M.Bizon24 2 612 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 Przymierzałem się od jakiegoś czasu do zakupu. Odłożyłem kasę a tu ZONK. Widzę, że konsole są conajmniej o 100zł droższe niż parę miesięcy temu. Wkurzyłem się o to 100zł i jeszcze nie kupiłem.Chciałbym nową konsolę 500GB ze sklepu internetowego i jak patrzyłem to w tych tańszych były po 1400 już z wysyłką albo po 1500 z jakąś słabszą grą. Teraz Najtaniej są po 1500 gołe. Nie mówiąc o sklepach stacjonarnych gdzie PS4 są po 1650 czyli dokładnie tyle samo co w wakacje 2014 jak patrzyłem pierwszy raz. Nie muszę chyba mówić ile staniał inny sprzęt dostępny w lipcu 2014 do września 2015. (np. PieCyk będący "dokładnym odpowiednikiem" PS4..) Jak to się ma do tych zapowiedzi, że SONY obniża cenę detaliczną ? Czy może sklepy chciały wywalić te modele CUH 1116 i stąd było trochę taniej ? Czy PS4 się "za dobrze" sprzedaje i stąd brak obniżek w PL ? A może jest inna przyczyna. Z tego co patrze to telewizory czy komputery tanieją dynamicznie, czemu konsole drożeją - których specyfikacja techniczna nie jest już najlepsza w 2015 ? (nawet czytałem pesymistyczny artykuł, że ta generacja konsol "nie wytrzyma" przeznaczonych jej 6 lat do końca 2019 z racji za słabych bebechów). Może to chodzi o to żeby w grudniu zrobić dużą obniżkę ? Może wy macie jakąś teorię ? Obnizka Sony dotyczy oficjalne jceny ustalone jprzez Sony w Polsce a sprzedawcy i tak zwykle sprzedaja na mniejszyhc marzach i po nizszej cenie PS4 w sklepach wiec sugerowanie sie cena internetowa w odniesieniu do oficjalnych obnizek jest bledne. Nie spinaj sie o to 100 zl bo konsola w rtv euro czy jakims media markcie i tak kosztuje 1700zł i takiej ceny sie spodziewaj. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 W sumie racja, euro stoi 4,2 co oznacza, że płacimy normalną sugerowaną przez sony cene czyli jest to całkiem w porządku bo z tego co pamietam zazwyczaj dostawaliśmy w dupe przy przelicznikach na euro (nie mówiąc o dolarach) przy poprzednich generacjach. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 Zwlaszcza, ze media markcie.de PS4 1TB + Fifa16 kosztuje 400 Euro, a 400 Euro x4.25 dzisiaj = 1700 zł. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 trzeba umieć szukać 15 września w mediasie były jeszcze taniej Cytuj
dApo 313 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 Hardware: Rivals beta dla wszystkich plusowiczow do pobrania Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 Te społeczności, które doszły w najnowszej aktualizacji, to za(pipi)ista opcja. Brakowało tego na PlayStation, ma duży potencjał do rozwoju w odpowiednim kierunku Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 Można swoją społecznością zarządzać z poziomu przeglądarki? Dwa -> gdzie jest wyszukiwarka społeczności? Trzy - jak nadać własne logo i tło? Niby mam ten soft od tygodni jako tester, ale jakoś się tym nie bawiłem Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 gdybyś sprawdził soft wcześniej może by była wyszukiwarka logo i opis społeczności w 3-ciej zakładce masz, wiele opcji tam nie ma Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 Wchodzisz w znajomi ---> społeczności i tutaj masz na górze "stwórz społeczność" i "odkryj społeczności" - klikasz w to drugie i masz społeczności, które powstały. Problem w tym, że nie bawiłem się tym jeszcze na tyle, by znaleźć wyszukiwarkę, ale zdaje się to opcja tak oczywista, że musi się dać Tło i logo zmieniasz podczas tworzenia społeczności - trzeci krok, po nazwie i wyborze gry, to właśnie tło i logo Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 Tak tak tak, ja źle wyraziłem o co mi chodzi Otóż zakładam społeczność sklepu, bo tak nigdy bym się w to nie bawił. Nadać tło i logo potrafię, problem w tym że wybierać można tylko z materiałów powstałych na konsoli (np. zrzuty ekranu). Czy jest możliwość wrzucenia swojego loga i tła z zewnątrz? Czy muszę się uciekać do takich sztuczek jak pstyrkanie zrzutów przeglądarki i kombinowania? Co do wyszukiwarki to wydaje się Ona oczywista, ale przetrząslem wszystkie działy i nie umiem jej znaleźć <lol> Może mało sie przykładam bo Kolekcja Nathana sie instaluje Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 1 października 2015 Opublikowano 1 października 2015 wyszukiwarki społeczności nie ma! jedyny sposób jaki znam w tej chwili, to znalezienia wlaściciela społeczności poprzez psn id i w jego opisie znalezienie społeczności Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 1 października 2015 Opublikowano 1 października 2015 Zapisujcie się do społeczności FPE Będzie łatwiej ustawić się na jakiś online. Cytuj
Guillaume 0 Opublikowano 1 października 2015 Opublikowano 1 października 2015 Sprawdziłem na kalkulatorze inflacji ile zapłaciliście z bratem za konsole 2300zł z 2000 roku (wtedy chyba premiera PS2?) to obecnie 3370 Dobrej klasy komputer. Co do PS4 jeszcze - czytam, że są problemy z filmami i muzyką. CD, VCD i DVD już obsługuje (jakieś aktualizacje były czy coś)? Jak z odtwarzaniem z USB ? Cytuj
Strife 228 Opublikowano 1 października 2015 Opublikowano 1 października 2015 Nie miałem problemu z ani jednym filmem na usb, wszystko elegancko śmiga. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 1 października 2015 Opublikowano 1 października 2015 Mam wrażenie, że to menu po wczorajszej aktualizacji przyspieszyło. Dzisiaj odpalam konsolę i chodzi to jak burza, aż byłem zaskoczony :o Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 1 października 2015 Opublikowano 1 października 2015 Zawsze tak zapierdalou,chyba za dużo na xboxie grałeś. Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 1 października 2015 Opublikowano 1 października 2015 Nie miałem problemu z ani jednym filmem na usb, wszystko elegancko śmiga. jaki format ? Cytuj
dApo 313 Opublikowano 2 października 2015 Opublikowano 2 października 2015 Mam wrażenie, że to menu po wczorajszej aktualizacji przyspieszyło. Dzisiaj odpalam konsolę i chodzi to jak burza, aż byłem zaskoczony :o Nie mylisz się. Miałem takie samo wrażenie jak zainslowalem pierwsza bete tego softu. Pisałem w statusach ze chodzi jak burza Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 2 października 2015 Opublikowano 2 października 2015 A czy tylko u mnie psn przyśpieszył i to wyraźnie ? Albo mam farta, albo w końcu to ogarnęli, po aktualizacji do 3.00 wszystko leci mega szybko. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 2 października 2015 Opublikowano 2 października 2015 Macio pisał o menu konsoli, a mnie głównie o serwery się rozchodzi, które działały tak, że pliki prędkością modemową się ściągały. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 2 października 2015 Opublikowano 2 października 2015 Macio pisał o menu konsoli, a mnie głównie o serwery się rozchodzi, które działały tak, że pliki prędkością modemową się ściągały. No ja do tej pory miałem ogromne problemy z PSN, ale po aktualizacji 3.00 w jakiś sposób chodzi z nominalną prędkością mojego łącza. Nie wiem tak samo, czy to fart, czy rzeczywiście coś z tym ogarnęli Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 W NA obniżka też już oficjalnie. Nowa cena konsoli to 349$, teraz została tylko Europa. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 z nami Europejczykami pojadą pewno jak z (pipi), jak to często bywa. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 Po obniżce w PL kosztowałaby pewnie 1500 zł bo tyle to wychodzi z kosztami transportu, vatem i cłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi