Kieras 0 Opublikowano 17 lutego 2015 Opublikowano 17 lutego 2015 Ehhhh te pady. Mi właśnie drugi raz się już psuje ds4. Drugi raz to samo - lewa gałka zacina się. Jak lecę Assassynem czy Ajayem z FC4 do przodu to mi zacina poruszanie się do przodu. Pierwszy pad padł w ciągu roku od zakupu to wymienili mi na nowy, a teraz problem jest z drugim, ale niestety rok od zakupu już minął . Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 22 lutego 2015 Opublikowano 22 lutego 2015 Ja się zaopatrzyłem w takie cudo. Trigger stopy, paddle odpowiadające za X i O, no i gałki z pada do Xbox One. To już mój drugi zmodowany kontroller bo pierwszym był SCUF. Generalnie SHARQ jak na razie robi na mnie lepsze wrażenie, zobaczę czy będzie trwalszy od SCUFa który po 3 miesiącach używania musi zostać wysłany do serwisu. Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 24 lutego 2015 Opublikowano 24 lutego 2015 Mi ostatnio kwadrat zaczął wydawać dziwny dźwięk, kiedy go puszczam. Jakby przyblokował się w otworze. Nie jest za każdym razem, ale czasem się to zdarzy. Nie ma to wpływu na działanie. Pad z sierpnia. Co ciekawe, na kupionym 1,5 roku temu padzie tracera do PC, w układzie PS3, z kwadratem jest ten sam problem. Jednak tego, co wpadł na pomysł zrobienia z pada choinki, powinni wywalić na zbity pysk. Raz, że zzera baterie, dwa, psuje to wczuwkę podczas nocnych sesji w uj. Ale o tym pewnie już było pisane tu wiele razy. Innych wad, oprócz jeszcze położenia przycisków Options i Share nie widzę. Cytuj
zte 13 Opublikowano 25 lutego 2015 Opublikowano 25 lutego 2015 najlepiej jest kupić białego pada jako 2 bo zdecydowanie są lepiej wykonane niż te pierwsze ds4 Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 25 lutego 2015 Opublikowano 25 lutego 2015 Mam białego pada i mi się psuje r2, chodzi wyraźnie ciężej od l2, można to jakoś naprawić? Mieliście podobny problem ? Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 26 lutego 2015 Opublikowano 26 lutego 2015 ja miałem identyczny problem, R2 jakby lżej chodził, stawiał mniejszy opór nacisku, podejrzewałem że to od gazu w DriveClub pomyślałem, że za 1-2msce przestanie w ogóle odbijać ale z czasem jakoś sie przyzwyczaiłem albo sie wyrobił jest lepiej, nadal chodzi lżej ale jest ok zostawiam to, może jak gwarancja będzie sie kończyć i sie pogorszy dopiero zareklamuje prawdopodobnie chodzi o sprezynke, w tym temacie podawałem filmik youtube jak to naprawić, wymiana sprężynki na spokojnie zobacz czy zle jestz padem czy tylko troche lżej, może za bardzo sie przejąłeś Cytuj
REZOK 1 020 Opublikowano 28 lutego 2015 Opublikowano 28 lutego 2015 W moim padziku też szwankuje R2. Po kilku miesiącach od zakupu konsoli "coś" się z nim stało, namiętnie grałem w multiplayera w KZ. Wiadomo strzelanie i strzelanie. Od tamtego czasu stan triggera się nie pogarsza, przyzwyczaiłem się, ale czasem mnie drażni, że nie działa on tak samo płynnie jak L2, stawia większy opór i lekko skrzypi. Ciekawe czy można takie coś reklamować. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 28 lutego 2015 Opublikowano 28 lutego 2015 Rezok to mam podobnie jak Ty, można to reklamować, ja mam zamiar pod koniec gwarancji póki co przestałem na to zwracać uwage, nawet wydaje sie jakby teraz miały taki sam nacisk na oba Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 W dniu premiery konsoli kupiłem też czerwonego DS4, i gumki w nim nie wytrzymały długo. Było ok ale na Driveclub padły, Venom Hot Lap Mniej więcej gdzieś w tym samym czasie wymieniłem konsolę premierową na białą i ten biały DS co był w komplecie to jego gumy o dziwo trzymają się o wiele lepiej i są z innej trwardszej gumy, to łatwo wyczuć. Oba pady mają ten samo kod CUH-ZCT1E Cytuj
REZOK 1 020 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 Rezok to mam podobnie jak Ty, można to reklamować, ja mam zamiar pod koniec gwarancji póki co przestałem na to zwracać uwage, nawet wydaje sie jakby teraz miały taki sam nacisk na oba Dobrze wiedziec Rozumiem, że przed rokiem od zakupu będziesz reklamowal? Ktos reklamowal taka wade? Reklamacja uznana? Cytuj
Pawlo 86 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 Ja to miałem od nowości w swoim padzie (biała konsola, 4C, poprawione gumki), też R2 stawiał mniejszy opór. Do tego R1 działał grzej niż L1. To jest właśnie tandeta tego pada (konsola swoją drogą), gdyby wszystko działało OK, o plastiki nikt by się nie czepiał. Swoją konsolę sprzedałem po kilkunastu dniach, bo nie miałem zamiaru czekać i osobiście przekonywać się, jak działa ten sławny serwis. Może kiedyś, nie interesują mnie ich problemy finansowe. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 Też miałem problem z premierówką, teraz z białą jest ok, ale.. nie da się ukryć, że kiedyś konsole kosztowały swoje, grubo ponad tysiąc złotych więcej niż obecna generacja na starcie i czuć to było w jakości wykonania plastików. Coś za coś. Cytuj
Pawlo 86 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 (edytowane) W tym przypadku lepiej było zrezygnować z czegoś innego. Na przykład mechanizmu wkładania płyt, na rzecz tego znanego z PSX/PS2/PS3 SS. No bo umówmy się, tak czy inaczej ta konsola nie wygląda jak high-end'owy sprzęt, a takie zasysanie płyty na nikim nie robi już wrażenia. Mogliby użyć troszkę lepszych materiałów do produkcji pada, a przy okazji zaoszczędzić użytkownikom kolejnego problemu. Światełka, głośniczek... Odpustowe pierdoły, które mają robić wrażenie na januszach/dzieciach. Edytowane 1 marca 2015 przez Pawlo Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 Rezok to mam podobnie jak Ty, można to reklamować, ja mam zamiar pod koniec gwarancji póki co przestałem na to zwracać uwage, nawet wydaje sie jakby teraz miały taki sam nacisk na oba Dobrze wiedziec Rozumiem, że przed rokiem od zakupu będziesz reklamowal? Ktos reklamowal taka wade? Reklamacja uznana? tak reklamacja uznana, Marek od nas z forum reklamował, miał identyczny problem, załatwił sie na BF4 gwarancje Sony mam do czerwca, wiec zareklamuje w maju i na ten czas kupie drugiego pada zgadzam sie z przedmówcami, przyoszczędzili kosztem ceny, wolałbym dołożyć więcej, PS4 nie jest droga i między innymi dlatego tak dobrze sie sprzedaje, to wszystko marketingowo jest wyliczone z tych dodatków touch pad i głośniczek akurat dają rade, w GTA choćby fajny bajer był jak tel dzwonił albo w Alienie, light bar tylko niepotrzebny 1 Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 No fajne bajery, tylko jeśli ich brak wydłużyłby znacznie żywotność baterii to bym ich nie chciał. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 No mogli dać przynajmniej lepszy akumulator. Poza tym, pad genialny, świetnie trzyma się w dłoni. Pierwszy kontakt z padem i juz wiedziałem, że będzie idealny. Cytuj
Arkady 1 011 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 Wymieniał ktoś z was baterie w padzie na pojemniejszą? Warto, ile trzeba ładować? Trochę mam mijaka przez awaryjność, ale po gwarancji chyba się skuszę. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 ergonomia fakt o wiele lepsza niz starsza konstrukcja ale bateria, analogi i jakosc wykonania dramat 1 Cytuj
madith 7 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 Mało grałem na PS3 ale od zawsze moim padem idealnym był ten od X360 Natomiast odkąd mam PS4 to lepiej leży mi nowy pad wlasnie od Sony. Szkoda tylko, że wariował podpięty do PC Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Ile jest czasu gwarancji na DS4 np. jak popękają te gumy na analogach? Rok czy dwa lata? Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 rok Sony i dwa lata sklep ciekawe tylko czy sklep po roku nie robi problemów Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Właśnie robi, kumplowi po roku czasu jedna guma właśnie pękła, koleś w sklepie, w którym została zakupiona konsola (neonet) powiedział: "to jest uszkodzenie mechaniczne, po roku czasu nie przyjmiemy na gwarancję, możemy wysłać do serwisu na Pana koszt" (pewnie naprawa + wysyłka). Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 troche racji sklep ma, Sony nie robiło problemów bo sami wiedzieli, że wypuścili na początku bubel z tymi gumami oczywiście nie bronie nikogo w tej sytuacji ja w takim przypadku już sam bym sobie wymienił, rozkręcił pada i wstawił gałki od xboxa, albo kupić nakładki lub kontaktować sie z serwisem jaki byłby koszt, ale znając życie za taką pierdołe nawet sobie policzą Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 http://www.euro.com.pl/akcesoria-playstation-4/speedlink-sl-4524-mtcl.bhtml Używa(ł) ktoś? Warto? Czy lepiej kupić Hamy (tylko, że w tym zestawie 8 nakładek Hamy te 2 pary walcowate są pewnie bezużyteczne)? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Ja używam tych walcowatych od hamy i sobie chwalę, ale jak kto woli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi