Skocz do zawartości

PS4 - Komentarze i inne rozmowy

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie masz takiego samego problemu przy PC? Dziwne, że masz taki problem przy jednej konsoli a drugiej nie. Ja dużo pracuję przy monitorze, jak wracam do domu i długo gram to też mnie pieką czasem. Staram się wtedy wkraplać krople do oczu.

Opublikowano

To ktoś jeszcze na VR gra? Hardware umiera szybciej niż WiiU.

Szkoda, że tak szybko znika wsparcie od devow produkujących gry pod VR. A Move do PS4 poza goglami jest całkowicie zbędny.

Opublikowano

Zainstalowałem ps4 App na tel i pytanie czy da się na niego strumieniowac rozgrywkę? Tel i konsola są podpięte do jednej sieci wifi i jest opcja "drugi ekran" i informacja, że nie jest obecnie używany. Pytanie czy mając apke na smartphone jest ona użyteczna do czegoś innego niż oglądanie różnych głupot?:) może brakuje playstation Tv? Bo nigdy tym urządzeniem się nie interesowałem a ono Pomoc coś tam streamuje:)

Opublikowano

To ktoś jeszcze na VR gra? Hardware umiera szybciej niż WiiU.

Szkoda, że tak szybko znika wsparcie od devow produkujących gry pod VR. A Move do PS4 poza goglami jest całkowicie zbędny.

Absolutnie nikt się tego nie spodziewał. Słusznie wyśmiewano tych, co śmieli wątpić w tą technologię i zaangażowanie Sony.

Opublikowano

Dobrze, że co do VR, to jestem tylko stratny cenę za kamerkę. Tak bym się wkurzył, jakbym miał wydać 2 klocki i sprzęt zbierałby kurz.

Może w kolejnych wersjach się skuszę, tylko musieliby jakoś ograniczyć kable, a i mam obraz 4K pod HDMI i za każdym razem, gdybym chciał użyć PS VR, musiałbym przekładać kable...

Opublikowano

Troche skasztaniłem sprawę... Mianowicie kupiłem w Niemieckim Gamestopie (Bo mieszkam między Helgami i Hansami) Call of Duty Infinite Warfare Legacy Edition z kodem na MW1 (Głównie kupiłem dla MW1 bo IW to to nie powinno istnieć). Nie przeszło mi przez głowe, że mogę mieć problem z regionem kodu, który jest niemiecki a moje konto PSN Polskie... No i nie wchodzi. Płacz i zgrzytanie zębów bo już doczytałem, że regionu konta nie można zmienić (w Xboxie można  :teehee: ). Kiedyś był myk, że kupowało się gierki i inne pierdoły mając drugie konto na inne państwo na konsoli, ściągało się i grało na Polskim. Czy taki myk przejdzie mi z kodem na MW1? Dodam, że mam niemieckie konto do konsoli, które założyłem w celu zakupu Ratcheta. Gierka działała ale po aktualizacji już nie mam do niej dostępu jeśli o Polskie konto chodzi.

Opublikowano

Tak, załóż kolejne, niemieckie konto i ustaw na nim swoją PS4 jako domową, wklep kod, włącz ściąganie gierki i od tego momentu możesz się przelogować na swoje konto i normalnie na nim grać w CoD-a z niemieckiego konta.

Ja mam amerykańskie konto do gierek za dolary i z Humble Bundle i normalnie działa.

Opublikowano

Nie orientuje sie jeszcze w temacie, ale mam tego DS4 v2 z Pro i jest cudowny, chciałbym kupic sobie drugiego, jak odróżnic v1 od v2? Pytam zarówno o pudełko jak i przypadki gdzie sprzedawca podmienia pudło a zostawia starego duala.

Opublikowano

Niestety DS3 wciąż najlepszy.

Szaleju się nażarłeś? Najgorszy pad ever. 

Opublikowano (edytowane)

Dluzej trzyma bateria, gałki nie schodza jak skóra po opalaniu, lepiej mi lezy w dloni, czuc jakby solidniejsze wykonanie. Moje osobiste odczucia.

Dokładnie, od kiedy kupiłem v2 na starym padzie mi się grać nawet nie chce. Niby to samo, a jednak dwójeczka wypada super przy starszym kontrolerze. 

A jak odróżnić? No najłatwiej to właśnie po pudle, ewentualnie jak masz do porównania to elementy typu d pad i reszta buttonów są bardziej ciemnoszare na v2, w porównaniu do czerni na starszych. Pad też jest bardziej "matowy" w miejscu tych przycisków. 

Edytowane przez messer88
Opublikowano

Będę na dniach sprzedawał PS4 i naturalnie chcę usunąć wszystkie ślady z dysku zostawione przeze mnie i moje główne konto, ale jednocześnie chciałbym zachować  jedno konto z grą (do którego nie mam passów), żeby ogłoszenie ładniej wyglądało na olx  :ragus:  Rozumiem, że w takim razie factory reset odpada, bo wtedy usunie się również to konto z gierką. Czy wystarczy, że zuploaduje save'y do PSN, wyłączę konsolę domową na moim koncie i wtedy je usunę? Nie chcę, żeby ktoś miał dostęp do mojej biblioteki gier z glównego konta :[

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie nurtuje pytanie, czy mniejsze kraje typu Holandia, Belgia, Norwegia czy Szwajcaria dostają gry od Sony w swoim języku? Nasze Polskie wersje gier zawierają języki tych największych krajów typu Anglia czy Niemcy ale czy Sony tłumaczy też gry na język i w tych mniejszych krajach?

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, jesteście w stanie polecić jakieś nakładki na analogi do DS4 ? 
Na alllegro widzę tego wysyp, większość po 4-10zł, próbował ktoś tego ? 

może pokusić się o jakiś zupełny custom, rozłożyć DS4 (v2) i dodać np coś tego typu ...hmm
ps4-t10003s-01.jpg

Opublikowano (edytowane)

v2 wieje mi tandetą na kilometr 
trzeszczy, jest śliski i jakiś taki 'tani'... ;/

co do zestawu Hama - to już zawsze więcej niż nołnejmy z allegro, thx :)

/jak tak przeglądam internet to widzę, że analogi od pada xbone prawdopodobnie pasują do DS4 - to może być strzał w dziesiątkę!

cDZCJzk.jpg

Edytowane przez II Noxx II