edek90 0 Opublikowano 25 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2021 Dzięki za odpowiedzi! Po drodze był X360 i XboxOne (obecnie Series S), także tytuły multiplatformowe w większości mam ograne (Wiedźmin, ME trylogia, GTA, RDR2 itp. także teraz chciałbym się skupić na ekskluzywach, w które nie miałem okazji zagrać Jeżeli te Reamstery Uncharted (pojedyncze) nie różnią się niczym od kolekcji, to pewnie kupię pakiet, bo już widziałem w fajnej cenie a coś w stylu Crash, Spyro, Ratchet (platformówki) jest wartego uwagi na PS4? Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 817 Opublikowano 25 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, edek90 napisał: 1. Jakie gry najlepiej kupować (w sensie co się najbardziej opłaca) - gry na płytach, czy są czasem jakieś fajne promocje na gry cyfrowe? Nie siedzę w cyfrówkach, ale płytowe gry na PS4 są w większości dość tanie i łatwo dostępne. Jak masz CeX u siebie w okolicy to polecam zajść i obadać temat. Godzinę temu, edek90 napisał: 2. Na początek chciałbym się zapoznać z całą serią Uncharted, ale nie wiem czy bardziej opłaca się zagrać we wszystkie 3 pierwsze części w wersjach Remastered, bo wiem że takie powstały czy kupić Kolekcja Nathana Drake'a? Nie wiem jak bardzo duża różnica jest w tych wersjach i czy opłaca się inwestować w 3 gry osobno czy kolekcja (3w1) też będzie spoko? Generalnie z tą trylogią to jest dziwnie. Jest wydanie "Kolekcja Nathana Drake'a" z taką brązową okładką, ale jest też trylogia remasterów z bodaj niebieską okładką podzieloną na trzy odsłony. W zasadzie podobno to dokładnie to samo, więc kupuj to co akurat trafisz. 4 minuty temu, edek90 napisał: a coś w stylu Crash, Spyro, Ratchet (platformówki) jest wartego uwagi na PS4? Na pewno odświeżona trylogia Crasha z PSXa. Mam co prawda na Xboxie, ale jak nie grałeś to koniecznie spróbuj. Edytowane 25 grudnia 2021 przez Quake96 Cytuj Odnośnik do komentarza
edek90 0 Opublikowano 25 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2021 5 minut temu, Quake96 napisał: pewno odświeżona trylogia Crasha z PSXa. Mam co prawda na Xboxie, ale jak nie grałeś to koniecznie spróbuj. Grałem i w trylogię i w 4 na Xbox i właśnie chętni pograłbym coś w tym stylu, ale chyba poza wymienionymi nic ciekawszego nie wyszło w ostatnich latach w tych klimatach Godzinę temu, Figuś napisał: Ogólnie sporo z tych gir było w PS Plus, zapytaj kumpla czy dzieli już z kimś konto, jeżeli nie a opłacał subskrypcję to pogadaj czy ci nie udostępni konta, to będziesz miał mase gier do nadrobienia za free czy tam przysłowiową flachę To kumpel z zagranicy i już z kimś tam dzieli konto, więc to odpada, ale dzięki za sugestię. Będę musiał sam "zbudować" bibliotekę Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 25 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2021 11 minut temu, edek90 napisał: Grałem i w trylogię i w 4 na Xbox i właśnie chętni pograłbym coś w tym stylu, ale chyba poza wymienionymi nic ciekawszego nie wyszło w ostatnich latach w tych klimatach Psychonauts 2 ale to w miarę świeża pozycja i pewnie masz ograne na Xboxie w ramach GP, też całkiem świeża pozycja Kena Bridge of Spirits można pod ta kategorie podpiąć Cytuj Odnośnik do komentarza
edek90 0 Opublikowano 25 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2021 2 godziny temu, Figuś napisał: Psychonauts 2 ale to w miarę świeża pozycja i pewnie masz ograne na Xboxie w ramach GP, też całkiem świeża pozycja Kena Bridge of Spirits można pod ta kategorie podpiąć Psychonauts 2 pograłem, całkiem spoko, ale nie wkręciłem się wystarczająco i nie skończyłem, a te Kena Bridge of Spirits wydaje się całkiem ciekawą pozycją, ale chyba zacznę przygodę od Uncharted, (4 części) to trochę mi pewnie zejdzie, później The Last of Us, a dalej się zobaczy, trochę jest tych ciekawych pozycji P.S. Przed PS4 nie planowałem, ale jak w przyszłości (2,3 lata) wyjdzie PS5 Slim lub coś w tym stylu w dobrej cenie, to nie wykluczam zakupu, skoro postarali się o wsteczną kompatybilność, a do tego czasu już pewnie trochę nazbieram do kolekcji Dzięki wszystkim za pomoc i odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza
edek90 0 Opublikowano 28 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2021 Mam jeszcze jedno pytanie o PlayStation Plus - czy posiadając tylko PlayStation 4 można w jakiś sposób przypisywać gry do swojego konta z PS5 (bez posiadania fizycznie konsoli) ? Fajnie byłoby coś tam mieć w kolekcji, gdy za kilka lat kupi się PS5 Na Xbox360 tak robiłem, dzięki czemu na start miałem już sporą kolekcje na XboxOne Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 392 Opublikowano 28 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2021 W aplikacji na telefonie bez problemu to zrobisz. Jedynie kolekcja wymaga posiadania bezpośrednio PS5, ale zwykle miesięczne gry z Plusa można przez apke dodawać. Cytuj Odnośnik do komentarza
edek90 0 Opublikowano 28 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2021 Ok, wielkie dzięki! Od stycznia wykupuje, więc instaluje też aplikację P.S. Jutro powinien dotrzeć zestaw: Uncharted (1-3), Uncharted 4 oraz Zaginione Dziedzictwo, jestem podekscytowany jak małe dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 12 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2022 Dobre wiadomości dla @Mejma Bloomberg raportuje że Sony pierwotnie planowało, zaprzestać produkcji Playstation 4 pod koniec 2021 r. ale globalny kryzys na rynku połprzewodników i związane z tym problemy w produkcji PS5 sprawiły że plany się zmieniły i PS4 ma być produkowane jeszcze w 2022 r. jako tańsza i prostsza w produkcji alternatywa dla PS5. https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-12/sony-tackles-playstation-5-shortage-by-making-more-ps4-consoles Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 12 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2022 Sony pewnie pluje sobie teraz w brodę że nie wydało 3 lata temu PS4 Pro Slim albo PS4 Super Slim, a i tak pewnie zarabia elegancko na każdej sprzedanej sztuce. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 12 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2022 Podejrzewam że jeszcze bardziej żałują że nie mają w ofercie taniego i prostszego w produkcji nextenga w stylu Series S, który pozwoliłby im zerwać ze starą generacją zamiast być zmuszonymi w 2022 r. produkować sprzęt z 2013 r. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 12 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2022 no ale coś tych ps4 po sklepach nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 12 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2022 Wiecie co jest ciekawe, że ostatnio synowi do pokoju dałem Ps4 slim z 1tb dyskiem to z dwoma padami używki takie chodzą po 800-1000zł więc chyba faktycznie jest ich mało na rynku skoro chcą je jeszcze produkować. Nie znam się na konstrukcji ale przecież tam też jakieś podzespoły są potrzebne więc może lepiej produkty przeznaczyć na komponenty do Ps5 no ale pewnie jest w tym jakiś $ do wyciągnięcia skoro to robią. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 30 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2022 https://wrapup.playstation.com/pl-pl/113b7f70aede7eeacb02c4de902fe2019781069cff67eda7896d4cfc73eafca9/ dziala wam ten spis? Rok temu mi działało Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 30 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2022 W zeszłym tygodniu czy dwa jeszcze działało. Może zrobili tylko czasowo działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ps4Player 16 Opublikowano 30 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2022 Chodzi o to ? U mnie śmiga. Spróbuj nie poprzez link, a zaloguj się na czysto. https://wrapup.playstation.com/pl-pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 30 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2022 U mnie nie działa. Na pewno te 10 godzin spędziłem, może mam gdzieś namieszane w ustawieniach prywatności: Cytuj Odnośnik do komentarza
zduniacz 123 Opublikowano 31 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2022 (edytowane) zaczął mnie denerwować mój pad do ps4 (nie chce się ładować, działa tylko na kablu a i wtedy pokazuje jakąś dziwną ikonkę baterii ze znakiem zapytania) Zacząłem się rozglądać za nowym, i niestety ceny mnie troche rzuciły - od 260zl w górę. ale na olx są pady niby orginalne od 180zl - też może nie jakoś tanio (pamiętam że były po 150zl w sieciówkach), ale cena nawet okazyjna jeśli porównywać do sklepowych - myślicie że rzeczywiście są oryginalne? tutaj przykładowe ogłoszenia: https://www.olx.pl/d/oferta/pad-ps4-nowy-oryginalny-CID99-IDNFhPr.html#7c5710824a https://www.olx.pl/d/oferta/pad-ps4-pady-ps4-nowe-oryginalnie-zapakowane-CID99-IDKDU3W.html#7c5710824a kupował ktoś? Edytowane 31 stycznia 2022 przez zduniacz Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 604 Opublikowano 31 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2022 Nie baw się w to, szkoda nerwów. Tylko sieciówka stacjonarnie lub na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza
StaryGraczPegasusa 21 Opublikowano 31 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2022 Ceny padów szybują w górę, zakupiłem w Euro za 259 zł - z 2 letnią gwarancją. Na 2 dzień był w domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
kazetwu 63 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 Akurat też przymierzałem się do zakupu pada, bo u mnie lewy analog słabo reaguje na wychylenie w prawo. Ceny to jedno, ale dostępność to porażka. Dzisiaj rzucili kolorystykę moro do media expert za 248 złotych i zamówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 786 Opublikowano 27 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2022 Wiecie, czy jeśli usunę swój profil na PS4 to gry zapisane na dysku nadal na nim pozostaną? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 27 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2022 Zostaną, ale jeżeli chcesz sprzedać konsolę z grami to nie będą działały komuś kto kupi i założy swoje konto. Cytuj Odnośnik do komentarza
tomekps5 0 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2022 miałem wcześniej ps4, nawet chwilkę ps5 ale znajomemu sprzedałem ps5 i tak od jakiegoś czasu jestem bez konsoli. Na razie nie chce ps5 i płacić po 3000zł za te dziadoskie zestawy. I mam pytanie: Czy warto kupić ps4 slim 500gb cuh-2216 od znajomego z RTV Euro AGD używana 10 miesięcy, ale praktycznie nowa, ograł na niej tylko kilka gier. Ps5 za droga dla mnie. Mam tv 4k sony. Po targowaniu zeszło na 970zl. co myslicie? z góry dziekuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2022 Nie warto. 1000zł za używaną slimke to większe zdzierstwo niż 3k za ps5. Odłóż 1000zł i dozbieraj resztę. Jak byś był moim kolegom oddał bym Ci swoją slimke za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi