Ins 5 756 Opublikowano 14 marca 2014 Opublikowano 14 marca 2014 (edytowane) Wiem, ze zaczyna sie od zera. Chodzilo mi o to czy kontynuowac na normalu by zdobyc 7 brakujacych diamentow czy szybciej mi sie to uda na hardzie robiac od poczatku, poniewaz jest tu (chyba) wieksze prawdopodobienstwo zdobycia diamentowych krysztalow. Edytowane 14 marca 2014 przez Ins Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 marca 2014 Opublikowano 14 marca 2014 No właśnie te zdania są podzielone, bo jak czytałem różne poradniki, to niektórzy twierdzili, że diamenty łatwiej wpadają na hard, inni mówili, że nie ma to znaczenia, bo przydział i tak jest losowy. Trzeba chyba samemu to sprawdzić... Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 14 marca 2014 Opublikowano 14 marca 2014 ja zaczalem od normala i na tym poziomie mi nie wpadl zaden diament na easy chyba jeden a na hardzie 3 a nawet jedego przejscia na tym poziomie nie skonczylem. Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 14 marca 2014 Opublikowano 14 marca 2014 (edytowane) To chyba jest po prostu loteria. Zacząłem kolejny raz na normalu i w pierwszej skrzyni od razu trafiłem na diamentowy kryształ, czyli już 4 sztuki zdobyłem na tym poziomie trudności bez farmingu. Bardziej mnie teraz ciekawi czemu od połowy drugiego przejścia nie wyskoczyła mi ostatnia część gadżetu. EDIT: No i udalo sie xD Mam wszystkie krysztalowe diamenty. Cale dwa i pol przejscia gry na normalu. Wspolczuje Maciomaniak, ze tyle sie z tym je.bales EDIT 2: Platyna wbita. Bylo prosciej niz myslalem ;] Edytowane 15 marca 2014 przez Ins Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 (edytowane) Widzę, że szybko platynę zrobiłeś Ja powoli zbieram przedmioty na normal i zastanawia mnie jedno. Aby odblokować Very Hard, wiem, że muszę ukończyć grę na Hard, ale mogę to zrobić wybierając po kolei dowolny chapter, czy przez new game ? W poradnikach często piszą, aby zdobyć pierw diamentowego Knacka na niskich poziomach i dopiero podchodzić do Very Hard. Tylko jak to zrobić, jak wszelkie znajdźki i gadżety na new game nie przechodzą. Edytowane 17 marca 2014 przez Moldar Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 To chyba jest po prostu loteria. Zacząłem kolejny raz na normalu i w pierwszej skrzyni od razu trafiłem na diamentowy kryształ, czyli już 4 sztuki zdobyłem na tym poziomie trudności bez farmingu. Bardziej mnie teraz ciekawi czemu od połowy drugiego przejścia nie wyskoczyła mi ostatnia część gadżetu. EDIT: No i udalo sie xD Mam wszystkie krysztalowe diamenty. Cale dwa i pol przejscia gry na normalu. Wspolczuje Maciomaniak, ze tyle sie z tym je.bales EDIT 2: Platyna wbita. Bylo prosciej niz myslalem ;] (pipi)a no, kwestia szczęścia, bo te (pipi)ane diamenty wpadają losowo. Ja chyba tego nigdy nie zrobię, bo mam dosyć tej gry Może kiedyś do niej wróce jeszcze... Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 To chyba jest po prostu loteria. Zacząłem kolejny raz na normalu i w pierwszej skrzyni od razu trafiłem na diamentowy kryształ, czyli już 4 sztuki zdobyłem na tym poziomie trudności bez farmingu. Bardziej mnie teraz ciekawi czemu od połowy drugiego przejścia nie wyskoczyła mi ostatnia część gadżetu. EDIT: No i udalo sie xD Mam wszystkie krysztalowe diamenty. Cale dwa i pol przejscia gry na normalu. Wspolczuje Maciomaniak, ze tyle sie z tym je.bales EDIT 2: Platyna wbita. Bylo prosciej niz myslalem ;] (pipi) no, kwestia szczęścia, bo te (pipi)ane diamenty wpadają losowo. Ja chyba tego nigdy nie zrobię, bo mam dosyć tej gry Może kiedyś do niej wróce jeszcze... Wrócisz jak wnuką odpalisz aby pokazać najlepszego platformera 8 generacji! 1 1 Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Widzę, że szybko platynę zrobiłeś Ja powoli zbieram przedmioty na normal i zastanawia mnie jedno. Aby odblokować Very Hard, wiem, że muszę ukończyć grę na Hard, ale mogę to zrobić wybierając po kolei dowolny chapter, czy przez new game ? W poradnikach często piszą, aby zdobyć pierw diamentowego Knacka na niskich poziomach i dopiero podchodzić do Very Hard. Tylko jak to zrobić, jak wszelkie znajdźki i gadżety na new game nie przechodzą. Jak zdobiecie sie juz tego diamentowego Knacka reszta jest banalna. Ogolnie gierka jest bardzo prosta, a naczytalem sie ze jest dosc trudna. Gadzety nie przechodza, ale jezeli np. na normalu zdobedziesz diamentowego Knacka to bedziesz mogl go pozniej wybrac przy nowej grze (na nowym sejwie) na trudniejszym poziomie, czasowkach i koloseum. Cytuj
bolo32 2 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Dokładnie ja też się naczytalem głównie w profesjonalnych recenzjach że gra jest bardzo trudna:)oczywiście jest to bzdura,gra jest prosciutka. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Gra jest trudna tylko na początku. Wystarczy poznać zasady, przeciwników i reszta jakoś już idzie. Więc pewnie dlatego mamy tak niskie oceny. Redaktorzy często umierali, cofało ich 3 walki wstecz, powiedzieli (pipi)e i 3/10. Mnie osobiście nawet checkpointy nie denerwowały, walki z 3 wrogami to zazwyczaj 10 sekund, bardzo szybko pokonuje się kolejne etapy. Wczoraj kolejne granie z dziewczyną i gra ciągle nam się nie nudzi. Póki co,drugie przejście, do zmiany siga u Mazzeo jeszcze daleko. Generalnie spoko gra, jakoś nie narzekam na zakup. Widzę, że szybko platynę zrobiłeś Ja powoli zbieram przedmioty na normal i zastanawia mnie jedno. Aby odblokować Very Hard, wiem, że muszę ukończyć grę na Hard, ale mogę to zrobić wybierając po kolei dowolny chapter, czy przez new game ? W poradnikach często piszą, aby zdobyć pierw diamentowego Knacka na niskich poziomach i dopiero podchodzić do Very Hard. Tylko jak to zrobić, jak wszelkie znajdźki i gadżety na new game nie przechodzą. Jak zdobiecie sie juz tego diamentowego Knacka reszta jest banalna. Ogolnie gierka jest bardzo prosta, a naczytalem sie ze jest dosc trudna.Gadzety nie przechodza, ale jezeli np. na normalu zdobedziesz diamentowego Knacka to bedziesz mogl go pozniej wybrac przy nowej grze (na nowym sejwie) na trudniejszym poziomie, czasowkach i koloseum. Dobrze wiedzieć, u mnie póki co tylko 1 diament wpadł, ale nie śpieszy mi się. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 (edytowane) Maciomaniak ile brakuje Ci diamentów? Ja wczoraj wróciłem do poziomu trudnego i.. sfarmiłem od wczoraj 6 diamentów, w sumie mam 9. Jedyna słuszna metoda i tylko na tym poziomie trudnosci. Kiedyś próbowałem na łatwym to żaden nie wpadł. /Dziś sfarmiłem ostatniego za 2 podeściem polecam Ci rozdział 1-2 (3 jaskinie), tylko tak skończ 1-1 żebyś miał naładowane troche energii do superataków więc szybko wtedy będziesz przelatywał przez 1-2. W 3-4 też 2 jaskinie są bardzo blisko początku rozdziału. Edytowane 19 marca 2014 przez tomek1906 1 Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Mam 6/10 na easy. No i dwa na hardzie wbite po jednym przejściu gry, tak jak teraz myślę... Spróbuję zrobić jak mówisz i odpalę na hardzie - na easy rzeczywiście te diamenty w ogóle nie chcą wpadać. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 21 marca 2014 Opublikowano 21 marca 2014 No i przed chwilą wpadła platyna Ale nigdy więcej, losowość tych diamentów to jest nieporozumienie. Przechodząc grę na Very hard wpadł mi.. jeden diament! Cytuj
czarek250885 320 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Ja mam większy problem, przeszedłem grę 3 razy, a nadal nie wpadło mi trofeum za skrzynie z artefaktami;/ Z tym urządzeniem do wykrywania komnat nie powinno by z tym problemu, a tu taki zonk;/ Co do diamentów brakuje mi już tylko jednego. Na serio chyba szybciej jest po prostu przejść grę niż co chwilę po nie udanym otwarciu skrzyni ją gasić i odpalać na nowo;/ Faktem jest, że losowoś diamentów to chybiony pomysł. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Obejrzyj filmik na youtube gdzie są wszystkie ukryte skrzynie. Na pewno coś omijasz. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 (edytowane) Ja mam większy problem, przeszedłem grę 3 razy, a nadal nie wpadło mi trofeum za skrzynie z artefaktami;/ Z tym urządzeniem do wykrywania komnat nie powinno by z tym problemu, a tu taki zonk;/ Co do diamentów brakuje mi już tylko jednego. Na serio chyba szybciej jest po prostu przejść grę niż co chwilę po nie udanym otwarciu skrzyni ją gasić i odpalać na nowo;/ Faktem jest, że losowoś diamentów to chybiony pomysł.Najłatwiej sie pomylić przy lvlu z tym okiem, tam gdzie masz zbiór reliktów i zmagasz sie chyba po raz pierwszy z tymi większymi przeciwnikami. Skarby ukryte są w trudnodostępnych miejscach i zebrać je można tylko małym Knackiem. Masz ich łącznie 68. Ogólnie, jak juz wiesz gdzie są, to przy kolejnych podejściach zbierasz je niczym z automatu Edytowane 22 marca 2014 przez Maciomaniak Cytuj
czarek250885 320 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Ja mam większy problem, przeszedłem grę 3 razy, a nadal nie wpadło mi trofeum za skrzynie z artefaktami;/ Z tym urządzeniem do wykrywania komnat nie powinno by z tym problemu, a tu taki zonk;/ Co do diamentów brakuje mi już tylko jednego. Na serio chyba szybciej jest po prostu przejść grę niż co chwilę po nie udanym otwarciu skrzyni ją gasić i odpalać na nowo;/ Faktem jest, że losowoś diamentów to chybiony pomysł.Najłatwiej sie pomylić przy lvlu z tym okiem, tam gdzie masz zbiór reliktów i zmagasz sie chyba po raz pierwszy z tymi większymi przeciwnikami. Skarby ukryte są w trudnodostępnych miejscach i zebrać je można tylko małym Knackiem. Masz ich łącznie 68. Ogólnie, jak juz wiesz gdzie są, to przy kolejnych podejściach zbierasz je niczym z automatu Nie no ok, ale w końcu z tym urządzeniem, które pokazuje ci gdzie są te ukryte komnaty nie powinienem opuści ani jednego skarbu;/ Zgadzam się co do możliwości pominięcia skarbów w opisanym przez ciebie etapie, ale akurat tam je podniosłem. Po za tym wiedziałbym, że coś jest nie tak gdy skaner pokazuje mi, że gdzieś jest komnata a ja nie mogę jej zlokalizowac;/ Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 są takie miejsca w grze, że po 'filmikach' zaczynasz od miejsca i zamiast isc do przodu cofnij się trochę bo jesteś na tyle daleko od skarbu że wykrywacz tego nie pokazuje. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Mam taką prośbę do osób, które dysponują polskim wydaniem Knacka - podajcie numer CUSAXXXXX z płyty. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Szczerze? Podobał mi się ten zwiastun i to, co na nim pokazano. Choć nad stylem graficznym mogli by jeszcze popracować, bo jakiś taki sterylny dalej jest. Gdyby nie bagaż w postaci paździerzowej części pierwszej to bym się lekko jarał. A tak, trzeba czekać na jakieś dłuższe gameplaye. Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Ja to w ogóle byłem zaskoczony, że wyjdzie druga część. Myślałem, że jedynka to takie tech-demo, pokaz możliwości PS4 w temacie zarządzania wieloma ruchomymi elementami i efektami cząsteczkowymi. W każdym razie nigdy nie brałem tego tytułu na poważnie, do tego stopnia, że ciągle stoi u mnie na półce i nigdy nie był w paszczy konsoli Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Tytuł to może nie topoowa gierka. Jest ona mocno schematyczna, dość monotonna ale spokojnie do ogrania, szczególnie w co opie np z dzieckiem. Graficzka czasamo bardzo fajna (levele bajkowe/leśne). Pierwsz część się dość dobrzr sprzedała więc pewno dlatego druga część, tym bardziej że koszt zrobienia takiej gierki to nie kosmos. Ja się cieszę bo może poprawią wady jedynki i wyjdzie z tego mocno solidny platformer 3d. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 12 czerwca 2017 Opublikowano 12 czerwca 2017 U Dorito Pope'a był Cerny i Knack 2 :vhttps://www.youtube.com/watch?v=LFTjIG1xyukZadziwiająco dobrze to wygląda (w porównaniu do części pierwszej). Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 12 czerwca 2017 Opublikowano 12 czerwca 2017 wyglada lepiej, i widać ze garnitur ciosów powiekszony, będzie super. Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 12 czerwca 2017 Opublikowano 12 czerwca 2017 Kucze dobrze, to wygląda, podoba mi się. Widać, że lekka i niepoważna, chętnie sprawdze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi