Figuś 21 251 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 59 minut temu, - V - napisał: Ale przecież moce, które dostajemy w tej części są zayebiste, szczególnie neonowa. Moc dymu i Spoiler betonu ku rwa którą dostajemy po ukończeniu głównego wątku są po prostu mega słabe. Jest jeszcze ta moc od tego hakerka/gracza, która była nawet spoko ale nie aż tak żebym zapamiętał co to była za moc. No i pedau w rurkach jest słabo napisany, dlatego zdecydowanie lepiej jakby alternatywka Fetch była główną postacią Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Dlatego dostała swój dodatek, w którym jest główną postacią. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 First Light > Second Son pod każdym względem. Co do mocy to Dym ma dla mnie chyba najlepszy system poruszania, pomimo, że Neon pozwala się szybciej przemieszczać. Najważniejsze, że można w zasadzie w locie je zmieniać. Cytuj
Bielik 746 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Jeśli chodzi o pif paf to mi dym bardziej podszedł, neon i strzelanie po nogach żeby mieć dobrą karmę mnie rozpyerdalał xD Jeszcze oglądanie tej supermocy dostępnej na dolnym przycisku krzyżaka po raz ętnasy potrafi dać raka. Na samym początku gry jeszcze system wspinaczki nieźle dawał się we znaki, wiem, że były te kratki wentylacyjne, a później superbieg, ale jak się chciało gdzieś czasem wejść "ręcznie" to można się było srogo wkurzać. Widać, że gra miała być zrobiona na szybko na start konsoli może gdyby mieli więcej czasu to wyglądałoby inaczej, chociaż zaznaczam, że w poprzednie części na ps3 nie grałem więc nie wiem na ile to wszystko jest podobne do siebie. Oby jutro GoT pozamiatał tak mi dopomóż Sucker Punch . Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Poruszania po mieście było też poważnym problemem, ten rodzaj gier powinien być pod tym względem przyjemny(coś jak Spider-Man,), dlatego dodatek jest dużo lepszy(nie żeby nie wiadomo jak rewelacyjny), ale zwyczajnie przyjemnie się w niego gra. Podstawka jest upośledzona pod tym względem(i pod wieloma innymi). Taki tam przeciętniak z graficzką. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 Oj, nie zgodzę się zupełnie. Po tych wszystkich wpisach ściągnąłem Second Son i First Light jeszcze raz. Aż przypomnieliście mi że tego drugiego do dzisiaj nie splatynowałem jak planowałem więc jest świetna okazja bo to platyna dość krótka. Po 1. Mówimy o 6 letniej grze i let me tell ya - gra wygląda świetnie, a poruszanie się jest jednym z lepszych w tego typu grze. To nie zestarzało się zupełnie moim zdaniem. Szczególnie moc neonów pozwala na wręcz za dużą wolność. Po 2. Misje poboczne są strasznie prymitywne. Tak było już na poprzedniej generacji, ale luz i przyjemność z robienia ich wiąże się z łatwością poruszania, gdyby nie to to byłaby to udręka. Co ciekawe, Spider-Man najczęściej do inFamousa porównywany - gra jak najbardziej lepsza - wcale z prymitywnością aktywności pobocznych też nie zaszalał. Tak jak tutaj, poruszanie się po mieście wybaczało na tym polu wiele. Po 3. Fabuła. To całkowicie zależy od upodobań, co komu siądzie. Dla mnie to zawsze były lekkie historyjki, przy których nie trzeba było się skupiać. Dwójka wprowadzała jakiś moralny ciężar (trochę zbyt górnolotnie), a jedynka bardzo fajny twist, ale nie zmienia to faktu, że to dalej popcorn story. Powtarzam, mówimy o początku nowej generacji, mechanikach z poprzedniej, gdzie głównie stawiano na silniki graficzne, a ten w inFamousie moim zdaniem zestarzał się bardzo dobrze. Zdecydowanie większe zadanie przed Sucker Punch teraz bo tak prymitywne aktywności poboczne nie przejdą w Ghost of Tsushima i muszą postarać się bardziej niż Guerilla w Horizonie. Graficznie już wiadomo, że gra zrobi. Wrzuciłbym na luz, dajcie temu bądź co bądź sandboxowemu staruszkowi dychnąć. 1 1 Cytuj
locarno 0 Opublikowano 18 lipca 2021 Opublikowano 18 lipca 2021 Hej. Czy ktoś może powiedzieć co powinno znajdować się w polskim opakowaniu wydania premierowego Infamous Second Son? Chodzi o ulotki które tam powinny się znajdować. Na różnych aukcjach mają różne ulotki. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 1 lipca 2022 Opublikowano 1 lipca 2022 Cytat We’re also working to put Cole’s Legacy DLC for inFAMOUS Second Son (which was previously only available as part of the Collector’s Edition) on PlayStation Store in all territories for anyone who missed it. https://www.suckerpunch.com/upcoming-infamous-2-ugc-maintenance-and-legacy-franchises/ Cytuj
karmaster 363 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Trochę to zajęło ale udało się skoczyć (W 2014/15 robilem jakos 25% i odstawiłem grę na czas nieokreślony). Całkiem nieźle się w to grało po latach na PS5 (graficzka i FPSy podbite, w ustawieniach miałem 'wysoka rozdzielczość'). Oczywiście gra cierpi na problemy 10 letnich sandboxów (wyczyść każdą dzielnice, żeby zebrać nowe moce = wszędzie zrób te same misje, co już przy 2-3 podejsciu lekko zaczyna nużyć). Poruszanie po mieście całkiem spoko, jak już dostaniemy nowe moce (z 'dymem' skakanie po budynkach jest mocno upierdliwie, chyba że znajdziemy szybko szyb wentylacyjny). Przeszedłem grę 2 razy (good i evil), to spróbowałem polskiego i angielskiego dubbingu. Polska wersja to chyba jedna z gorszych na PS4 i kompletnie nie pasuje, a angielska bardzo ok i widać, że się przyłożyli. Fabuła średnia + nie podobało mi się to, że w zasadzie nie ma różnicy przy 'dobrym' i 'złym' przejściu (w oryginalnym 'infamous' i w dwójce, te różnice jednak były duże, a zakonczenie zupełnie inne dla obu drog). Sam gameplay, używanie mocy, strzelanie itp. na prawdę spoko (nie ma auto celowania, ani nawet 'wspomagaczy' co dzisiaj już jest raczej niespotykane) ale tylko na 'ekspercie'. Na niższych poziomach trudności jest za łatwo (no chyba że ktoś gra 'na rambo' to wtedy nawet na easy się szybko zginie). Podsumowanie: Na dzisiaj, to takie 6/10, + fajna gierka 'na raz' (no mozna dwa, żeby zrobić dobre/złe wybory i wbić trofea), + grafika i ogólnie strona techniczna jak na gierkę z 2014, daje radę nawet dziś (brak doczytywanie i widok po horyzont) + jest w ps plus - słabe i powtarzalne side-questy - mało głównych zadan i bardzo niewielka roznica miedzy zła i dobra drogą - polski dubbing (a nie jestem bardzo wymagający, bo sporo gier Sony przechodziłem po polsku i nie narzekałem, ale tutaj przez polska wersje jest zupełnie inny odbiór pewnych wydarzen + głowny bohater gada jakieś durne teksty i nie da się go słuchać), nie mam pojęcia czemu polska wersja była chwalona w recenzjach z przed lat, ale dzisiaj wypada mega słabo Kiedys pasuje probowac First Light (ale na razie mam dosc infamousa, to pewnie poczeka do 2024 2 Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Ja muszę odpalić, bo ostatnio grałem przed tymi patchami poprawiającymi grafikę. Podróżowanie Dymem najbardziej mi pasowało, ale jak piszesz, jest mocno sytuacyjne. Neon spoko, ale dopiero w First Light czuć większą moc. Osobiście mocno polecam dodatek. 1 Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 19 sierpnia 2023 Opublikowano 19 sierpnia 2023 First Light i Fetch>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>pedau w rurkach pamietamy XD Spoiler moc betonu Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Czy First Light też ma jakieś poprawki na PS5? Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 A SS ma? Z tego co pamiętam to obie części dostały wsparcie pod PS4Pro. Cytuj
Moldar 2 267 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Dla pro może i coś było, na ps5 nie, no ale.to stare gry. Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Te gry mają tryb wysokiej rozdzielczości w którym jest odblokowany framerate i na PS5 jest ~4k CB + 60 FPS, dobrze to wygląda nawet dzisiaj. 1 Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Nom to z patcha pod Pro, ale pod PS5 nic nie ma ani w SS ani w FL. Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Spoko, w sumie to chodziło mi właśnie o cokolwiek takiego, bo wyżej pisaliście coś o "patchach poprawiających grafikę" i myślałem, że komuś się chciało odgrzewać te starocie pod PS5. Ale i to dobre, jak najbardziej wystarczy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi