Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pograłem 2h na nowych trasach, wrażenia bardzo pozytywne, fajnie zaprojektowane, śliczne widoki, mosty, tunele, kwitnące wiśnie. Pięknie to wygląda graficznie, ciągłe kręcenie głową z niedowierzaniem. Nagrałem jeden filmik, słoneczko, świetnie oddana szybkość, model jazdy, te odgłosy silnika, ogólnie DC <3 i :banderas:

PS. Na yt wygląda to 10 razy gorzej :/

• Plusik 1
Opublikowano

Biorę tego must hewa na weekend. Co prawda nie jest to sim, ale grafika, super fury, wyzwania i przyjemny model jazdy robią z tej gry coś co muszę mieć. Jestem fanem wyścigów, a PS4 cierpi na brak dobrych racerów. Właściwie to racerów w o ogóle. Liczę na zapowiedź GT 7 na E3.  Są jakieś fury za darmo ? Nie widzi mi się na razie kupować season passa. 

Opublikowano (edytowane)

Są jakieś fury za darmo ? Nie widzi mi się na razie kupować season passa.

Tak, do ściągnięcia za free są: BMW M5 2013, Lykan Hypersport, Caterham SP/300.R, KTM X-Bow, BMW M4, Renault Twin'Run, Mercedes-AMG GT S, Mazzanti Evantra, Renault DeZir i w następną środę dojdzie Icona Vulcano.

Edytowane przez SzczurekPB
Opublikowano

czyli zostala nam juz tylko jedna trasa ktora daja w lutym i koniec? wychodziloby ze to bedzie cos w japonii

czytam na pssite ze co miesiac do czerwca maja wrzucac dwie trasy ktore beda wchodzic w sklad passa...na gafie nic o tym nie pisza??:)

Opublikowano

Poprawcie jesli sie myle.

W liscie zmian po latce napisano ze zmieniono sposoby karania za otarcia sie o bandy itp.

Drive Club byl swietny, wywazony model jazdy gdzie jeden maly blad, wjechanie kolem na pobocze, przytarcie o barierki skutkowalo strata cennych sekund i praktycznie trzeba bylo grac od nowa.

Teraz przytarcie o barierki nawet nie redukuje nam predkosci, jedynie tylko tracisz sekundy aby wyjsc z poslizgu i wrocic na tor jazdy. Zachaczenie kolami o pobocze tez juz praktycznie nie ma znaczenia. Widzac grupke przeciwnikow przed soba juz nie musimy sie martwic jak ich wyprzedzic, najlepsze wyjscie tak po prostu, wjechac w nich na pelnym gazie  bo i tak nie wiele stracimy a mozemy wiele zyskac bo przedrzemy sie przez rywali. Takie sa moje odczucia, gra jest teraz o wiele latwiejsza i niestety ale zabrala mi sporo frajdy.

Opublikowano

No tour, to tylko rozgrzewka, esencją tej gry są wyzwania. Warto przejść jednak tour cały by mieć szanse na jakieś konkretne miejsce w wyzwaniach, mi się plus skończył ale i tak na razie gram tylko tour, więc kupię jak przejdę i jeżdżę dalej z Wami. Chociaż jeśli faktycznie ułatwili jazdę to trochę słabo.

btw, do platyny potrzebne są trofea z płatnych dlc?

Opublikowano

wpiepszanie do innych to przeciez od premiery obowiazuje czy to w multi czy w singlu - nie ma uszkodzen mechanicznych wiec zawsze takie akcje bardziej nam pomagaja niz szkodza

nie odczulem roznicy po patchu jesli chodzi o wyjezdzanie poza trase - dalej paskudnie to pogarsza wynik

otarcia o bande hamuja pojazd ale zdecydowanie mniej niz wczesniej,wtedy to on baardzo zwalnial

nowe AI jezdzi inaczej i nie wjezdza tak w pupe, czy jezdzi slabiej tego jeszcze nie wiem bo za malo gralem

Opublikowano

Weź zatem udział w naszej forumkowej zabawie, a gwarantuje Ci ze otarcie o barierkę i zjechanie na pobocze nie pomoże ci w osiagnięciu dobrego czasu.

Może poza aktualnym eventem, gdzie wjechanie na pobocze na drugim zakręcie (ten długi w prawo) ewidentnie pomaga:)

Opublikowano

ta szykana (bo zaraz za tym zakretem jest szybki w lewo) spedza mi sen z powiek, albo wychodze z tego za wolno albo jak chce szybciej to nie potrafie zrobic tego tak by mi pupskiem nie zarzucilo :P

Opublikowano

Niestey, ale kufir ma rację - patch zmienił system kar za kolizje znacząco, co potwierdził mój znajomy z pracy.

Na jednym z for francuskich gość wrzucił nawet filmik z Japonii, na którym od początku do końca trasy ani na moment nie wciska hamulca i kończy 2. (wyścig vs 11 AI, poziom legendarny).

Nie wiem czy będzie to miało znaczący wpływ na wyzwania lub turniej, ale nie wygląda to fajnie :/ Już przed patchem w pierwszej rundzie turnieju oparcie się o barierkę dawało lepszy czas końcowy...

Zresztą zobaczcie sami:

https://www.youtube.com/watch?v=HmDXDKiCXnI

Opublikowano

trzeba do evo pisac na fb i twitterze - oni mega bardzo sluchaja community, nawet na gafie maja konta i pisza z uzytkownikami - jak bedzie hejt to pewnie zainterweniuja i daja w patchu cos posredniego

Opublikowano (edytowane)

Nasza Rywalizacja Forumkowa daje rade. Właczyłem online, Putre , Mclaren , 21 sekund przewagi nad drugim :D

Pierwsza jazda(jedna proba) na tej nowej japonskiej trasie tej na N , z serpentynami , Mclaren - Pierwsze miejsce na świecie.

Raczej nie jestesmy w stanie liderowac na kazdej trasie , ale tam gdzie forumek i samochody jestem pewien ze jestesmy w czołowkach

Edytowane przez Welna
Opublikowano

co do odbic to jak community bedzie hejtowac to pewnie zmienia to w patchach - zreszta jak dotad kazda zmiana byla raczej uklonem w strone truegamingowcow, a nie januszy - jeden z pierwszych patchy wydluzyl drogi hamowania, jeszcze inny bardziej restrykcyjnie wprowadzil kary za scinanie zakretow itp, moze nie przywroca do stanu pierwotnego ale szansa by auto dalej zwalnialo po kontakcie z banda wg mnie jest

trasa z serpentynami goty - jest absolutnie genialna ale juz reszta japonii mi jakos srednio sie podoba