Skocz do zawartości

PSX Extreme 187

Oceń okładkę PSX Extreme 187 55 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceń okładkę PSX Extreme 187 - Tomb Raider

2. 2. Oceń okładkę PSX Extreme 187 - God of War: Wstąpienie

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Skupcie się na zaglądaniu do gazety a nie im w portfel :P Ja kupie dopiero jak będzie dokładnie PS4 opisane,czyli pewnie po E3.

Wszystko kwestia tego, co pokażą na E3. W numerze kwietniowym na pewno przeanalizujemy to, co pojawiło się dotychczas. 

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 14,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Tokugawa1982
    Tokugawa1982

Zainspirowany tekstem na PS3 Site-" Lekcja historii z ACIV" z przyjemnością przeczytałbym coś takiego na łamach PE. Przy recenzjach serii AC aż prosiło się o taki tekst. Pamiętam kiedyś piękny opis K

• Co za zayebisty numer. Więcej takich! Naprawdę było co czytać, choć jest jedna rzecz, która wg mnie kompletnie nie pasuje do dzisiejszego PE - felietony HiVa. Ten gość w moim odczuciu ewidentnie piepr

• Co za niezwykłe zjawisko: PE trzyma się mocno i raczej długo nie zejdzie ze sceny podczas gdy cała konkurencja już poszła do piachu. Dla mnie gazeta staje się coraz lepsza merytorycznie i profesjonaln

Opublikowano

Dobrze sie zapowiada, czekam na prenumerate !
Mam nadzieje, ze tym razem dostane w koncu okladke, ktora bardziej mi sie podoba (tutaj Kratos) bo ostatnio 2x dostawalem akurat ta druga. Ciesze sie z tekstow o Vice City, Dead Space i recek Tomb Raidera, Dead Space i Sly - bedzie co czytac.

Opublikowano

a ja juz czytam:)

zapowiada sie sporo ciekawych tekstow a i dziwne ze ten komiks z konca przeszedl bez cenzury:)

Opublikowano

jak dla mnie bomba , pocahontas wygląda świetnie , i ten łuk i ta strzała. Ta z tym potworem też wymiata. Kocham Was. 7/10 . Nie sugerujcie sie tym że nisko , nieczęsto wystawiam 8/10

Opublikowano

Numer spoko, dużo materiału jednak mam pytanie odnośnie pewnej reklamy. Jak to jest z tym sklepemPE ?, niby odcinacie się od niego itp, a w nowym numerze wywalona reklama na całą stronę z miskiem, ktôry wiadomo, że jest mocno kojarzony z pismem.

Kogo to był pomysł z tą reklamą i dlaczego na takà formę pozwoliliście ? Bo wpływa na to napewno macie co się ukazuje w waszym piśmie, nawet jak klient za to płaci...

Opublikowano
  • Autor

Numer spoko, dużo materiału jednak mam pytanie odnośnie pewnej reklamy. Jak to jest z tym sklepemPE ?, niby odcinacie się od niego itp, a w nowym numerze wywalona reklama na całą stronę z miskiem, ktôry wiadomo, że jest mocno kojarzony z pismem.

Kogo to był pomysł z tą reklamą i dlaczego na takà formę pozwoliliście ? Bo wpływa na to napewno macie co się ukazuje w waszym piśmie, nawet jak klient za to płaci...

http://www.psxextreme.info/topic/93772-sklep-sklepepl/?p=2780752

Opublikowano

No to ja wiem, że to nie wasz sklep ale po co tam jest ten wasz misiek umieszczony ? Czyli ja jak bym się u was reklamował to też mógłbym go wykorzystać ?

Edytowane przez balon1984

Opublikowano
  • Autor

No to ja wiem, że tonie wasz sklep ale po co tam jest ten wasz misiek umieszczony ? Czyli ja jak bym się u was reklamował to też mógłbym go wykorzystać ?

Szczerze, nie wiem, co mam Ci odpisać :). To jest trochę dziwna sytuacja, którą staramy się wyjaśnić, ale na dzisiaj nie bardzo możemy, ot tak, zrobić blokadę takiej reklamy (m.in. kwestia umów). 

Opublikowano

He no trzeba było tak od razu, anie traktujesz nie jak młodego wciskając linkjale i tak plus za szczerość;)

Opublikowano

Dostałem w końcu świeżutki nr PE ( gapię się na cudną okładkę z TR). Kilka kwestii :
- dlaczego nie ma ocen wstępnych w playtestach GOW i TLOU ?,zawsze były
- liczyłem na Przez pryzmat... ,lub O co chodzi w temacie gry nr -Tomb Raider- może następnym razem

- recka MGR pewnie też w następnym nr.
Ponawiam ( comiesięczny apel;) o szersze kolumny tekstu w felietonach( np Kuby o renderach) nawet 0,5 cm mnie ucieszy
Pochwały za reckę Tomb Raider oraz za tekst oPS4

Opublikowano

Dostałem w końcu świeżutki nr PE ( gapię się na cudną okładkę z TR). Kilka kwestii :

Sony zastrzegło w tych playtestach brak ocen.

Opublikowano

Sony zastrzegło w tych playtestach brak ocen.

Chyba są pewni wysokiej jakości swego produktu ?

Opublikowano

Ostatnio jest sporo szumu o screeny z gier dostarczane przez producentów. Butcher w swoim felietonie podkreśla, żeby się nimi nie sugerować, że ważna jest treść itp. Z grubsza, to się zgadzam, ale czy dla świętego spokoju czytelników i redaktorów, nie lepiej byłoby choćby zaznaczać na marginesie recenzji: screeny dostarczone przez twórców/screeny pochodzące z gry? Gierki to jednak głównie wideo i trudno nie sugerować się obrazkami. Dla wielu osób recenzja to obrazki + ocena końcowa i jest tak z różnych powodów(choćby przesyt informacji w zapowiedziach, playtestach sprawia, że interesuje nas tylko jaki jest efekt)

Opublikowano

Po wczorajszym cyrku na forum miałem nie kupować najnowszego numeru (pomyślałem - pierdole to, nie dołóżę już nawet złotówki do tego gówna). Ale jako że trafiła się w sklepie okładka z Larą (już nie moge patrzeć na tego łysola - to będzie 1szy GoW, w którego nie zagram), do tego byłem ciekaw Waszej opinii nt konferencji SONY, to jednak pękłem. Dużo do poczytania na pierwszy rzut oka - czas na lekturę...

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Zgadzam się, okładka z Larą jest śliczna. Wygląd pisma poszedł w dobrym kierunku. Przeglądając zawartość widać że to elegancki magazyn na poziomie, widać że komuś zależy. Poprawiłbym tylko wygląd stron z testami sprzętu. Proponuję stosować do nich białe tło. Prawdopodobnie zostaliście ostatnim konsolowym pismem w Polsce. Jestem z wami 8 lat. W marcu 2005 poznałem wreszcie pismo o grach które idealnie mi przypasowało. Niby wszystko jest w internecie, ale mam to de. 10zł miesięcznie to żaden wydatek. Nadchodzi 8 generacja konsol, jak większość konsolomaniaków czuję podnietę :) Z wami chcę poznać nowe konsole i nowe gierki. Z wami chcę podsumować 7 generację (rozumiem że będzie wielki plebiscyt na PPE?). Cieszę się że nadal jesteście. Świat się zmienia, następuje wymiana pokoleń, ale pewne rzeczy na szczęście zostają bez zmian. Nadal kocham gierki i cieszę się gdy Perez zapowie nowy numer PE.

Z tego co do tej pory przeczytałem najbardziej mi się podobały:

-rodzyn z kleksem u HIVa na 101 stronie. To jest śmieszne, recenzje z przyszłości nie były. Więcej rodzynów! :)

-Zgrentgen "Letsplej unboxing" - rewelacja, fachowa rozkminka

-O co chodzi... Dead Space - bardzo lubię ten dział. Czasem mi się już mieszają gry i zapominam co gdzie było i po co

-Tomb Raider recenja - jak Roger napisze recenzję to nie ma bata

-KinematoGRAfia – Final Fantasy - świetny dział, kolejny ciekawy artykuł

-Obcy graczom nieobcy

-Immersja - jak zwykle ciekawe

Ciekaw jestem co to za zmiany na PPE o których wspomniał Roger. Czasopismo macie na medal, czas żeby portal i forum działały jak szwajcarski zegarek. Zwłaszcza że powoli zbliża się potężne E3 i przybędzie wam czytelników.

Opublikowano

Chyba tez się skuszę po dłuższej przerwie, wszak nowa generacja zbliża się wielkimi krokami - ciekaw jestem, co tam nabazgraliście w tym temacie ;)

Tak jak mówię, w tym temacie głównie podsumowanie konferencji. Obszerniej będzie za miesiąc. 

No rzeczywiście lakonicznie Roger opisał konferencję (liczyłem na wrażenia szerszego grona). Cóż, trzeba będzie poczekać do kolejnego numeru...

Dużo nie poczytałem - najlepsze kąski zostawiłem na później, ale pewne teksty mnie intrygują:

- Cytat Numeru - WTF? Nie wiem, czy to kwestia tamatyki, ale po co marnować miejsce na takie brednie? Już lepiej jakby udzielające się osoby napisały parę słów nt konferencji. A tak mamy jakieś oklepane pitu-pitu.

- Granda. Tytuł działu Idealnie pasuje do zawartości :P Pseudo filozoficzne brednie o niczym. Do tego ten żanującej jakości "komiks" (jest brzydkie słówko - jest ekstrimowo, no nie wyszyło).

- Grających Dam i HC Roomów nie komentuję.

- Region Filmowy daje radę. Kuba odwala kawał dobrej roboty.

- Recenzje dobre. Zapowiedzi również. Nadal spełniacie swoją podstawową fukncje - to cieszy.

PS "dwója" dla Wii U - jest aż tak źle? ;)

Opublikowano
  • Autor

Z konferencją pisałem - Roger opisywał ją o 4 rano, o 6 strona był już w drukarni, a o 8 numer już się drukował :). Nie było opcji ani na większy opis, ani na zbieranie wypowiedzi (to a propos Cytatu numeru). To wszystko w obszernej formie w kwietniowym numerze. 

- Granda. Tytuł działu Idealnie pasuje do zawartości :P Pseudo filozoficzne brednie o niczym. Do tego ten żanującej jakości "komiks" (jest brzydkie słówko - jest ekstrimowo, no nie wyszyło).

No dzięki ;). Człowiek raz na 20 numerów coś napisze i od razu "pseudofilozoficzne brednie" :D.

A co do Wii U - konsolometr odzwierciedla kondycję konsoli w danym numerze, a w marcu Wii U niespecjalnie miało czym się pochwalić. 

Opublikowano

Z konferencją pisałem - Roger opisywał ją o 4 rano, o 6 strona był już w drukarni, a o 8 numer już się drukował :). Nie było opcji ani na większy opis, ani na zbieranie wypowiedzi (to a propos Cytatu numeru). To wszystko w obszernej formie w kwietniowym numerze. 

No dzięki ;). Człowiek raz na 20 numerów coś napisze i od razu "pseudofilozoficzne brednie" :D.

Nie bierz tego do siebie - poprostu odniosłem wrażenie, że nie mieliście za bardzo o czym pogadać. Temat oklepany, to i wnioski oczywiste - i jeszcze to "gaming wins", seriously :P Zapachajdziura taka.

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Zainspirowany tekstem na PS3 Site-" Lekcja historii z ACIV" z przyjemnością przeczytałbym coś takiego na łamach PE. Przy recenzjach serii AC aż prosiło się o taki tekst.

Pamiętam kiedyś piękny opis Kalego  powieści Romance of three kingdoms , albo mitologii Japonii w związku z recenzją Okami, tekst Rogera o organizacji Yakuza Świetnie pogłębia to doznania z gry i poszerza horyzonty. Takie teksty to lekka odskocznia od tematów stricte growych, które dominują w felietonach.
Teksty o Cyberpunku,Biomechanice, Zimnej Wojnie ( MGS),Gangach w USA( GTAV), Postapokalipsie w książkach i filmie ( Last of Us), Ludności japońskich wysp ( Tomb Raider) .
Oględnie mówiąc teksty, poruszające oryginalne motywy zawarte w danej grze.
Będzie jak nic 108 (lub 116) stron co miesiąc nawet w miesiącach posuchy :)

Opublikowano

Witam, Pozwolę sobie przyczepić się do recenzji Aliens: Colonial Marines, bo wygląda ona jakby była pisana na kolanie. Zgadzam się z tym, że gra jest crapem i zasługuje na maksymalnie 5/10, ale nie zmienia to faktu, że recenzja jest kiepska. Nie rozumiem jak Amer mógł źle ocenić warstwę dźwiękową? Muzyka z menu jest ok, w samej grze jest w odpowiednich ilościach i nie gorsza, odgłosy giwer i wykrywacza ruchu wyjęte wprost z Aliensów i dodatkowo przyzwoite dialogi (plus ode mnie za głos Bishopa). Poza tym ani słowa o dość ciekawym etapie skradankowym i nietrafione stwierdzenie o braku ładnych widoczków na powierzchni (a czwarta misja i podróż do kolonii to się nie liczy?). Aha, i jeszcze brak nagany za fatalnie zrealizowane walki z bossami i za smartguna zaliczającego jedynie baaardzo gościnny występ.   ;)

Edytowane przez charlesc

Opublikowano

Oprawa graficzna obecnego numeru jest WSPANIAŁA! Aż chce się czytać...

PS. Jako wieloletni czytelnik domagam się ustanowienia "Koso" ponownie Zgredem! ;)

Opublikowano

Jak dajecie dwie okładki to zadbajcie, żeby wszędzie był wybór. Ja na razie numeru nie kupiłem, chociaż zawsze kupuję w dniu premiery, bo nie mogę znaleźć egzemplarza z Larą. Ktoś poda mi namiar kiosku w Poznaniu gdzie jest PSX z Larą??

Ja obleciałem kilkanaście i znaleźć nie mogę.

Opublikowano

brama84: daj spokoj. przecie tym zajmuja sie dystrybutorzy do kioskow. powiedz pani w kiosku ze chcesz dwie okladki to moze specjalnie dla Ciebie bedzie zamawiac. naklad numerow i z jedna i druga okladka jest taki sam.

no i kurde:) jak mozesz nie kupic numeru bo szukasz z inna okladka niz jest. numer przeczytasz, odlozysz na polke i przykryjesz kolejnym numerem.