Guli27 4 Opublikowano 17 czerwca 2019 Opublikowano 17 czerwca 2019 https://allegro.pl/oferta/pad-kontroler-do-ps4-razer-raiju-czarny-7497721457?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=YTk0ZmQ0ZmUtYWFlYS00Y2ZhLWE5OTYtYjIxZGU0YzU4OWEzAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=a04a79ea-4ba9-4319-9f9b-c13351434f8a Co o tym myślicie? Odnowiony od producenta - ciekawe co się w nich tak psuje, że koleś ma tyle ich wystawionych :O Jest to pierwsza wersja Raiju, druga mi nie pasuje, bo ułożenie gałek z x'sa, trzecia (ultimate) stanowczo za droga Podobno gałki padają w tych padach? Cytuj
grabipl 150 Opublikowano 17 czerwca 2019 Opublikowano 17 czerwca 2019 Ja brałem od tego gościa, ale te za 350zł które są niby nowe... ale przyszedł bez pudełka oryginalnego. Moim zdaniem to wałki, pierwszy pad był felerny i guzik "x" potrafił nie odbijać(wymienili bez problemu). Ale jakoś nie narzekam bo gram na tym drugim już kilka miesięcy i nie ma żadnych problemów z nim Cytuj
jaro 77 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 Też kupowałem w grudniu 2017 czyli półtora roku temu i przez prawie rok było ok, później analog zaczął driftować. Generalnie za tą cenę bardzo dobry pad, jak trafisz na sztukę która będzie bez problemowa. Cytuj
Guli27 4 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 (edytowane) kurde to jak ty dostałeś niby "nowy" a był felerny, to ten "odnowiony przez producenta" moze byc jeszcze gorszy ale mnóstwo osób od niego kupuje, negatywów nie ma żadnych jeśli chodzi o pady czy rzeczy do konsol EDIT: z tego co wyczytałem w necie to pad odnowiony przez producenta to taki pad, który musi być "technicznie" jak nóweczka z pudełka Sprzedawca twierdzi, że może mieć jakieś ryski, ale przetarć (na gałkach) i padzie nie ma więc wierzę, że jest dobrze odnowiony Bierem, w ps5 i tak pewnie nie będzie działać i trzeba będzie kupić nowego więc jak na rok z hakiem starczy to będzie git Falująca gałka to chyba wady tych padów, a nie wina sprzedawcy, ale mam nadzieję, że u mnie tego nie będzie. PS Mówi, że jest normalnie gwarancja na niego, jak mi się coś zacznie psuć po miesiącu czy coś to wymieni, zobaczymy. Miałem do wyboru kupić DS v2 za 180, a tego za 260 to biorę tego, a DS v1 będzie jako zapas do zwykłych gier Edytowane 18 czerwca 2019 przez Guli27 Cytuj
jaro 77 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 2 godziny temu, Guli27 napisał: kurde to jak ty dostałeś niby "nowy" a był felerny, to ten "odnowiony przez producenta" moze byc jeszcze gorszy ale mnóstwo osób od niego kupuje, negatywów nie ma żadnych jeśli chodzi o pady czy rzeczy do konsol EDIT: z tego co wyczytałem w necie to pad odnowiony przez producenta to taki pad, który musi być "technicznie" jak nóweczka z pudełka Sprzedawca twierdzi, że może mieć jakieś ryski, ale przetarć (na gałkach) i padzie nie ma więc wierzę, że jest dobrze odnowiony Bierem, w ps5 i tak pewnie nie będzie działać i trzeba będzie kupić nowego więc jak na rok z hakiem starczy to będzie git Falująca gałka to chyba wady tych padów, a nie wina sprzedawcy, ale mam nadzieję, że u mnie tego nie będzie. PS Mówi, że jest normalnie gwarancja na niego, jak mi się coś zacznie psuć po miesiącu czy coś to wymieni, zobaczymy. Miałem do wyboru kupić DS v2 za 180, a tego za 260 to biorę tego, a DS v1 będzie jako zapas do zwykłych gier no i git, na pewno po pograniu na tym padzie nie będziesz chciał już nigdy grać na normalnym DSie. Ja niedawno zmieniłem na Raiju Tournament Edition i dla mnie to pad idealny, bo ma wszystkie funkcjonalności zwykłego Raiju, a w dodatku niesymetrycznie rozmieszczone gałki. Właśnie też się zastanawiam czy dużo zmian zrobią przy PS5 jeżeli chodzi o pada i czy stary będzie kompatybilny. Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 Panowie ta wersja dualshock 4 v2 z ps4pro mająca szare gumy na analogach też ma z nimi problem? Nie wiem czy tak mocno się wycierają czy spokojnie można korzystać bez dodatkowych gumek(drażnią mnie). Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 ponad 2 lata używam i nic się nie wytarło Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 No mi w z wersji podstawowej rozleciały się przed premierą PRO , tutaj czuję że jest inny materiał . Cytuj
oFi 2 497 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 Było już pisane ale powtórzę : to zależy od kwasowości twojego potu. Mi np. nie ścierają się gumki. Również z premierowego pada do ps4 przez caly okres użytkowania nie miałem problemów, a mojemu bratu ma popekały gumki na analogach, dlatego używa specjalnych nakladek w nowym padzie. 3 1 Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 Czyli sony dalej nie potrafiło ogarnąć pada... no nic kupi się najwyżej jeszcze jeden jak guma zejdzie. Tak jak lubie silikonową obudowe na pada bo przyjemniej w dłoni leży tak już te gumy na gałki powodują dyskomfort podczas grania. Szczególnie połączone z obudową . Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 Jak wy używacie tych padów, że wam się gałki psują? XD Mam pada od 2014 roku jednego, którego używałem jakieś 3 lata i wygląda jak nówka. O co chodzi? Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 używanie tu nie ma za dużego związku. Mój pad od ps2 którego mam od 2006 wygląda lepiej niż 5 letni ds4 a był poddawany większym obciążeniom. No chyba że z wiekiem zmieniła się kwasowość mojego potu Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 to niezła kwasowość twojego potu Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 No mi odpadał kawałek gałki jakby została uszkodzona paznokciem. W nowej wersji guma lepsza ale wciaz to nie materiał jak xone czy nawet dual 2,3. Nie wiem czemu sony zastosowało tak badziewny materiał. Cytuj
Wredny 9 706 Opublikowano 21 lipca 2019 Opublikowano 21 lipca 2019 (edytowane) Jeden z dwóch oryginalnych padów, które nabyłem wraz z konsolą, zaczął mi niedomagać ostatnio - objawy wyraźnie wskazują na zakłócenia bluetooth. Żyje własnym życiem, czasem "słucha", ale za chwilę postać leci w zupełnie innym kierunku, albo nie reaguje w ogóle, na wciskanie np kwadrata również. Przez tyle lat było dobrze i na starość zaczęło mu odpyerdalać? Bo konfiguracja urządzeń bluetooth/wi-fi w jego otoczeniu się nie zmieniła. Niedawno kupiłem jednego pada, bo starego utopiłem, a teraz wychodzi, że będę musiał dokupić kolejnego. EDIT: Wygląda na to, że problemem jest zewnętrzny dysk twardy, który niedawno kupiłem Cytat I've found out that it is my External Storage. From searches online, unshielded USB 3.0 can interfere with 2.4GHz. If I disconnect my External Storage, the problem pretty much disappears. My Solution: Upgrade the internal HDD and stop using External Storage. Cytat I saw your updated post and tried disconnecting my external storage (which was situated directly on top of my ps4) . Immediately I had no more issues. I then plugged the storage back in and still have not had more issues. I will update if the issues come back, but at this point I have to assume something about the external storage was causing an issue and simply disconnecting it and reconnecting it fixed the issue. Edytowane 21 lipca 2019 przez Wredny Cytuj
milupl 623 Opublikowano 27 października 2019 Opublikowano 27 października 2019 Opłaca się naprawiać uszkodzone DS czy nie? Mam 2, w jednym jakby cały czas lewy analog był wciśnięty w dół, drugi w ogóle się nie włącza i nie reaguje po podłączeniu do ładowarki. Cytuj
creatinfreak 3 858 Opublikowano 27 października 2019 Opublikowano 27 października 2019 Z pierwszego wyciągnij gniazdo USB, włóż do drugiego i będziesz miał działającego pad bez kosztów. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 Ostatnio wyskakuje mi komunikat przy włączeniu konsoli "podłącz to urzędzenie kablem usb lub zarejestruj ponownie". Co to za badziew? Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 Nie wiem, ale jak to zrobisz to dalej wyskakuje? Może wystarczy na nowo sparować pada. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 Podłączałem kablem i od czasu do czasu wyskakuje komunikat Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 To może spróbuj dezaktywować pada i sparować go na nowo. Robi się to chyba w Ustawienia->Urządzenia. Cytuj
oFi 2 497 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 ja miałem taki problem z rozłączaniem pada ds3. Żadne resety nie pomagały, dopiero wymiana baterii na nową. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 Ale mi się nic nie rozłącza, wyskakuje tylko komunikat i tyle. Cytuj
pawelas 8 Opublikowano 2 listopada 2019 Opublikowano 2 listopada 2019 Dwa lub trzy razy oryginalny dualshock 4 v2 wypadł mi z ręki i od tej pory okazyjnie zdarza się że np. analogiem chcę delikatnie obrócić kamerę to nie reaguje wcale albo kręci kółka jakbym analoga trzymał cały czas. To samo z krzyżakiem i spustami, chcę strzelić raz to R2 strzela serią, albo w menu konsoli krzyżakiem chcę przeskoczyć o trzy opcje w prawo lub na dół to przeskakuje mi w prawo/na dół do samego końca. Kupiłem zamiennik za połowę ceny oryginału-nówki i zobaczę jak się będzie sprawował. Cytuj
milupl 623 Opublikowano 9 listopada 2019 Opublikowano 9 listopada 2019 W dniu 27.10.2019 o 09:00, creatinfreak napisał: Z pierwszego wyciągnij gniazdo USB, włóż do drugiego i będziesz miał działającego pad bez kosztów. Ten sposób nie przejdzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi