zte 13 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Ja zawsze swoją PS4 wyłączam, nie mam żadnych problemów. Ale zauważyłem że gdy miałem ją na uśpieniu to dwa razy mi się zwiesiła i musiałem odbudować bazę danych, dobrze ze save game mi nie wcięło więc od tamtej pory wróciłem do wyłączania. Chciałem ustawić sobie konsole żeby sama ściągnęła Driveclub podczas premiery i tak zrobiła ale przez te zawiasy wolę niczego więcej nie ryzykować. A pady i tak ładuje przy laptopie bo jest non stop włączony. Ale pora zainwestować w ładowarkę do padów. poco ci ładowarka do pada jak mozesz ładować je pod ładowarka do telefonu Cytuj
Xenon 73 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Bo jest wygodniej. Nie trzeba chrzanić się z kablami - kulturalnie kładziesz na "kołysce" i masz spokój. Przecież i tak trzeba gdzieś te pady odstawić. Polecam takie rozwiązanie każdemu kto kiedykolwiek miał problem z rozładowanym kontrolerem. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Jeden ciul czy przez jaką ładowarkę, praktycznie żadnej różnicy. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Ussr - był jeden taki trefny soft, który zawieszał konsole w uśpieniu, w tej chwili jest już bardzo ok i ta nowa funkcja wznawiania po uśpieniu bardzo przydaje sie, sprawdz sobie teraz Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 (edytowane) No panowie. Siadł mi napęd w PS4! Konsola nie przyjmuje płyty do napędu. A w ogóle go nie używałem gram tylko w Driveclub (cyfrówka z psn) i GTA 5 też z psn. Konsola co chwile wydaje ten dźwięk. https://www.youtube.com/watch?v=Yk-YbyVcTfU&feature=youtu.be Co robić? Zrobić back up save games, Skasować swoje konto z konsoli, zapakować i zawieść do sklepu? Konsola kupiona w RTV euro AGD 10 października 2014 więc jest na gwarancji sklepu bo minęło dopiero 6 miesięcy. Konsola była z Destiny, gry już nie mam ale mogę ją kupić w sklepie za jakieś 80zł jakby żądali gry. Czy jechać z tym do serwisu Sony Jakieś rady? Edytowane 21 kwietnia 2015 przez ussr Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Jedzi do sklepu i sprobuj wymienic na nowke sztuke Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 (edytowane) Jedz i zobacz, co Tobie powiedza. Nie ma, co sie przedwczesnie denerwowac. P.S Bardzo mi przykro. Moja od premiery hula, wiec trefny model. Edytowane 21 kwietnia 2015 przez MEVEK Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Konsola ani razu nie miała płyty w napędzie. Jak grałem w Black Flag i The Last of us Remastered to na poprzedniej premierowej czarnej konsoli którą sprzedałem żeby kupić białą. Dziwna rzecz, pojadę do sklepu, jak powiedzą że wymienią konsolę to super, gry nie mam więc jak będą prosić to pojadę do sklepiku i do kupie. No i GTA kupione na allegro pójdzie do kasacji więc nigdy więcej nie kupie cyfrówek ^_^ Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Klątwa czarnej, że wymieniłeś na białą 1 Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Co by nie mowic, biala jest piekna - mam slabosc do bialego, czy to na telefonie, aucie i w koncu na konsoli. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 (edytowane) Miałem podobny problem, odłączyłem konsole z prądu ma kilkanaście sekund i naprawiło się samo. Edytowane 21 kwietnia 2015 przez Moldar 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 (edytowane) Dzwoniłem na infolinie i facet powiedział że nie wymienią od ręki, najpierw muszą sprawdzić przez serwis sony. A to dziwne bo jak rok temu kupiłem aparat sony i okazało się że ma popsutą stabilizację obrazu to na drugi dzień wymienili na drugi egzemplarz. Ale gwarancje też miałem dodatkową wykupioną od uszkodzeń mechanicznych jak upadek itp. No i sam czas od zakupu do zgłoszenia był zaledwie 24 godziny. To inna sprawa. No nic jak będą wymieniać to fajnie a jak naprawią albo wymienią sam napęd to też dobrze. Póki co zajmę się Resogun na ps3 ^_^ Edit Zrobiłem to co napisał Moldar, czyli odłączyłem konsolę od zasilania włączyłem i ten charczący dźwięk zniknął. Włożyłem płytkę do napędu wszystko jest w porządku. WTF ?? Edytowane 21 kwietnia 2015 przez ussr Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Oj jak dobrze mieć w domu stary sprawdzony sprzęt. Trochę sie muli, ale na pewno nie zawiedzie. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 odlaczales ja od pradu na pare minut i znowu wlaczyles? ja kiedy kupilem drivecluba z psn mialem chwile po premierze taki problem - wlaczylem gre z menu i nagle konsola caly czas chciala wypluwac plyte, ktorej przeciez nie bylo w srodku, nonstop, wylaczylem ps4, odlaczylem kabel, wlaczylem i od tego czasu odpukac spokoj pol roku Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 odlaczales ja od pradu na pare minut i znowu wlaczyles? ja kiedy kupilem drivecluba z psn mialem chwile po premierze taki problem - wlaczylem gre z menu i nagle konsola caly czas chciala wypluwac plyte, ktorej przeciez nie bylo w srodku, nonstop, wylaczylem ps4, odlaczylem kabel, wlaczylem i od tego czasu odpukac spokoj pol roku Dokładnie tak. Już miałem ją pakować w karton i wieźć do sklepu ale przeczytałem post Moldara i coś mnie tknęło żeby spróbować i działa. Głupio że tego nie zrobiłem zanim skasowałem i dezaktywowałem konto teraz wgrywam z powrotem save z gier. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 u mnie te ciagle wypluwanie zaczelo sie dokladnie w chwili kiedy odpalilem gre z dysku z menu konsoli(tak jakby konsola myslala, ze driveclub jest na plycie, a nie na dysku) wiec na bank to nie byl blad fizyczny, a jakis oprogramowania konsoli, jak odlaczylem kabel z konsoli to nawet ta wydala dzwiek pikniecia Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Ty a u mnie to coś się zaczęło też DC, jak sprawdzałem wyniki Rywalizacji forumkowej, nagle napęd zaczął pracować i wydawać ten dźwięk. Więc wyłączyłem grę, i w dashu cały czas co kilkanaście sekund wydawała taki dźwięk. Konsolę wyłączyłem przyciskiem ale nie od prądu i po włączeniu było to samo. Dopiero odłączenie od zasilania pomogło. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 no to miales identyczna sytuacje co ja Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 (edytowane) co ja czytam ponoć koniec kont dzielonych/slotów po 2.51 ktoś potwierdzi? wprawdzie nie korzystałem z tego Edytowane 21 kwietnia 2015 przez Fanek Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 co ja czytam ponoć koniec kont dzielonych/slotów po 2.51 ktoś potwierdzi? wprawdzie nie korzystałem z tego Właśnie sprawdziłem i zaprzeczam takim pogłoskom. Znów ppe.pl lub pssite ? Cytuj
karol666 6 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 odlaczales ja od pradu na pare minut i znowu wlaczyles? ja kiedy kupilem drivecluba z psn mialem chwile po premierze taki problem - wlaczylem gre z menu i nagle konsola caly czas chciala wypluwac plyte, ktorej przeciez nie bylo w srodku, nonstop, wylaczylem ps4, odlaczylem kabel, wlaczylem i od tego czasu odpukac spokoj pol roku Dokładnie tak. Już miałem ją pakować w karton i wieźć do sklepu ale przeczytałem post Moldara i coś mnie tknęło żeby spróbować i działa. Głupio że tego nie zrobiłem zanim skasowałem i dezaktywowałem konto teraz wgrywam z powrotem save z gier. Nic się nie zepsuło, także nie musisz wysyłać knsoli. Miałem taką sytuacje już 2 razy. PS4 pod lśniącą pokrywą ma ukrytą śrubkę między otworami wentylacyjnymi, która służy ponoć do awaryjnego (manualnego) usuwania płyt z uszkodzonych konsol. Problem w tym, że ta śrubka jest strasznie luźna i z czasem sama może się przekręcić powodując nieustanne wypluwanie płyty. Mi wyłączenie konsoli nie pomogło więc musiałem trochę podkręcić tą śrubę i problem zniknął Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 22 kwietnia 2015 Opublikowano 22 kwietnia 2015 odlaczales ja od pradu na pare minut i znowu wlaczyles? ja kiedy kupilem drivecluba z psn mialem chwile po premierze taki problem - wlaczylem gre z menu i nagle konsola caly czas chciala wypluwac plyte, ktorej przeciez nie bylo w srodku, nonstop, wylaczylem ps4, odlaczylem kabel, wlaczylem i od tego czasu odpukac spokoj pol roku Dokładnie tak. Już miałem ją pakować w karton i wieźć do sklepu ale przeczytałem post Moldara i coś mnie tknęło żeby spróbować i działa. Głupio że tego nie zrobiłem zanim skasowałem i dezaktywowałem konto teraz wgrywam z powrotem save z gier. Nic się nie zepsuło, także nie musisz wysyłać knsoli. Miałem taką sytuacje już 2 razy. PS4 pod lśniącą pokrywą ma ukrytą śrubkę między otworami wentylacyjnymi, która służy ponoć do awaryjnego (manualnego) usuwania płyt z uszkodzonych konsol. Problem w tym, że ta śrubka jest strasznie luźna i z czasem sama może się przekręcić powodując nieustanne wypluwanie płyty. Mi wyłączenie konsoli nie pomogło więc musiałem trochę podkręcić tą śrubę i problem zniknął Strachu się tylko najadałem. Tfu. Zrobiłem update do 2.51 i póki co jest dobrze. Tylko ta opcja wyłączania ps4 jest wciąż zagrzebana i nie sadze że da się ją przywrócić jak poprzednio. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 22 kwietnia 2015 Opublikowano 22 kwietnia 2015 Mnie bardziej wkurza, że opcja wyłączenia DS4 jest zagrzebana dwa razy dalej. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 22 kwietnia 2015 Opublikowano 22 kwietnia 2015 Można sobie ustawić żeby sam się wyłączał. Cytuj
Xenon 73 Opublikowano 22 kwietnia 2015 Opublikowano 22 kwietnia 2015 Trzymacie (okolo) 10 sekund przycisk PS na padzie i po problemie. Wyłączony To jak komuś jest trudno wyłączyć pada z menu. btw z padami na PS3 jest tak samo. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi