kypq 718 Opublikowano 6 czerwca 2013 Opublikowano 6 czerwca 2013 Na ps2 jrpgi w ang wersji wychodziły nawet 3-4 lata po premierze next genów, więc co za problem? Myślę, że nawet Sony ich poprosi aby w ten sposób przytrzymali przy życiu konsole, kiedy zachodnie studia będą trzepać gry na ps4. Miedzy Abyssem na PS2 a Vesperią na XBOXa360 była 3 letnia przerwa i jakoś nie wydawali przetłumaczonych, poprzednich części na PS2. Sony na pewno tez prosiło Capcom o Monhuna na Vite . Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 6 czerwca 2013 Opublikowano 6 czerwca 2013 No ale xiliia 2 to jednak sequel (chyba? czy tylko a nazwy), + te części które nie wydali na ps2 były tylko dwie z tego co widzę na wiki, ToD2 i ToR. I były nieco bardziej przestarzałe technologicznie (2d), więc mogli stwierdzić, ze po abyssie zachód na taką "brzydotę" nie zwróci uwagi Poza tym wszystkie next genowe talesy tłumaczą do tej pory, więc myślę, że szanse nadal są spore Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 7 czerwca 2013 Autor Opublikowano 7 czerwca 2013 Oby. Vesperia na ps3 podobno miała już nagrane dodatkowe dialogi (z Patty) po angielsku i jakos w końcu nie wydali jej na zachodzie. Xillia fajnie, że w ogóle bedzie, ale też jakoś 2 lata po premierze. Ktoś wie jak ze sprzedażą tej serii? Czy poszczególne części się jakos fajnie sprzedawały czy niezbyt? Cytuj
Karas 433 Opublikowano 29 czerwca 2013 Opublikowano 29 czerwca 2013 Trochę obrazków z Xalli co by umilić oczekiwanie na europejską premierę Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 4 lipca 2013 Opublikowano 4 lipca 2013 ToS pack będzie mieć dual audio, potwierdzone na facebooku Cytuj
Cris1988 1 Opublikowano 6 lipca 2013 Opublikowano 6 lipca 2013 (edytowane) Edytowane 6 lipca 2013 przez Cris1988 Cytuj
kypq 718 Opublikowano 6 lipca 2013 Opublikowano 6 lipca 2013 I znów 3 letnia przerwa of nowych Talesów. Cytuj
Karas 433 Opublikowano 6 lipca 2013 Opublikowano 6 lipca 2013 I znów 3 letnia przerwa of nowych Talesów. Co prawda trzeba było czekać ale i tak nie jest aż tak źle tylko rok czekania między jedynką a dwójką Cytuj
Strife 228 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Małe pytanko odnośnie Xilli, kiedy wpada pierwszy trofik w grze? Wiem że niektórzy grali w Japońca to może potrafią odpowiedzieć, bo mam ponad 5h i zero trofików, z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj
kypq 718 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Małe pytanko odnośnie Xilli, kiedy wpada pierwszy trofik w grze? Wiem że niektórzy grali w Japońca to może potrafią odpowiedzieć, bo mam ponad 5h i zero trofików, z góry dzięki za odpowiedź. Po ukończeniu 1 aktu, chyba że celujesz w trofea związane z postaciami ( zrób x danej czynności daną postaciom), to da rade wcześniej.( czasowo tak 12-18h). Cytuj
Strife 228 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Ogólnie leje na trofea, bo gra mnie interesuje, myślałem po prostu że jakiś glitch czy coś, bo rzadko się zdarza żeby w grze od bamco żaden trofik nie wpadł po 5h. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Akurat w Xillie 1 to nie wysilając się można wbić platynę, szczerze to sam chyba tylko przy dwóch trofeach związanych ze skillami musiałem grindować, bo najzwyklej w świecie nie grałem danymi postaciami nic a nic, a skoro tylko mi te brakowały to głupio by było ich nie wbić dla platyny ;p Za to Xillia 2 ma masakryczne wyzwania w trakcie walk, niektóre to lekkie przegięcie, no i ogromny grind ze skillami w porównaniu do X1 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 To po jakim czasie Ci pierwszy trofik wpadł może pamiętasz? Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 (edytowane) Chyba po 10h albo 12h grania wpadł mi pierwszy trofik ze story "Ten, który wie coś o Rise Maxia". To jest za przejście aktu 1, potem wpadł dopiero chyba za przejście aktu 2 i potem zaczęły wpadać brązy z używania skilli postaciami, którymi grałem. Jeśli dobrze pamiętam, to akt 1 kończy się gdzieś chyba w Rorondo. Edytowane 7 sierpnia 2013 przez sakiu Cytuj
Strife 228 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Dzięki za odpowiedz, mi już zaczęły wpadać więc wszystko w porządku bo myślałem że jednak mam jakich glitch. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 8 sierpnia 2013 (edytowane) Hate you!! A ja nie zdążyłem skonczyć xillii 2. Konsole zostałą w polsce, a już miałem 13 rozdział (ile jest). Wróce na świeta to będe ciorał namietnie!! Edytowane 8 sierpnia 2013 przez Killabien Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Jest 15 rozdziałów + Final chapter, no i warto wszystkie epizody dodatkowe robić Jest jeszcze jedna rzecz, którą chce, ale nie wiem czy dam radę wydać tyle kasy teraz jak zbliża się premiera ps4 ;p ...... ale ta ps3 xillia edition nadal mnie jara q.q Cytuj
Zdzisiu 0 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Zastanawiam się nad zakupem tej gry. Ale słysze że niby nieda sie odpalić japońskiej ściezki dźwiękowej - parwda? Cytuj
koso 114 Opublikowano 9 sierpnia 2013 Opublikowano 9 sierpnia 2013 No i kolekcja uzupełniona Szacun! A wcześniejsze Talesy też masz? Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 9 sierpnia 2013 Opublikowano 9 sierpnia 2013 Mam jeszcze Tales of Graces F Day 1 Edition, troszkę późno zacząłem kolekcjonować, do niedawna z reguły odsprzedawałem dalej większość gier, ale po tym jak sprowadziłem z Japonii edycję z padem xillia 2 to coś mi się przestawiło i teraz bardziej myślę o kolekcjonowaniu ;p Oczywiście w planach jest zakup Kolekcji Tales of Symphonia, może będzie jakaś kolekcjonerka kto wie @Zdzisiu Tak, nie ma Japońskiej ścieżki, ale nie bardzo wiem czy warto jest z nią grać (gdyby była) bo sceny po walce nie mają napisów, jak nie znasz Japońskiego chociaż w jakimś stopniu to omijasz sporą dawkę humoru Na razie tylko Jude mi się nie podoba, koleś co podkłada mu głos np Teddiego zagrał super, ale Jude tak jakoś meeh Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 9 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2013 Właśnie się miałem spytać jak brzmią głosy postaci w wersji angielskiej. Ktoś już zagrał wiecej godzin i mógłby powiedzieć jak to wygląda? Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 9 sierpnia 2013 Opublikowano 9 sierpnia 2013 No ja tylko miałem okazję posłuchać Jude i Mire, Jude dla mnie meh, Mira nawet ok, chociaż taki ma głęboki głos ;p ale dziwnie jej pasuje Cytuj
sznajder 2 Opublikowano 9 sierpnia 2013 Opublikowano 9 sierpnia 2013 Siema wszystkim mam dwa sloty do sprzedania na Tales of Xilie ze składki na czterech chętni-PW pzdr Cytuj
kypq 718 Opublikowano 9 sierpnia 2013 Opublikowano 9 sierpnia 2013 Jedyne dobre głosy to Tipo i Alvin. Reszta albo jest słaba i nie pasuje albo brzmi jakby była czytana(monotonnie). Gra w przeciwieństwie do wersji japońskiej potrafi często chrupnąć. Odczuwam też że gra jest łatwiejsza( tak jakby normal nazwali hard). Przez całą grę nie korzystałem ani razu z butelek do wskrzeszania. Końcowy boss poszedł w 3 minuty(nie zdążyła się skryptowa część zakończyć). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi