estel 806 Opublikowano 8 czerwca 2019 Opublikowano 8 czerwca 2019 Ooooo,, jaranko. Podejrzewam, ze bedzie troche drewno w interakcji ze swiatem czy animacjach, jak to u Japonczykow, ale licze ze pozamiataja efekciarstwem systemu walki. Nie wiem gdzie jest emotka Banderasa ale idealnie by tu pasowala. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 8 czerwca 2019 Opublikowano 8 czerwca 2019 @estel Wyręczam: Zrobię oddzielny temat, jest dużo więcej screenów, a gra już nie wygląda jak z piwnicy otaku, więc pora wyjść z tego tematu, hehe Cytuj
wet_willy 2 171 Opublikowano 21 października 2021 Opublikowano 21 października 2021 Gram sobie wlasnie w Vesperie DE. I nie rozumiem dlaczego ta gra jest nazywana Talesami nad Talesy... System walki jest ok jak walczysz z jednym przeciwnikiem zeby sobie robic Combo Video ale w samej grze to sredniawka nawet jak na Tales ( ale normalny Atak w zestawie na plus ). Fabula tutaj jak zwykle nie ma co pisac Dzieci, Ksiezniczka, Ratujemy Swiat... to juz byla sztampa 15 lat temu i troche rzyg. Muzyka bardzo fajna tutaj nie mozna sie do niczego przyczepic. I mega wielki plus bardzo fajne postacie poza Estelle ktora jak tylko morde otwiera to mam ochote wyrzucic ps5 przez okno nawet jak sie trafi ogolnie bardzo fajny Skit z jej udzialem. ALE CO MNIE WKURWIA NAJBARDZIEJ... To jak mozna zrobic tak Gameplayowo zacofane Side Questy ok rozumiem ze nie maja zadnego wplywu na gre sama w sobie ale niektore stroje za Titles sa bardzo bardzo ladne. Rozumiem ze gra ma 13 lat ale przez ostatnie 20 lat nie gralem w gre ktora nie ma zadnego markera czy czegokolwiek indykujacego ze cos jest dostepne w danym miescie. Moze i to bym jeszcze przezyl gdyby nie to ze 70% tych questow jest dostepne np pomiedzy 17:36 a 23:16 w dni parzyste przy wilgotnosci 43% po uprzednim wysraniu sie na twardo i przespaniu 2x w Innie... Skonczylem fabule teraz odblokowalem jakis Dungeon Labirynt ale nie wiem czy mam sile robic postgame a tym bardziej NG+ i Grade Shop. Typ odpowiedzialny za Trophy i ich jakosc moze zostac potracony przez autobus razem z tym Chinczykiem z Square Enix odpowiedzialnym za Podroze w Czase w kazdym projekcie jakiego sie dotknie. 1 Cytuj
Szajka 414 Opublikowano 30 września 2023 Opublikowano 30 września 2023 Panowie zacząłem ponownie grać. Kiedyś zacząłem ale się odbiłem,teraz przysiadłem i skupiłem się na systemie bo wtedy trochę na pałę grałem. Wcześniej na x360 ograłem Tales of Vesperia i był cymesik . mam pytanie odnośnie Berserii, mam 6 postaci,jak zrobić by te dwie dodatkowe były wymienne z tą którą kieruje? Wcześniej tak miałem i był git,a teraz te dodatkowe postacie mam wymienne z postacią kierowaną przez konsole. Pewnie pokrętnie problem opisałem, potem postaram się wrzucić screena z tym o co mi chodzi może trochę rozjaśni zagadnienie. Cytuj
michu86- 403 Opublikowano 30 września 2023 Opublikowano 30 września 2023 Ukończyłem Arise, Xilla, grałem w Berseria (wytrzymałem 12h). Nie rozumiem fenomenu tej serii, gry są przeciętne, no czasami może max dobre. To są gry typu że skończysz i po kilku tygodniach nie jesteś w stanie wymienić choć 1 postaci z imienia, zagraj - zapomnij. Niczym nie porywaja, taki Star Ocean - czasami trochę lepsze. Cytuj
Szajka 414 Opublikowano 1 października 2023 Opublikowano 1 października 2023 Naprawiło się,tzn teraz mogę moja heroine zmieniać z blondaskiem piratem i samurajodemonem. Gram dalej,ponad 18 h na liczniku,nie wiem i nie chce wiedzieć jak daleko jestem. Choć ciągle towarzyszy mi poczucie,że przy Vesperii bawiłem się lepiej Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 1 października 2023 Autor Opublikowano 1 października 2023 Ja tan czasami lubie zagrac w jakiegos talesa. Phantasia byla fajna, destiny tez mi sie podobalo. Vesperia na zawsze w serduszku. Graces miala fajne system walki. Seria ma swoich fanow ale nie jest dla kazdego Cytuj
vAHeR 52 Opublikowano 1 października 2023 Opublikowano 1 października 2023 33 minuty temu, Szajka napisał: Naprawiło się,tzn teraz mogę moja heroine zmieniać z blondaskiem piratem i samurajodemonem. Gram dalej,ponad 18 h na liczniku,nie wiem i nie chce wiedzieć jak daleko jestem. Choć ciągle towarzyszy mi poczucie,że przy Vesperii bawiłem się lepiej IMHO w Berserii warto zwiększyć poziom trudności. Podstawowy szybko staje się banalny. Btw, dla mnie Berseria jest najlepszą częścią Talesów. Kapitalna załoga, ciekawa fabuła bez fabularnych zamulaczy, a także przyjemny, choć dość chaotyczny system walki. Natomiast w Vesperię nie udało mi się wkręcić. Sam początek historii pachnie sztampowym jrpgiem na kilometr. I nie czuję tego systemu walki, mimo, iż w Symphoni jakoś go przebolałem. Cytuj
Szajka 414 Opublikowano 1 października 2023 Opublikowano 1 października 2023 Tak tak od samiutkiego poczateczku praktycznie zwiększyłem poziom trudności o jedno oczko,choć nadal nie jest jakoś trudno. Polecam Vesperie bo to naprawdę przyjemna historia. Cytuj
philipo 171 Opublikowano 18 grudnia 2024 Opublikowano 18 grudnia 2024 Tales of Rebirth 0.9 Full English Beta https://github.com/lifebottle/Tales-of-Rebirth/releases/tag/0.9 Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 19 grudnia 2024 Autor Opublikowano 19 grudnia 2024 Ogralem pare lat temu i bardzo zajebisty tales 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi