Skocz do zawartości

PS4 - Komentarze i inne rozmowy

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

killzone instaluje się chyba 20 min i w tym czasie mimo że możesz grać przycina :) włóż płytę do czytnika poczekaj aż czytnik przestanie mulić (ok 20 min) i jak nastanie cisza uruchom grę. Jeżeli nadal będzie przycinać to spróbuj reinstalować całe oprogramowanie konsoli .

Gość WakaFlacka
Opublikowano

jak reinstalować oprogramowanie powiesz mi dokładnie ?

Opublikowano

U mnie też Killzone przycinał mocno na początku, ale odkąd wszystko się zainstalowało (40 GB :o) to nie ma problemów. Nie ma co panikować WakaFlacka ;].

Anyway, do minusów dorzuciłbym brak podziału fiendslisty na zalogowanych na PS3 i PS4, połowa moich znajomych gra w BF4 na PS3 a połowa na PS4, przez co na fiendliście robi się burdel ;/.

Gość WakaFlacka
Opublikowano

Altair_PL a ile ci się instalował do końca 20 minut czy więcej czy może mniej ? gdzie dokładnie sprawdze czy zainstalowała się gra całkowicie ? w informacji o grze przy 'rozmiar' jest myślnik (-) musi być np 40GB zamiast tego myślnika ?

Opublikowano (edytowane)

Altair_PL a ile ci się instalował do końca 20 minut czy więcej czy może mniej ? gdzie dokładnie sprawdze czy zainstalowała się gra całkowicie ? w informacji o grze przy 'rozmiar' jest myślnik (-) musi być np 40GB zamiast tego myślnika ?

Szczerze? Nie mam pojęcia ile mi się instalowało. Jak tylko kupiłem PS4 przytachałem ją do domu, skonfigurowałem (zalogowałem się do PSN, odpaliłem ściąganie gier, włożyłem Killzone SF do czytnika) i odpaliłem tryb czuwania. Potem pojechałem do pracy a jak wieczorem wróciłem to wszystko było pościągane i zainstalowane łącznie z plikami Killzona. Przy sprawdzaniu informacji o grze z poziomu PS4 mam dokładnie 41 GB, wersja 01.05 dokładnie. Myślę, że wystarczy trochę poczekać, spróbuj porobić coś innego w tym czasie. Mam nadzieję że gra Ci się bez problemu zainstaluje.

Edytowane przez Altair_PL
Gość WakaFlacka
Opublikowano

czyli gra instaluje się w trybie czuwania normalnie tak ? to że ściągają się łatki i ładuje się pad to wiedziałem ale nie o instalacji gry

Opublikowano

U mnie też Killzone przycinał mocno na początku, ale odkąd wszystko się zainstalowało (40 GB :o) to nie ma problemów. Nie ma co panikować WakaFlacka ;].

Anyway, do minusów dorzuciłbym brak podziału fiendslisty na zalogowanych na PS3 i PS4, połowa moich znajomych gra w BF4 na PS3 a połowa na PS4, przez co na fiendliście robi się burdel ;/.

ale sa wspólne servery ? można grac ze sobą ?

Opublikowano

ale sa wspólne servery ? można grac ze sobą ?

nie, to zupełnie inne systemy i inne wersje gier, granie razem nie jest możliwe

Opublikowano

Wyczaiłem mały bug z Twitterem i powiązaniem z PSN, tylko dlatego, że chciałem potestować jak on tam to uploaduje to robiłem to na tymczasowym nowym twitter id.... i po dezaktywacji na PC, na PS4 już nie da rady zmienić ustawień Twittera, czyli rozłączyć powiązanie itp, bo konsola zwraca błąd połączenia.

Tak więc jakby co to najpierw trzeba z konsoli wywalić powiązanie, a dopiero potem na PC dezaktywację :) Na szczęście twitter daje 30 dni na reaktywację i można to odkręcić bez robienia resetu do ustawień fabrycznych...

Opublikowano

Nie wiem czy już też to odkryliście, ale nareszcie udostępniono opcję ukrywania gierek i trofeów z nich, których nie chcemy udostępniać publicznie. I to nie tylko tych z 0% trofików, ale każdej jednej. Kozacka opcja, jeno pasek lvl też topnieje.

Yyy,

jak?

Opublikowano

Wiadomo, że każda gra (pudełkowa) na PS4 musi zostać zainstalowana. A powiedzcie czy po instalacji, gra doczytuje coś jeszcze z płyty? Czy może po tym płyta jest tylko formalnie w napędzie aby gra działała? Innymi słowy: czy gra instaluje się zawsze cała na HDD?

Gość WakaFlacka
Opublikowano

zainstalowałem grę 40.4GB z aktualizacją i dalej to samo stawiałem w pionie poziomie i to samo zawieszka w tym samym miejscu dochodzi do tego punktu i nagle konsola stopniowo ucisza się chyba to jest dokładnie odgłos lasera i teraz nie wiem czy to wina nośnika (gry) czy samej konsoli tryb multiplayer normalnie chodzi jak coś tylko ten single player w pewnym momencie mega zacinka opóżnienie 1-2 sek i jak wbiję w opcje to też opóźnieje jak wyjdę do interfejsu głównego to jest wszystko ok wchodzę do gry dalej zacinka i muszę wyłączyć grę może to być wina aktualizacji oprogramownia systemu ? próbowałem reinstalować do pudełkowego stanu konsoli ale zaktualizacje mi pobiera automatycznie może nie podłączać konsoli do internetu i próbować odplaić na starym sofice ? jak myślicie o co tutaj chodzi

Opublikowano (edytowane)

jak myślicie o co tutaj chodzi

Zepsuła się.

Edytowane przez _Be_
Opublikowano (edytowane)

Będę kupował w tym tygodniu PS4 w Media Expercie, to chciałem spytać, czy warto ubezpieczać konsolę przy okazji, czy też jest to zwykły wyciągacza kasy? Macie jakieś doświadczenia?

Edytowane przez McDrive
Opublikowano

mam pytanko ludziska czy wam tez caly czas crash'uje sie remote play ??/ bo zaczynam sie zastanawiac czy cos nie tak jest z moja vita....nawet jak jestem blisko ps4to wsio sie krzaczy i zrywa polaczenie...moze to byc wada malej memroki w vicie czy co bo juz sam nie mam pjecia wszyscy pisza ze im cacy smiga a u mnie niet..:(

Opublikowano

to znaczy, ze remote play jest bezpośrednio a nie przez ethernet? czyli można grać tylko w pobliżu ps4? co za bez sens a jak ktoś ma dom trzypiętrowy i chce poszpilać w sypialni na górze a ps4 jest w sali kinowej w piwnicy to nie będzie działać? trochę lipa

Opublikowano (edytowane)

nie wczytywalem sie dokladnie jak remote play dziala(chyba przez siec wifi..)..problem w tym ze mi nie dziala rozlacza sie co kilka sekund...: :(

Edytowane przez shy4