej nie bawiliby się w takie ryzyko. Wszystko powyżej 3 mln to będzie duży sukces, naprawdę, szczególnie jeśli większość tej liczby zrobią gdy gra ma pełną cenę.. Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Ogólnie to Widzminów sprzedało się chyba 8mln wiec spokojnie celują w 5 mln. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 (edytowane) Trzeci filmik Rocka "Alchemia,Magia i Walka Wręcz". Jest pokazana Ciri w akcji Oraz również trzecia część filmiku od Gophera Edytowane 30 kwietnia 2015 przez Malibu Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 (edytowane) A materiału Playstation Polska dalej nie ma... ;d Btw Promki doszły dziś do recenzentów. Edytowane 30 kwietnia 2015 przez Starh Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Ogólnie to Widzminów sprzedało się chyba 8mln wiec spokojnie celują w 5 mln. Tyle tylko, że na przestrzeni kilku lat z czego połowa jak już można było wyrwać za grosze. Teraz co prawda są trzy platformy na start, a marka jest rozpoznawalna nawet wśród zagranicznych nieogarów. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 724 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 jakoś tak Geralt bardziej pasuje mi po tej stronie najechanej przez Nilfgard. dla mnie nie jest to "oczywistą oczywistością" Jak po raz pierwszy czytałem sagę (spokojnie kilkanaście lat temu), gdy jednak człowiek miał inny światopogląd, Nilfgaard zawsze kojarzył mi się z nazistami (czarne barwy) a ich najazd na północ z odniesieniem do wybuchu II wojny światowej... Młody byłem, głupi ale u mnie Wiedźmin nigdy nie będzie kolaborował z czarnymi, tolerował ich będzie tylko dlatego, że mogą być środkiem do celu, czyli uratowania/odnalezienia Ciri... mam tak samo. Geraltowi jest wszystko chyba jedno po której stronie jest, zawsze przecież chce być neutralny. Co do cesarstwa to nawiązań do historii i wojen jest cała masa:) natomiast Nilfgaard pomimo jego agresywnego charakteru jest państwem otwartym, bez podziałów i problemów rasowych, dającym wiele swobód swoim obywatelom, charakteryzuje go odpowiednie rządzenie i zagospodarowanie, są lżejsze podatki itd itp. Dlatego tak lubię tą sage bo nic nie jest czarno białe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Wyglada na to ze upgradzie zbroi zmienia sie troszke wyglad: Dat level 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
rustine 16 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 Wyglada na to ze upgradzie zbroi zmenia sie troszke wyglad: To jest bardzo stary art, a powyższą zbroję możemy zobaczyć na materiałach z ostatnich kilku miesięcy. Ostatecznie się nieco zmieniła, prezentuje się tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Neox 158 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 443 Opublikowano 1 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2015 Ale Policji nie wolno fotografowac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi