Skocz do zawartości

PS4 - Komentarze i inne rozmowy

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Handsome Collection, jak nie ogrywałeś Borderlands wcześniej to must have, a jak grałeś na PS3 to też, bo różnica jest olbrzymia. Jest teraz w promocji za 71 PLN.

Rocket League jeżeli nie masz wersji z Plusa.

Wszystko od Housemarque.

Opublikowano

Ja mam Ps4 od ponad 2 lat i wiele gier sie przewinęło, ale to co zostało jak do tej pory w kolekcji to Tlou, gta5, uncharted 4, wiedźmin 3 plus oba pudełkowe dodatki i ogrywany obecnie Bloodborne ale jestem prawie pewny ze nie pójdzie na sprzedaż ;)

Opublikowano

Witam!

Kilka dni temu kupiłem PS4 Pro i pojawił się problem ze ściąganiem gier z PSN. Po włączeniu ściągania idzie z pełną prędkością, po jakimś czasie strasznie spada i z powiedzmy 40 minut robią się 4 godziny. Pomaga jedynie pauza i wznowienie, ale to żadne rozwiązanie, bo nawet nie mogę zostawić konsoli w trybie czuwania tylko muszę koczować i patrzeć czy przypadkiem ściąganie nie stanęło. Mieliście/macie podobny problem? Co może być przyczyną? Zmieniałem DNS na google, grzebałem w ustawieniach routera, ale niestety nie pomogło. Na Wii U nie mam tego problemu. Co ciekawe jakiś czas temu ściągałem Child of Light na PS3 i problem też występował. 

Opublikowano

Niestety, ale problem występuje również w trybie czuwania. Dzisiaj zostawiłem konsole z włączonym ściąganiem inFamous:SS, po powrocie włączyłem konsole i pokazywało 6 godzin, po pauzie i wznowieniu jest 80 minut... 

Opublikowano (edytowane)

Połaczenie kabel?

jaki dostawca netu?

ustawienia DNS googla a reszta AUTOMAT?

jaki router?

ile urzadzen podpietych do routera?

sprawdz jeszcze raz wszystkie ustawienia i te w trybie uśpienia, może coś pominąłeś.

to na poczatek :)

ja na Pro mam minimalnie lepsze predkości niż na PS4, bardziej wysysa max z łącza.

Edytowane przez Fanek
Opublikowano

Wifi, neostrada, router Funbox (syf, już od dłuższego czasu planuje wymienić na coś lepszego). Podpięte dwa telefony i lapek. Tak, wklepałem tylko DNS, wszystko inne ustawione na auto. Randomowo zwalnia, raz po ściągnięciu 2gb, raz po 5, a kolejnym razem po 2 minutach. Wiem, że PSN nie jest idealny i są z nim często problemy, ale skoro u Was jest wszystko w porządku to coś musi być nie tak u mnie. Pytanie tylko co, bo Wii U, 3DS, telefony pobierają wszystko elegancko :P Na PS3 ostatnio też to miałem. Lipa z tym wznawianiem i liczeniem, że w końcu trafi się na jakiś porządny serwer i pociągnie. 

Opublikowano (edytowane)

Wifi, neostrada, router Funbox (syf, już od dłuższego czasu planuje wymienić na coś lepszego). Podpięte dwa telefony i lapek. Tak, wklepałem tylko DNS, wszystko inne ustawione na auto. Randomowo zwalnia, raz po ściągnięciu 2gb, raz po 5, a kolejnym razem po 2 minutach. Wiem, że PSN nie jest idealny i są z nim często problemy, ale skoro u Was jest wszystko w porządku to coś musi być nie tak u mnie. Pytanie tylko co, bo Wii U, 3DS, telefony pobierają wszystko elegancko :P Na PS3 ostatnio też to miałem. Lipa z tym wznawianiem i liczeniem, że w końcu trafi się na jakiś porządny serwer i pociągnie.

Upatrywalbym winny w ruterze...tez na neostradzie miewalem problemy z siecia cale szczescie nie dostaną juz moich pieniazkow. Zdarzało sie ze zrywalo sciaganie w tle natomiast jak zassysalo to z normalna predkoscia

Od kiedy jestem w netii problem zniknal. Niezbyt to moze pomocne ale możesz wziac ten ruter pod uwage ;-)

Edytowane przez Szymek_PL_
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

https://www.gamefaqs.com/boards/691087-playstation-4/74673958

Jeśli to nie jest taki fejk, gdzie 3 gry okazały się prawdą, a dziś mamy czwartą grę Skyrim.

Rise of the Tomb Raider
Fallout 4
Dishonored II
The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
Battlefield 1
Uncharted 4
Titanfall 2
Call of Duty: Infinite Warfare
FIFA 17
Grand Theft Auto V
Watch Dogs 2
Final Fantasy XV

To możemy się spodziewać FF, Titanfall, BF1 po kosztach.

Edytowane przez Faka
  • Plusik 1
Opublikowano

Witam mam prośbę o rade żona chce kupić konsole ps4/ps3/xbox  chodzi jej o konsole do gier głownie( choć wykorzystam ja do własnych celów)w dwójkę ona kompletny laik ja hardcore pc lata temu ps która konsolę polecacie jeżeli chodzi o zasób gier na 2 jakieś monopoly crash czy inne gry na 2 czy ps4 takie oferuje jeżeli chodzi o indyki itp czy  lepiej kupić ps3 i jakie tytuły polecacie

Opublikowano

Witam mam prośbę o rade żona chce kupić konsole ps4/ps3/xbox  chodzi jej o konsole do gier głownie( choć wykorzystam ja do własnych celów)w dwójkę ona kompletny laik ja hardcore pc lata temu ps która konsolę polecacie jeżeli chodzi o zasób gier na 2 jakieś monopoly crash czy inne gry na 2 czy ps4 takie oferuje jeżeli chodzi o indyki itp czy  lepiej kupić ps3 i jakie tytuły polecacie

kupuj PS3 oraz Buzz z padami. Buzz z czterema padami kosztuje ponad 300zł ale warto. Singstar również jak najbardziej podłączacie sobie smartphony przez apke lub kupujecie dedykowane mikrofony do PS3 i też jest fun. 

Opublikowano

Siemka,

sorry jeżeli był poruszony ten temat już tutaj ale niestety nic nie znalazłem.. mam 2 mikrofony z adapterem od singstara z PS2 i chce kupić singstara na PS4 - tylko pytanie czy te mikrofony pójdą mi na PS4..? Będę wdzięczny za pomoc!

3majcie się :)

Opublikowano

A ja też mam pytanko. Mam kamerkę do VR, ale nie mam VR - czy mogę ją wykorzystać do transmisji? Ostatnio był u mnie kolega z klasy, widziałem że online był drugi nasz kolega, my piliśmy, on w sumie też i śmiesznie by było transmitować i piwkować przez odległość :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprzedałem szwagrowi swoje stare PS4 jako, że kupiłem PS4 Pro... ustawiłem na PS4 konto jako domowe żeby chłopak miał dostęp do gier które kupiłem plus mojego PSPlus i powiedziałem mu, żeby założył swoje własne konto i na nim grał bo i tak dostęp do gier i PSPlus będzie miał przez moje konto. On mi mówi, że nie działa. Powinno działać?

Opublikowano

Ale gry może ściągać tylko z twojego konta grać może na swoim. Jeśli nie dałeś mu dostępu do konta to nici z dzielenia gier z plusa.

Opublikowano

Nie wiem czy aktywowanych ale podejrzewam że tak - więc na jednej PS4 można mieć 16 profili (w tym 4 online - np. do multi). W którymś FAQ wiedziałem to info jakiś czas temu.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy aktywowanych ale podejrzewam że tak - więc na jednej PS4 można mieć 16 profili (w tym 4 online - np. do multi). W którymś FAQ wiedziałem to info jakiś czas temu.

Nie wiem, ale sie wypowiem xD

Jak inaczej wytlumaczyc pobieranie gier na 2 rozne sprzety z tego samego konta jednoczesnie??

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano (edytowane)

No ale czego niby nie wiem ale się wypowiem? Napisałem wyraźnie że nie wiem czy 16. Super że staram się pomóc a dostaję "xD"

Osobiście miałem aktywowanych 5 (Podstawowe, USA, żony, siostrzeńca i kolegi). Tak jak wspomniałem: nie wiem czy 16 da radę aktywować bo nie kupuję kont na allegro. 

Poza tym fajnie że edytowałeś (teraz zauważyłem) i zmieniło to kompletnie kontekst Twojego pierwotnego pytania... No ale pisanie ze zrozumieniem tak trudne przecież...

Edytowane przez Kyo