MrHellios 1 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 A ja nie mogę nic złego powiedzieć o padzie. Wszystko pracuje bez zarzutu. Nie zauważyłem również niepokojących objawów zużycia analogów, o których jest tak głośno. Pad jest dosyć intensywnie użytkowany przeze mnie, jak również moje dziecko (niestety - nie zna litości i nie wie co to świętość ). Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Mam nadzieję, że nie będę musiał zmieniać zdania na jego temat. Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Beda pasowac na DS4 ? http://allegro.pl/gumki-nakladki-silikonowe-na-pada-xbox-360-i-ps3-i3927704248.html Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 http://www.amazon.com/Grip-iT-Analog-Stick-Covers-PlayStation-4/dp/B003NSLGW2 Cytuj
danielpes5 3 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Beda pasowac na DS4 ? http://allegro.pl/gumki-nakladki-silikonowe-na-pada-xbox-360-i-ps3-i3927704248. Wydaje mi się że mają za dużą średnicę i te gumki na padzie od PS4 mogą być po prostu luźne. Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Te same sprzdawali pad nazwa "dla ps4", zobaczymy, 7zl to nie majatek Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 (edytowane) Doszły te gałki, których zdjęcie wkleiłem powyżej i... Jestem w szoku, JAK BARDZO poprawiają jakość obsługi DS4. Największa bolączka i najgorszy problem związany z gałkami wreszcie został rozwiązany! Zamontowałem te mniejsze - jedną i drugą wersje na obydwa kontrolery i zyskały one znacznie na komforcie użytkowania, precyzji i przede wszystkim na jakości. Gałki są wykonane z wysokiej jakości gumy i bardzo dobrze przylegają do analogów. Nie bujają się, nie odstają, nie ma z nimi żadnego problemu. Gram na czarnym kontrolerze na wklęsłych nakładkach (które są wypisz-wymaluj jak gałki od pada do X360) i uważam, że właśnie TAKI powinien być DS4 od nowości. Gały są zauważalnie większe, znacznie lepiej leżą w dłoni, mamy większą precyzję, lepsze wyczucie, palce się nie ślizgają - poprawa jest MEGA. Każdemu polecam ten stuff, bo zrobi z DS4 kontroler doskonały! Wreszcie gra się tak, jak powinno. Mój skill w FPSach skoczył znacznie, kiedy je zamontowałem Najlepsze są wklęsłe, ale te wypukłe (z chropowatą powierzchnią) również dają radę. Tych wysokich jeszcze nie montowałem Zobaczę je kiedyś, ale obawiam się o wygodę trochę. Niemniej, wrzucę zdjęcia niedługo jak to dokładnie wygląda i ciekaw jestem czy po dłuższym użytkowaniu te gałki się zetrą czy nie. Oby nie. Rewelacyjny zakup! Edytowane 12 lutego 2014 przez Maciomaniak Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 Gdzie je kupiłeś Maciomaniak ? Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 Na allegro, ale aktualnie znowu ich nie ma Pojawiają się i bardzo szybko znikają. Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 wczoraj kolega kupił ps4,zainstalowaliśmy aktualizacje wszystko ładnie ale potem ekran zrobił się czarny a światełko migało na niebiesko.Co prawda jakimś cudem daliśmy rade go normalnie odpalić,ale co to było? Bo aż się teraz boje swoją sztuke brać Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 Norma, tak jest po każdej aktualizacji. Konsola sama się włączyła? Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 Tak,chyba po 10min się odpaliła. Jak na razie największe wrażenie zrobił na mnie pad,świetnie się go trzyma,a i hałas i grzanie konsoli jest małe,po tym co niektórzy pisali myślałem że jest źle ale widocznie są przewrażliwieni. Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 Jak wy możecie grać lewą gałką na której zamontowana jest nakkadka? Nie przeszkadza wam w takich fpsach bieganie? Ja gram na fps freaku 4 lata,no i na lewej grać się nie da. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 Jak wy możecie grać lewą gałką na której zamontowana jest nakkadka? Nie przeszkadza wam w takich fpsach bieganie? Ja gram na fps freaku 4 lata,no i na lewej grać się nie da. Jak dla mnie takie nakładki znacznie poprawiły komfort użytkowania. Nie wyobrażam sobie ich zdjąć. Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 Ja na lewej mam krótkiego kontrol freeka (cqc) a na prawiej długiego (phantom) szczerze to nie wyobrazam sobie juz innego setupu. Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 Jak wy możecie grać lewą gałką na której zamontowana jest nakkadka? Nie przeszkadza wam w takich fpsach bieganie? Ja gram na fps freaku 4 lata,no i na lewej grać się nie da. Jak dla mnie takie nakładki znacznie poprawiły komfort użytkowania. Nie wyobrażam sobie ich zdjąć. Pokaz foteczki tych nakladek jak mzoesz. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 (edytowane) Dobra, to wrzucam fotki: Tutaj są preferowane przeze mnie nakładki w stylu tych od pada do Xboxa 360. Są trochę większe, ale podobnie wygodne, palec bez problemu ląduje w tym zagłębieniu i czujemy większą kontrolę nad postacią czy pojazdem. Są wykonane z dobrego jakościowo materiału i nie wydaje się, żeby miały za chwilę odpaść. Mocowanie nie dostarcza żadnych problemów. Przez ich wielkość i kształt dziwnie to na początku wygląda, ale po chwili się przyzwyczajamy Porównałem je do drugich nakładek z tego samego zestawu, które mam na niebieskim kontrolerze: Tutaj porównanie z DS3: Drugie nakładki nie mają wgłębienia przez co trochę tracą na "przyczepności" - spocone czy mokre dłonie ześlizgują się z nich w niektórych momentach, ale i tak są znacznie wygodniejsze od "oryginalnych" analogów. Bardziej przypominają grzybki od DualShocka 3. Też warto je zamontować, bo przez swoją wielkość poprawiają precyzję i komfort użytkowania, poza tym dobrze chronią analogi i wydają się bardzo solidne. Porównałem też DS4 z nakładkami do kontrolera od Xboxa 360. Są trochę większe, ale też wygodniejsze. Z tymi nakładkami kontroler do PS4 znacznie zyskał w moich oczach i warto było wydać te 38 zł (+ przesyłka). Wolę dmuchać na zimne i choć z analogami nie miałem żadnych problemów, to dzięki temu przedłużę ich żywotność, a dodatkowo mam znacznie więcej zabawy przy długich sesjach przy konsoli. Kiedy chwytam DS3 po sesji na DS4 to ciągle zadaje sobie pytanie, jak mogłem kiedyś na tym grać. No ale wyboru w zasadzie nie było Przy tych nakładkach wygodniej też użytkuje się L3 i R3 - łatwiej je wcisnąć i znacznie przyjemniej wykorzystać w biegu w BF4 czy w Killzonie. Nie testowałem ich długo, więc tak naprawdę nie mogę powiedzieć niczego konkretnego odnośnie wytrzymałości. Liczę jednak, że pociągną bardzo długo. Niby można je wymienić, ale to mija się z celem... Pada od X360 mam do PC, ale DS4 stał się na tyle wygodny z tymi nakładkami, że chyba przeskoczę całkowicie na niego Gdyby ktoś był zainteresowany, można je kupić tutaj: http://allegro.pl/zestaw-nakladek-8w1kontrolera-sony-ps4-i3948204814.html Edytowane 14 lutego 2014 przez Maciomaniak 2 Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 mega drogie. Nie było wcześniej taniej ? Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 Pojęcia nie mam, ja znalazłem je tylko za taką kwotę... Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 (edytowane) Jedyna wada tych nakładek jest taka,ze jak się przyzwyczaisz to później ciężko grać bez nich. Moim zdaniem kupienie jednej nakładki fps freak jest wystarczajce. Edytowane 14 lutego 2014 przez KarolFanbojSony Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 Beda pasowac na DS4 ? http://allegro.pl/gumki-nakladki-silikonowe-na-pada-xbox-360-i-ps3-i3927704248.html Ja je kupiłem i pasują. Także można śmiało wciągać Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 Tez je posiadam https://www.dropbox.com/s/nijaojehc25uere/IMG_20140214_145250.jpgJako, ze czarne posiadaja defekt to w ramach rekompensaty dostalem drugie za darmola, tyle, ze szare. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 Jedyna wada tych nakładek jest taka,ze jak się przyzwyczaisz to później ciężko grać bez nich. Moim zdaniem kupienie jednej nakładki fps freak jest wystarczajce. dasz linka ? Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 (edytowane) http://www.kontrolfreek.com/ Tu masz. Natomiast tutaj strona z nakładkami dedykowanymi do next-genów: http://www.kontrolfreek.com/next-gen-xbox-one-ps4.html?utm_source=KFhome&utm_medium=banner&utm_campaign=KF-home-page Edytowane 14 lutego 2014 przez Maciomaniak Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 Tez je posiadam https://www.dropbox.com/s/nijaojehc25uere/IMG_20140214_145250.jpg Jako, ze czarne posiadaja defekt to w ramach rekompensaty dostalem drugie za darmola, tyle, ze szare. Też mam szare bo czarne im się skończyły. Ogólnie uważam że są naprawdę ok. No i cena jest w porządku. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 14 lutego 2014 Opublikowano 14 lutego 2014 (edytowane) bardziej by mi pasowaly te Maciomaniaka - Xboxowe - sa naprawdę spoko i pewnie wygodniejsze niż te z niepotrzebnymi kuleczkami dookoła... Edytowane 14 lutego 2014 przez easye Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi