froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Konfa gorsza niż serwery forum. 1 1 Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Z jednej strony ciezko wymyslec co lepszego moze pokazac M$, z drugiej wiadomo, ze setki ludzi juz dawno temu zostaly oddelegowane do pracy nad livem, grami i sprzetem. Czekam. Ogolnie super, ze Japonczycy wracaja do gry Mendrek jesli m$ jednak pokaze lepsza konsole, to ktora wybierzesz? Edytowane 22 Lutego 2013 przez Dave Czezky Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Konfa gorsza niż serwery forum. wolał byś dziewczynki czochrające tygryska i sportowców brandzlujących sie na scenie przed kinektem? konfa technicznie była nudna- banda zestresowanych typków coś tam opowiadała pod nosem jednak pokazali fajne rzeczy i konsola i gry zapowiadają sie dobrze Odnośnik do komentarza
dApo 313 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 nie było mnie dwa dni i masakra ile informacji. Mam dwa pytania: gdzie można obejrzeć sobie tę konfę w HD (może przez plejkę się da?). I drugie pytanie: czy gdzieś na forum zebrano do kupy wszystkie informacje o nowej PS pogrążające xbotów? 2 Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (pipi) prawda z ta karta graficzna, bo w PS4 siedzi zarówno nowy, zmodyfikowany chipset od AMD "Jaguar", który jest najwydajniejsza jednostka w historii tej firmy, a dodatkowo grafika "następnej generacji" oparta na podzespolach customowych, w dodatku o rdzeń, który na PC nie jest jeszcze dostępny. wczoraj amd oficjalnie zaprezentowalo architekture amd Jaguar. I jej grupa docelowa to netbookie i tablety. A glowny przeciwnik intel Atom. co do grafiki to pasuje ona specyfikacją pomiedzy 7850 a 7870 ( ale znacznie blizej 7850) mnie ciekawi ile z tego ramu bedzie zjadac ten nikomu nie potrzebny streaming i reszta zapewne gownianego systemu Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) W PS4 nie siedzi procesor przeznaczony do netbookow i laptopów, a jedynie oparty o architekturę Jaguar. Oznacza to bardzo niski pobór mocy i wykonanie w 28 nm procesie technologicznym. Sam procesor jest dodatkowo mocno zmodyfikowany, bowiem chipsety dla netbookow i laptopów maja maksymalnie 4 rdzenie, a procesor w PS4 ma ich 8. Oprócz tego, Jaguar wspiera ogromne ilości rozszerzen i instrukcji, których nie wspierają najlepsze procesory Intela i dodatkowo bazuje na 128 bitowej architekturze. Karta graficzna, pod względem wydajności (patrząc na liczbę TFlopsow) plasuje sie miedzy Radeonami 7850, a 7870 (co i tak jest ogromna potęgą), ale to NIE jest ten układ. Edytowane 22 Lutego 2013 przez Maciomaniak Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 a mi sie jeszcze podoba możliwość usypiania konsoli i wracania do gry tak jak na psp, to za(pipi)ista funkcja teraz wielokrotnie gdy chcialem zjesc obiad albo zaplaić albo poogladac wiadomosci czy cos to zostawiałęm gre zapauzowaną bo nie chcialo mi sie czekać na ponowne odpalenie konsoli i gry. a możliwosc wrocenia do gry w sekunde od właczenia konsoli to jest naprawde super rzecz, w psp działało cuda 1 Odnośnik do komentarza
Kaz_SONY_ENTERTEJMENT 1 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Niezla beka z komentarzy typu:"Nic specajlengo nie pokazali" To byla dopiero zapowiedz... Jakbyscie byli na miejscu Sony i wiecie,ze MS na e3 pokaze swoja konsole to co byscie zrobili? Dorypali teraz wszytsko,specyfikacje,wyglad i pozniej na E3 bylo by cicho..? Moim zdaniemm nie trzeba byc geniuszem,zeby przewidziec,ze Sony na E3 ma takie torpedy,tylko aby przycmic konferencje MS. Nawet jak by teraz Sony pokazal kilery i wszytsko,to po slabej konferencji na E3 ludzie kupili by produkt MS (moim zdaniem) Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Co jest lepsze nowy PES czy Fifa bo zastanawiam się nad kupnem. jesli pomyliłem działy to przepraszam. Ale licze że mi pomożecie bo tak jak wy kocham gry Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 PS4 pod kątem architektury jest bardzo dobrze przemyślaną konstrukcją, a 8 GB GDDR5 daje w rezultacie znacznie, znacznie wiecej niż 16 GB DDR3. No no, ps3 juz pokazalo jak 8 moze dac "wiecej". Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 W PS4 nie siedzi procesor przeznaczony do netbookow i laptopów, a jedynie oparty o architekturę Jaguar. Oznacza to bardzo niski pobór mocy i wykonanie w 28 nm procesie technologicznym. Sam procesor jest dodatkowo mocno zmodyfikowany, bowiem chipsety dla netbookow i laptopów maja maksymalnie 4 rdzenie, a procesor w PS4 ma ich 8. Oprócz tego, Jaguar wspiera ogromne ilości rozszerzen i instrukcji, których nie wspierają najlepsze procesory Intela i dodatkowo bazuje na 128 bitowej architekturze. Karta graficzna, pod względem wydajności (patrząc na liczbę TFlopsow) plasuje sie miedzy Radeonami 7850, a 7870 (co i tak jest ogromna potęgą), ale to NIE jest ten układ. sypaj datasheetem. chce zobaczyc co nowoczesnego amd moze tam dac 1 Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Mnie rozwaliła drewniana publika, ta grobowa cisza po prezentacji Killzone była niesmaczna Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Wszystkim kopary opadły z wrażenia i szybko notowali, co tam pokazano chociaż faktycznie, dalej już klaskano i nie do końca mogłem zrozumieć reakcje tych wszystkich dziennikarzy czy innych tam ludków. Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Z oklaskami to różnie bywa, bo na live streamach je po prostu wyciszano. Edytowane 22 Lutego 2013 przez Moldar Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 bo ładniejszą grafikę prezentuje crysis z 2007 roku więc kopary im nie opadły a klaskali, żeby sony się przykro nie zrobiło 1 2 Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Nie, faktycznie tam kilka razy było słychać, jak oklaski były wyciszane, rzeczywiście. Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Nie porwały mnie filmiki z gier(poza Deep, który być może jest gameplayem, a może nie) Jakoś nie czuję 8 lat róznicy między tym co pokazali, a tytułami startowymi na PS3 czy 360.Przecież Crysis 3 odpalony na dobrym(niekoniecznie high endowym) sprzecie już teraz prezentuje się lepiej niż nowe Killzone. Edytowane 22 Lutego 2013 przez adi Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Dźwięk w tym momencie był wyciszony, było widać ze koles z GG miał ręce uniesione ku górze, a pierwsze rzędy biły brawo. Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Nie porwały mnie filmiki z gier(poza Deep, który być może jest gameplayem, a może nie) Jakoś nie czuję 8 lat róznicy między tym co pokazali, a tytułami startowymi na PS3 czy 360.Przecież Crysis 3 odpalony na dobrym(niekoniecznie high endowym) sprzecie już teraz prezentuje się lepiej niż nowe Killzone. Co za bzdura. Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 prawda, nie patrz na design i wartosc artystyczną tylko czyste technikalia. Na bardzo dobrym kompie C3 wyglada lepiej niz ten pokaz z srody. Jest jednak daleko do okazania fulla więc pewnie to się zmieni. Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Wcale nie bzdura. Nie widziales - nie odzywaj sie. Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Mnie również średnio się uśmiechają te wszędobylskie funkcje społecznościowe i próbowanie wszystkim wcisnąć tego gównianego fejsbuka, ale failem nowego sprzętu jest dla mnie ten przycisk share na DS4... seriously?? Liczyłem, że może w nowym designie znajdzie się miejsce dla chociaż dwóch dodatkowych przycisków które by się bardzo przydały, a oni wywalają start i select i dają takie coś... wow... Poza tym wszystko zapowiada się pięknie, a myśl o tym co się wydarzy na E3 powoduje mimowolny uśmiech na twarzy. Śmieszą też desperackie komentarze trolli o tym że PC dzisiaj wygląda lepiej niż to co pokazali i tym podobne smuty, ale to było do przewidzenia na długo przed konferencją : ). BTW Killzone na 100% nie był renderem: http://youtu.be/rGlu3e9kdks Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Wcale nie bzdura. Nie widziales - nie odzywaj sie. Widziałem wystarczająco, by stwierdzić ze ta gra ma nalecialosci, które są paskudne. Kanciaste głowy, rozmazane i brzydkie tekstury krzewów i krzakow w oddali, przenikajace sie tekstury ciuchów, tekstury podłoża tez posysaja niekiedy. Draw distance jest bardzo marny, brak odbić w tafli wody - ta gra wyglada za(pipi)iscie jak na dzisiejsze standardy, ale każda gra nowej generacji ja zje na śniadanie. Odnośnik do komentarza
Milo 56 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Dla tych co dalej sie jarają specyfikacja PS4 i że to był szok,oczywiście nie twierdze że jest zle ale tak jak pisałem szoku nie ma.http://www.komputronik.pl/product/182943/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/GeForce_with_CUDA_GTX_TITAN_EVGA_6GB_2xDVI_HDMI_DP_PCI_E_.html Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 4,5 TFLOPS :|||| KO nowe konsole :| Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi