Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wg mnie trudnosc platyny praktycznie zerowa, jest tylko bardzo czasochlonna

btw, menu dostalo nowe obrazki jako tlo - w calosci sa ta screeny z photomode robione przez swiatowe community

Opublikowano

Dzieki panowie. Wlasnie jeden z tych trudniejszych pucharkow, o ktorych myslalem "czysta jazda" wpadl przed chwila :) przegladam teraz reszte do zdobycia i cos czuje, ze ciezko bede mial z pobiciem wszystkich 3 prob czasowych w 1 wyscigu.

Jesli chodzi o platyne to wlicza sie w to tylko DriveClub czy pozostale DriveClub Tour, Ignition, photo-finish itd tez trzeba na 100% odkryc? :) Pytam bo jeszcze nie do konca ogarniam PS4 i te pucharki.

Opublikowano (edytowane)

Pucharki z DLC nie są wymagane do platyny. Jeśli chodzi o ten pucharek za pokonanie 3 wyznaczonych czasów, to łatwizna. Odpal próbę czasową (ale nie na trasie P2P :P) i w jednej sesji pokonaj 3 czasy, które Ci pokaże konsola (okrążeń możesz robić ile chcesz). Jak będziesz jechał wolniej, to powinieneś dostać łatwiejsze czasy do pobicia.

Ja robiłem to trofeum gdy serwery jeszcze nie działały i musiałem pokonać swoje czasy :teehee:

Edytowane przez SzczurekPB
Opublikowano
  W dniu 21.04.2015 o 20:06, Ficuś napisał(a):

co wiecej ta nowa kampania startline jest dostepna dla wszystkich, nie jest dluga bo ma objetosc kazdej z dlc ale jest swietnie zbudowana - wreszcie ludzie, ktorzy nie maja season pass moga w kampanii poscigac sie na trasach z patchy z zmienna pogoda (a nie tylko single event lub wyzwania), dobor aut tez fajny

kazdemu kto dopiero zaczyna przygode z ta gra koniecznie radze zaczac od tej kampanii bo poczatek podstawowej jest po prostu slaby

Mądry ruch z ich strony, teraz tylko czekać na edycje PS+, niech wrzucą właśnie ten nowy tour, a później wersja z wszystkimi DLC na płycie. Na pewno poszłoby w ładnej ilości, bo gra w takiej formie jak jest teraz, broni się bez problemu.

PS. Mam ogromną nadzieję, że Evolution dostanie szansę, na zrobienie DC2.

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 22.04.2015 o 09:22, YETI napisał(a):

PS. Mam ogromną nadzieję, że Evolution dostanie szansę, na zrobienie DC2.

Tradycyjnego DC2 raczej nie będzie. Po tych nieszczęsnych zwolnieniach Sony mówiło, że Evo się skupi na "Driveclub as a service" - tak mówią o grach F2P.

Ja to widzę tak - cała podstawka (lub większość) będzie darmowa dla wszystkich żeby jak najwięcej osób grało, a oni będą robić płatne dodatki (auta + toury, kolejny Season Pass) i dorzucać darmowe trasy w nowych krajach.

To chyba najlepsze wyjście przy sytuacji gdy na drugą część pewnie nie ma co liczyć.

Opublikowano

wlasnie nie do konca wiem jak interpretowac slowa sony o evo - czy im chodzilo, ze na tu i teraz evo ma sie skupic na dc i by wreszcie wydac go w plusie, czy powiedzili to jako plan dlugoterminowy co do przyszlosci tej firmy

w lipcu konczy sie season pass - jestem ciekaw co dalej

edit - mnie strasznie boli jak juz ktos wspominal, ze na ps blogu tej gry w ogole nie reklamuja, a przeciez ona z brzydkiego kaczatka stala sie labedziem, no chyba, ze sony uwaza, ze lepiej nic o tym tytule nie mowic by sie nie narazac na hejty oczekujacych wersji dla plusowcow

Opublikowano
  W dniu 22.04.2015 o 08:48, SzczurekPB napisał(a):

Pucharki z DLC nie są wymagane do platyny. Jeśli chodzi o ten pucharek za pokonanie 3 wyznaczonych czasów, to łatwizna. Odpal próbę czasową (ale nie na trasie P2P :P) i w jednej sesji pokonaj 3 czasy, które Ci pokaże konsola (okrążeń możesz robić ile chcesz). Jak będziesz jechał wolniej, to powinieneś dostać łatwiejsze czasy do pobicia.

Ja robiłem to trofeum gdy serwery jeszcze nie działały i musiałem pokonać swoje czasy :teehee:

Tzn ta proba czasowa musi byc z "pojedynczego wyscigu" a nie z touru? Bo wlasnie 2 razy przed chwila udalo mi sie pobic wszystkie 3 czasy na jednym okrazeniu w tourze srednio-zaawansowanym i nic nie wpadlo...

Opublikowano (edytowane)

Tak. Akurat teraz jest konserwacja list rankingów, więc powinno wpaść jak poprawisz swój czas 3 razy - ten, który pokaże w prawym rogu ekranu.

BTW. W tym filmiku z kwietniowego update w 40 sek. widać Dodge Challengera. Więc już znamy jedno z aut, które wpadnie w następnej paczce DLC ;)

Opublikowano

słyszałem tego Dodge Chargera na żywo w Stanach, pięknie to ryczy panowie :)

do tego agresywny przód, mega podoba mi sie to auto, potężny silnik i jest dość ciężkie, pewnie waży ok 2ton

Opublikowano

Mnie nowa Corvette i Viper nie zachwycily. Ale Ferrari Enzo i F50 to prawdziwa frajda. Wiec te muscle car nie daja przyjemnosci I mogli by to olac. Skoro wczwsniej nie bylo zadnego auta od Lamborghini az nagle pojawia sie caly pack to ta akcja byla w firmie zaplanowana. Ejjj chlopaki skoro mamy licencje na Lambo to zrobmy z tego platne DLC. Nie podobaja mi się tego typu zagrywki. Ale rozumiem ze przedluza to zainteresowanie gra. :)

Opublikowano
  W dniu 22.04.2015 o 10:14, SzczurekPB napisał(a):

Tak. Akurat teraz jest konserwacja list rankingów, więc powinno wpaść jak poprawisz swój czas 3 razy - ten, który pokaże w prawym rogu ekranu.

BTW. W tym filmiku z kwietniowego update w 40 sek. widać Dodge Challengera. Więc już znamy jedno z aut, które wpadnie w następnej paczce DLC ;)

Nic nie weszlo. Moze ja cos zle robie...

Odpalilem pojedyncze zawody, wzialem probe czasowa, wybralem kanade i tor. Przejechalem okrazenie na 1:17 i pozniej jeszcze 4 czy 5 razy to samo okrazenie i w z kazdym nastepnym lepszy czas byl. Nic nie wpadlo... O to chodzilo czy ja zupelnie cos innego robie? :)

Opublikowano
  W dniu 22.04.2015 o 10:42, ussr napisał(a):

Mnie nowa Corvette i Viper nie zachwycily. Ale Ferrari Enzo i F50 to prawdziwa frajda. Wiec te muscle car nie daja przyjemnosci I mogli by to olac. Skoro wczwsniej nie bylo zadnego auta od Lamborghini az nagle pojawia sie caly pack to ta akcja byla w firmie zaplanowana. Ejjj chlopaki skoro mamy licencje na Lambo to zrobmy z tego platne DLC. Nie podobaja mi się tego typu zagrywki. Ale rozumiem ze przedluza to zainteresowanie gra. :)

Cała szopka z tworzeniem tej gry pochonęła pewnie mase kasy więc musza jakoś odbić te straty.

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 22.04.2015 o 11:35, Koleś88 napisał(a):

Odpalilem pojedyncze zawody, wzialem probe czasowa, wybralem kanade i tor. Przejechalem okrazenie na 1:17 i pozniej jeszcze 4 czy 5 razy to samo okrazenie i w z kazdym nastepnym lepszy czas byl. Nic nie wpadlo... O to chodzilo czy ja zupelnie cos innego robie? :)

Dobrze robisz a wpaść nie chce właśnie przez tą konserwację :D Jeśli chcesz go zdobyć za pokonanie własnego czasu, to odłącz konsolę od internetu. Wtedy powtórz to co wcześniej czyli np:

1 okrążenie - 1:20

2 okrążenie - 1:15

3 okrążenie - 1:10

4 okrążenie - 1:05

Przed chwilą sprawdziłem na innym koncie i przy odłączonym necie wpadło (jak byłem wpisany do PSN to nie chciało).

• Plusik 1
Opublikowano

Dzieki stary! Inny trofik za ukonczenie touru srednio-zaawansowany wpadlo normalnie przy podlaczonym necie a to ni ch.. :/ no nic, teraz musze odpekac do 23 w pracy i sprobowac przy odlaczonym necie :) chyba, ze juz beda dzialaly rankingi itp do tej godziny. Pozdro !

Ps. Ile jest trofikow do wbicia zeby platyne ogarnac? Naliczylem 24 czy 25... Wle nie wiem czy tylko z DC normalnego liczyc czy ktores jeszcze z tej listy

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 22.04.2015 o 12:43, SzczurekPB napisał(a):

W dniu 22.04.2015 o 11:35, Koleś88 napisał(a):

Dobrze robisz a wpaść nie chce właśnie przez tą konserwację :D Jeśli chcesz go zdobyć za pokonanie własnego czasu, to odłącz konsolę od internetu. Wtedy powtórz to co wcześniej czyli np:

1 okrążenie - 1:20

2 okrążenie - 1:15

3 okrążenie - 1:10

4 okrążenie - 1:05

Przed chwilą sprawdziłem na innym koncie i przy odłączonym necie wpadło (jak byłem wpisany do PSN to nie chciało).

Faktycznie. Odlaczylem konsole od neta, walnalem 4 okrazenia i od razu wpadlo :) Podziekowal :)

Po dwóch torach i jezdzie Pagani Huayra bylem bliski rotrzaskania i wyrzucenia resztek nowego pada przez okno :/ no ja (pipi)e, jak to sie prowadzi...

Edytowane przez Koleś88
Opublikowano
  W dniu 23.04.2015 o 08:36, ussr napisał(a):

Kazdego autka da sie nauczyc. To jest fajne ze one zachowuja sie zupelnie inaczej. 

Dokładnie tak, mało tego każde auto inaczej się prowadzi inaczej zachowuje na zakrętach i co najważniesze każde auto i każdy silnik ma inne momenty obrotowe.

Gdy gramy z widokiem z kokpitu + manualna skrzynia biegów jest niesamowita frajda!!!

Bardzo podoba mi się to, że autorzy zamiast myśleć o drugiej części gry próbuja rozwijać właśnie wydaną grę.

Polityka zupełnie inna od wielkich gigantów jak np EA Twórców Battlefilda. Wydają zabugowanę grę, wydają dodatki DLC i konta PREMIUM, po czym porzucają ciągle zabugowaę gre i wydają nowe części tym samym ludzie którzy nie chcą znowu inwestować w nowy nie wiele różniący się od poprzedniego i podobnie zabugowany program zostają w produktem wadliwym.

Brawo dla twórców Drive Club. Oby rozwijali tę grę w nieskończoność, silnik graficzny jest na tyle dobry że graficznie gra będzie spokojnie w czołówce przez kilka lat.

A ja i setki innych graczy nię będą zobligowani do kupowania nowej gry, nowych aut nowych dodatków tylko będą mimeli możliwość rozwijania gry którą już posiadają. Czysta poezja.

Opublikowano

Zgrałem te pierwsze wyścigi z nowego tour dla początkujących. Witamy w DC... Norwegia, noc, powoli się przejaśnia, zaczyna padać deszcz, wschód słońce, śnieg... :banderas:. Inny komentarz jest zbędny.