Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akurat Forza 5 była jedną z niewielu gier, które chodziły na Xone ;)

Ciekawy jestem jak się rozwinie sytuacja z DC... Na chwilę obecną wygląda jednak na to, że nie będzie otwartego świata, tylko zamknięte trasy (pewnie porozrzucane po całym świecie).

Forza 5 to też oświetlenie, a przede wszystkim cieniowanie rodem z roku 2000 więc osiągnąć 60fps w takich warunkach jest dużo łatwiejsze.

Jeżeli róznica między obecnie pokazywanym demkiem a pełną wersją będzie taka, jak między pierwszym grywalnym demem MotorStorma, a pełną wersją... to możemy spać spokojnie... (to samo tyczy się Pacific Rift - polecam zobaczyć gameplaye z targów na zaledwie kilka miesięcy przed premierami tych gier).

Opublikowano

Ktoś z Evolution powiedział komuś, że gra podczas premiery będzie wyglądać lepiej niż jakieś tam piękne gify, które krążą po sieci. No i warto powtórzyć - build z E3 był w 35 procentach skończony. Porównanie do Forzy też jest dosyć głupie, bo to inny styl gry, z ustawionym już oświetleniem, gra, która zamiast dodawać coś innego, to raczej ucina rzeczy, aby zdążyć na premierę ;p 

Tak czy inaczej - jestem pewien, że na premierę gra będzie wyglądać wyśmienicie. Grę jeszcze nawet nie wysłano do tej grupy Sony z Liverpoolu, gdzie zajmują się grafiką/frameratem itd. 

Gość DonSterydo
Opublikowano

Jeżeli obecny build jest skończony dopiero w 35% to nie wiem jak oni chcą zdążyć na launch. Ja z tego rozumiem, że gra jest dopiero w powijakach.

Opublikowano

Lol, oczywistym jest, że w studiu obecnie jest jakiś nowszy build. Tylko tworzenie takiego dema dla publiki zajmuje TYGODNIE, więc poszli z tym z starszym, by zdążyć na czas E3. To jest dosyć powszechna praktyka.

Opublikowano

Nie wiem jak komus to sie moze kojarzyc z PGR.

PGR to miasta, miasta i jeszcze raz miasta :P

Waskie uliczki, nawroty, wszedzie dookola barierki.

W Driveclub to szerokie malownicze trasy z lagodnymi lukami przywadzace na mysl Horizon.

Mnie sie wydaje ze jednak beda otwarte drogi. Zwroccie uwage na mapke podczas gameplayow.

Z trasy wyscigowej wychodza inne drogi. Zablokowane podczas wyscigu i zaznaczone na czerwono.

Opublikowano (edytowane)

Ale może o chodzi o styl jazdy, o punkty za styl jazdy (kudosy), to miał autor namyśli. Poza tym przy tej grze pracuje trochĘ ludzi, którzy właśnie odpowiedzialni są za PGR.

Edytowane przez YETI
Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to jedna osoba z BC (glowy nie dam).

Ale awet sama jazda wyglada zupelnie inaczej.

PGR jest mocne filtrowanie sterowania (wychylasz galke na maks przy wiekszej predkosci a auto skreca stosunkowo delikatnie). Dopoki nie zarzucisz recznego to fury jada prawie jak na szynach.

W gameplayach z DC widac bardzo mocny input, cholernie dynamiczne ruchy kierownica (cos jak Grid/Dirt) i czeste wpadanie w poslizgi przy duzych predkosciach.

Swoja droga "przeplatanka" rak na kierownicy to swietny bajer (nie to co w FM i GT gdzie animacja to max 180 stopni).

Wazne tez jest info ze PS4 i DC maja obslugiwac kierownice z PS3 :)

Opublikowano

Gra ma dostawać co tydzień darmowe DLC. Pewnie do czasu i wejdą płatne. 

Bardzo podoba mi się styl graficzny i to oświetlenie. Dodaje unikalnego charakteru. Jakbym brał PS4 na premierę to na pewną z tą grą bo wierzę, że Evolution nie zawiedzie.

Opublikowano
  W dniu 21.06.2013 o 11:08, DonSterydo napisał(a):

Jeżeli obecny build jest skończony dopiero w 35% to nie wiem jak oni chcą zdążyć na launch. Ja z tego rozumiem, że gra jest dopiero w powijakach.

Przecież nikt nie powiedział że gra jest skończona w 35%, tylko że taki kod pokazali na targach. Równie dobrze może to być kod z początku roku

Opublikowano

Ano. Pokazowe demka przygotowuje sie zwykle sporo wczesniej i stare buildy na targach do rzecz dosc powszechna.

Pamietacie E3 2009 i 30fps z kokpitu w FM3? Kilka miechow pozniej wyszedl full z idealnymi 60 klatkami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W dniu 22.06.2013 o 09:00, Lukas_AT napisał(a):

Gra na pewno nie jest skończona w 35%. Mamy już prawie lipiec, a gra wyląduje na półkach sklepowych w listopadzie. We wrześniu więc pewnie powędruje do tłoczni...

Chodzi o to, że demo wystawione na tragach było skończone w 35%, nie wystawili nowszego kodu, bo nie mieli czasu aby robić nowego demka.
Opublikowano

Tak patrzę na ten gameplay i model jazdy wydaje się przyjemny, więc tym bardziej cieszy fakt, że w PS+ będzie dostępne na start :) Jak narazie zakup obowiązkowy, chociaż za dużo nie pokazali.

Opublikowano

To prawda,model jazdy wydaje sie naprawde przyjemny.

Pare szlifow i mamy Horizon na PS4,czy informacja o tym ze beda to tylko zamkniete trasy a nie otwarty swiat to informacja potwierdzona? Czy ludzie tylko tak mysla bo w tym demie poprostu sa tylko wyscigi.

Opublikowano (edytowane)

Już się wyjaśniło jakiś czas temu ;)

Jak będziesz miał wersję z PS+, będzie dostępny upgrade do pełnej wersji za odpowiednio niższą cenę. Nie wiadomo jedynie o ile niższa będzie ta cena.

Edytowane przez Emet
Opublikowano (edytowane)

Wywiad Q/A z E3

Pokaż ukrytą zawartość

http://playstationer.net/2013/07/05/driveclub-q-and-a/

zacieram rączki na ten tytuł [;

Edytowane przez dApo
Opublikowano

Ok to teraz już mi się to powoli zaczyna podobać. Będzie jakiś single player, wersja PS+ nie będzie tak obcięta jak myślałem a do tego gierka będzie ciągle rozwijana.