waldusthecyc 4 767 Opublikowano 30 lipca 2013 Opublikowano 30 lipca 2013 Dokładnie o to mi chodziło i o tę jeszcze przed wczesną radość posiadaczy dobrych słuchawek, ze wreszcie dość przedłurzaczy. Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 (edytowane) mnie tam cieszy wbudowane gniazdo słuchawkowe - mam juz dosyć przedłużaczy. o zmianie słuchawek na bezprzewodowe nawet nie wspomnie, bo obecne przewodowe wymiatają xD ale przecież to jest bez sensu, podepniesz swoje super hiper słuchawki przewodowe do DS4 a ten bezprzewodowo po cholera wie jakim streamingu i jakim pakiecie danych i jakiej kompresji będzie wrzucać Ci na nie dźwięk. Skoro - jak sam zauważyłeś - bezprzewodowe słuchawki dają wg. Ciebie taki kichany dźwięk, to czemu niby przewodowe słuchawki do których doprowadzony jest bezprzewodowo dźwięk mają działać lepiej? chyba, że coś źle skumałem nigdy nie miałem bezprzewodowych słuchawek, wiec nie mam zielonego pojęcia, jak działają i czy jest w ogóle jakakolwiek strata na jakości.ale, ale.. idąc Twoim tokiem myślenia wydaje mi sie, ze ta opcja jest najbardziej pożyteczna, bo tylko raz tracę na jakości(jeśli juz), a nie dwa, jak by to miało miejsce w przypadku: PS4 -> DS4 jedna strata, DS4 -> Słuchawki bezprzewodowe, druga dla wyjaśnienia dodam, ze u mnie zakup sprzętu jest równoznaczny do zakupu autka - raz rozsądnie, na kilka lat(i nie mowie tutaj o klelotach ). Edytowane 4 sierpnia 2013 przez MEVEK Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Opublikowano 4 sierpnia 2013 bezprzewodowe słuchawki sa po prostu wygodne, a im droższe tym, zazwyczaj, reprodukcja dźwięku jest lepsza tyle. jeśli słyszysz różnicę pomiędzy mp3 320kbps, a dobrze zripowanym FLAC (lub inny bezstratny format), to jest szansa, że usłyszysz różnicę pomiędzy średniej klasy słuchawkami na kablu i takimi bezprzewodowymi (oczywiście pomijam fakt, różnic w wrażeniach odsłuchowych - chodzi o jakość). Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Opublikowano 4 sierpnia 2013 ale, ale.. idąc Twoim tokiem myślenia wydaje mi sie, ze ta opcja jest najbardziej pożyteczna, bo tylko raz tracę na jakości(jeśli juz), a nie dwa, jak by to miało miejsce w przypadku: PS4 -> DS4 jedna strata, DS4 -> Słuchawki bezprzewodowe, druga W takim przypadku słuchawka komunikuje się bezpośrednio z konsolą (czy tam adapterem pod USB), a nie z padem. Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Opublikowano 4 sierpnia 2013 (edytowane) czyli jest prawie to samo, co w przypadku DS4 -> sluchawka po kablu. No a ja zawsze w takim razie, moge pozostac przy podlaczeniu kablowym, bezposrednim Edytowane 4 sierpnia 2013 przez MEVEK Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Opublikowano 4 sierpnia 2013 mam wrażenie, że wszyscy piszą o czymś innym 1 Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Opublikowano 5 sierpnia 2013 czyli jest prawie to samo, co w przypadku DS4 -> sluchawka po kablu. No a ja zawsze w takim razie, moge pozostac przy podlaczeniu kablowym, bezposrednim dobra dobra, ale chciałeś podłączać przewodowe słuchawki do DS4 czyli zrobić z nich bezprzewodowe, które wcześniej zrypałeś za słaby dźwięk jeżeli ktoś jest masturbatorem dźwiękowym to mamy: 1. słuchawki przewodowe, podłączasz do ampli, które to podłączasz optykiem do PS4/PS3 czy czegokolwiek innego 2. słuchawki przewodowe, które podłączasz bezpośrednio do PS3 (przejściówki) 3. słuchawki bezprzewodowe w systemie z pkt. 1. 4. słuchawki bezprzewodowe w systemie z pkt. 2. nie wiemy jak będzie puszczony dźwięk po DS4, cholera wie co to będzie. Ja osobiście wolę bezprzewodowe słuchawki bo prawda jest taka, że w grach nie ma to żadnego znaczenia - jakość dźwięku jest tak różna, że aż zęby bolą, dodatkowo od pewnego momentu nie słyszę już różnicy, więc nie przepłacam. Cytuj
mr.Zajac 35 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 DS4 będzie dostępny także w kolorach czerwonym i niebieskim. Ten niebieski trochę lepszy od czerwonego, ale czarny i tak wymiata. Wie ktoś czy DS4 będzie kompatybilny z PS3? 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Wie ktoś czy DS4 będzie kompatybilny z PS3? bardzo bym sie zdziwił gdyby był Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Po USB pewnie będzie działał. Cytuj
mr.Zajac 35 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Dobra wikipedia mi powiedziała, że DS4 łączy się za pomocą Bluetooth 2.1 +EDR, a PS3 obsługuje tylko Bluetooth 2.0 No to trzymamy kciuki za USB... http://en.wikipedia.org/wiki/DualShock Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 A ja zupelnie na odwrot - czerwony(chodz bardziej mi to wpada w pomarancze) wymiata, a reszta wek Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Na tych zdjęciach te kolory wyglądają seksownie. Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Wiadomo cos o cenie juz ? Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Pisali już gdzieś, że bodajże 60 euro. Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Pisali już gdzieś, że bodajże 60 euro. to Kozak, bo górna polka jaka obstawiałem/jestem w stanie dać, wącha sie w przedziale 69 euro. biorę, jak sie tylko ukarze Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 pomarańczowy wygląda świetnie! to ma być na launch konsoli? Cytuj
Karas 433 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 pomarańczowy wygląda świetnie! to ma być na launch konsoli? Oficjalnie jest to czerwony , nie sprecyzowano dokładnie kiedy było jedynie że wraz z konsolą się pojawią więc całkiem możliwe że na premierę. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Czerwony wyglada kozacko Cytuj
dApo 313 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 https://twitter.com/yosp/status/373537955131834368 to chyba wyjasnia co nie wyjasnione Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Nie, dalej nie wyjaśniono, czy można wyłączyć to światełko na padzie. Cytuj
dApo 313 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Opublikowano 31 sierpnia 2013 to też zostało potwierdzone i nie będzie można Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Opublikowano 31 sierpnia 2013 https://twitter.com/yosp/status/373537955131834368 to chyba wyjasnia co nie wyjasnione swietna wiadomość ale już widze ten shitstorm posiadaczy wysokoomowych słuchaweczek że cicho gra, że bas się z(pipi)ał, bla bla bla. a potem pojawia się w necie foty jak ludzie podczepiają pod pada np fiio e6 i kozaczą, jaki to fajny przenosny grajek z tego pada x) pieśń przyszłości, ale zobaczycie, że tak będzie Cytuj
Karas 433 Opublikowano 6 września 2013 Opublikowano 6 września 2013 Dual Shock 4 będzie można podpiąć do PC bez dodatkowych sterowników Każdy z nas, który będzie chciał podłączyć Dual Shocka 4 do swojego peceta, nie powinien mieć z tym najmniejszego problemu, takie słowa wypowiedział deweloper, pracujący obecnie nad grą GALAK-Z, a który był obecny na PAX Prime w Seattle. Reddit kolejny raz służy jako źródło cennych informacji - jeden z użytkowników tego portalu zagadał twórcę GALAK-Z i wyciągnął od niego informacje, jakoby pad od PlayStation 4 po podłączeniu do peceta, bez problemu mógł służyć jako urządzenie sterujące w grach z powodzeniem zastępując inne kontrolery tego typu. Pad działa po podłączeniu przez port USB w komputerze, nie wiadomo czy będzie działał przez bluetooth. Nie wiadomo również jak wygląda kwestia z touchpadem. Komputer działał z Windowsem 7. Całość jest jeszcze w fazie plotek, ale chyba możemy zacząć zakładać, że takie rozwiązanie jest możliwe. Twórca powiedział też, że GALAK-Z nie było gotowe w stabilnej wersji na konsole, więc zmuszeni byli wystawić pecety z podłączonymi padami. Taki sam zabieg zastosowali twórcy gry Transistor, które również używało peceta i pada. Jeden z użytkowników Reddita, który ma dostęp do pada sprawdził tę teorię i potwierdza - system rozpoznaje Dual Shocka 4 jako standardowy kontroler, a na dowód pokazał zrzut ekranu i krótki filmik. Jest to świetna wiadomość dla wszystkich, którzy mają pecety, na których zdarza im się zagrać, ale woleliby podłączyć Dual Shocka 4, który według wielu redaktorów obecnych na Gamescomie [w tym Musiola], jest dużo wygodniejszy niż jego xboxowy odpowiednik. Na zdjęciu widać, jak wciśnięte do połowy klawisze L2 i R2 poruszają rotacjami X i Y, więc są wykrywane przez system. Na filmie zaś pokazuje jak wygląda sprawa z gałkami pada.: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FKwL4lrDmA0 http://www.ps3site.pl/dual-shock-4-bedzie-mozna-podpiac-do-pc-bez-dodatkowych-sterownikow/166009 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi