Opublikowano 7 stycznia 20187 l Generalnie przy wyjsciu z zakretu jak puszczasz kierownice to kola maja tendencje do prostowania sie
Opublikowano 7 stycznia 20187 l Godzinę temu, chris85 napisał: Macie jakieś specjalne ustawienia sterowania? Strasznie irytuje mnie, że samochód jakby automatycznie "prostował się" po wyjściu z zakrętu. A jeździłeś kiedys samochodem?
Opublikowano 7 stycznia 20187 l 2 godziny temu, eX4cT_PL napisał: A jeździłeś kiedys samochodem? Dobra Expert, może źle to opisałem. Chodzi mi o to, że DC jakby sam wyprowadzał te auta, co mnie myli i wkurza, podobnie było w NFSach. W żadnej Forza Horizon czy Motorsport tak nie ma, w Dirtach też. Pytam z ciekawości, bo nie widzę w menu żadnej opcji, która to wyłączy. I tak mam samochód.
Opublikowano 7 stycznia 20187 l Ta gra to nie symulator wiec trudno ja porównywać do open worlda jakim jest Horizon czy „symulatora” jak Motorsport. Wydaje mi się ze będziesz miał „taki efekt” w każdej zamkniętej arcadowce i jest to raczej normalne. Dla mnie nie było w tym kompletnie nic mylnego i w żaden sposób nie nakazywało mi przestawić się względem tej gry z innych wyścigówek.
Opublikowano 10 stycznia 20187 l Panowie posiadający kierownice, czy moglibyście sprawdzić czy działa wam FFB? U mnie same wibracje, kierownica tak jakby emuluje pada i zero FFB. Próbowałem wszystkiego, bez skutku, FFB nie działa i basta. W innych grach wszystko chodzi jak należy. Kolega na G29 również ma ten sam problem. (ja jeżdżę na T300) Edytowane 10 stycznia 20187 l przez Masamune
Opublikowano 10 stycznia 20187 l Mam G29 i w driveclubie to przezylem lekki szok gdy musialem mocno skrecic siłę ForceFeedback w dół. Nie mialem z tym zadnych problemów. Proponowałbym zresetowac kierownice w innej grze ale skoro piszesz ze działa ci normalnie to dziwna sprawa.
Opublikowano 10 stycznia 20187 l 2 godziny temu, u55r napisał: Mam G29 i w driveclubie to przezylem lekki szok gdy musialem mocno skrecic siłę ForceFeedback w dół. Nie mialem z tym zadnych problemów. Proponowałbym zresetowac kierownice w innej grze ale skoro piszesz ze działa ci normalnie to dziwna sprawa. Ale sprawdzałeś teraz, czy mówisz o tym co było kiedyś? Kiedyś to i u mnie wszystko działało, sęk w tym że teraz już przestało. Edytowane 10 stycznia 20187 l przez Masamune
Opublikowano 10 stycznia 20187 l Juz od ponad chyba 8 miesiecy co najmniej nie wlaczalem DC nie mam nawet zainstalowanego na HDD wiec bazuje na tym gdy ogrywalem ja ponad rok temu. Wtedy bylo ok. A mialem zainstalowane wszystkie dodatki czyli raczej ostatni patch. I gre ogralem do konca pelne 100%. Jesli wychodzily jakies poprawki pozniej to moze cos zmienili ale juz tego nie zauważylem.
Opublikowano 10 stycznia 20187 l 1 godzinę temu, u55r napisał: Juz od ponad chyba 8 miesiecy co najmniej nie wlaczalem DC nie mam nawet zainstalowanego na HDD wiec bazuje na tym gdy ogrywalem ja ponad rok temu. Wtedy bylo ok. A mialem zainstalowane wszystkie dodatki czyli raczej ostatni patch. I gre ogralem do konca pelne 100%. Jesli wychodzily jakies poprawki pozniej to moze cos zmienili ale juz tego nie zauważylem. No ja podobnie, grałem z rok temu, a odpalam niedawno z okazji kupionej kierownicy, i klops. FFB już nie działa.
Opublikowano 10 stycznia 20187 l W której paczce dodano warunki pogodowe? Jestem grubo za połową standardowej kampanii i nie doświadczyłem jeszcze tego cudownego deszczu czy innego śniegu.
Opublikowano 10 stycznia 20187 l W każdej oprócz pierwszej odpal sobie darmowe startline lub cokolwiek z DLC
Opublikowano 10 stycznia 20187 l W głównym Tour nie ma, bo to premierowa kampania. Po raz pierwszy pojawił się w Elements i każda następna ma już ten bajer.
Opublikowano 10 stycznia 20187 l Sls to rzeźnia, ale Dam Busters też jest bardzo zabawne w deszczu. Jeszcze ich nie ogarnąłem, bo można osiwieć. Najgorsze są te krople na ekranie, których nie można wyłączyć. Nie dość, że nic nie widać, to męczy się wzrok i strasznie irytuje. No, a oprócz tego nie dość, że trzeba utrzymać te potwory na trasie, to jeszcze walczyć z rywalami. Niektóre zadania są hardkorowe na maksa.
Opublikowano 10 stycznia 20187 l Kwestia ogarnięcia mechaniki oraz poznania tras i wszystko wpada. W Tourach nie ma takich wyzwań, że trzeba coś powtarzać kilka(naście) razy, no chyba, że ktoś w ogóle nie ma skilla do samochodówek, ale to wtedy sobie robi srebrne medale, a nie złote Luqat, Ty jako weteran GT i innych samochodówek nie powinieneś mieć problemów.
Opublikowano 10 stycznia 20187 l O, to Dam Busters chyba ostatnio próbowałem zmęczyć. Nie powiem, wyścig na prawie 12 minut potrafi dać w kość, jeśli chce się wycisnąć jakiś dobry wynik. Błąd podczas 10 minuty? Nara, jeszcze raz.
Opublikowano 18 stycznia 20187 l Panowie wwybaczcie ze i tutaj o to spytam: co polecicie komuś po skończeniu i wymaksowaniu DC wraz z dodatkami? Skończyłem wszystko i odczuwam pustkę bo mam mega ochotę na podobną grę z wyścigami torowymi o podobnym modelu jazdy z tym ze nie chciałbym nacisku na grzebanie w aucie itd - słowem coś najbliższego do DC. Możecie polecić coś z obecnych topowych scigalek na PS4?
Opublikowano 18 stycznia 20187 l kup Xboxa 360 za jakieś śmieszne pieniądze i PGR-y później mi podziękujesz
Opublikowano 18 stycznia 20187 l Niestety, ale DC jest jedyne w swoim rodzaju i również odczuwam wielką pustkę po jego ukończeniu. Jedynie tak jak kolega napisał, wrócić do gier typu PGR czy nawet Metropolis Street Racer od którego wszystko się zaczęło... Jak ja w to grałem na Dreamcaście to aż cycki dęba stają...Bardzo mocno liczę, że Onrush od chłopaków z Evolution będzie miało to coś i magię, którą miały ich gry.W marcu ma wrócić Burnout HD... Tak wiem, że to zupełnie inna gra i DC to nie jest. Jednak wciąż niebo lepsza od każdego NFS i zawsze warto ograć.
Opublikowano 19 stycznia 20187 l 15 godzin temu, BudryzPL napisał: Panowie wwybaczcie ze i tutaj o to spytam: co polecicie komuś po skończeniu i wymaksowaniu DC wraz z dodatkami? Skończyłem wszystko i odczuwam pustkę bo mam mega ochotę na podobną grę z wyścigami torowymi o podobnym modelu jazdy z tym ze nie chciałbym nacisku na grzebanie w aucie itd - słowem coś najbliższego do DC. Możecie polecić coś z obecnych topowych scigalek na PS4? Niestety nie ma nic takiego, PGRy tak już było wspominane. Mozesz tez spróbować Forzy Horizon na Xboxie, nie ma takiej spiny jak w DriveClubie i rywalizacji o tysięczne sekund ale gra się przyjemnie, to tak przy okazji gry w PGRa.
Opublikowano 21 stycznia 20187 l Jakby ktoś jeszcze nie miał DC, season passa czy dwóch ostatnich tourów, to są teraz znowu w promocji na psn. Gra 54, sp 25, toury po 8,25 sztuka, jeśli dobrze pamiętam.
Opublikowano 23 stycznia 20187 l Widzę że dużo dodatków jest przecenionych. Czy możecie powiedzieć, które warto kupić? Oprócz Bikes.
Opublikowano 23 stycznia 20187 l No wszystkie. Czyli nie baw się w pojedyńcze, bo się naklikasz, a poza tym wyjdzie taniej jak zakupisz season pass. Czyli jak napisałem wyżej - 25 zł + 2 x 8, 75 za dwa toury, których nie ma w SP, czyli jakieś 42,50. Te 2 toury to finish line i no limits. Zresztą będzie widać, które są niedostępne jak kupisz SP.
Opublikowano 23 stycznia 20187 l To ja mam pytanie odnośnie dodatku Bikes - posiadam sam dodatek, natomiast w sklepie widzę jeszcze pakiet rozszerzający - warto się w to zaopatrzyć w ogóle?
Opublikowano 23 stycznia 20187 l Ten pakiet rozszerzający to jest dla posiadaczy DC, oferował niższa cenę niż osobne Bikes.