darkos 4 296 Opublikowano 12 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2015 (edytowane) Na pudełku nie znajdziesz Data Code, tylko można znaleźć oznaczenie konsoli CUH co nic tobie nie da. Ale podejrzewam że przed zakupem każdą konsolę można wyjąc z kartonu i zobaczyć czy wszystkie kable są w kartonie. Wiec na konsoli jak ona stoi pionowo informacje znajdziesz na dole samym dole. Szukasz Data Code Moją konsole kupiłem w Euro AGD i nie robili problemu z otworzeniem kartonu, podejrzewam że w Komputroniku tez nie powinni być przeciwni, chociaż człowiek człowiekowi nie równy. Ale klient ma prawo sprawdzić czy wszystko jest w kartonie. Edytowane 12 maja 2015 przez ussr Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 12 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2015 Ogólnie to takich oględzin powinno się dokonać się po zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 443 Opublikowano 12 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2015 (edytowane) Nie widze problemu, zeby Yano to zrobil zaraz, po uiszczeniu oplaty, za sprzet na wlasne ryzyko. W razie "W" zwroci bezproblemowo, bowiem nawet nie odszedl od kasy, czy wzroku sprzedawcy. Edytowane 12 maja 2015 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 12 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 maja 2015 (edytowane) właśnie kurde - czego powinienem wyszukiwać i unikać? jaki kod będzie oznaczał że coś jest nie tak? dzowniłem do komputronika, niestety trafiłem na jakiegoś nieogara, i niczego specjalnego sie nie dowiedziałem (pytałem głownie od to czy jest pewność że bedzie na premiere) no ale i tak zamówie edit dobra zamówiłem Edytowane 12 maja 2015 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Jak najlepiej podpiąć PS4 czy XOne pod kino domowe? Konsole mam podpięte pod TV przez HDMI. Czy teraz podpiąć kino pod TV kablem HDMI a dźwięk z TV podpiąć kablem optycznym z kinem. Czy może podpiąć konsole bezpośrednio do kina przez kabel optyczny? Ale wtedy będę musiał przepinać kabel między konsolami i kinem. A może wystarczy tylko połączenie kina z TV przez HDMI i konsol do TV przez HDMI i można olać optyka? Będzie to banglało? Będzie dźwięk 5.1? Kino ma wyjście HDMI do połączenia z TV, ale ma też wyjście optyczne na osobny dźwięk. Kino z wbudowanym amplitunerem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Konsole podłączone HDMI do TV i optykiem od TV do kina to miałem lekkie opóźnienie dźwięku, lepszą opcją jest optykiem bezpośrednio do kina domowego a jak chcesz podłączyć kilka konsol to przydatne jest coś takiego http://allegro.pl/rozdzielacz-rozgaleznik-optyczny-toslink-spdif-1x3-i5266476234.htmli nie trzeba co chwilę przekładać kabla Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Najlepiej konsole do kina i kino do tv, ewentualnie konsola do tv, a dźwięk przez optyk do kina. Nigdy nie przez tv. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 czyli numer 1... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 13 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Zamowilem konsole z wiesiem w komputroniku. Pewnie wezme urlop we wtorek by sie nacieszyć; ) ale mam pytanie - ile mniewiecej potrzeba czasu zeby konsola byla zdolna do użytku od momentu podłączenia? Chodzi mi o konfiguraxje i wszelkie updaty i patche? zakladam ze sam wiesiek pewnie tez cos bedzie instalowal i pobierał patcha day one Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 W sumie nie wiadomo ile będzie ważył patch do W3, ale jak powyżej 2gb to zależnie od neta spokojnie 2h na sciągniecie mu daje z piekielnych serwerów psn. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 13 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Pewnie rzeczywiscie bedzie duze obciążenie w dniu premiery. Szkoda ze nie ma opcji przedwcześnie ściągnąć patcha zeby czekal na dysku na instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 czyli numer 1... Druga opcja, tylko nie wiem po co jeszcze TV z kinem przez HDMI łączyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 (edytowane) Nie wiem jak to będzie z wieśkiem, ale ja jak pierwszy raz podłączyłem swoją PS4 i odpaliłem GTA5, to dobre 1,5h minęło nim zagrałem. Sama gra instalowała ponad 50GB danych na dysku (nie szlo w tym czasie grać ani pominąć tego) + ściąganie i instalka łatki ważącej około 5GB. Na konsoli się powinno zapodać płytkę i jazda, a nie czekać godzinami na instalacje. Z PCtów się kiedyś śmiali, a na konsolach teraz jest jeszcze gorzej, hehe. Edytowane 13 maja 2015 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 czyli numer 1... Druga opcja, tylko nie wiem po co jeszcze TV z kinem przez HDMI łączyć Ponieważ kino jest "na wypasie" i posiada swoje wbudowane aplikacje (YT, iPla itp.), a więc potrzebuje czegoś gdzie wyświetlę obraz Kino ma HDMI OUT, wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Włączenie konsoli Skonfigurowanie polaczenia z netem Skonfigurowanie konta psn Obowiazkowy update firmware włożenie plyty z gra do czytnika Zainstalowanie jakiejs czesci gry na dysk Ewentualne automatyczne pobranie patcha. Pełne uruchomienie gry. Wszystko to nie powinno zajac wiecej jak 40 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Nie wiem na jakiej planecie żyjesz, ale pobranie patcha do wiedzmina w dzień premiery to spokojnie kilka godzin bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Nie mam jakoś wybitnie szybkiego łączą (25/25), ale nigdy nie czekałem "kilku" godzin na pobranie patcha czy mniejszej gry (10GB <). Zazwyczaj nie ma w ogóle problemów z prędkością. Najlepiej też pobierać w rest mode i pamiętać o częstym bugu (czasami bez zatrzymania i ponownego uruchomienia pobierania prędkość zatrzymuje się na niskiej wartości) Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Ponieważ kino jest "na wypasie" i posiada swoje wbudowane aplikacje (YT, iPla itp.), a więc potrzebuje czegoś gdzie wyświetlę obraz Kino ma HDMI OUT, wyjście. Aha , czyli opcja druga mimo wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Nie mam jakoś wybitnie szybkiego łączą (25/25), ale nigdy nie czekałem "kilku" godzin na pobranie patcha czy mniejszej gry (10GB <). Zazwyczaj nie ma w ogóle problemów z prędkością. Najlepiej też pobierać w rest mode i pamiętać o częstym bugu (czasami bez zatrzymania i ponownego uruchomienia pobierania prędkość zatrzymuje się na niskiej wartości) No widzisz a ja na 60Mb czyli 5 MB powinno iść a sciąga się z prędkością jakby ciągła karta sieciowa ps4 maksymalnie 2 MB Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Na kablu ps4 jakoś w miarę ściąga ale na wifi zawsze miałem problemy i leciało to masakrycznie wolno Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Nie wiem na jakiej planecie żyjesz, ale pobranie patcha do wiedzmina w dzień premiery to spokojnie kilka godzin bedzie. Zapewniam że na tej samej co ty chociaż mam wątpliwości bo ty jesteś bytem między wymiarowym to jednak taki pewny bym nie był że ko-egzystujemy w tej samej rzeczywistości. Z moich doświadczeń z czasem instalacji firmware, zakładaniem konta oraz instalacją gry i ściąganiem patcha w grach jak Tomb Raider, The Last of US, Metro i nawet cyfrowym Driveclub całość powinna zająć jakieś 40 minut. Raz człowiek na dzień dobry przez to wszystko przebrnie to potem nawet ciężko jest przypomnieć ile czasu to zabrało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 Bluber, ale ogarnij, że jeżeli deweloper nie jest debilem, to grę z płytki odpalasz bez konieczności ściągania patcha (cyfrę w sumie tez). @Yano Jak dla mnie zagrasz w ciągu góra kilkunastu minut. A jak odpalisz bez neta to dużo szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 13 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 fajnie by było ale pewnie jednak będzie dłużej, chce wziąć urlop bo jeśli normalnie pojade po pracy do sklepu czyli o 20, to w domu bede ok 21 i jak zaczne grać bedzie 1 w nocy xDD w takiej sytuacji pewnie grał bym do 8-9 rano a to jednak męczące Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 No ale jaki jest sens grania bez day 1 patcha, który ma poprawiać framerate? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 13 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2015 No jak dev się nie postarał, żeby to było na płytce, to albo czekasz albo grasz tą pierwszą godzine w 30 klatkach czy ile tam ma być. Instalki na PS4 są mega szybkie, nie trzeba się martwić i odliczać czas do od palenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi