Figuś 21 141 Opublikowano 31 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2022 13 minut temu, Inka0207 napisał: Witam chciałam zapytać czy kamera i gry z PS3 będą działać do PS4? Witam Nie będą działać Cytuj Odnośnik do komentarza
Inka0207 0 Opublikowano 31 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2022 Dziękuję za szybką odpowiedź. To jeszcze chciałam zapytać czy oprócz kamerki dedykowanej do PS4 potrzebne są kontrolery czy może ta kamerka działa jak kamerka w Xbox że wyłapuje bezpośrednio ruch Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 31 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2022 Nic ci nie da dedykowana kamera do PS4, bo gry z PS3 po prostu nie działają na PS4 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 31 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2022 12 minut temu, Inka0207 napisał: czy oprócz kamerki dedykowanej do PS4 potrzebne są kontrolery czy może ta kamerka działa jak kamerka w Xbox że wyłapuje bezpośrednio ruch Ta kamerka nie jest Ci potrzebna do gier tanecznych - ponieważ te wymagają dziś smartfona. Kamerka kiedyś kosztowała 180 zł ale po „covidowym czasie”, chyba dziś stoi po 350 zł. Nie jest to opłacalne, by opcjonalnie używać jej w kilku grach. Ale.. wymagana jest do hełmu ps vr, wiec chyba ze planujesz pod to kupic. Szkoda ze Sony zmarnowało potencjał, bo skoro ps move z ps3 działają na ps4, to czemu nie zrobili żadnej gry ruchowej bez ps vr? Cytuj Odnośnik do komentarza
Inka0207 0 Opublikowano 31 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2022 Ok czyli jak chciałam bym pograć w kręgle, tenis, bieganie to co mam kupić do PS4 kamerę i kontrolery ruchu? Widziałam że te kontrolery ruchu często są podpisane że łączą się z PS3 i PS4 więc one będą pasować??? Przepraszam za milion pytań ale jestem całkiem zielona w temacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 31 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2022 Tak, kontrolery PS Move jak najbardziej działają z PS4 i jej kamerą, ale służą raczej do gier VR (ten taki hełm z nakładką na oczy) aniżeli do gier ruchowych w znaczeniu produkcji z PS3 (Sports Champions itp). Nawet nie wiem, czy na PS4 są takie gry w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza
edek90 0 Opublikowano 23 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2022 Witam Mam pytanie odnośnie PlayStation Plus. Mam dwie niewykorzystane zdrapki PlayStation Plus na 3 miesiące (dostałem od kumpla, który jakiś czas temu sprzedał ps4) Czy jak weszły nowe pakiety (Extra, premium itp), to czy zdrapki można wyrzucić do kosza czy da się je jeszcze jakoś wykorzystać/przekonwertować? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 23 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2022 Jeśli rozważasz tylko te dwie opcje (wykorzystanie lub śmietnik) to co Ci szkodzi wklepać i zobaczyć, co z tego wyniknie? Cytuj Odnośnik do komentarza
edek90 0 Opublikowano 25 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2022 W dniu 23.06.2022 o 23:47, Wredny napisał: Jeśli rozważasz tylko te dwie opcje (wykorzystanie lub śmietnik) to co Ci szkodzi wklepać i zobaczyć, co z tego wyniknie? W sumie racja, ale byłem za granicą i miałem problem żeby się zalogować na PSN na telefonie Sprawdziłem w domu, nie zadziałało, trochę szkoda, bo liczyłem, że może przekonwertuje na krótszy okres, ale trudno, zdrapki w spadku, to bez różnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 25 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2022 Możesz przecież je wykorzystać do przedłużenia Plusa. Aby z nich zrobić Extra/Premium musisz najpierw mieć taki pakiet. Cytuj Odnośnik do komentarza
edek90 0 Opublikowano 26 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2022 11 godzin temu, Square napisał: Możesz przecież je wykorzystać do przedłużenia Plusa. Aby z nich zrobić Extra/Premium musisz najpierw mieć taki pakiet. Ja nie miałem nigdy wykupionego wcześniej plusa, ja w ogóle PS4 mam od pół roku, w spadku od kumpla który kupił PS5 i korzystam sporadycznie. Na urlopie w lipcu chciałem trochę więcej ograć. Te zdrapki na zwykłego ps plus od kumpla nie chcą zadziałać, a nie były na pewno wcześniej wykorzystane... Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 26 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2022 Jak są niewykorzystane to będą działać. Jaki masz komunikat po wklepaniu kodu? No i kod musi być na ten sam region co twoje konto. Cytuj Odnośnik do komentarza
edek90 0 Opublikowano 26 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2022 Jeden nie działa, ale drugi rzeczywiście zaskoczył, tylko od razu wyskoczył komunikat: "realizując ten kupon, uzyskasz dostęp do PlayStation Plus Essential" wolałbym Extra lub Premium - da radę to później gdzieś zmienić i na krótszy okres na wyższy poziom? Czy jak już zaakceptuje to będzie te Essential Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 26 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2022 Jak aktywujesz Essential to potem można zrobić upgrade do Extra/Premium. Powinno się też dać kupić Plusa na miesiąc i zrobić ulepszenie i wtedy wklepać kod aby przedłużyć Extra/Premium. Cytuj Odnośnik do komentarza
edek90 0 Opublikowano 26 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2022 Rzeczywiści można, ale za dopłatą, myślałem, że można zmienić na lepszy pakiet obniżając czas trwania (gdzieś czytałem coś takiego na jakimś forum), ale chyba już to nie działa Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 26 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2022 No to mając aktywne Extra/Premium można tym kodem co masz przedłużyć o mniejszą ilość dni. W dziale PS5/PSPlus jest info o przeliczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza
edek90 0 Opublikowano 26 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2022 (edytowane) Podsumowanie: Użyłem zdrapki na 3 miesiące - przerobiło mi na 3 miesiące Essential, druga zdrapka nie chciała zadziałać (być może rzeczywiście była już użyta), więc zapłaciłem za różnice i zrobiłem ugrade do wersji Premium na 3 miesiące - protestuję sobie podczas urlopu dzięki za pomoc Edytowane 26 czerwca 2022 przez edek90 Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 18 października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 października 2022 Ja nie zwróciłem uwagi i przedłużyło mi premium na rok. 480 zł trochę boli, ale z drugiej strony przeliczając na miesiąc nie jest źle. Ps może ktoś chętny do zrobienia pucharków w Ratchet and Clank all 4 one? Teraz muszę korzystać skoro już mi ściągnęło kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 18 października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 października 2022 Zagadaj do wsparcia PlayStation to anulują. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 18 października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 października 2022 (edytowane) 2 godziny temu, czarek250885 napisał: Ja nie zwróciłem uwagi i przedłużyło mi premium na rok. 480 zł trochę boli, ale z drugiej strony przeliczając na miesiąc nie jest źle. Ps może ktoś chętny do zrobienia pucharków w Ratchet and Clank all 4 one? Teraz muszę korzystać skoro już mi ściągnęło kasę. Zabrzmiało jakby Sony wyru.chalo Cie mocno, a trzaski by bylo słychać aż na polu kapusty Pupcia w Stardew Valley ale w sumie nie boli bo bylo z poślizgiem Dzwoń na infolinie, bo lepiej zainwestowac w dobre gierki niż to co sony proponuję w tym premium dla casuali. Edytowane 18 października 2022 przez oFi Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 18 października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 października 2022 42 minuty temu, oFi napisał: Zabrzmiało jakby Sony wyru.chalo Cie mocno, a trzaski by bylo słychać aż na polu kapusty Pupcia w Stardew Valley ale w sumie nie boli bo bylo z poślizgiem Dzwoń na infolinie, bo lepiej zainwestowac w dobre gierki niż to co sony proponuję w tym premium dla casuali. Nie no nie przesadzaj. Hehe tak nie bolało, gdyż akurat wszystko zbiegło się z nagrodą specjalną, więc gdyby nie komunikat sms o wydatku większym niż 100 zł pewnie bym tego nie zauważył. Tak czy siak chciałem kupić ekstra, więc walka o 80 zł mija się z celem. Nie zmienia to faktu, że premium na tą chwilę jest nieopłacalne i choć ogrywam kilka pozycji z ps3 i pewnie jeszcze kilka innych ogram, nadal jest to opcja bardziej ekstrawagancka. Ps. Tak się zastanawiam, czy jeśli mamy gry z ps3, które trzeba ograć z innym graczem, strumieniowo da się to zrobić? W Ratchet all 4 one, mamy pucharki za wspólną grę i niby to online działa, pytanie czy idzie stworzyć lobby? Gdy szukam graczy rzecz jasna nikogo nie ma, pytanie czy ktoś już próbował strumieniowo grać z kimś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 20 października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 października 2022 Ostatnio zresetowałem sobie ustawienia w amplitunerze, no i chciałem to wszystko dobrze ustawić, a że pleja dawno nie odpalałem to mam problem. W skrócie nie widzi mi HDR w ustawieniach. Jakie ustawienia macie w konsoli? Może kabel mam zły? Bo już trochę tych konsol podpinalem i może zabrałem kabel wspierający HDR - czyli oryginalny od pleja. Czy kabel hdmi ma jakieś oznaczenie ze jest od Sony czy coś? mam taki kabel jak w załączniku (w sensie takie kółko przy wyjściu) Na tv, jak i materiałach z dysku jest HDR. Rozdzielczość w pleju mam ustawiona na automatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 21 października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 października 2022 14 godzin temu, grzybiarz napisał: Czy kabel hdmi ma jakieś oznaczenie ze jest od Sony czy coś? mam taki kabel jak w załączniku (w sensie takie kółko przy wyjściu) Sprawdziłem i w zestawie z PS4 Pro był dokładnie ten co wrzuciłeś. Z drugiej strony ma tylko napis HDMI bez żadnego znaczka Sony. Na samym kablu jest informacja High Speed HDMI Cable, sprawdź czy też masz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 21 października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 października 2022 @Square a w ustawieniach ekranu masz jak ja na foto? rozdzielczość ustawioną mam na automatyczną. sprawdzę dzisiaj kablem z xboxa series. może problem jest na linii ps4 -> ampli -> tv Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 21 października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 października 2022 Nie mam bo ja gam na starej plazmie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi