Gość _Be_ Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Tak jest, teraz już nie warto paru stówek kisić na amatora. Gierki wygladają lepiej, chodzą lepiej na PRO, sprzęt jest w miarę cichy (a przynajmniej mi się taka trafiła) no chyba, że wolisz slima bez optyka to wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 691 Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Na początku myślałem właśnie nad slimem, żeby nie przepłacać skoro już w perspektywie dwóch lat nadejdzie chyba nowa generacja. Ale teraz już chyba faktycznie lepiej dołożyć. Wogole ciekawi mnie takie PS4 pro w kontekście premiery ps5, czy będzie wspierane grami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 (edytowane) Po premierze PS5, PRO stanie się modelem docelowym pod gierki cross-genowe. Nikt nie będzie optymalizował giereczek pod x10 słabszy sprzęt. Edytowane 6 Września 2018 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Czy jak mam kamerkę do PS4 to mogę w jakiś sposób nagrać gameplay tak jak się to robi z opcją share ale tak żeby kamera nagrała twarz, reakcje w czasie gry i głos. Tak jak to robią streamerzy na YT. Wiem że jak użyję opcji broadcast to mogę wrzucać bezpośrednią relacje z gry w ten sposób ale nie mogę potem po zakończeniu streamu zapisać tego filmu. A chce zapisać taki film. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Streamy na YT się zapisują zaraz po jego zakończeniu, i są do obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 A no po kilku godzinach rzeczywiście jest na liście YT jako zapisany, ale gotowy do udostępnienia. Po streamie znika z listy, może się zapisuje albo przenosi do zakładki do udostępnienia publicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Nie posiadając TV 4k- jaki jest najlepszy model ps4? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Slim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Tylko, że Slim nie ma optyka jakbyś chcial podpinać pod kino domowe Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Kino domowe też nie jest uwzględniane. Czyli ps4 slim, ale którychś modeli unikać? Czy wszystko co leży teraz w sklepach, to dobre egzemplarze? Chyba, że w jakiś sklepach jeszcze można fata dostać? Edytowane 11 Września 2018 przez Blaise Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 No normalnie idziesz i bierzesz slima i cześć. Tylko no teraz jest taki okres, że są w ciul drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 452 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 A FATów już nie sprzedają? Bo jak słyszę o tym braku optyka w SLIM to trochę beka Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) 11 minut temu, Wredny napisał: A FATów już nie sprzedają? Ostatni moment żeby jeszcze kupić nowego FAT'a i to raczej tylko aukcje, w sklepach to już tylko jakieś pojedyńcze leżaki magazynowe. Za jakiś czas FAT stanie się sprzętem kolekcjonerskim więc i ceny wystrzelą ostro w góre. W tym momencie nówka sztuka PS3 FAT z pierwszego rzutu kosztuje w graniach 2k dolców, za jakiś czas podobnie będzie z pierwszymi modelami PS4 FAT Edytowane 11 Września 2018 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 No trochę dziwne, ale widać chcieli obniżyć koszty i jechali nawet po tak oczywistych opcjach jak wyjście optyczne. Ja osobiście, po zmianie audio już go nie potrzebuje w konsoli, ale można się nieźle wkurzyć. Nawet tu na forum były jakieś przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 452 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 No ja mam drugiego FATa (pierwszy był ten na wpół błyszczący, teraz mam tego matowego 1TB), więc nie narzekam. Wiadomo, jakby coś się niedajborze zyebauo to bym PROsiaka już kupił - najwięcej korzystam z kina domowego, więc brak optyka to jakiś niesmaczny żart. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Amerykański oddział Sony Interactive Entertainment zgłosił patent techniki o nazwie „remasterowanie poprzez emulację” - informuje Gearnuke. Zapis sugeruje, że PlayStation 5 może otrzymać opcję uruchamiania starszych tytułów w odświeżonej wersji.Firma złożyła wniosek patentowy już 22 listopada 2016 roku, ale teraz dokument uzupełniono o nowe informacje. Tekst opisuje narzędzie zdolne podmieniać tekstury w starszych grach na ich nowe wersje, przystosowane do nowoczesnych ekranów i rozdzielczości.Ze zgłoszonego patentu dowiadujemy się, że każdej teksturze w oryginalnej grze zostanie przypisany identyfikator, który skojarzy asset (element graficzny) ze starszej produkcji z nowym, opracowanym wcześniej przez artystę i przetrzymywanym w bazie danych. Tekstury zostaną podmienione w czasie rzeczywistym, a więc bez czekania i ładowania.Oryginalna gra jest wtedy odtwarzana w większej rozdzielczości. Assety (takie jak tekstury) zostaną przechwycone i rozpoznane, a następnie - korzystając z bazy danych - program wydobędzie zremasterowany asset z odpowiednim identyfikatorem. Odświeżony element jest następnie włączany »w biegu« do wyświetlanego obrazu” - czytamy w dokumencie.https://www.eurogamer.pl/articles/2018-10-08-patent-sony-sugeruje-wsteczna-kompatybilnosc-na-ps5 Cytuj Odnośnik do komentarza
zduniacz 123 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) ułaaa, ciekawe jak daleko wstecz sięgnie taka emulacja. Nałożyłbym jakiś odświeżny Syfon na Filtr z psxa Edytowane 10 Października 2018 przez zduniacz Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Kurcze, przytuliłbym nawet samą możliwość odpalania gier z PSXa na PS5. Dobry powód by zacząć kolekcjonować starsze gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Stawiam dolary przeciwko orzechom, że wsteczna kompatybilność ograniczy się do ps4, a Sony zostawi sobie możliwość tworzenia remasterów/remaków ze starszych konsol. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Przeciez to nie ma sensu. Conajmniej PSX, PS2, ostatecznie PS3. W PS4 nie ma co podmieniac. Wystarcz 4K w 60fps Edytowane 10 Października 2018 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 8 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Kurcze, przytuliłbym nawet samą możliwość odpalania gier z PSXa na PS5. Dobry powód by zacząć kolekcjonować starsze gry. Nie czaję takiego podejścia, kupujesz PS3 za 200 zł i masz taką opcję już dziś i to nawet z "ulepszaczami" (nie liczyłbym na nic więcej na PS5 w tym temacie). inb4 nie chcę zbierać sprzętu, żeby się kurzył, no ale idąc tym tropem zawsze będziesz na łasce producenta, chcąc pograć w coś starszego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Jeśli PS5 nie będzie miało takiej opcji to oczywiście poszukam PS3, najlepiej tego z możliwością odpalenia gier z PS2. Po prostu nie potrzebuję tego na teraz. Edytowane 10 Października 2018 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
Pan_Marcin 0 Opublikowano 2 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Mam pytanie trochę od czapy, czy można spolszczyć grę na PS4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 2 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Nie można, konsola to nie pc także nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Mam takie głupie pytanie, ale po prostu nie wiem, jak podłączyć PS4 pod tv i ampli, by mieć 4K HDR i 5.1 nie wiem, czy to wina kabla - jeden mam z PS4 Pro, a drugi stary. Jak łączę PS3 z ampli i tv, to dźwięk jest elegancko dolby surround - łatwo to sprawdzić odpalając jakiś koncert, wtedy wyświetla się info na ampli. A jak na PS4 odpalam blu ray, to mam stereo i sztucznie sobie robię niby 5.1, ale nie chce tak. Czy to wina kabla? Dwa kable muszę mieć po 4K i HDR? Ogólnie przydałaby mi się infografika jak to kurła ugryźć bo już te HDMI i wyjścia/wejścia na ampli mnie denerwują. Aha, teraz niby mam HDR i 4K, ale dźwięk nie jest taki jak powinien być. Jak podłącze inaczej, to mam dźwięk zaje.bisty, ale nie mam 4K, czyli to chodzi o kabel?:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi