Skocz do zawartości

PS4 - Komentarze i inne rozmowy

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zakładasz osobne konto psn na adres w US i zasilasz tą samą kartą kredytową, ściągając grę możesz już grać na swoim koncie psn. 

Możesz tak założyć konta w PL, w US i w UK.

Edytowane przez ussr
  • Plusik 1
Opublikowano

Ankiety, w których Sony prosi użytkowników o opinie na temat planowanych zmian i ulepszeń w systemach swoich konsol są świetnym źródłem informacji. Nie inaczej jest i w przypadku ostatniej, która zdradza nieco tajemnic okrywających przyszłość PlayStation 4.

Jak widać na załączonym obrazku Sony pyta, jak bardzo atrakcyjne były by wymienione w ankiecie funkcje ich najnowszej konsoli.

W kolejności firma chce poznać naszą opinie na temat następujących zagadnień:

• System reputacji graczy bazujący na ocenie użytkowników
  • Zaawansowany matchmaking, który pomoże wyszukać graczy o podobnych umiejętnościach lub preferencjach
  • Możliwość chatu między różnymi platformami PlayStation ( między użytkownikami PS4, PS3 i PS Vity )
  • Możliwość zmiany nazwy użytkownika PlayStation
  • Możliwość bycia niewidzialnym dla innych użytkowników podczas swojej obecności w sieci
  • Party chat z większą ilością niż 8 użytkowników na raz
  • Synchronizacja wiadomości między platformami ( wiadomości z PS3, PS Vita widoczne na PS4 i na odwrót )
  • Powiadomienia na ekranie, gdy znajomi wchodzą do sieci

http://www.pssite.com/news-32063-ankieta_sony_zdradza_mozliwe_zmiany_w_funkcjonalnosci_playstation_4.html

Czyli generalnie pytanie powinno brzmiec:

"czy chcesz aby ps4 mialo funkcjonalnosc XBOX 360?"

xD

• Plusik 1
Opublikowano
  • Możliwość chatu między różnymi platformami PlayStation ( między użytkownikami PS4, PS3 i PS Vity )
  • Synchronizacja wiadomości między platformami ( wiadomości z PS3, PS Vita widoczne na PS4 i na odwrót )

PS4 i PSV chyba mają możliwość czatu pomiędzy sobą c'nie? Mogli by dorzucić PS3 do tego wora i żeby na Chlebaku było widać kto w co gra jeżeli używa innej konsoli.

Wiadomości muszą poprawić bez względu na wyniki ankiety. Kto to widział, żeby odczytując msg na PS3, na PSV ciągle widniała jako nowa.

Z ostatniego punktu mam bekę jeżeli to prawda, bo na PS3 to przecież funkcjonuje :teehee:

Opublikowano

Z wiadomościami mogliby coś ogarnąć, bo syf się robi jak posiada się 3 konsole. Ze znajomymi także beka, bo faktycznie ps3 widzi tylko graczy z ps3 i fajnie by było, jakby wyskakiwał komunikat, że jakiś nasz znajomy uruchomił grę, w którą aktualnie gramy, chyba w xboxie tak jest.

Opublikowano (edytowane)

Ankiety, w których Sony prosi użytkowników o opinie na temat planowanych zmian i ulepszeń w systemach swoich konsol są świetnym źródłem informacji. Nie inaczej jest i w przypadku ostatniej, która zdradza nieco tajemnic okrywających przyszłość PlayStation 4.

Jak widać na załączonym obrazku Sony pyta, jak bardzo atrakcyjne były by wymienione w ankiecie funkcje ich najnowszej konsoli.

W kolejności firma chce poznać naszą opinie na temat następujących zagadnień:

• System reputacji graczy bazujący na ocenie użytkowników
  • Zaawansowany matchmaking, który pomoże wyszukać graczy o podobnych umiejętnościach lub preferencjach
  • Możliwość zmiany nazwy użytkownika PlayStation
  • Możliwość bycia niewidzialnym dla innych użytkowników podczas swojej obecności w sieci
  • Party chat z większą ilością niż 8 użytkowników na raz
http://www.pssite.com/news-32063-ankieta_sony_zdradza_mozliwe_zmiany_w_funkcjonalnosci_playstation_4.html

Czyli generalnie pytanie powinno brzmiec:

"czy chcesz aby ps4 mialo funkcjonalnosc XBOX 360?"

xD

To (pipi)a jak wysyłam wiadomość z PS4 do typa na PS3 to on jej nie widzi? Ja pyerdole xD

Wszystkie te opcje powinny być dostępne w następnym updatcie.

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

oczywiście, ze widzi, ale nawet po jej odczytaniu, wciąż będzie widoczna jako nieodczytana na Vicie, czy PS4.

ja, jak odpalam PS3 po dłuższym czasie to mnie krew zalewa, bo przez pierwsze minuty lecą powiadomienia o wiadomościach, ktore dawno przeczytałem :/

Opublikowano

Właśnie przez to przestałem je w ogóle czytać na PS3, wisi ich tam kilkadziesiąt, przeczytałęm je na PS4 i nie chce mi się ich usuwać.

ale je sie usuwa szybciej niz na PS4, bo najeżdżasz na skrzynkę, trójkąt i usuń wszystko jednym kliknięciem.

• Plusik 1
Opublikowano

W Złotych Tarasach w Wawie jest sporo bundli z InFamous: Second Son. Sa po 1999 zł, wiec pewno można gdzies znalezc taniej. Cholernie drogie sa tutaj słuchawki "Wireless Stereo Headset Gold 2.0" - dedykowane PS4 - kosztują aż 500 zł. Kamerka za 299 zl. Chore ceny.

Opublikowano (edytowane)

jak zobaczyć trofea bedac offline ?

ta konsola z dnia na dzien bardziej mnie wkurza :(

Vita jest w chwili obecnej jest najlepiej dopieszczona zabawka.

Edytowane przez MEVEK
  • Plusik 1
Opublikowano

Tak w ramach ciekawostki - w sobotę stało przynajmniej 15 bundli z inFamous: Second Son. Wczoraj zostały tylko trzy ;) Gry też schodzą, chociaż są dosyć drogie, a ludzie kupują nawet kamerki po 299 zł. Patrząc na to wszystko, potwierdzeniem wydaje się dodatkowo ten news:

http://www.pssite.com/news-32201-polacy_coraz_czesciej_siegaja_po_konsole.html

To wszystko bardzo cieszy :)