Gość aphromo Opublikowano 29 czerwca 2018 Opublikowano 29 czerwca 2018 (edytowane) 5 minut temu, Masamune napisał: Trochę to na wyrost, bo z GT czy Forza może rywalizować swoją hardcore-fizyką. W zwykłej postaci ten model jazdy nie jest jakiś mega realistyczny, a wręcz obfiruje w uślizgi rodem z rasowych arcade-racerów. Specjalnie nieco poszperalem w necie, bo zaden ze mnie maniak wyscigow i wychodzi konsensus, ze jest to cos ala TDU+Grid. Nawet wyjadaczom ciezko zaklasyfikowac model jazdu DC, co dodaje nieco pikanterii do dyskusji o grze. 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Weź przestań. Zwykłe arcade, tyle że zwalniasz przed zakrętami. Żaden symulacyjny skill nie jest tam wymagany (nie mówiąc o tym, że fizyka kartonu mocno). Nie. Czuc roznice miedzy pojazdami, jest manual. Wiemy Paolo ze nie lubisz DC ale nie przesadzaj. Edytowane 29 czerwca 2018 przez aphromo Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 29 czerwca 2018 Opublikowano 29 czerwca 2018 1 minutę temu, aphromo napisał: Nie. Czuc roznice miedzy pojazdami, jest manual. Wiemy Paolo ze nie lubisz DC ale nie przesadzaj. W Forzy jest manual i czuję kiedy jeżdżę muscle carem, a kiedy sportowym przecinakiem. Totalnie na wyrost ten Twój argument. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 29 czerwca 2018 Opublikowano 29 czerwca 2018 Teraz, Paolo de Vesir napisał: W Forzy jest manual i czuję kiedy jeżdżę muscle carem, a kiedy sportowym przecinakiem. Totalnie na wyrost ten Twój argument. Też się absolutnie nie zgadzam. W Driveclub jest WYRAŹNA różnica w prowadzeniu poszczególnych samochodów. A najbardziej jest to zauważalne podczas grania z kokpitu. Różnica jest na tyle duża między autami że nie można tutaj mówić o typowym arcade. Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 29 czerwca 2018 Opublikowano 29 czerwca 2018 (edytowane) Nie przeczę temu, że auta prowadzi się inaczej, ale czuję to dosłownie w każdym racerze. Ostatnią grą stricte arcade (jaką pamiętam) gdzie wszystkim jeździ się niemal tak samo był Ridge Racer na N64. Edytowane 29 czerwca 2018 przez Paolo de Vesir Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 29 czerwca 2018 Opublikowano 29 czerwca 2018 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: W Forzy jest manual i czuję kiedy jeżdżę muscle carem, a kiedy sportowym przecinakiem. Totalnie na wyrost ten Twój argument. Swietnie, ale ja nie o Forzy akurat Ta gre wymienilem tylko jak - powiedzmy - najblizszego konkurenta DC, temat o roznicach miedzy nimi jest duzy ale chyba nie tutaj. 4 minuty temu, kufir napisał: W Driveclub jest WYRAŹNA różnica w prowadzeniu poszczególnych samochodów. Rowniez wplyw warunkow pogodowych swego czasu byl duza zaleta DC, teraz to sie zatarlo. 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Ostatnią grą stricte arcade (jaką pamiętam) gdzie wszystkim jeździ się niemal tak samo był Ridge Racer na N64. Skoro tak, to w jakim celu poprzedni cytat ? Nie przeczysz sam sobie teraz ? Cytuj
Gość kufir Opublikowano 29 czerwca 2018 Opublikowano 29 czerwca 2018 3 minuty temu, aphromo napisał: Rowniez wplyw warunkow pogodowych swego czasu byl duza zaleta DC, teraz to sie zatarlo. Ostatnie poprawki które zaktualizowały grę w moim odczuciu były skupione na ułatwieniu grania. I niestety już ich nie cofnięto, więc wg. mnie Driveclub z przed ostatnich łatek był najlepszą formą tej gry. Ale to już niestety historia. Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 29 czerwca 2018 Opublikowano 29 czerwca 2018 9 minut temu, aphromo napisał: Skoro tak, to w jakim celu poprzedni cytat ? Nie przeczysz sam sobie teraz ? Po prostu mam bekę, że praktycznie w każdej grze czuć jest różnicę między autami różnych kategorii, a próbujesz forsować jakoby był to jakiś ekskluzywny ficzer niedostępny dla konkurencji. Jeszcze to porównanie, że DC to może konkurować modelem z GTS/FMotorsport co jest już szczytową formą mitologizacji exów od Sony. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 29 czerwca 2018 Opublikowano 29 czerwca 2018 1 minutę temu, kufir napisał: Ostatnie poprawki które zaktualizowały grę w moim odczuciu były skupione na ułatwieniu grania. I niestety już ich nie cofnięto, więc wg. mnie Driveclub z przed ostatnich łatek był najlepszą formą tej gry. Ale to już niestety historia. Powiedzialbym inaczej, powinni nieco wiecej dac opcji do wyboru jesli chodzi o model jazdy, ale takie "powinni" to pewnie bede mowil dopoki nie znudzi mi sie granie przy kazdej grze. Dla mnie model jazdy+styl graficzny to ideal, bo jedyne wyscigi w ktore gralem mocno wczesniej to GRID i Forza ktora mnie szybko odrzucila i nigdy nie zlapalem takiego bakcyla na wyscigi jak swego czasu grajac z kolegami, tyle. Wiem, ze odbior gdy jest subiektywny wiec Masamune moze sobie pisac co chce, mnie to nie rusza. Dla mnie synonimem nudy jest wlasnie The Crew czy inne Rfactor. 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Po prostu mam bekę, że praktycznie w każdej grze czuć jest różnicę między autami różnych kategorii, a próbujesz forsować jakoby był to jakiś ekskluzywny ficzer niedostępny dla konkurencji. Nigdzie tak nie napisalem. Nie mam ochoty na krotochwile, Paolo. 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Jeszcze to porównanie, że DC to może konkurować modelem z GTS/FMotorsport co jest już szczytową formą mitologizacji exów od Sony. Chodzilo raczej o to, ze to sa zamkniete korytarzowe wyscigi w starym stylu jak DC. W szczegoly sie nie wdaje. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 29 czerwca 2018 Opublikowano 29 czerwca 2018 pierwszy grid modelem jazdy bardzo mi sie kojarzy z driveclub - oba uwielbialem, forza horizon mimo swojego ogromu w defaultowych ustawieniach nie oferuje tej agresywnosci w prowadzeniu, a grzebiac w ulatwiaczach znowu zbyt bardzo idzie w kierunku sim racingu Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 29 czerwca 2018 Opublikowano 29 czerwca 2018 13 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Jeszcze to porównanie, że DC to może konkurować modelem z GTS/FMotorsport Cytuje drugi raz, bo cos mi nie gralo w tym, otoz DC nie konkuruje modelem jazdy z ww, ma inny model i inne zalozenia gameplayu. Dlatego ni to sim, ni arcade. 8 minut temu, Ficuś napisał: grzebiac w ulatwiaczach znowu zbyt bardzo idzie w kierunku sim racingu No wlasnie DC, GTS, czy Forza, to jest takie pomiedzy Rfactor gdzie dluzej sie siedzi w liczbach niz jezdzi,a nie wiem OutRun gdzie gaz do dechy i tyle, i kazda robi to na swoj sposob. Wybor " najlepszej" jest subiektywny. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 10 lipca 2018 Opublikowano 10 lipca 2018 Kilka lat temu wymieniałem samemu przycisk R2 (uszkodzony był plastik pod przyciskiem, odłamał się po prostu). Wymieniłem i było wszystko OK a przynajmniej tak mi się wydawało. Wczoraj zagrałem nowym padem i ... okazało się że startuje szybciej i szybciej przyspieszam w starym Padzie nie jechałem tak szybko ze względu na jak widac ciagle nie sprawy do końca przycisk R2. Dobrze ze sie zorientowałem bo od razu czasy mam lepsze :) Cytuj
okens 541 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 (edytowane) Czy jesli kupie edycje specjalna to bede mial na plycie deszcz i jakies tory ktore okazaly sie pozniej czy ws,ystko bedzie do pobrania? Jestem tez ciekawy jaka wersje wydadza teraz w tej edycji playstation classic czy jak ja tam zwa ? Edytowane 17 lipca 2018 przez okens Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 21 lipca 2018 Opublikowano 21 lipca 2018 W PlayStation Hits jest normalna wersja, bez Season Passa. Co do gry, to warunki pogodowe były w patchu dostępne dla wszystkich, eventy zaś w dlc. Ogólnie to eventy są jako dlc, a cała reszta w patchach. Oczywiście fury związane z eventami również dlc.Mega brakuje mi takiej gry. Co prawda jeszcze motorów nie ukończyłem, ale to już nie to samo co piękne fury i ta fizyka jazdy. Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze powstanie godny następca... Cytuj
zagul 326 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Takie pytanie, kupiłem DC, ale nie mam nadal season passa. Czy mogę najpierw ograć "podstawkę" czy lepiej od razu mieć DLC z SP bo one wnoszą coś więcej do gry? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 4 minuty temu, zagul napisał: Takie pytanie, kupiłem DC, ale nie mam nadal season passa. Czy mogę najpierw ograć "podstawkę" czy lepiej od razu mieć DLC z SP bo one wnoszą coś więcej do gry? Ograj podstawkę i kup potem sobie SP. Wnoszą więcej do gry dlc bo w głównej kampanii bez dodatków nie masz w ogole wyscigów z warunkami atmosferycznymi (chyba, że sobie sciągniesz darmowego Startline) z tym, że DLC będą jako oddzielne kampanie w menu widoczne. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Tak jak napisał Bluber, możesz spokojnie ograć podstawową kampanię, a potem zakupić SP. Sprostuje tylko, że bez dodatków nie ma zmiennych warunków pogodowych w kampanii, są jedynie dostępne w pojedynczych eventach czy też wyzwaniach. Po zakupie SP zwróć uwagę, że dodatkowe kampanie są w menu w odwrotnej kolejności, więc najlepiej odgrywać od prawej strony, bo te są najstarsze. Kampania z deszczem zaczyna się od Elements jakby co. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 9 minut temu, Square napisał: Sprostuje tylko, że bez dodatków nie ma zmiennych warunków pogodowych w kampanii, są jedynie dostępne w pojedynczych eventach czy też wyzwaniach. No przecież ja to napisałem, że w kampanii nie masz warunków atmosferycznych Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Ojezu, dobrze, że podstawki nie kupiłem dla samego deszczu, a kusiło kusiło. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Prędzej czy później i tak ogrywałbyś pojedyncze eventy, czy robił wyzwania, a tam wszystko jest. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 13 sierpnia 2018 Opublikowano 13 sierpnia 2018 (edytowane) Ktoś przygarnie kolegę do klubu? Dopiero zacząłem grać jakoś tydzień temu choć pudełeczko z grą (dealbreaker bo 30 ziko) leżało kilka miechów na półce. Powiem tak. Nigdy szczególnym fanem wyścigów nie byłem, jakoś mnie nie porywały. Z Drajwklab mam podobnie. Ot włącze sobie pare sesji pogram i Playstation Off. Gra ma swoje momenty ale niczym szczególnym (oprócz deszczu) się nie wyróżnia. Edytowane 13 sierpnia 2018 przez Mani Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 13 sierpnia 2018 Opublikowano 13 sierpnia 2018 Chyba jest jakieś miejsce w klubie, do którego należę, ale głowy nie dam. Tylko nie wiem czy mogę zaprosić jako zwykły...członek klubu. Wieczorem sprawdzę. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Kupiłem driveclub i widzę że online umarł totalnie, a szkoda. Ktoś coś wie o jakiś ligach, gdzie można się zapisać i jeździć? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Jak grałem kilka tygodni temu to online działało w najlepsze. O wyzwaniach nie wspominając. Jakby co to chętnie się pościgam, albo online albo możesz wysłać jakieś wyzwania. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Wchodzę w multiplayer i widzę same wyścigi, w których nikogo nie ma -.- Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi