Skocz do zawartości

PS4 - Komentarze i inne rozmowy

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najdziwniejsze ze w zakładce What's New pisze ze moje imię nazwisko grało w killzone ;) reszta widzi ze kubson84 grał w killzone czy co?

Opublikowano

Nie no niby wszędzie mam ustawione zeby była tylko ksywka wyświetlana :/ tak btw to swietnie działają komendy głosowe

mi cos nie działa, wystarczy log in i nazwę gry itd?

Jak korzystać z PS VITA jako drugi kontroler ? Tak aby z kolega grać w fife ?

Opublikowano

Ja najpierw powiedziałem playstation i po chwili na dole wyskakuje lista komend i wtedy wystarczy powiedzieć nazwę gry lub np home screen

Opublikowano

Nawet nie wiem gdzie on jest...musze czekac az przyjdzie mi p4c. Jak odpakowalem ten niby "super mikrofon" i zobaczylem ze wyglada jak zestaw z telefonu za 1zl w abonamencie orange to walnalem gdzies przed siebie.

Opublikowano

Osobiście poczekam na aktualizację FW PS4 od Sony, która doda obsługę Pulse Headset. Te słuchaweczki wiernie mi służyły przy graniu na PS3, nie ma po co wydawać dodatkowej kasy na HS który posłuży mi miesiąc (do update'u)

Jakoś  przeboleję;)

Opublikowano

No dobra, ale jak sie ma kamerke do ps4 to juz komendy gadamy tak o w powietrze cnie? Trzeba dzis zabawe z hs wyprobowac. Co mnie wnerwia i nurtuje - chyba juz nie da sie ustawic wyskakujacego powiadomienia przy wejsciu friendsow na online i nie da sie tez ustawic jakiegos opisu pod nickiem na friendliscie, prawda? Przeczesalem wszystkie opszyns i nie zlalazlem tego, no oprocz takiego jakby tytulu, ktory sobie mozna ustawic, ale to nie to samo co dawniej ten opis na ps3. Slabo, bo to imo fajne bylo. Z nowinek zaobserwowalem jeszcze ze po otrzymaniu zaproszenia do gry wystarczy klepnac guide buttona i od razu przechodzi sie do zaproszenia. Ogolnie fajne jest testowanie na wlasnej skorze i odkrywanie nowej generacji :)

Gość Orzeszek
Opublikowano

zależy, jak oglądam na komputrze to pikseloza, jak przez konsole to nie mam sie do czego przyczepić. zależy też CHYBA  jakiego neta ma streamer

Opublikowano

Czesto zdarza mi sie ze stream przycina albo nadajacy dre jape w tle :| w ogole juz dawno temu zauwazylem ze u nas w porownaniu z ludzmi zagranica jest jakos normalniej bez woooooaaahhh i innych rzucanych co sekunde zamiast skupic sie na graniu. Dziwne.

Opublikowano

Sam nie wiem od czego to może zależeć, bo streamy wyglądają bardzo dobrze. A co do łącza przesyłającego to chyba nie ma z tym problemu bo testowałem w BF4 streaming z gry w multi i obciążenie było na poziomie 1,5 Mb Uploadu jak i downloadu, więc tragedii chyba nie ma.

Opublikowano (edytowane)

Jak wczoraj kilka sprawdzałem (oczywiści z poziomu konsoli), to przy każdy była piksela, praktycznie nic nie było widać.

Mam jeszcze jedno pytanie, podłączyłem PS4 za pomocą kabla optycznego do kina domowego. Dźwięk idzie z głośników, ale również przez tv (musze go wyciszać maksymalnie), kombinowałem z ustawieniami w konsoli, ale bez zmian.

PS. Przed momentem sprawdzam kilka streamów i dziś juz jakość jest dobra.

Edytowane przez YETI
Opublikowano

Co do dźwięku przez optical to niestety potwierdzam że dźwięk idzie na tv jak i na głośniki, pewnie naprawią to w patchu w styczniu, dziś miałem problem z rozdzielczością w BF4, mam ustawione na automatyczne ale wyświetlało mi w gorszej grafice i rozciągniętej musiałem wyłączyć konsolę i włączyć z powrotem by wróciło do normy.

Opublikowano

Znajdę gdzieś w opcjach możliwość ustawienia automatycznego wyłączenia się konsoli po ściągnięciu plików? Pamiętam, że w PS3 była chyba taka możliwość do ustawienia za każdym razem, gdy coś pobieraliśmy.

Opublikowano

Panowie nie wiem czy jestem ułomny czy co ale nie mogę sparowac drugiego pada. Gdy włączam jednego pada drugi się wyłącza. O chu... tu chodzi. W ustawieniach zabardzo nic nie ma. Ktoś wie o co kaman...:P

Opublikowano

Znajdę gdzieś w opcjach możliwość ustawienia automatycznego wyłączenia się konsoli po ściągnięciu plików? Pamiętam, że w PS3 była chyba taka możliwość do ustawienia za każdym razem, gdy coś pobieraliśmy.

Opcji takowej brak.

Zamiast tego możesz ustawić aby konsolka w stanie czuwania łączyła się z internetem. Ciągnie wtedy minimalną ilość prądu, a wszystkie pliki się ściągają. Fajny patent, jak kupiłem konsolkę to ustawiłem sobie te opcje, rozpocząłem ściąganie BF4 i poszedłem do pracy. Jak wróciłem to wszystko było pościągane i poinstalowane:)

Opublikowano

Panowie nie wiem czy jestem ułomny czy co ale nie mogę sparowac drugiego pada. Gdy włączam jednego pada drugi się wyłącza. O chu... tu chodzi. W ustawieniach zabardzo nic nie ma. Ktoś wie o co kaman...:P

Naciśnij i przytrzymaj chwilę przycisk PS w drugim padzie. Wyskoczy pytanie, więc zalogujmsię nim np jako gość i to wsio.