Skocz do zawartości

PS4 - Komentarze i inne rozmowy

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie łatka zj... dokumentnie dźwięk w NBA. Dawniej problem tzw. dźwiękowego popupu występował tylko przy DD i DTS na stereo można było grać bez przeszkód. Teraz na każdym możliwym ustawieniu dźwięk tnie.

Opublikowano

To ściąganie podczas stanu czuwania konsoli to piękna sprawa, kolega szczurek w temacie Outlast dał linka do gry która już jest dostepna w PS+, będąc w pracy wpadłem na PS Store z pod aplikacji mobilnej dodałem do koszyka i uruchomiłem zdalne pobieranie, wróciłem teraz to domu i gra czeka już zainstalowana na odpalenie :)

Opublikowano

hmm a jeżeli PS4 ciągnie grę w 1080p i 60kl/s to nie pociągnęłoby w 2x większej rozdzielczości i 2x mniejszej ilości FPSów?

Przeliczenia są inne :E Także nope 

Opublikowano

hmm a jeżeli PS4 ciągnie grę w 1080p i 60kl/s to nie pociągnęłoby w 2x większej rozdzielczości i 2x mniejszej ilości FPSów?

A tak z ciekawości. Po co Ci 2x większa rozdzielczość od Full HD?

Opublikowano

Jak wszystkie gry i kanały TV będą w 1080p, a 90% domów z dostępem do nowoczesnych łącz, to pogadamy. Na razie 4k to marzenie producentów TV, którym kończą się pomysły na przekonywanie ludzi do wymiany porządnego sprzętu sprzed góra kilku lat.

Opublikowano

Kupiłem konsolę we wtorek w sklepie MediaExpert za 1789 zł brutto. Do tego Tomb Raider, Battlefield 4 oraz AC IV BF. No i muszę powiedzieć, że jestem mocno kontent  :). Dobry zestaw na start.

Lara jest świetna i wygląda przepięknie, AC IV jest olbrzymie i ma świetny klimat.

Najgorzej z BF4. Wygląda bardzo dobrze, niestety w singlu nie zapisuje nadal stanu postępów. Natomiast w multi nie mogę się nauczyć trafiać we wrogów. Tragedia. Z jednej strony nie mam prawie żadnych ulepszeń, niemniej jednak chodzi o kontroler. Po prostu nie mogę się z celowaniem oswoić. Jestem za wolny, inni za szybcy  ;). No i wkurza akumulatorek. Poza tym, gra się dobrze.

Opublikowano

Posiadam dwa pady do PS4. Oba używane naprzemiennie lub w intensywnych sesjach multiplayerowych z kumplami.. Jednemu( z zestawu z konsolą) już siada lewy analog (starła się guma....)Wyczytałem w necie żeby pada oddać do gwarancji. Znając polskie realia i ogólną zlewkę sklepów na klienta. Nie będę czekał na nowego pada dwa miesiące. A grać się chce Na allegro pojawiły się na szczęście nakładki na analogi i na razie zdają swój egzamin. Po za tym gra się teraz bardziej wygodniej-są większe wgłębienia na analogu na nakładce(to czego mi najbardziej brakowało). Nie mniej jednak jestem mocno zniesmaczony "jakością" padów. Są po prostu dziadowskie i tyle. Pady z PS 3 ( z zestawu z konsolą) mam po dzień dzisiejszy. I żadnym zmian nie zauwałem. A tu PS 4 kupiona w ciężkich bólach w połowie grudnia i po niespełna miesiącu pad się zużywa (analogi) .Masakra to mało powiedziane.

Opublikowano

Posiadam dwa pady do PS4. Oba używane naprzemiennie lub w intensywnych sesjach multiplayerowych z kumplami.. Jednemu( z zestawu z konsolą) już siada lewy analog (starła się guma....)Wyczytałem w necie żeby pada oddać do gwarancji. Znając polskie realia i ogólną zlewkę sklepów na klienta. Nie będę czekał na nowego pada dwa miesiące. A grać się chce Na allegro pojawiły się na szczęście nakładki na analogi i na razie zdają swój egzamin. Po za tym gra się teraz bardziej wygodniej-są większe wgłębienia na analogu na nakładce(to czego mi najbardziej brakowało). Nie mniej jednak jestem mocno zniesmaczony "jakością" padów. Są po prostu dziadowskie i tyle. Pady z PS 3 ( z zestawu z konsolą) mam po dzień dzisiejszy. I żadnym zmian nie zauwałem. A tu PS 4 kupiona w ciężkich bólach w połowie grudnia i po niespełna miesiącu pad się zużywa (analogi) .Masakra to mało powiedziane.

Możesz podesłać na pw te nakładki? 

Opublikowano

Właśnie kupiłem:

620375_0_f.jpg

Ciekaw jestem, jak będą się sprawować... Przetestuję każdą z nich. Jakoś trzeba te analogi ochronić, bo jednak nie bardzo chce rozkręcać kontroler i wrzucać analogi z pada od X360.

Opublikowano

Właśnie kupiłem:

620375_0_f.jpg

Ciekaw jestem, jak będą się sprawować... Przetestuję każdą z nich. Jakoś trzeba te analogi ochronić, bo jednak nie bardzo chce rozkręcać kontroler i wrzucać analogi z pada od X360.

haha witaj w klubie :D Również zakupiłem 30min temu ^ ^ Niestety jakość pada od ps4 jest hmm.... poniżej krytyki. Padziora od 3 mam 4 lata i jest nie do zdarcia, a tu po 3 miesiącach już są cyrki ;/ 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Pad od PS4 idealnie pasuje do roli taniej podróbki z bazaru- Poly Station.  Z tą różnicą że pady od Poly Station (sugerowana cena detaliczna "konsoli" razem z padami jest poniżej 100 zł hehe) wytrzymują nieco dłużej. :D

Edytowane przez danielpes5
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie DS4 wykonany jest bardzo porządnie, znacznie lepszy od DS3, touchpad, głośniczek, spusty to rewelacja! D-pad i przyciski funkcyjnie w zasadzie się nie różnią (czyli stoją na bardzo wysokim poziomie). Jedyne, co solidnie s(pipi)o to właśnie gałki analogowe, które wołają o pomstę do nieba... Serio, nie zadbano zarówno o ich jakość jak i wyprofilowanie. Mam zastrzeżenia do bumperów (L1 mi trochę siada) i do tych (pipi)ych grzybków. Tak to świetna konstrukcja.

Starh - polowałem na nie od jakiegoś czasu :D Podzielimy się wrażeniami, ciekaw jestem czy będzie znacząca poprawa :)

Edytowane przez Maciomaniak