Skocz do zawartości

PS4 - Komentarze i inne rozmowy

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja mam pytanie co do dzielenia się kontem. W tym samym czasie razem z bratem kupiliśmy sobie po czwórce. Pomyślałem o tym żeby zrobić tak jak na ps3 czyli zalogować się na konsoli brata a on na mojej. Lecz dowiedziałem się że żeby zrobić to na ps4 to muszę jako podstawowe konto ustawić konto brata i na odwrót. Tak więc jeśli ustawie brata konto jako podstawowe a swoje podrzedne to czy np moja żona będzie mogła na swoim koncie grać w gry pobrane z mojego konta? I czy dezaktywoac konto mogę do bólu czy jest jakiś ogranicznik czasowy?

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez BullsBlood
Opublikowano

Jeśli ustawisz konto brata na podstawowe na swoim PS4, a on Twoje na jego konsoli, to Twoja żona nie pogra na swoim koncie w Twoje gry. Bedzie mogła grać jedynie w gry dostępne na koncie brata, bo ustawiając konto na podstawowe udostępniasz jakby całą jego zawrtość, wszystkim użytkownikom konsoli.

Opublikowano

w koncu po oczekiwaniach i zrobieniu magistra kupilem moja PS4 niunie. Od razu zonk zeby grac w battlefront on line musze miec PS+ .... wtf ?  Chooooj przeboleje bo milosc do czarnuli nie rdzewieje. Pytanie: jakie tytuly trzeba opierdzielic zeby nadroibic braki ? Dla mnie: battlefront, wiedzmin, mortal kombat, fallout 4 i MGS...oj piekny bedzie 2015 dla mnie. wszystkie uncharted i last of us na PS3 ogralem. Jakie jeszcze chlopaki perelki na PS4 polecacie ?

Opublikowano

W kolejności must have do ogrania:

Wiedźmin 3

Dodatek do wiedźmin 3

Bloodborne

Obcy izolacja

Mgs v

Jak przejdziesz te gry to zapytaj o następne. Z konsolowych exow polecam jeszcze soma, dragon quest heroes, vanishing of ethan carter i transistor.

NIE RADZĘ grać w fallout 4. Jak lubisz rpg to dragon age inkwizycja jest sympatyczne ale na razie skup się na wiedźminie.

Opublikowano

Może w jakiś marketach beda promocje i obniżki, ale nie będzie to na pewno obniżka Sony, która i tak miała miejsce 1-2msce temu.

Kolejna obniżka nie szybko, zresztą i tak konsole są aktualnie nie drogie

Opublikowano

Japoński gigant Sony, idąc za ciosem wyprzedaży „Black Friday” zdecydował się na obniżenie ceny zestawu „PlayStation 4 Star Wars Battlefront„. Począwszy od 6 do 19 grudnia 2015 roku do sklepów w całej Europie powinien trafić zestaw, który obejmuje konsolę PlayStation 4 z dyskiem 500GB, kontroler DualShock 4, grę „Star Wars Battlefront” oraz voucher umożliwiający pobranie 4 gier Star Wars Classics, do których należą: Super Star Wars, Star Wars: Racer Revenge, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars™ Bounty Hunter.

Sugerowana cena za ten niewątpliwie ciekawy zestaw będzie oscylowała wokół kwoty 1199 PLN. Prawdę mówiąc taka okazja nie zdarza się zbyt często, a więc jeżeli nie mieliście jeszcze okazji kupić konsoli PlayStation 4 to na pewno nowa promocja Sony może pomóc Wam w szybszym podjęciu decyzji! Dla osób, które nie gustują w sadze „Star Wars” Sony przygotowało zestaw z grą „Ucharted: Kolekcja Nathana Drake” w analogicznej kwocie 1199 PLN

Opublikowano (edytowane)

Ale ktoś popłynął z tym newsem :v 

Po pierwsze, to oferta tylko dla USA - 299$ za rzeczoną konsolę, po drugie przelicznik jest  dolar=euro -> pln, więc gdyby podobna oferta wystartowała w EU, to u nas cena wyniosłaby pewnie 1299 zl.

W PL najlepiej pewnie kupić po nowym roku, w grudniu często ceny elektroniki są zawyżane, bo nie ma jak przyciągać klientów "promocjami". Nie mniej, raczej bez problemów będzie można znaleźć konsolę w rozsądnej cenie.

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano

Witam, 

Wczoraj zakupiłem konsole, i mam pytania dotyczące akcesoriów dodatkowych.
1. Które z akcesoriów warto zakupić? Nakładki antypoślizgowe na analogi ? czy może pokrowce sylikonowe na pady? Ktoś korzysta i może polecić ?
2. Ładowarki na pady. Mianowicie mega wygodna sprawa lecz oryginalna to dość spory wydatek ( wczorajszy zakup konsoli + pad + 3 gry trochę obciążyły mój budżet), czy ktoś korzysta z innej niz ta od sony ? i może ją polecić nie psuje padów nie obniża żywotności baterii ? 

Pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

Emulowanie gier z PS2 już oficjalnie na PS4. O to pierwsze tytuły :

http://www.pssite.com/news/46353/emulacja-gier-z-ps2-na-ps4-juz-oficjalnie-mamy-liste-tytulow.html

Niech, ktoś ogarnie, jakiś temat o tym na forum PS4.

Edytowane przez MEVEK
Gość Władca Marionetek
Opublikowano (edytowane)

Rockstar nie chciał dać gier z X360, ale z PS2 to już tak.

Ciekawe.

Na Xboxie One by nic nie zarobił, bo u nich emulacja i to z płyty jest darmowa. ;) Zresztą może szykują jakiś remaster gier z poprzedniej generacji na obecną, kto ich tam wie.

EDIT:

A wracając do mojego problemu z dziwnie brzydkim Driveclubem to faktycznie wszystko naprawiło się po pobraniu patcha i gra obecnie wygląda obłędnie. Widocznie twórcy nie zdążyli zapakować wszystkich tekstur wysokiej rozdzielczości w czasie premiery i dodali je później w patchu. Jestem również bardzo mile zaskoczony ilością darmowych DLC do gry. ;) Takie rzeczy bardzo się chwali i miło, że za sprawą między innymi Wieśka 3 i tej gry staje się to standardem w branży dzisiaj.

Edytowane przez Władca Marionetek
Opublikowano

Ciekawe czy SA to wersja okrojona czy oryginalna z ps2. Zagrał bym z chęcią, ale cena to żenada.

Wersja z telefonów w 720p

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe czy SA to wersja okrojona czy oryginalna z ps2. Zagrał bym z chęcią, ale cena to żenada.

Jest to wersja na Andoida/iOS, kopia w kopie. Mało tego, odpalana jest na PS3 w emulatorze :> 

Ogółem nie warto kupować tej wersji. Wycięte jest sporo muzyki, grafika jest BARDZO średnia i plastikowa, masa błędów, gra przycina. 

W ogóle z tą wersją na iOS/Android/WP/PS3/XB360 to niezłe cyrki były. Modderzy odkryli, że War Drum Studios [ludzie odpowiedzialni za ta konwersje] poszło całkowicie po najmniejszej linii oporu i użyli... scenowych narzędzi do modyfikowania audio w grze(program SAAT)i przy jego użyciu podmieniali muzyke (na gorszej jakości, a jakże by inaczej. Aktualnie to jest chyba 64kbps MP3 w MONO lol)

Odradzam ten szajs. O ile na komórkach jako tako to była fajna opcja, tak wydanie tego na xboxa i pleja w takiej wersji w jakiej oni to zrobili to zwyczajne plucie w twarz nam, graczom, a może i fanom GTA. 

EDIT: Zmuliłem. Pomyliło mi się z portem na PS3 która wyszedł niecały tydzień temu. Wersja dostępna tutaj dla emulacji jest to wersja GTA SA z PS2, z tym, że na poziomie emulatora będzie poprawiona grafika, dodane trofea i tak dalej... 

Edytowane przez łosion
Opublikowano

Oglądałem streamy z tych gierek na PS2 i podbite do 1080p wyglądają nieźle. Wszystkie części GTA prezentują się sporo lepiej niż na PS2 dzięki temu. Ale cierpią na inne niedoskonałości. W San Andreas jest dramat z pop-upem, z ilością przechodniów, pojazdów, doczytywaniem obiektów. Tekstur i grafiki jako takiej się nie czepiam.

Tak czy siak dostosowane to jest do PS4 całkiem ok, trofea zaaplikowane. Gdyby te gierki nie kosztowały po 60 zł, a np. po symbolicznym dychu, to bym się pewno skusił na całą trylogię GTA i ograł raz jeszcze.