Fanek 668 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Z tego co pisał @Emtebe tutaj na forum i chyba to on zdjęcie wrzucał, w nowej rewizji poprawiono te gumy na analogach bundle Watch Dogs już ma te nowe, czy konsole gdzieś tak z kwietnia- maja, rewizja 4B ja swoją bede miał w poniedziałek to napisze coś o samym padzie, mam porównanie z tym pierwszym ze sklepu Ussr - a ty używasz jakichś nakładek na analogi? jeśli tak jakie masz? to w ogóle daje jakaś wygode poza osłoną gumy? Cytuj
dApo 313 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 nie wiem dlaczego wy tak długo czekacie na naprawę/nowego pada... ja czekałem tydzień, pewnie bym czekał krócej ale nie dołączyłem tabliczki znamionowej konsoli Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 ... W czerwonym wymieniłem baterie na tą z DS3, ... Ciekawe co Cię skłoniło do tego, bo bateria w DS3 jest pojemności 560 mAh, a w DS4 1000 mAh... W dodatku nie wiem co wy chcecie od tej diody... W ogóle już się nie odbija od tv, a Wy ją traktujecie, jak by wam oczy wypalała... Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 (edytowane) Z tego co pisał @Emtebe tutaj na forum i chyba to on zdjęcie wrzucał, w nowej rewizji poprawiono te gumy na analogach bundle Watch Dogs już ma te nowe, czy konsole gdzieś tak z kwietnia- maja, rewizja 4B ja swoją bede miał w poniedziałek to napisze coś o samym padzie, mam porównanie z tym pierwszym ze sklepu Ussr - a ty używasz jakichś nakładek na analogi? jeśli tak jakie masz? to w ogóle daje jakaś wygode poza osłoną gumy? Nie używam żadnych nakładek mam oryginalne. Podobno te od Xboxowego pada nie dość że pasują do są świetne w używaniu. Co mnie skłoniło? A to że DS 3 trzyma ponad 12 godzin grania a DS 4 już ledwie dociągał do 7 i pół godziny. Wymiana samej baterii poprawiła długość mojego grania. Edytowane 28 czerwca 2014 przez ussr Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 Właśnie zaczęły mi pękać gumy w obydwu padach które posiadam jednak nie chce się bawić w serwisowanie tylko chce wymienić na nakładki z X1. Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tej zamiany? Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 Gałki będą trochę wyżej od tych podstawowych, niektórym może to przeszkadzać. Sam montaż to zwykła wymiana, pasują bardzo dobrze. Cytuj
grykom 283 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 ale o jakich gałkach z x1 mowa? np. http://allegro.pl/galka-drazek-analog-grzybek-do-pada-xbox-one-i4363311441.html takich? i one będą pasowały do padów z ps4? Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 (edytowane) Z tego co pisał @Emtebe tutaj na forum i chyba to on zdjęcie wrzucał, w nowej rewizji poprawiono te gumy na analogach bundle Watch Dogs już ma te nowe, czy konsole gdzieś tak z kwietnia- maja, rewizja 4B ja swoją bede miał w poniedziałek to napisze coś o samym padzie, mam porównanie z tym pierwszym ze sklepu Ussr - a ty używasz jakichś nakładek na analogi? jeśli tak jakie masz? to w ogóle daje jakaś wygode poza osłoną gumy? Nie używam żadnych nakładek mam oryginalne. Podobno te od Xboxowego pada nie dość że pasują do są świetne w używaniu. Co mnie skłoniło? A to że DS 3 trzyma ponad 12 godzin grania a DS 4 już ledwie dociągał do 7 i pół godziny. Wymiana samej baterii poprawiła długość mojego grania. Z jakiego DS3 wyjąłeś baterię? U mnie bateria w moim DS3 ma pojemność 610 mAh i jest 2x mniejsza od tej w DS4, a w teście w internecie znalazłem wzmiankę o tym, że ma 1800 mAh (na wikipedi DS3 nie ma wzmianki o 1800 mAh). Wydaje mi się, że albo masz efekt placebo, albo nie masz oryginalnej baterii z DS3. Niemożliwe, żeby bateria o 2x mniejszej pojemności działała dłużej. Edytowane 29 czerwca 2014 przez NewNickPL Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 ale o jakich gałkach z x1 mowa? np. http://allegro.pl/galka-drazek-analog-grzybek-do-pada-xbox-one-i4363311441.html takich? i one będą pasowały do padów z ps4? Tak, będą pasować. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 Z tyłu DS3, jest informacja że bateria ma pojemność 500mA a w DS4 800 mA. Czy to efekt placebo no nie wiem wystarczy że porównam ile czasu mogę grać na DS3 a DS4. Teraz jest zdecydowanie lepiej, baterie po prostu wyciągnąłem z nieużywanego przeze mnie DS3. Nie przyglądałem się ile jest napisane na baterii nie wnikałem. Baterie 1800mA można kupić na allegro za 20 zł i wstawić do DS4. Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 (edytowane) Tylko z reguły trzeba uważać na takie baterie 1800mA, bo pewnie jest tak jak w telefonach - każda nieoryginalna bateria 2000mA działa krócej od oryginalnej 1200mA czy tam mniejszej. Edytowane 29 czerwca 2014 przez mikepointdotty Cytuj
karol666 6 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 ... W czerwonym wymieniłem baterie na tą z DS3, ... Ciekawe co Cię skłoniło do tego, bo bateria w DS3 jest pojemności 560 mAh, a w DS4 1000 mAh... W dodatku nie wiem co wy chcecie od tej diody... W ogóle już się nie odbija od tv, a Wy ją traktujecie, jak by wam oczy wypalała... Jakby kolega miał jeden z ostatnich modeli telewizorów sony z błyszczącą matrycą, to szybko zmieniłby zdanie Po ostatnim updacie znacznie mniej dioda odbija się, ale w ciemniejszych partiach/etapach gier, wciąż wyraźnie widać odbicie. Osobiście mi to nie przeszkadza, ale miło by było jakby się dało ją kompletnie wyłączyć Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 ... W czerwonym wymieniłem baterie na tą z DS3, ... Ciekawe co Cię skłoniło do tego, bo bateria w DS3 jest pojemności 560 mAh, a w DS4 1000 mAh... W dodatku nie wiem co wy chcecie od tej diody... W ogóle już się nie odbija od tv, a Wy ją traktujecie, jak by wam oczy wypalała... Jakby kolega miał jeden z ostatnich modeli telewizorów sony z błyszczącą matrycą, to szybko zmieniłby zdanie Po ostatnim updacie znacznie mniej dioda odbija się, ale w ciemniejszych partiach/etapach gier, wciąż wyraźnie widać odbicie. Osobiście mi to nie przeszkadza, ale miło by było jakby się dało ją kompletnie wyłączyć Mam SONY W655 i odbija się, ale dopiero to widzę jak zaczynam szukać jej na telewizorze, jeszcze nigdy nie przeszkadzała mi ani nie rozpraszała mnie podczas gry. @ussr no właśnie bateria od DS3 ma ~600 mAh, a DS4 1000 mAh (więc nie wiem z jakiej partii masz w DS4 800 mAh. Ja z praktycznie nowego DS3 włożyłem baterię do DS4 i musiałem ładować codziennie i w końcu przeczytałem ile ona ma pojemności i się nie dziwiłem czemu ciągle go ładuję. Po włożeniu standardowej baterii od razu lepiej pad trzyma. Ale pewno zakupię tą baterię. Tylko nie wiem czemu dają dodatkowy kabel, czyżby musiał być jakiś specjalny (standardowy nie da rady)? Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 genailne sa te gumki na analogach 3 raz juz reklamuje pada...zenada...dodatkowo mija juz trzeci tydzien od wyslania pada..ciekawe jak dlugo bede jeszcze czekaldobrze ze mam dwa pady bo inaczey bym chyba (pipi)icy dostal Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 Jakieś domowe metody na skrzypiącego triggera ? W graniu nie przeszkadza,ale wkurzająco jęczy przy naciskaniu. Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 29 czerwca 2014 Opublikowano 29 czerwca 2014 Jakieś domowe metody na skrzypiącego triggera ? W graniu nie przeszkadza,ale wkurzająco jęczy przy naciskaniu.Zależy co skrzypi, ja mogę się domyślać, że ta mała sprężynka więc albo weź z ds3 albo kup na allegro za 2 zł nową. Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 30 czerwca 2014 Opublikowano 30 czerwca 2014 Jakieś domowe metody na skrzypiącego triggera ? W graniu nie przeszkadza,ale wkurzająco jęczy przy naciskaniu.Zależy co skrzypi, ja mogę się domyślać, że ta mała sprężynka więc albo weź z ds3 albo kup na allegro za 2 zł nową. Można go rozkręcić normalnie nie tracąc gwary ? Nie mam bladego pojęcia,czy jest tam jakaś plomba i nie chcę ryzykować. @Zdunek Do samego pada nic nie mam,bo IMO to najwygodniejszy z dual shockow,ale wykonanie woła o pomstę.Widać na czym cięli koszty. Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 30 czerwca 2014 Opublikowano 30 czerwca 2014 Nie wiem jak z gwarancją. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 30 czerwca 2014 Opublikowano 30 czerwca 2014 Na skrzypiące triggery: 1 Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 30 czerwca 2014 Opublikowano 30 czerwca 2014 Ewentualnie to tego pada reklamować u SONY, czy w sklepie, bo na kilku forach zagranicznych wyczytałem, że akcesoriami zajmuje się sklep ? Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 30 czerwca 2014 Opublikowano 30 czerwca 2014 Spróbuj najpierw w sklepie, może wymienia od ręki. A jak nie to ja bym go rozebrał i sprawdził co w nim trzeszczy dokładnie i albo wymienił albo nasmarował. Gwarancji na PS4 raczej przez rozebranie pada się nie traci (a przynajmniej byłoby to dziwne gdyby się traciło). Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 30 czerwca 2014 Opublikowano 30 czerwca 2014 Dobrze,że kupiony w Saturnie to większe szanse na wymianę niż w małej budce albo necie.Miałem nadzieje,że ta partia z bundla W_D jest już lepsza,ale widać dalej to odpustowy szrot. Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 30 czerwca 2014 Opublikowano 30 czerwca 2014 Też mam z bundla W_D i mi nie skrzypi, może dla tego, że wymieniłem te sprężynki na te z rozwalonego DS3 Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 30 czerwca 2014 Opublikowano 30 czerwca 2014 (edytowane) Skisłem w Saturnie.Czas oczekiwania na wymianę 3-4 tygodnie.Rozkręcam jutro france i zobaczę co tam jest nie tak w stosunku do drugiego triggera działającego poprawnie.EDYTA: Sony straszy,że jak otworze pada to żegnaj gwarancjo Obadam ten oficjalny serwis w WWA i ciekawe,czy wymienią naprawią od ręki. Edytowane 30 czerwca 2014 przez Soban Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi