blantman 5 780 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 Znajomy znajomego powiedział mi, że przez wiatr odwołali dostawy PS4 znajomy znajomego pracuje w sony bo na ich fb piszą o sobocie:) Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 (edytowane) Tak się zastanawiam - czy jakbym kupił ten zwykły headset od X360. I przejściówkę/adapter z jacka 2.5 na 3.5 to powinien normalnie działać z DS4/na PS4? Dzisija ide kupi przejściówkę więc napisze co i jak . To daj koniecznie znać jak podłączysz bo szukam od tygodnia odpowiedniego headsetu i już wymiękam ;/ Jeden już zły kupiłem - całkowicie inne wejście niż jack 3.5 chociaż facet w obsłudze twierdził, że to jack 3.5 a na opakowaniu nie było żadnej informacji... Przeorałem większość sklepów i albo mają shity pokroju tego co dorzucają na Ps4, albo za drogie albo wejście usb albo jeszcze jakieś inne. Albo dwie słuchawki, albo słuchawka zrobiona z "papieru toaletowego" itd. itp - cyrk na kółkach. A ten od Xboxa jest świetny tym bardziej, że kosztuje grosze (+ przejściówka). Szkoda, że Sony dodaje takie gówno, mogliby troszkę się wysilić i dodawać "normalny" headset (coś co chociaż przypomina headset). Edytowane 6 grudnia 2013 przez Słupek Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 to byloby dobre rozwiazanie. Headset od Xa za grosze byl mimo wszystko mega wygodny Cytuj
grykom 283 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 Słupek - przerabiałem temat headsetów podobnie jak Ty. Z tego co czytałem na neogafie to ten z x360 nie działa. Sprawdzałem też przejściówkę jack -> 2x jack (mikrofon i słuchawki oddzielnie) - nie działa to zbyt dobrze (mikrofon bardzo cichy). Generalnie jak czegoś szukasz to musisz pamiętać o dwóch rzeczach: - wtyczka to musi być jack 4pin - wizualnie to wygląda tak, że ten jack ma trzy czarne paski (standard to dwa paski) - owe słuchawki muszą być w innym standardzie niż Apple - bo apple inaczej "lutuje kabelki" w jacku więc te nie działają Ja po kilku dniach poszukiwań zakupiłem SONY MH1C - wczoraj doszły i jestem bardzo zadowolony. Oczywiście można poszukać czegoś tańszego - poszukaj zestawów słuchawkowych dodawanych do telefonów Sony lub Samsung - te na 99% będą działać poprawnie. 1 Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 Coś słabo szukacie http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00GH7U7AS http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00GH7U79Y/ref=pd_aw_sbs_3?pi=SL500_SY115 1 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 (edytowane) Zajebistyyy ten ORB Wired Chat Headset (PS4) właśnie czegoś takiego szukałem i niedrogi. No i na pewno będzie działał heh. WIELKIE DZIĘKI! Edytowane 6 grudnia 2013 przez Słupek Cytuj
sroxer 19 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 Znalazłem już nawet ten Headset na allegro, chyba się skuszę! Ten fabrycznie dodany do PS4 jakoś niezbyt mi odpowiada, a coś w stylu tego do Xbox'a 360 jak najbardziej, miałem na głowie i było bardzo dobrze. (:PS.Jakby ktoś szukał: http://allegro.pl/orb-wired-chat-headset-ps4-playstation-4-okazja-i3776913064.html ! Pozdrawiam! Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 Ja chyba jednak wezme P4C Turtle Beach. Nie wiadomo jak ten ORB brzmi a cena tez dziwnie niska. P4C nieduzo drozszy a sprawdzona marka. Cytuj
shy4 53 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 Orby ta taka smieciowa taniutka firma czesto headsety sa felerne lub przestaja dzialac... Cytuj
da$io 110 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 Pomijając fakt, że nie bez kozery ten headset fabryczny jest jak pchełka. Podłączyłem większe słuchawki do pada i bateria znika w oka mgnieniu. Cytuj
s-a-m 6 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 No właśnie takie większe słuchawki jak szybko wyładują pada? i czy ktoś ma namiar na pełne słuchawki z mikrofonem tak do 300 zł które mogę śmiało kupić do PS4...bo wszyscy podają albo pchełki douszne albo jedno słuchawkowe a takie wynalazki mnie nie interesują :] PS: szukałem sam ale 99% ma podwójnego jacka a nie jednego 4 pinowego. Cytuj
sroxer 19 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 Ooo, znalazło się i P4C(chyba gość zaczyna jakąś sprzedaż akcesoriów do PS4 ) Link: http://allegro.pl/turtle-beach-ear-force-p4cheadset-pc-ps4-nowe-i3777290380.html Jak myślicie warto dopłacić do tego P4C czy lepiej ORB? Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 (edytowane) Masz wyzej napisane przeciez? Co to za cena? Z czym do ludzi... 5. Wysyłka Headsetów odbywa się ok. 19-20grudnia 2013r., niestety nie ma możliwości wczesniej! Bo mu z amazona wczesniej nie przyjda Edytowane 6 grudnia 2013 przez Velius Cytuj
Biały 55 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 Ja wrócę jeszcze do tematu pendrive`a jako nośnika filmów, seriali i innych materiałów wideo, w końcu był to olbrzymi atut PS3. Czy istnieje jakaś oficjalna nowina, kiedy i czy w ogóle to dodadzą? Starsza poprzedniczka nie dość, że odtwarzała prawie wszystkie multimedia to dodatkowo upscaling był naprawdę niesamowity. Brak obsługi dysków zewnętrznych do odczytu chociażby plików wideo to jakieś nieporozumienie, tym bardziej w konsoli za ~2 tysiące złotych. Rozumiem hasła "4thePlayers" itd itp, ale bez przesady - przecież aktualne gry, i nawet te zapowiedziane na najbliższe pół roku to stara jakość gameplayu w nowej oprawie, którą na PC mam od 1.5 roku. To jak, jest jakieś info? Cytuj
da$io 110 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 (edytowane) Przed premierą nikt nic nie obiecywał w tym temacie więc "widziały gały co brały". Może dodadzą ale jak im się zachce. Raczej wątpię. Nie po to dodawali video unlimited i inne serwisy. Poza tym byle jaki telewizor odtworzy film z pendrive'a więc o co tak naprawdę chodzi? Masz racje PC "rzondzi" i może lepiej na nim filmy oglądać? :confused: Edytowane 7 grudnia 2013 przez da$io Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 LOL kupiłem konsolę za prawie 2000zł, do tego jedną grę za 249zł, do tego miałem już PS PLUS za 179zł, do tego płacę internet 60mbit/s za 80zł i NIE MOGE (pipi)A GRAĆ W FIFE BO SĄ NONSTOP LAGI. PO(pipi)IŁO TYCH LUDZI. CO ZA CZASY. Wracam do mojego 3DSa. Nintendo najnormalniejszą firmą świata. Dzisiaj również. 7/10 prób kończy się przerwaniem połączenia z przeciwnikiem, 1/10 kończy się błędnym plikiem ze składami a 2/10 zaczynam mecz, ale jest niegrywalnie ze względu na lagi. Zobaczymy kiedy będę mógł spokojnie zagrać mecz, bo na razie po 3-4 króciutkich zwiechach wyłączam konsolę i nalicza mi przegrane mecze HAHAHAHA PATOLOGIA. Cytuj
Biały 55 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 Przed premierą nikt nic nie obiecywał w tym temacie więc "widziały gały co brały". Może dodadzą ale jak im się zachce. Raczej wątpię. Nie po to dodawali video unlimited i inne serwisy. Poza tym byle jaki telewizor odtworzy film z pendrive'a więc o co tak na prawdę chodzi? Masz racje PC "rzondzi" i może lepiej na nim filmy oglądać? :confused: Chciałem merytorycznie Tobie odpowiedzieć, ale od momentu "na prawdę" nabyłem pewne obawy. Nie napinaj niepotrzebnie o wyższości jednego nad drugim, nie musisz ślepo bronić swojej ulubionej konsoli - od urządzenia multimedialnego za 2k wymagam czegoś więcej niż regresu software`owego w stosunku do poprzednika. Video unlimited i tym podobne tłumaczenia to głupota, możemy równie dobrze nigdy się tego nie doczekać w naszym kraju. Mam nadzieję że systematyczne aktualizacje uspokoją moje obawy. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 No widzisz ja podchodzę merytorycznie z jasno sprecyzowanymi oczekiwaniami i oczekuję od konsoli, gier. Ty oczekujesz rzeczy,których ta konsola Ci nie zapewni.Jesteś niedoinformowany i dlatego spotkał Cię zawód.Przykro mi. 1 Cytuj
czacha79 26 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 Chciałem merytorycznie Tobie odpowiedzieć, ale od momentu "na prawdę" nabyłem pewne obawy. Nie napinaj niepotrzebnie o wyższości jednego nad drugim, nie musisz ślepo bronić swojej ulubionej konsoli - od urządzenia multimedialnego za 2k wymagam czegoś więcej niż regresu software`owego w stosunku do poprzednika. A gdy kupujesz zestaw garnkow za 2tys to wymagasz ze same beda gotowaly obiady? Nie ma jak nie zapoznac sie ze specyfikacja i potem psioczyc, bo sie czegos nie doczytało Cytuj
zte 13 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 pobieram gre z ps stora i idzie jakoś sprawdzić ile % gry pobrało czy tylko pasek pobierania pokazuje? Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 Wejdź w powiadomienia i wybierz pobrane. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 Mam pytanie, Mimo ze ustawiłem w opcjach zeby tylko moja ksywka była wyświetlana to mimo tego wszędzie jest moje imię i nazwisko, jest to widoczne tylko dla mnie, a reszta widzi ksywke czy cos źle ustawiłem ? Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 Mam pytanie, Mimo ze ustawiłem w opcjach zeby tylko moja ksywka była wyświetlana to mimo tego wszędzie jest moje imię i nazwisko, jest to widoczne tylko dla mnie, a reszta widzi ksywke czy cos źle ustawiłem ? mam tak samo, ustawiłem wszystko dobrze a tez mi sie wyświetla ;( Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 Tylko Ty to widzisz. Mnie tez to irytuje. Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 Tylko Ty to widzisz. Mnie tez to irytuje. dzieki, dziwnie to zrobili Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi