kazetwu 63 Opublikowano 16 czerwca 2017 Opublikowano 16 czerwca 2017 (edytowane) Tu kolo testował poziom hałasu Nie jest źle, głównie przestraszyłem się hałasu po tym filmiku - Bo brzmi to, jak startujący odrzutowiec. No ale nic, chyba zaryzykuję i wezmę Edytowane 16 czerwca 2017 przez kazetwu Cytuj
MEVEK 3 515 Opublikowano 16 czerwca 2017 Opublikowano 16 czerwca 2017 Chcialbym, zeby Sony poszlo, po rozum do glowy i w koncu zaimplementowalo chlodzenie ciecza, jak to zrobila konkurencja w xbox one x. Swoja droga, chce zobaczyc, jak to chodzi pod obciazeniem. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 16 czerwca 2017 Opublikowano 16 czerwca 2017 (edytowane) To nie jest do końca chłodzenie cieczą jak w klasycznych pc, że masz obieg i pompka. To jest po prostu kawałek miedzianej rurki wypełniony płynem przechodzący przez radiator i tyle, MS troche przesadził w swoim marketingu. http://www.tomshardware.com/news/xbox-one-x-vapor-cooling-system,34787.html Edytowane 16 czerwca 2017 przez Fanek Cytuj
Gość Opublikowano 17 czerwca 2017 Opublikowano 17 czerwca 2017 Chcialbym, zeby Sony poszlo, po rozum do glowy i w koncu zaimplementowalo chlodzenie ciecza, jak to zrobila konkurencja w xbox one x. Swoja droga, chce zobaczyc, jak to chodzi pod obciazeniem.Moim zdaniem konsola ma jako tako się prezentować i najważniejsze się nie psuć. Fajnie żeby nie była z błyszczącego plastiku. Powinna mieć wszystkie potrzebne wejścia, wyjścia i dobrego pada. Większość ma kina domowe lub gra na słuchawkach więc ten szum w niczym nie przeszkadza. Nie słucham jej na wyłączonych głośnikach. Chłodzenie cieczą tylko zwiększałoby koszta i komplikowało całą konstrukcję. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 Dzięki panowie za posty, zdecydowałem się jednak na białą slimkę. Rozdzielczość i supersampling dla mnie osobiście nie są tak wiele warte, żałował będę tylko jeśli w nadchodzących tytułach będzie znaczna przewaga PROsiaka jeśli chodzi o płynność :) No i trochę cykałem, że dostane egzemplarz Prosiaka który wydaje dzwięki odrzutowca bo ponoć się takie zdarzają. Gdzie kupiłeś? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 Chcialbym, zeby Sony poszlo, po rozum do glowy i w koncu zaimplementowalo chlodzenie ciecza, jak to zrobila konkurencja w xbox one x. Swoja droga, chce zobaczyc, jak to chodzi pod obciazeniem.Moim zdaniem konsola ma jako tako się prezentować i najważniejsze się nie psuć. Fajnie żeby nie była z błyszczącego plastiku. Powinna mieć wszystkie potrzebne wejścia, wyjścia i dobrego pada. Większość ma kina domowe lub gra na słuchawkach więc ten szum w niczym nie przeszkadza. Nie słucham jej na wyłączonych głośnikach. Chłodzenie cieczą tylko zwiększałoby koszta i komplikowało całą konstrukcję. Tys chyba ps4 nie mial. Ona w momentach cichszych w grach szumem przebija sie przez słuchawki. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 Chyba twoja :) Model modelowi nierówny. U mnie na ten przykład jest bardzo ok. Idealnie nie jest, bo np w takim U4 czy Horizon podczas grania jest cisza, a konsola zaczyna być słyszalna jak dam pauzę xD I nie chodzi mi o to, że normalnie muzyka/dźwięki zagłuszają, ale wyraźnie wiatrak się rozkręca. Znowu po powrocie do gry momentalnie się uspokaja. Cytuj
bocieque 123 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 U mnie slim działał spoko. Natomiast tydzień temu nabyłem ps4pro. W pierwszy dzień w u4 i Horizon odrzutowiec, 10 sekund po włączeniu gry. Był albo odrzutowiec, albo odkurzacz. W każdym razie w czasie grania zawsze było głośno. Obroty spadały tylko po wejsciu w dashbord, ale nawet tam pro było słyszalne. Następnego dnia i każdego kolejnego było już coraz ciszej. Od 4 dni ani razu nie słyszałem odkurzacza, a co dopiero odrzutowiec. Czasem konsola wejdzie na słyszalne obroty, ale nie jest tak głośna jak w pierwsze 2 dni i po wejściu na wyższe obroty, po chwili schodzi na mniejsze. Może temperatura w pokoju spadła przez te dni, może pasta pod chłodzeniem "dojrzała" ;p. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 Właśnie, ja tez już nie słyszę "odrzutowca", ale w listopadzie jak grałem w Uncharted 4, to sie denerwowalem. Tylko w sumie głównie gram w gry cyfrowe. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 Grzybiarz to akurat nie ma znaczenia, bo gra na płycie i tak chodzi z dysku. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 (edytowane) ... i nie tak wymagające jak U4. Wipeout, loco roco, knack:), jakies bzdety z plusa. Moze dlatego. Edytowane 18 czerwca 2017 przez grzybiarz Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 PS4 premierowa - głośna jak traktor PS4 Pro - U mnie w pozycji pionowej bardzo cichutka, czasem w ogole nie slychac zeby pracowała, wiec jestem bardzo zadowolony. W wiekszosci przypadkow siedze 50cm od konsoli i mam ja na wysokosci uszu. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Temat powinien byc zamkniety. Bo mam 5 plejke kazda inny, wyzszy model i z kazda po czasie było to samo. Jedynie prosiak byl cichy ale mialem go zbyt krotko. W tym temacie Xbox One zwlaszcza S smiga bezszelestnie. To jedyne co wyszlo M$. Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Mają rozmach skurczybyki, po minucie banned Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 A co daje ban? Utratę dostępu do kupionych, cyfrowych gier?:)No i to pewnie nie zbanował człowiek, a całość odbyła się za pomocą skryptów, tak jak na fejsie masz rozpoznawanie twarzy. Może na pleju mają rozpoznawanie wagin, albo członków. Cytuj
Godot 416 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 (edytowane) Zastanawiałem się nad kupnem nad kupnem "profesjonalnego" pada do PS4. Na dualshocku grało mi się średnio, zwłaszcza w porównaniu do xboxowego pada Elite. Ale te pady są drogie, przewodowe i coś im brak. I w sumie olałem trochę temat zastanawiając się co tak naprawdę mi nie gra w dualshocku. Odpowiedź przyszła z innego forum od kolegi Starha. Gałki! Gałki są do dupy! Najlepsze analogi na jakich grałem są w wymienionym wcześniej padzie Elite. Postanowiłem więc wymienić gówniane sonowskie gałki na genialne elitowe. Na aliexpress za niecałe 20 dolców (albo na allegro za 100) można kupić zestaw oryginalnych gałek do elite jako cześci zastępcze. Wymiana jest prosta, są tutoriale na youtube. Efekt przechodzi wszelkie oczekiwania. Gra się rewelacyjnie, można wymieniać analogi według potrzeb! Wielki kutas w dupsko Sony, że sami nie wypuścili czegoś takiego Edytowane 27 czerwca 2017 przez Godot Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 (edytowane) u mnie też poszedł ten mod, to jest najlepsze co można zrobić dla pada od PS4generalnie ja trafiłem z Ali takie analogi, które mają minimalny luz na magnesach ale sobie też z tym poradziłem -trochę samoprzylepnej pianki i jest jakość jak w oryginalnym padzie Elite od MSmodyfikowałem tak dwa pady : DS4 v2 (ten błyszczący), a teraz 'slim'-przy tym drugim jest bajkabłyszczący jest ze sku.wiałego tandetnego plastiku o który analogi bardzo głośno stukająwersja slim ładnie tłumimod lepszy niż fabryka i tylejeśli ktoś jest zainteresowany :przerzuciłem AliExpress w lewo i w prawo - analogi elite można kupić w różnych cenach, nie bierzcie najtańszychsam drążek powinien być chromowany, a gałka matowa, ta jak pan jezus powiedziałgumowe grzyby też są w bardzo różne, warto więc wydać chociaż te $10-15 i mieć coś sensownego Edytowane 27 czerwca 2017 przez II Noxx II Cytuj
Peebuls 1 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Czym się różni pad V2 od slim? Myślałem, że to właśnie V2 był dodawany do slimek i PRO? ;) Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 To jest dokładnie taki sam pad. V2 jest w Slimkach i Pro. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 (edytowane) rok temu miałem ps4 cuh-1116a, z padem v1 - matowy gripteraz mam cuh-1216b z padem v2 - błyszczący, śliski gripa w MM dokupiłem V2 'slim', jeśli tak można to nazwaćmatowy grip, szary krzyżak, podświetlany panel dotykowy generalnie ciężko się z tym połapać, natomiast widzę że Sony wróciło do rozwiązań z początków generacji, tylko na lepszej jakości materiałachten ostatni pad różni się też nieco w środkunp. gniazdo baterii jest mniejsze - żeby np założyć ogniwo 2000mAh musiałem przelutować przewody razem ze złączemale opłacało się Edytowane 28 czerwca 2017 przez II Noxx II Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Ee pady dodawane do 1216 to v1. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Do pada v1 kiedyś kupiłem baterie 2000mah i nie trzeba było nic lutować, plug and play, w temacie o padach wrzucałem linka Cytuj
Godot 416 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Moja przeróbka poszła na padzie dodawanym do Pro. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Do pada v1 kiedyś kupiłem baterie 2000mah i nie trzeba było nic lutować, plug and play, w temacie o padach wrzucałem linka bo dopiero w tym dodawanym do Pro, czyli z pooświetlanym panelem dotykowym jest inne gniazdo, wyżej o tym pisałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi