Ma_niek 860 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Niech lecą ale niech choc studio zostawia bo to nie jest jakies marne studio. Z tym Driveclubem to ich pierwsza wpadka. Cytuj
Gość Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Idzie szybko wbic platynke? Bo nikt nic o tym a skoro poki co online nie bangla to fajnie chociaz trofikami sie zajac Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Platynka bedzie ekspresowa. Zaledwie 32 trofea w podstawce. Pozostale 19 dodadza razem z dlc Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 No...wbicie miliona w drifcie moze byc trudne Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Jak uruchomić pobieranie zdalne? Oprócz tego że konsola musi być na czuwaniu, bo to wiem. Normalnie przez sklep SEN daje się 'pobierz na PS4' i to wszystko? Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 DIVECLUB NIESTETY ROZCZAROWANIE i to duże. Kupiłem zeszłym tygodniu XONE z Forza 5 i poczułem co to są dobre wyścigi. Zaczynając od modelu jazdy, to twórcy nie wiedzieli czy ma to być bardziej Arcade czy Sim wyszło niby takie 50/50 ale to nie oznacza nic fajnego ,bo wiąże się z tym głupim systemem kar wprowadzonym do gry, gdzie czasem lekko zetniemy zakręt i juz odejmowane są nam punkty/ czy odcinają nam paliwo. Rozumiem gdyby to był wyścig na torze wyścigowym gdzie takie incydenty powinny byc karane, ale nie na otwartej trasie gdzie zapieprzamy po 200km/h i musimy pilnowac by nie przyciąć trawki. Co do grafiki to jest ona bardzo nie równa. Są trasy ładniejsze i dużo brzydsze gdzie tekstury wyglądają jak z PS2. Same samochody są jak najbardziej ok ale brakuje im tego czegoś co ma np Forza. Po prostu jak patrze na te w forzie widzę ze tworzył je ktoś z wielką pasją, a te z DC to takie ładne wymodelowane bryły. Odnośnie jeszcze grafiki co naprawdę zrobiło na mnie duże wrażenie to zmiana pory dnia dzień-noc. To wygląda naprawdę kapitalnie…. i jazda nocą to bardzo ciekawe doznanie. Kolejna sprawa to muzyka która jest okropna i nie dziwie się ze defaltowo jest wyłączona I na koniec: nie myślałem ze to kiedykolwiek napisze to o grze wyścigowej ale brakuje mi tu jakiejś otoczki fabularnej, jakiegoś wprowadzenia do kolejnych wyścigów. Tu mamy po porostu ścianę z eventami klik klik i jedziemy. Nawet przed wyścigiem nie ma żadnego rzutu kamerą na bryczki którą i z ktorymi jedziemy. Przyszłe patche niewiele poprawią bo będą poprawiały tylko oprawę audio wizualną. Bardzo czekałem na ta gre zapewne jak większość z Was bo to w końcu pierwsze wyścigi na Ps4 ale niestety w mojej opini wypadają bardzo przeciętnie na tle konkurencji. Ode mnie 6/10 Wracam do Forzy 5 i Horizona 2 Absolutnie szanuję Twoją opinię, masz do niej prawo, czemu tylko oceniasz produkt który nastawiony jest multiplayer i wzajemną rywalizację mając wyłączone serwery? Jak uruchomić pobieranie zdalne? Oprócz tego że konsola musi być na czuwaniu, bo to wiem. Normalnie przez sklep SEN daje się 'pobierz na PS4' i to wszystko? tak Cytuj
Ziku 1 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Siema, nie moge pobrac tych dodatkowych samochodów, też tak macie ? To przez PSN? Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 (edytowane) Może i swoje wrażenia opiszę:-Agresywne i niezłe AI-Handling wozów pierwsza klasa, czuć ciężar i nierówności terenu *-Bardzo dobra oprawa, świetne są różnego rodzaju drobne szczegóły (spryskiwacze na polach, fajerwerki, latające "śmieci")-zmienna pogoda to powinienbyć już standard w wyścigach, nie ma nic lepszego jak kilkanaście okrążeń z trochę podkręcanym upływem czasu-szybkie ładowanie tras-estetyka menu na plus (zawsze patrzę na to, lubię proste i estetyczne zaprojektowane UI i menusy)-pora na kilka minusów: brak japońskich marek , problemy z serwerami w dniu premiery.Wstępna ocena 7.5 (jak uporają się z serewerami będzie 8, albo więcej, jeśli kluby "zaskoczą")* Prowadzenie wozów kojarzy mi się z daaawnymi grami od Evo, a mianowicie serią WRC (oczwyiście z przełożeniem z rajdów na wyścigi)Sim-cade w bardzo dobrym wydaniu, spędziłem wiele godzin z ps2 i serią WRC (nomen omen też była często słabo oceniana).Już widzę, że to samo będzie z DC. Edytowane 8 października 2014 przez Hendrix 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 (edytowane) Po 17 walczymy dziś ostro! tak jest! ja bede pewnie 18 online, wpadłem teraz tylko na chwile podłączyć pada do ładowania serwery wciąż offline co do grafiki jeszcze to pierwsze trasy przyznaje i ja, że wyglądają średnio, ale włączcie np. w single race Norwegia w nocy, piekny pokaz gry świateł i te pierwsze auta jak mini, volkswagen wyglądają średnio, już na audi choćby widać, że jest lepiej http://paulsemel.com/driveclub-review/ tu jakaś recka 3/10, to już jest przesada lol Edytowane 8 października 2014 przez Fanek Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 (edytowane) Gra zaczyna się od eventu z Maserati, w moim odczuciu. Tylko czemu mam już pół gry chyba za sobą? Edytowane 8 października 2014 przez eX4cT_PL Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 jak pol gry jak 2/3 bedzie w dlc? Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 tak jest! ja bede pewnie 18 online, wpadłem teraz tylko na chwile podłączyć pada do ładowania serwery wciąż offline co do grafiki jeszcze to pierwsze trasy przyznaje i ja, że wyglądają średnio, ale włączcie np. w single race Norwegia w nocy, piekny pokaz gry świateł i te pierwsze auta jak mini, volkswagen wyglądają średnio, już na audi choćby widać, że jest lepiej http://paulsemel.com/driveclub-review/ tu jakaś recka 3/10, to już jest przesada lol Oby wyrobili się z serwerami dzisiaj, bo klub i jazda dla niego czekają A recenzje: coż, gra zdecydowanie nie jest dla każdego, rozumiem, że można się od niej odbić, ale wszystko poniżej 6 to kpina, to co racer ma robić robi bardzo dobrze (dla mnie nawet lepiej...). Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 o właśnie czy czar gry prysł? Odpaliłem swoją kopię z pudełka (średnio toleruję cyfrówki) i mieszane uczucia. Niby przypomniał mi się na wstępie świetny nfs shift (punktacja, model jazdy,kokpit) a jednak myślałem, że oprawa żetnie z nóg. Jest dobrze, czasem i pięknie ale to nie jest nowy poziom jakości. Muzyka w sumie może być chociaż z pewnością nie zagości w pamięci. Szkoda, że cały online leży, wkurzające są slogany z tyłu pudełka o hiper super online zabawie plus my driveclub a to wszystkojest zwyczajnie wyłączone. Pozostaje singiel i czekanie na upgrady, mam nadzieję że nadejdą na dniach!!! Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Gadałem z kumplem i podobno już godzinę temu nie miał problemów połączyć się z serwerami i założeniem clubu i wysłaniem zaproszeń do niego. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 o 13 sprawdzałem były jeszcze off, bede po 18 dopiero jak coś wdg tego wpisu nie spodziewali sie aż takiego ruchu w sieci i serwery nie wyrobiły https://www.facebook.com/driveclubofficial/posts/707176122700084 sry za offtop, ale te gierki plusowe Spelunky i coś tam są juz do pobrania? Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Having played the full version while servers were down, it's not a great experience. Half the menu options are grayed out, you can't make a club so you're not earning XP for it and working towards those new cars, the challenges between players aren't there, and every time you start a race there's red text scrolling across your screen where the wheel is (cockpit view) telling you're not connected. And of course MP is out of the question. DC w wersji offline mija się z celem, omg jaki fail strzelili, mieli rok na to tak to jest jak się nie robi bety Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Having played the full version while servers were down, it's not a great experience. Half the menu options are grayed out, you can't make a club so you're not earning XP for it and working towards those new cars, the challenges between players aren't there, and every time you start a race there's red text scrolling across your screen where the wheel is (cockpit view) telling you're not connected. And of course MP is out of the question. DC w wersji offline mija się z celem, omg jaki fail strzelili, mieli rok na to tak to jest jak się nie robi bety Przecież była zamknięta beta Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 no to zaje.biście przetestowali serwery. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 strach sie bac jak ta gra wygladal przy premierze ps4 sony pewnie najchetniej by ja skasowalo ale mialo noz na gardle i zadnego eksluzywnego racera w zanadrzu. a jeszcze te zolte kitajce prawie do samego konca wciskali kit, ze to bedzie darmowy tytul startowy z rabatem 50% na ps plus Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 (edytowane) no to zaje.biście przetestowali serwery. W becie nie mieli jak za mały ruch pewnie generowali testerzy. Co to błędu pobierania preorderowych aut na forum ps eu : http://community.eu.playstation.com/t5/PS4-Games/Driveclub-preorder-cannot-download-addons-CE-32920-6/td-p/22382629 Spróbuje ktoś bo ja do konsoli usiądę jutro dopiero Edytowane 8 października 2014 przez gamerTHC Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 no to przyszedł czas, na pierwsze tego typu zwierzenie w życiu: sony i jego ps4 to żenada nie konsola. Niech sobie w tego drive cluba sami grają na kierownicy za 1000 zł na popsutych płatnych serwerach a w między czasie w gry z nokii 3310 2 Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 No ja właśnie wszedłem na chatę i odpaliłem. Oczywiście zakładanie klubów i serwery nie działają ale sama jazda bardzo miodna. Grafa bardzo dobra ale nie gram na PC z dwoma tytanami więc pewno się nie znam. Dawno nie grałem, w żadną ścigałkę (od czasów Forzy 4 i GT5), więc jestem usatysfakcjonowany. Co do braku tyle obiecanej wersji z plusa i niedziałających serwerów DC (PSN działa) to określę to jednym słowem: ŻENADA 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 W ogóle wiadomo kiedy to będzie? Jest szansa na dzisiaj czy pupa? Chodzi mi o ps plus version. Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Masorz czeski firm, nie ma żadnych konkretów, tyle że wstrzymali na razie lunch tej wersji. Jak gracie bo ja nie wiem. Z za auta lepszą mam orientację i widoczność jednak mniej efektownie i np jeżdżenie w nocy w takim widoku traci z 50 % uroku. Natomiast kamera odśrodka mega klimat ale jakoś nie funkcjonalnie do końca. Działa komuś online w tym DC lub kluby ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi