Skocz do zawartości

Diablo III (PS4)

Gość Szprota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja już od jakiegoś czasu mam wbity 70ty Wizardem. Lecą paragony i już chyba jest 36ty z tego co pamiętam, rozpoczynam ostre polowanie na sprzęt w adventure mode grając na pierwszym Tormencie. Osobiście polecam ten poradnik:

http://www.reddit.com/r/Diablo3witchdoctors/comments/2ekjcm/debos_early_game_ros_console_guide/

Wyjaśnia jak sobie radzić na początku, jakich błędów nie popełniać i jakie sobie postawić cele na początek po osiągnięciu 70tki.

Opublikowano

Gra ktoś obecnie na HC? Odnoszę wrażenie, że na RoS jest o wiele łatwiej - robię sobie zadania w trybie przygodowym i nawet nie skorzystałem jeszcze z dobrodziejstwa Spirit Vessel (poziom Mistrz).

Opublikowano

Nie da się, pozbywaj się na bieżąco gemów (skrzynia) i nie noś alternatywnych elementów rynsztunku - miel wszystko pozostałe u kowala na składniki.

Tak robię, mam 12 przedmiotów gdy jestem "pusty". Myślałem że można dlatego pytałem.

Opublikowano

Jeszcze jedna sprawa jak podniesc fioletowy przedmiot? W ekwipunku zero itemow a postac mowi ze nie uniesie juz wiecej

Musisz w bazie w skrzyni balast zrzucać, lub do śmieci jeśli coś jest nic nie warte.

Gość Orzeszek
Opublikowano

W jeden wieczor czasami wydaje dwa razy tyle, na torrent 3+ leca jak szalone

bo w nocy jest więcej seedów.

yebłem

Opublikowano

pytanie odnosnie setowych itemkow. jest gdzies lista % szans dropienia na roznych poziomach i w ogole % szansy danego przedmiotu? pozatym udalo mi sie juz znalesc 4 przedmioty setowe dla mojego krzyzowca z czego gacie i zbroja raczej do wymiany. i tu pytanie jakie szanse sa pojawienia ich z lepszymi statami..?

Opublikowano

pytanie odnosnie setowych itemkow. jest gdzies lista % szans dropienia na roznych poziomach i w ogole % szansy danego przedmiotu

Jeśli chodzi o szanse na różnych poziomach, to w Diablo nie ma czegoś takiego. Na każdy item masz identyczną szansę dropu w każdym miejscu w grze. Oznacza to , że dany item może polecieć jak rozwalisz beczke w pierwszym akcie , jak również wtedy, kiedy pokonasz Maltaela -Szansa na drop jest identyczna. System losowania itemów jest taki, że podczas zabijania potworów, niszczenia skrzyń itd gra losuje jaki rodzaj itemu wypadnie, biały, niebieski, żółty, legendarny, setowy , kiedy już wylosuje rodzaj, losuje typ itemu, czyli ustala czy bedzie to broń , pancerz, amulet itd.

Gość Orzeszek
Opublikowano

Koleś bzdury pisze, jasne ze przy wydropieniu danej legendy jest różnica czy to będzie set czy legenda, dh bedzie miał cięzko wydropić tarcze dla krzyzowca a monk źródło dla czarownika (szansa praktycznie zerowa)

poniżej u1 nie padają legendarne sety klasowe, są też legendy co dropią tylko z okreslonej lokacji (bouties a1 np) jest tez szansa dropu na rodzaj legendy, są legendy co łatwiej dropią i co dropią niezwykle rzadko.